Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - suverin

#1
bZ4 / Nyttelasttest hos motor/naf - her henger bz4x godt med.
onsdag 08. mars 2023, klokken 10:32
Sitat fra: motor.no
Av de 29 testbilene var det kun to som innfridde NAFs anbefaling om 480 kilo nyttelast – Mercedes EQB og Voyah Free. Disse fikk henholdsvis 560 og 525 kilo faktisk nyttelast.

Toyota bZ4X nådde nesten opp, med sine 475 kilo, tett fulgt av Volkswagen ID.5 (465 kilo) og Tesla Model Y (453 kilo).

Bilen med testens største bagasjerom, Volkswagen ID. Buzz, fikk en faktisk nyttelast på 425 kilo.

Mener det er samme bilene som i rekkevidde-testen, så 2wd utgavene av bz4x, id5 og MY det referes til over her.

Skremmende med "familiebiler" som havner under 300kg- grensa, og egentlig burde vert registrert som firesetere  ???

Sitat fra: motor.no
Firesetere ...?
Tre biler havnet under den gylne 300-grensen.

Hvorfor denne er viktig? Jo, fordi en bil må ha nyttelast på over 300 kilo – fire ganger 75 – for å bli registrert som femseter.

De tre modellene som havnet under denne grensen, var Hyundai Ioniq 5, Jac e-JS4 og Maxus Euniq6. NAF noterer at det neppe blir noen «nedgradering» av disse, siden Statens vegvesen opererer med marginer.

Artikkelen:
https://www.motor.no/aktuelt/sa-mye-eller-lite-kan-du-laste-i-disse-29-elbilene/243756




#2
bZ4 / "Den beste elbilen på is og snø!"
mandag 13. februar 2023, klokken 19:27
Utdrag fra vintertest hos elbil24:

Sitat
Soleklar vinner i Elbil24s vintertest av elbiler på glatta

For å blåse resultatet først som sist, så var det Toyota bZ4X som klorte seg fast i underlaget på beste måte i akselerasjonstestene, og det med veldig god margin. Den stakk fra feltet umiddelbart, og selv når bilene kom opp i fart holdt den unna. Dette til tross for at den motormessig er den svakeste vogna i flokken. Grepet var så merkbart bedre at det kjentes umiddelbart, selv uten å gjøre måletestene.

Etter mange repetisjoner, bytte av spor, bytte av sjåfør og alle øvrige variabler, så var det ganske så åpenbart hvordan resten av feltet ville se ut også. Tesla Model Y og VW ID.4 tok de to neste plassene. Mellom disse skilte det svært lite, men fellesnevneren var at de begge ble parkert grundig av bZ4X.

....
Best på bremsetestene
Igjen var det tre biler som hadde relativt like ytelser. Det skilte omtrent en billengde fra bilen som ble nummer to (Volvo XC40), ned til ID.4 og Tesla Model Y - som i praksis stoppet på samme sted.

Den fjerde bilen stoppet imidlertid hele to billengder lenger bak XC40, noe som vitner om at elektronikken og systemene gjør en bedre jobb med å få stoppet de drøye to tonnene disse bilene veier.

Det er antagelig ikke nødvendig å nevne at flere billengder kan være forskjellen på liv og død, eller i det minste på mye mindre skade, enten på mennesker, dyr eller materiell. Og vinneren? Toyota bZ4X går av med seieren også her.

....

Men en god bil er mye mer enn bare rekkevidde og lading. Det vises til gagns i denne testen.

https://www.elbil24.no/pro/soleklar-vinner-i-elbil24s-vintertest-av-elbiler-pa-glatta/78482080
#3
Bestilling og levering / Newbie-spm på bestilling av MY.
tirsdag 31. januar 2023, klokken 13:36
Har en fossilbil som skal skiftes ut innen rimelig tid, tipper den kan være litt tung-solgt i dagens marked.

Er det så enkelt som jeg ser for meg?

  • Legge inn en bestilling på Y nå, for å sikre prisen, og deretter utsette levering om det viser seg at jeg ikke får solgt den andre innen MY er klar til levering?
  • Worst case; avbestille, ikke hente den ut i det hele tatt? Uten risiko utenom evt de 2500,- i forskudd?
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA