Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - ToWalkOrDrive

Sider: [1] 2 3 ... 5
1
Model Y / Tesla svindler Model S-bestillere ved å øke prisen med 100.000. Hva med Y?
« på: Lørdag 30. Januar 2021, klokken 08:07 »
Ser at Tesla har tatt imot Model S bestillinger til en gitt pris og nå krever de 100.000 kroner mer for å levere de pga refresh i USA....selv om lavere priser var avtalt. Musk sier bare at han håper folk ikke blir for irriterte!!!!! Omg.

Dette betyr vel at Tesla plutselig sier at de vil ha 100.000 mer for Model Y også når de endrer batteriene til det de kanskje leverer fra Berlin, hvis de får byggetillatelse. Pakk.

2
Kjøpe elbil? / Porche Taycan til $79.990 i USA
« på: Onsdag 20. Januar 2021, klokken 15:00 »
Ser at det nå kommer ny Porche Taycan "billig-versjon" til salgs for $79.990 (NOK 682.000 direkte omregnet) med 79,2 kWh batteri, og til $85.680 (NOK 730.040 direkte omregnet) for 93,4 kWh... lurer på hva de kommer til å koste i Norge etter "Norges/markeds-tillegg"...

https://insideevs.com/news/467220/porsche-entry-level-taycan-variant/

3
Rundt i Stavanger er det en del veier som er nye (særlig tunneler). For noen år siden var det 40 og 50 her. Fartsgrensene er utrolig lite oppdaterte med tanke på FSD osv. Jeg ha EAP, og når jeg skrur på AP i 80-sonen så bremser bilen ned til fartsgrensen og sier "speed restricted". Er det noen måte å få bilen til å drite i fartsgrensen? (Ettersom den er feil)

4
Frem til nå har det ikke vært ideelt å ha elbil i storbyer om en ikke har en plass å lade, særlig pga ladepris. Nå har Tesla lagt frem sin plan for nye 250kW ladere (lynladere) som viser at de skal sette opp stasjoner i byene i 2021. Med tanke på at du der får strøm til 1,70 per kWt så betyr det at prisen per mil blir ca 3,50 på en Model 3, som ikke er ille, særlig med tanke på sparte bompenger osv. Når den i tillegg lader ganske kjapt så begynner det å bli aktuelt å være elbilkjøper selv om en bor i en bygård uten lademulighet.

https://www.tocn.no/2021/01/tesla-etablerer-35-nye-superchargere-ogsa-i-storbyenes-sentrumskjerner/?fbclid=IwAR0FpOcC8WtYEpt3qhycjjlxdpQtCXDV66GzI6SKIzkwOqQqk1HjtoTDFow

Planlagte ladere for 2021 i grått  -  eksisterende i rødt

5
Kjøpe elbil? / Toyota kommer med ny elbil - slags SUV - er omtrent produksjonsklar
« på: Tirsdag 08. Desember 2020, klokken 17:37 »
Wow. Dette kan jo fort bli en gigantnyhet for de som skal kjøpe noe som kan minne om en elektrisk RAV4!
https://www.tek.no/nyheter/nyhet/i/2dvPQB/toyota-varsler-at-de-kommer-med-elbil

6
Jeg lurer litt på...hva slags mennesker er disse elbilhaterne? Ser ut til at de er Resett-lesere og rasister. Er vel det som kalles Rednecks i USA, og kjører pickup og tygger på et strå, med en hagle løst på lasteplanet med cowboy-støvler, rutete skjorte og cowboyhatt. Huden er knallrød av høyt blodtrykk, og de er 50 år +.

Har hørt om ekkokammer. Jeg stemmer ikke MDG da de ikke er nok for elbiler, men nå vil de fase ut dieselbil. Når en leser kommentarene er det bare rednecks. De tror tydeligvis at olje er en ressurs som det kan pumpes uendelige mengder av i 1000-vis av år. Men innen 30-100 år er det nok tomt...det skjønner de ikke, eller bryr seg ikke om kommende generasjoners behov for olje til plast osv. Prøvde å kommentere, men raskt ble innleggene stoppet :-) Er vel det som kalles ekkokammer.
https://resett.no/2020/12/02/mdg-logikk-hvorfor-slakte-den-stakkars-grisen-nar-man-bare-kan-ga-i-butikken-a-kjope-bacon/

7
Tesla / Bør politiet få tilgang til Tesla-posisjoner ved bortføringsforsøk? (Heimdal)
« på: Onsdag 18. November 2020, klokken 13:24 »
Ser at noen i en lys kassabil har prøvd å stjele et barn på Heimdal.
Vet ikke om dette er en samværsrettskonflikt, eller hva, men burde ikke Politiet her kunne gått til Tesla og sjekke om noen Teslaer var i området, så de kan spørre dem om de hadde opptak?

8
Ladeplasser og ladekabler / Oslo har ikke behov for flere ladepunkt for elbiler.
« på: Torsdag 05. November 2020, klokken 13:54 »
Det er kjekt å lese at Oslo endelig har fått nok elbilladere. Det er altså ikke behov for elbilladere ved Sognsvann. Så folk som bor i blokk uten lader har ikke lenger behov for å slå to fluer i en smekk ved å gå tur med barna samtidig som de utfører ukens billading. Det er bedre de kjører til en lader utenfor McDonalds, sånn at de genererer skattekroner til å kjøpe 100 trær og 375 busker på Sognsvann, som folk etterpå kan ta t-banen opp til. Jeg skjønner ikke hvorfor ikke MDG liker elbiler??

https://www.nettavisen.no/okonomi/kutter-i-snomaking-og-livredning---bygger-parkanlegg-foran-skogen/3424040121.html

9
Kjøpe elbil? / Tesla med nye priser på Model 3 (35-40.000 billigere) og S
« på: Fredag 16. Oktober 2020, klokken 10:30 »
Til de som tror de har fått satt seg inn i hva de forskjellige elbilene koster så har Tesla endret mye på det i natt med å sette Model 3 Performance ned 40.000, og Model 3 LR ned 35.000. For et par dager siden ble og Model S satt ned noen titusenlapper. Bare så dere ikke ser det etter å ha bestilt annen bil...what??? Så nå kan en altså få en bil som går til 100km/t på 3,3 sekunder (som bare er ca 0,3 tregere enn McLaren til 2 millioner) for 499.000 + leveringskostnader. Model LR koster nå 449.000 pluss lev.kost. Synd for "noen" som tenkte å selge for å kjøpe Model Y, men bra for elbilverdenen.

