Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - astroida

Sider: [1]
1
Mekanisk / Skade under bilen?
« på: Lørdag 02. Mai 2015, klokken 21:23 »
Jeg la i dag merke til at en liten del "matten" som dekker bilens understell ser ut til å ha fått en revne. Det er synlig når man ser under bilen. Jeg kunne også kjenne med hånden at det virket som dette var tilfelle.
Dette er min første bil, så jeg har begrenset erfaring om hva som må gjøres. Bør jeg ta den til verksted straks? Vente til neste service som er om et knapt år? Jeg kjører ganske pent, og har ikke merket noen harde dumper etc. Men noe har åpenbart skjedd her...

2
Hordaland elbilforening / Vasking i Bergen
« på: Mandag 16. Mars 2015, klokken 21:17 »
Vi kjøpte Leaf for første gang i vinter, og ser nå at den trenger en vask. Jeg har skjønt at automatisk vask med børster frarådes da det kan skade bilen? Og at børsteløs er det beste?
(Jeg er klar over at spyling og svamp hjemme er en mulighet, men dette er en vaskejobb jeg gjerne setter  bort til en maskin. Hvis det er mulig, da.)

Hvor vasker dere bilene deres?

3
Hordaland elbilforening / Hurtiglading på ABB
« på: Tirsdag 03. Februar 2015, klokken 13:50 »
Hei,
Vi kjøpte vår Acenta på fredag. Skal snart flytte ut av bykjernen, så enn så lenge har vi ikkje lademuligheit heime. I går dro eg til Fyllingsdalen for å lade ved ABB. Mulig eg var naiv, men blei litt overraska over at det sto tre elbilar parkert framfor hurtigladaren. Ingen av dei lada. Er det greit? Er det vanlig? Dette var mandag midt i arbeidstida. Er det lettare å få lada litt der ute på kveldstid?

4
Leaf 2010-2017 / Kampanjepriser, Leaf
« på: Torsdag 13. November 2014, klokken 21:06 »
Vi skal kjøpe vår aller første bil. Ser at Nissan Leaf kjører kampanjepriser fram til nyttår.  Trenger egentlig ikke bil før til våren/sommeren, strengt tatt. Vi vil ha en bil med varmepumpe, Acenta er egentlig mest aktuell. 220 000, iflg Nissan.no. Er kampanjeprisene så bra at vi bør slå til nå?

5
Kjøpe elbil? / Litt kjøpehjelp og tips?
« på: Onsdag 12. November 2014, klokken 13:26 »
Vi tenker å kjøpe vår første elbil (og første bil, faktisk) i løpet av det kommende halvåret. De heteste kandidatene er Nissan Leaf og Kia Soul. Mest aktuelt med ny bil, da vi nok tenker å ikke bytte ut bilen på en stund. Vi bor i Bergen, og lurer på det er best å kjøpe bilen? Er det noen fordel å kjøpe hos f.eks Nissan fremfor EcoCar?


6
Hordaland elbilforening / Parkering i sentrum
« på: Onsdag 12. November 2014, klokken 13:22 »
Jeg jobber på UiB, og vil fra høsten av trenge elbilparkering fra ca 08-1530 i sentrum. UiB har noen plasser, men jeg er usikker på om jeg vinner lotteriet om fast plass her...Ellers har de noen førstemann-til-mølla-plasser. Har noen tips om en plan B? Jeg kan godt betale litt for parkeringen.

7
Kjøpe elbil? / Den første Familiebilen
« på: Fredag 27. Desember 2013, klokken 11:04 »
Vi (familie på tre) har klart oss svært godt uten bil i mange år. Nå som familien har vokst, og snart skal ble enda større, er vi helt nødt til å kjøpe vår aller første bil. Jeg vil helst ikke kjøre en forurensende fossilbil, og har av mange grunner mest lyst på elbil.

Dere som har erfaringer med elbil som familiebil, hva anbefaler dere? Vi driver litt med friluftsliv, og må ha plass til to barneseter i bilen. Bagasjerommet bør romme barnevogn pluss en del bagasje. Er Nissan Leaf det åpenbare valget?
Vi har ikke helt ubegrenset med penger å bruke på en bil. Er 2011-varianten god nok? Eller bør vi bite i det dyre eplet og kjøpe en fra 12, 13 eller 14?

Sider: [1]