Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Tai

Sider: [1] 2 3
1
Model 3 / Kansellere bestilling?
« på: Fredag 05. Februar 2021, klokken 15:59 »
Satt og designet bil forrige helg og det endte med at jeg bestilte meg en ny bil mandag. Nå har jeg fått litt kalde føtter og vurderer å kansellere bilen da jeg heller vil beholde X`en litt til. Er det i det hele tatt mulig? Kan ikke se noen sted inne på kontoen min hvor det er mulig å endre dette. Er det for sent...?

Trond

2
Model 3 / Hengerfeste model 3 performance?
« på: Mandag 01. Februar 2021, klokken 21:24 »
Hadde endelig bestemt meg for å gå "all in" og bestille en model 3 performance. Men det virker som om hengerfeste ikke er mulig på denne bilen? Er dette tilfelle?

3
Nissan e-NV200 / Nøkkel nissan.
« på: Mandag 13. Januar 2020, klokken 11:52 »
Skulle skifte batteri i nøkkelen til bilen i dag. Etter å ha skiftet virker den ikke lenger!
Åpner opp for å sjekke og ser disse merkene. Ser ut som det har eiret på kretskortet, det er tydelige rester på lokket også.

Noen som har erfaring med dette?


Trond

4
Model X / Leiebil ved service
« på: Fredag 01. Mars 2019, klokken 08:13 »
Jeg har kjørt Tesla siden mars 14 og er samlet sett fornøyd. Var en periode i fjor jeg var svært irritert på Tesla Kokstad men de har tatt seg sammen og blitt mye bedre.

Nå skal vår 2017 model X inn til service og diverse reparasjoner og jeg får beskjed om at de ikke har lånebil til meg. I mine 5 år som Tesla eier har dette aldri hendt før, har alltid fått lånebil uansett hva som skal gjøres med bilen min.

Er dette vanlig praksis? Hadde vært svært interessant å se hvordan resten av folket blir mottatt når de leverer inn bilen.

5
Kangoo / Lading avbrutt når bilen låses opp.
« på: Torsdag 21. Februar 2019, klokken 07:41 »
Hei

Har en kollega som fikk en renault kangoo i fjor. Han har problemer med at bilen slutter å lade hvis han låser den opp. For å starte landingen må han ta ut kontakten fra bilen og plugge den inn igjen.
Er dette normalt?

6
Nissan e-NV200 / Lys på nye NV200 E
« på: Torsdag 16. August 2018, klokken 10:31 »
Etter å ha overtalt sjefen fikk jeg ny firmabil i juni. Er for det meste fornøyd med bilen men er usikker på hvordan lys virker på bilen.

På de fleste nyere biler har man DRL foran og ingen lys bak før det blir mørkt, eller kjører inn i tunnel. Da går baklys og nærlys på.
På bilen min kommer det ingen lys på når det blir mørkt eller i tunnel. Da må jeg manuelt sette lysene på. Så må jeg skru de av når jeg parkerer. Kan dette være riktig?

Spurte de ansatte på autocenteret i Bergen, de ble veldig usikker og har satt meg opp til time i ettermiddag.

Jeg vet at det tidligere var påbudt med nærlys og baklys, men at et EU regulativ fjernet dette. Men er det ikke påbudt at lys kommer på automatisk?

Tai

7
Nissan e-NV200 / NV 200 vs Kangoo
« på: Mandag 26. Februar 2018, klokken 07:51 »
Bedriften er i prosessen med å kjøpe den første elektriske varebilen. Min gamle Citroen Jumpy fra 2006 er overmoden for utskifting og jeg vil gjerne bytte den i en NV 200.

Problemet er at sjefen har bedt meg om å få pristilbud fra både Nissan og Renault. Og da må jeg kunne forsvare at NV 200 er 50-70 000,- dyrere enn Kangoo.....

Ja, det er mer utstyr på NV 200 og den har kraftigere motor. Jeg kunne nok solgt inn disse argumentene hvis prisforskjellen var 20-30 000,-. Men det er jo vesentlig større forskjell og det er ikke så viktig for sjefen at jeg har en godt utstyrt bil. Så da trenger jeg noen gode argumenter for å velge Nissan.

Er det noen som vet om noe slike argumenter? :)


8
Nissan e-NV200 / Takgrind på NV 200 e
« på: Torsdag 16. November 2017, klokken 07:24 »
Vi vurderer en nv 200 i firmaet og har fått et tilbud fra en forhandler. Men de sier at det ikke er lovlig med takgrind på bilen, noe vi er avhengig av.

Noen her inne som har erfaring med dette?

Tai

9
Bestilling og levering / Vervepremie- Tesla for barn.
« på: Mandag 09. Oktober 2017, klokken 11:16 »
Jeg fikk mail fra Tesla at personen jeg henviste har mottatt bilen sin, og at Tesla vil takke meg ved å gi meg en model s for barn. Men når jeg prøver å legge inn koden hos radioflyer får jeg beskjed at den ikke er gyldig.

Noen som har opplevd dette?

Tai

10
Bestilling og levering / Hvordan virker referal systemet?
« på: Onsdag 13. ſeptember 2017, klokken 14:06 »
Prøver å bli klok på Tesla sitt referal system. De opererer med 5 nivå, El lekebil, solar roof, felger, Power wall og semi truck unveil.

Jeg har 3 referals og har fått beskjed fra tesla at jeg får lekebilen. Er det sånn at jeg er med i trekningen av solar roof og felger? Det er litt over hundre dagen igjen av denne runden med referals, da nullstilles alt og man begynner på scratch?

Hadde satt pris på om noen kunne opplyst meg på emnet :o

Tai

11
Model S / Nettopp solgt bilen- Hvordan overføre bilen til nye eiers Mytesla?
« på: Fredag 25. August 2017, klokken 22:02 »
En trist dag, den grønne er solgt:-(. Nye eier smilte meget bredt da han kjørte, og det burde han. Mener selv han fikk et godt kjøp og bilen er jo dritlekker. Tror han vil få mye glede av den.

Men hvordan får jeg overført bilen til nye eiers Mytesla konto? Vet det er et ofte stilt spørsmål men fant inge god fasit på det...

Mvh
Tai

12
e-Golf / Vurderer E-Golf. Har etpar spørsmål.
« på: Mandag 21. August 2017, klokken 22:07 »
Hei

Nå ble det en dobbel post fra meg men håper det går bra.

Mine foreldre trenger en ny bil og spurte meg som elbileier til råds om hvilken bil de burde velge. Vi gikk gjennom behovet og fant ut at en E-Golf ville være et godt valg. Men siden vi ikke kjenner bilen så godt og jeg har god erfaring med å spørre om løst å fast her inne tenke jeg å lage denne posten. Så her kommer etpar spørsmål:

-Bilen er oppgitt med 190 km rekkevidde. Hvor mye har bilen i den virkelige verden på sommer og vinterstid?

-Har bilen noen kjente feil eller problemer en bør være observant på?

-Hvor mye lader bilen per time på en vanlig 16A stikkontakt? (min Model S får mellom 12-15 km/t)

Til slutt et litt anderledes spørsmål: Bilen mine foreldre ser på er en 16 modell med massevis av utstyr unntatt ryggekamera (har tråd om det og). Men den har gått nesten 30 000km på et år. Er ikke det fryktelig mye for en elbil som har 190 km rekkevidde og en ladetid på 17 timer? Hvordan får en det til?

Takker for svar
Tai

13
e-Golf / Ettermontere ryggekamera på 2016 modell
« på: Mandag 21. August 2017, klokken 21:56 »
Hei

Mine foreldre ønsker å kjøpe seg en E-Golf og har funnet et eksemplar de liker. Men det er ikke ryggekamera på bilen, noe jeg mener mine pensjonerte foreldre kunne hatt bruk for. Er det noen mulighet for å ettermontere dette?

Tai

14
Bestilling og levering / Enda en S vs X tråd. Decitions, Decitions.....
« på: Mandag 14. August 2017, klokken 14:19 »
Sliter skikkelig med valget. Egentlig er bilen for dyr men kona (!?!) vil ha ny bil. Vi har en 14 S85 og er strålende fornøyd med den.

Har bestilt X75D men slites siden S er penere og har lenger rekkevidde.

X fordeler: Stor plass, fantastisk frontrute og oversikt , falcon doors

15
Model S / Skal selge bilen privat- Hvordan gjøre det trygt?
« på: Onsdag 09. August 2017, klokken 23:54 »
Så ble det bestilt ny bil her hos oss også ;D. Helt ut av det blå fant vi ut at vi ville ha oss en X. Det betyr at den grønne må forlate familien og finne nye eiere. Men hvordan gjør man det trygt?

Jeg har aldri solgt en bil som er verd 450 000,- og som i tillegg er en rakett! Man vil jo ikke slippe hvem som helst til bak rattet og ihvertfall ikke uten å forsikre seg om at vedkommende ikke herper bilen eller verre...

Så hva gjør folket? Ber om sertifikat og tar bilde? Sitter på under prøveturen? Ser an folkene som kommer for å prøvekjøre? Ber om bevis på finansiering?

Gleger meg til ny bil men gruer meg skikkelig til denne prosessen!! All hjelp mottaes med største takknemlighet!

Tai

Sider: [1] 2 3