Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - Warlock

#1
Plassert aller øverst av alle subforum finner vi "Siste nytt fra elbil.no". Det eneste som skjer der er at en robot poster nyeste sak fra elbil.no, og da kun overskriften som gjentar seg noen ganger, og en lenke vekk fra elbilforum.no
Jeg kan ikke se noen noen gang har kommentert på en sak (har dog ikke bladd gjennom alle) og det er svært få om noen sidevisninger av disse innleggene. Er det subforumet egentlig til nytte for noen? Man får vel også bedre oversikt om man bare går til elbil.no direkte, noe de få som er interessert sikkert også gjør. I mitt hode er dette i bunn og grunn bare spam.
#2
Think City "Classic" (2000 - 2002 mod) / 5års garanti, ikke værst
tirsdag 20. desember 2022, klokken 19:19
Ikke så ofte man får kjøpt Classic med 5 års garanti om dagen ;)
https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=284018101
(jada jada jeg vet, er reklamasjonsrett, men syntes det var morsomt med Classic fra forhandler)
#3
Så var det plutselig vår tur da..

Lørdag for ca en uke siden var vi på kjøretur med "Kula", en 2010modell med Enerdel-batteri som har gått ca 89.000km på sine 12 år. Den stoppet plutselig mens vi ventet på klar bane i ei rundkjøring, så bittelitt panikk, men den startet rett opp igjen. ca 5min senere døde all motorkraft i en tunnel mens vi kjørte i ca 60km/t ...
Begge gangene lyste rød fastnøkkel-symbolet og "power limit" lyset kom på. Bilen hadde vel SOC på ca 90%. Uansett, vi snudde og dro hjem, uten noen flere hendelser. Bilen står i parkeringskjeller, rimelig tørt og fint.

Natten etter testet jeg med å kjøre rundt i nabolaget... lenge... kjøre noen mil og i ca 1.5timer uten at noe skjedde. Erklærte at nå fikk jeg nok ikke fremprovosert feilen og tenkte å dra hjem igjen. Der jinxa jeg gitt...
Iløpet av de neste 10-15minuttene døde den vel kanskje 5-6 ganger og det tok tid å komme seg hjem i tilnærmet trillefart. var muligens ikke et fullt minutt en gang mellom hver gang den døde. Rød fastnøkkel og "power limit" lyste begge fast hver gang feil oppsto (dvs det var vel bittelitt kraft for gangfart på flatmark, kontaktorene åpnet seg seg ikke, og rød høyspenntfeiltrekantlampa lyste ikke). Jeg hadde dessverre ikke med meg noe måleinstrumenter el. Jeg hadde kjørt ned bilen til ca 50% og når jeg startet opp igjen etter første feil hadde den ramlet til ca 3035 på SOC nåla...

Har prøvd å lese ut med CHAS og ComTool fra bilen (se vedlagte bilder) men finner ingen feil. Går det an å lese ut "historiske feilverdier" fra CPU noen plass og må man eventuelt ha Omitec-enheten for det?
(Historiske feil på RLEC har vert slik i alle fall siden 2016, da jeg første gang leste de ut)

Har nå plugget på en Duinomite Mega med "nye nicometer" (takk Baudemo) og satt bilen til lading, alt ser fint ut
(Tror Debug-skjermen for Enerdel bugger med at den har en linje for mye og scroller)

Kipt å kjøre en bil man ikke helt kan stole på så;
noen som har noen ideer om hvordan feilsøke videre?
#4
"Nye" TH!NK City produsert fra 2008 - 2012 / Bakstilling til A306
fredag 31. januar 2020, klokken 12:16
Hei

Runt om på ymse steder hintes det rimelig hardt om at bakstillingen er fra Peugeot 206 og at den er rett frem bolt-on. Trenger å bytte på vår eminente Think 2010 modell (tror jeg), og var derfor i kontakt med Grønvolds Bildemontering som selger nye slike via finn. Der hevdet de derimot at den ikke passet og at de hadde prøvd dette. Likevel er noen av kildene til at denne passer såpass entydige at jeg derfor spør her. Jeg får selvsagt kjøpe den, men ingen retur-rett eller hva de enn kalte det.