PS: Disse prisene er meget bra utstyrte biler med varme i alle 5 setene, premium seter med minne, Netflix, navigasjon, premium lyd, varmepumpe, 4-hjulstrekk, sykt lang rekkevidde, rask, google map som viser hvor det er kø på kartet, Spotify og app hvor du kan sette på varmen uten ekstra kostnad....ja, og så kan du ha krok med tilhenger 910kg og takbøyler for skiboks osv...

10
Model S / Lavere pris på Model S
« på: Onsdag 14. Oktober 2020, klokken 09:28 »
Ser at de har satt ned prisen til 721.990 uten leveringskostnader, og 736.232 med leveringskostnader for 100kWh Tesla Model S...hmmmmm....

11
Elbilen i Samfunnet / Droppe Tesla om Trump blir president
« på: Tirsdag 06. Oktober 2020, klokken 08:23 »
Jeg vurderer å kjøpe Tesla Model Y, men merker at jeg får veldig lite lyst å kjøpe et amerikansk merke, riktignok sannsynligvis produsert i Tyskland, dersom det amerikanske folket finner ut at det er en fantastisk idé om Trump er president i fire nye år. En ting er at Trump selv er en lygende, manipulerende fyr, men mye verre er det at omtrent halvparten stemmer på han selv etter alt han har gjort og sagt, og ikke vil ta hensyn til vitenskapsmenn, og bli med på Paris-avtalen.

Siste nytt er jo at han kastet masken i det hvite hus, før smittefaren er over, og setter andre i fare (med mindre han har fått vidundermedisin).

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/EpWwva/donald-trump-har-forlatt-sykehuset-jeg-visste-at-det-var-en-risiko

Er jeg helt på jordet? Bør jeg heller støtte Musk og sin kamp mot Trumps kull-regime? Ser imidlertid at Musk ikke utelukker å stemme på verken Biden eller Trump, men det må han vel si for ikke å såre drittungen Trump, og miste SpaceX oppdrag.

12
MAXUS / Burde gjerne lage Maxus e-deliver 3 som egen kategori
« på: Onsdag 16. ſeptember 2020, klokken 13:09 »
Ser at det er solgt over 100 Maxus e-deliver 3, så gjerne det burde vært eget emne?

13
Model Y / Beskyttelsesgitter for å skille bagasjerom og baksete
« på: Mandag 14. ſeptember 2020, klokken 12:18 »
Tenker at en uansett ikke ser en dritt i speilet på en Model Y (en har jo ryggekamera, som en og kan la stå på når en kjører fremover, om en ikke blir svimmel), så kanskje et sånt gitter er perfekt om en har stor hund eller skal ha med sommerferie-greiene... Noen som har andre alternativer?

14
Tesla / Elon Musk besøker VW CEO og sjekker ut ID4...?
« på: Fredag 04. ſeptember 2020, klokken 21:20 »
Ingen røyk uten ild....
Musk har tidligere prøvd å selge til VW.... nå besøker han VW-sjef og blir vist VW ID4, som ikke engang er blitt vist til offentligheten....hva skjer? Like barn leker best? Fusjon mellom VW og Tesla? Musk tilbydt jobb som Elbilsjef?
https://electrek.co/2020/09/04/tesla-ceo-elon-musk-meets-vw-ceo-preview-id3-id4-electric-cars/

15
Elbilen i Samfunnet / MDG om E18-flertall: Tidenes miljøsvik i Oslo-regionen Virkelig?
« på: Tirsdag 25. August 2020, klokken 11:43 »
Hvorfor skal det være miljømessig svik å få 4,4km vei vekk fra overflaten og inn i tunnel? Er MDG klar over at 70% av alle nye biler i Oslo-området kan kjøre på strøm? Er det ikke av betydning at folk får kommet seg på jobb og hjem igjen? At barn får være med på fritidsaktiviteter? Eller er det viktigere at folk blir presset inn på Diesel-Corona-busser som verken går fra der du bor, eller stopper der du skal? Ser at flotte sykkel/gangsti/sparkesykkel-stier også er med i planen, og alt henger sammen med planer om baner. Kan ikke MDG bare si: "ja, vi var i mot det da bilene forurenset mye, men kan akseptere dette nå dersom bensinbileiere må betale sykehus-/forurensingsavgift for mikrostøv de slipper ut, slik at enda flere ruller uten bensin til jobb".

Det er ikke alle som kan bo midt i Oslo, og da har en behov for å flytte på seg.

https://www.msn.com/nb-no/nyheter/norge/mdg-om-e18-flertall-tidenes-miljøsvik-i-oslo-regionen/ar-BB18jsnv?ocid=spartan-ntp-feeds

https://www.nettavisen.no/nyheter/bekreftet-gront-lys-forny-e18-i-oslo---mdg-og-sv-gar-ut-av-fylkesradet/3424009618.html

Sider: [1] 2 3 ... 5