Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - ToWalkOrDrive

Sider: [1] 2 3 ... 6
1
Model Y / Voks og vask til Model Y
« på: Torsdag 16. ſeptember 2021, klokken 14:12 »
Da jeg kjøpte min første Tesla (Model S i 2014) så hadde Bilpleiekongen en egen vaskepakke for Tesla (ref bildet vedlagt), som var fin for den myke Tesla-lakken. Den inkluderte blant annet Muc-Off Wax. Ser at den ikke selges mer.

Hva bruker dere til å vaske og beskytte bilen?

2
Model Y / Tesla Model Y er en ekstremt kollisjonssikker bil
« på: Onsdag 01. ſeptember 2021, klokken 10:44 »
Mange diskusjoner om ting som i det store og det hele ikke er ekstremt viktig...i hvert fall sammenlignet med krasj-sikkerhet.
Pga stor og lang deformasjonssone med mer så har altså denne personen kjørt i 112 km/t (70 miles), fått vannplaning (etter å ha kjørt inn i en "huge flooded area", krasjet litt i autovern, før hun havnet ned en 10 meter skråning og traff et tre. Kabinen var uskadd!
Tydeligvis har Model Y arvet den høye sikkerheten fra biler som Model S.
Samtidig tenker jeg at frunken er det siste stedet jeg vil putte harde, tunge, skarpe ting...får heller bli klær osv på langtur...og ikke grillspyd... Gikk heldigvis bra med hun som kjørte.

3
Ser at Oslo-folk ikke akkurat er de flinkeste på å kjøre el-sparkesykler i fylla.
Samtidig er det en logisk brist i lovverket - det er lov å kjøre elsparkesykkel, men ikke hvis den har sete, fordi den da er en moped. Det er MYE farligere å kjøre elsparkesykkel uten sete ettersom du med sete får flyttet tyngdepunktet ned, og kan holde mot styret om det er en liten hindring/stein i veien. Står du så flyr du...om du ikke er flink. Samtidig så burde det vært en regel om at bredden på hjulene var så stor at de ikke kunne kile seg fast nedi trikkeskinner, og i tillegg kunne de hatt dobbelt så høye hjul, så de lettere ruller over hindringer.

Brede hjul er allerede på noen modeller, men et lovkrav ville nok gitt mye bedre utvalg:

https://www.e-wheels.no/el-sparkesykkel/mercane-widewheel-pro/?gclid=CjwKCAjw_o-HBhAsEiwANqYhp0UJ2m-GVEb7neXcTMUswUBWNn-w9WRR3mIrQsSvDD4Y-uqN4EciuxoCAcAQAvD_BwE

4
Elbilen i Samfunnet / FRP mater død hund - fossilbil i 2025
« på: Lørdag 19. Juni 2021, klokken 16:30 »
Må innrømme at jeg er enig med FrP i mange saker, som at en bør bygge og forbedre veier. Men når de ennå går ut og vil kjempe for at en skal få lov til å selge bensinbiler i 2025, og prøver å fremstille dette som en viktig sak, så tenker jeg at FrP er et "hvit gammal gretten mann"-parti. Allerede i 2020 før ID4, Enyach, Mach-e, IX3 osv begynte å rulle ut, var andelen rene elbiler høyt. Og nå er det vel over 80% av salget av privatbilene blant personbiler som er elbil. Til og med kommuner som Bygland og Evenes har de skjønt de kan spare mye på elbil. Utviklingen trenger til og med ikke å gå særlig fort for å gjøre bensinbiler overflødige om 3,5 år....altså i 2025. Til og med pickup'er med f.eks F150 og Rivian vil være tilgjengelig som elbil i 2022-2023, og 9-setere...
...så slutt å drite dere ut FrP...vet at dere egentlig skjønner at dette er et ubetydelig spørsmål i 2025, men at dere vil score billige poeng blant mindre opplyste til valget til høsten.

2020-statistikk
https://www.ssb.no/transport-og-reiseliv/artikler-og-publikasjoner/over-halvparten-av-nye-personbiler-er-elbiler

5
Elbilen i Samfunnet / MDG vil at du skal kjøre tog - ikke elbil
« på: Mandag 10. Mai 2021, klokken 13:54 »
Ser at MDG sier de vil gjøre et forsøk på å stoppe de planlagte riksveibyggingene dersom de skal forhandle om regjeringsposisjon...blant annet E39 (mellom Stavanger og Kristiansand). Tydelig at MDG ikke vil at elbil skal være en løsning på transport i samfunnet...mens tunge tog er tydeligvis løsningen på alt?

Jeg bare tenker: dersom en tenker at det tar 5 år før veiene begynner å bli ferdig-laget, og at veiene skal vare i 60 år f.eks., og en ser batteriutviklingen de siste 10 årene....hvordan vil batteriene være om 10 år? Dersom prisnedgangen fortsetter å synke litt til vil nok mange ha elbil uansett, og da er det jo flott å slippe å kjøre så langt og farlig. Vekten på batteriene synker jo og... Er MDG utdaterte? Er det dette vi vil slippe til i høst?

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/Ga9429/varsler-stopp-i-hele-landet-her-er-veiprosjektene-mdg-vil-skrote

6
Model Y / Mystiske biler utenfor GigaFactory Berlin
« på: Onsdag 17. Mars 2021, klokken 15:54 »
Noen som tør å tippe på hvilke biler vi ser i videoen ca 3:48 ut i den?
https://insideevs.com/news/494150/tesla-giga-berlin-complex-march-13-20218/

Er enormt stort det bygget....men overraskende stort område de har ryddet skog på, som de ikke har bygget noe på, ref slutten av videoen....tipper det har kostet litt med alle de garasjeportene...

7
Model Y / Model Y er i Nord-Norge (på nederlandske skilt)
« på: Tirsdag 09. Mars 2021, klokken 08:38 »
Vet ikke hvorfor, men synes nesten det er litt overraskende at en nå ser Model Y i Grong og Mosjøen, sikkert på vintertest. Visste ikke det var noen i Europa. Noen som gidder å be dem stoppe utenfor mitt hus, så jeg får prøvd den?...ok, det siste bildet er ikke fra Norge...

8
Ser at Tesla har tatt imot Model S bestillinger til en gitt pris og nå krever de 100.000 kroner mer for å levere de pga refresh i USA....selv om lavere priser var avtalt. Musk sier bare at han håper folk ikke blir for irriterte!!!!! Omg.

Dette betyr vel at Tesla plutselig sier at de vil ha 100.000 mer for Model Y også når de endrer batteriene til det de kanskje leverer fra Berlin, hvis de får byggetillatelse. Pakk.

9
Kjøpe elbil? / Porche Taycan til $79.990 i USA
« på: Onsdag 20. Januar 2021, klokken 15:00 »
Ser at det nå kommer ny Porche Taycan "billig-versjon" til salgs for $79.990 (NOK 682.000 direkte omregnet) med 79,2 kWh batteri, og til $85.680 (NOK 730.040 direkte omregnet) for 93,4 kWh... lurer på hva de kommer til å koste i Norge etter "Norges/markeds-tillegg"...

https://insideevs.com/news/467220/porsche-entry-level-taycan-variant/

10
Rundt i Stavanger er det en del veier som er nye (særlig tunneler). For noen år siden var det 40 og 50 her. Fartsgrensene er utrolig lite oppdaterte med tanke på FSD osv. Jeg ha EAP, og når jeg skrur på AP i 80-sonen så bremser bilen ned til fartsgrensen og sier "speed restricted". Er det noen måte å få bilen til å drite i fartsgrensen? (Ettersom den er feil)

11
Frem til nå har det ikke vært ideelt å ha elbil i storbyer om en ikke har en plass å lade, særlig pga ladepris. Nå har Tesla lagt frem sin plan for nye 250kW ladere (lynladere) som viser at de skal sette opp stasjoner i byene i 2021. Med tanke på at du der får strøm til 1,70 per kWt så betyr det at prisen per mil blir ca 3,50 på en Model 3, som ikke er ille, særlig med tanke på sparte bompenger osv. Når den i tillegg lader ganske kjapt så begynner det å bli aktuelt å være elbilkjøper selv om en bor i en bygård uten lademulighet.

https://www.tocn.no/2021/01/tesla-etablerer-35-nye-superchargere-ogsa-i-storbyenes-sentrumskjerner/?fbclid=IwAR0FpOcC8WtYEpt3qhycjjlxdpQtCXDV66GzI6SKIzkwOqQqk1HjtoTDFow

Planlagte ladere for 2021 i grått  -  eksisterende i rødt

12
Kjøpe elbil? / Toyota kommer med ny elbil - slags SUV - er omtrent produksjonsklar
« på: Tirsdag 08. Desember 2020, klokken 17:37 »
Wow. Dette kan jo fort bli en gigantnyhet for de som skal kjøpe noe som kan minne om en elektrisk RAV4!
https://www.tek.no/nyheter/nyhet/i/2dvPQB/toyota-varsler-at-de-kommer-med-elbil

13
Jeg lurer litt på...hva slags mennesker er disse elbilhaterne? Ser ut til at de er Resett-lesere og rasister. Er vel det som kalles Rednecks i USA, og kjører pickup og tygger på et strå, med en hagle løst på lasteplanet med cowboy-støvler, rutete skjorte og cowboyhatt. Huden er knallrød av høyt blodtrykk, og de er 50 år +.

Har hørt om ekkokammer. Jeg stemmer ikke MDG da de ikke er nok for elbiler, men nå vil de fase ut dieselbil. Når en leser kommentarene er det bare rednecks. De tror tydeligvis at olje er en ressurs som det kan pumpes uendelige mengder av i 1000-vis av år. Men innen 30-100 år er det nok tomt...det skjønner de ikke, eller bryr seg ikke om kommende generasjoners behov for olje til plast osv. Prøvde å kommentere, men raskt ble innleggene stoppet :-) Er vel det som kalles ekkokammer.
https://resett.no/2020/12/02/mdg-logikk-hvorfor-slakte-den-stakkars-grisen-nar-man-bare-kan-ga-i-butikken-a-kjope-bacon/

14
Tesla / Bør politiet få tilgang til Tesla-posisjoner ved bortføringsforsøk? (Heimdal)
« på: Onsdag 18. November 2020, klokken 13:24 »
Ser at noen i en lys kassabil har prøvd å stjele et barn på Heimdal.
Vet ikke om dette er en samværsrettskonflikt, eller hva, men burde ikke Politiet her kunne gått til Tesla og sjekke om noen Teslaer var i området, så de kan spørre dem om de hadde opptak?

15
Ladeplasser og ladekabler / Oslo har ikke behov for flere ladepunkt for elbiler.
« på: Torsdag 05. November 2020, klokken 13:54 »
Det er kjekt å lese at Oslo endelig har fått nok elbilladere. Det er altså ikke behov for elbilladere ved Sognsvann. Så folk som bor i blokk uten lader har ikke lenger behov for å slå to fluer i en smekk ved å gå tur med barna samtidig som de utfører ukens billading. Det er bedre de kjører til en lader utenfor McDonalds, sånn at de genererer skattekroner til å kjøpe 100 trær og 375 busker på Sognsvann, som folk etterpå kan ta t-banen opp til. Jeg skjønner ikke hvorfor ikke MDG liker elbiler??

https://www.nettavisen.no/okonomi/kutter-i-snomaking-og-livredning---bygger-parkanlegg-foran-skogen/3424040121.html

Sider: [1] 2 3 ... 6