Kan noen bekrefte/avkrefte at bakstillingen til Peugeot 206 passer?
#5
"Nye" TH!NK City produsert fra 2008 - 2012 / The heat is on
torsdag 21. februar 2019, klokken 02:38
"Have done some thinkering"  :angel:

https://youtu.be/4ZurvGWBQa0
#6
"Nye" TH!NK City produsert fra 2008 - 2012 / Full stans
fredag 28. oktober 2016, klokken 15:26
Dama ringte meg akkurat om at bilen stoppet midt på veien og at høyspentlampa lyste.
Siden det pøsregnet gjetter jeg på fuktproblemer og at det bare må tørke opp litt. Men siden vi bor i Trondheim lurte jeg på om noen har kontaktinfo til de i Trondheim Thinkers som låner ut diagnoseutstyr?
#9
"Nye" TH!NK City produsert fra 2008 - 2012 / Strømtrekk
torsdag 25. september 2014, klokken 23:44
Hei

Byttet 12V batteri i sommer, men jeg føler det trekkes litt frt ned, og frykter krypstrøm (eller at batteriet ikke var helt bra). Noen som vet hva strømtrekket er sånn ca på Thinken med tenningen av?

#10
Ønsker primært å kjøpe meg et Thule kit THU-1479, men helt sett eller annet tilsvarende er også av interesse...
#12
Heisann

Jeg fiklet en del med Thinken her om dagen og plutselig begynte den selv å låse dørene. Jeg kan ikke se å ha funnet noe informasjon om denne "featuren" noe sted, noen som vet noe om dette eller har opplevd det samme?

Dersom jeg låste opp bilen med FOBen (fjernkontrollen på nøkkelen) låste bilen seg automatisk etter nøyaktig 45sekunder. Holdt på å låse nøklene inne i bilen flere ganger :D Jeg vet ikke hva jeg gjorde for å aktivisere dette, og jeg brukte kanskje en times tid med fikling for å få den til å slutte med det også. Vet ikke hva jeg gjorde for å få slutt på det heller :)

Dersom man kan aktivisere dette med vilje, kanskje man kan klare å sniffe CAN-bus kodene for låsing av dør?
#13
"Nye" TH!NK City produsert fra 2008 - 2012 / Blinklys
tirsdag 18. februar 2014, klokken 17:25
Nå er det ikke så voldsomt "in" å bruke blinklys, men jeg tenkte jeg skulle bytte de på Thinken med LED-lys allikevel. På gammeldagse biler bytter men jo også reléet som styrer lysene om man går over til LED (Dette fordi kapasitansen i RC-kretsen er innebygget i reléboksen).

Undersøkte litt, men finner ikke blinklysrelé beskrevet for releboksen, er blinklysene styrt fra GEM?

Testet forøvrig bare bytte lyspærene. Det førte selvsakt til svært hissig/ivrig blinking :D
#14
Humor og kanari / Bygge selv en miljøvennlig bil
torsdag 19. desember 2013, klokken 15:59
Siden man nå (snart) kan bygge sin egen bil helt fra scratch har jeg tenkt litt på dette.
Fosilbiler er jo ut for de forurenser jo så veldig med CO2 og dennes ekvivalenter.
Elbil lades jo bare med skitten kullkraft fra Øst-Europa, så den er vel enda mer forurensende...

Hva med en bil med en søt liten grønn atomreaktor bygget inn? Den slipper jo ikke ut så mye CO2. Tror jeg kanskje har en liggende i bakgården, mulig den lekker litt, men det burde jo la seg fikse.

Hva tror dere om et slikt prosjekt? Noen som ser noen ulemper?
#15
"Nye" TH!NK City produsert fra 2008 - 2012 / Sigarett-tenner
fredag 06. desember 2013, klokken 16:49
Er det bare hos oss, eller er det et kjent problem at sigarettenneren ikke liker å holde på det man stapper inn i den og "spytter" det ut igjen? uansett hvilken enhet jeg putter inni der virker den også veldig slarkete....
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA