Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - georglu

Sider: [1] 2
1
Model S / Er Tesla Model S for bred for biltog i Tyskland?
« på: Torsdag 14. Januar 2021, klokken 14:14 »
Leker litt med tanken på bil+togferie i Europa i sommer (hvis verden er sånn nogenlunde Corona-fri!) og tenker jeg det kunne være naturlig å prøve biltog gjennom Tyskland (ja, jeg kunne kjørt, men bør nok unngå for mange lange og (potensielt) kjedelige strekk med små barn i bilen). Men når jeg sjekker hos en av tilbyderne (https://urlaubs-express.de/), så virker det som maks-bredden de tillater er 195 cm (195 er det største tallet jeg får taste inn i skjemaet deres). Siden bredden på en Model S er mer enn 2m med speil og litt under 2m uten, så kan det virke som bilen er for bred. Å skrive 195 virker å lyve, men det kan tenkes at bilen likevel får plass? Er det noen som har prøvd å reise med tog i Europa med en Model S?

2
Tesla / Tesla To Host Autonomy Investor Day
« på: Onsdag 03. April 2019, klokken 12:41 »
Fikk nettopp denne dumpende ned i innboksen:

http://ir.tesla.com/news-releases/news-release-details/tesla-host-autonomy-investor-day

Spennende å se hva Tesla vil si om progresjonen på utvikling av autopiloten og hva de ser for seg fremover. Kanskje de viser en demo av en bil med utviklingsversjon av autopiloten? Det virker som investorer skal få det demonstrert i alle fall.

3
Model Y / Model Y - norske priser
« på: Fredag 15. Mars 2019, klokken 05:22 »
Ser ut som man allerede har norske priser. Og det kan bestilles! :D Dessverre ser det ut til at vi må vente til 2021 før den kommer til Norge.

Sitat
Rear-Wheel Drive - Long Range - kr. 432.000

Dual Motor All-Wheel Drive - Long Range - kr. 465.000

Performance - kr. 538.000

Depositum (refunderbart) - kr. 15.000

https://www.tesla.com/no_NO/modely/design

4
Tesla SW og AP / 2019.5.16 d9aba5e
« på: Tirsdag 12. Mars 2019, klokken 11:04 »
Denne versjonen dukket opp i bilen min i dag, men har ikke fått sjekket ut hva som er nytt ennå siden bilen står hjemme i garasjen (oppdatert via app). Oppdaterer senere i dag for hva som er nytt hvis ikke det er noen annet som vet hva som er nytt.

Tipper jeg i alle fall får Dog Mode siden jeg oppgraderer fra 2019.4.3, men hva ellers kan jeg forvente meg mon tro?

Jeg har en 2018 S75.

EDIT: Jepp, det var "bare" Dog Mode. Fullstendig ubrukelig for oss som ikke har hund. :/

5
Tesla / Tesla App Store - tror dere Tesla vil kopiere Google/Apple?
« på: Torsdag 22. November 2018, klokken 08:07 »
Jeg har flere ganger tenkt at det kunne være kjekt å kunne installere tredjeparts-apper på bilen min. F.eks. en god logge- og dashboard-app for Tesla-stats kunne vært kjekt. Liker dårlig polle-tjenestene som finnes da de har en tendens til å holde bilen våken og øke batteriforbruket. En lokalt installert logger kunne logget data og lastet opp data til lagringstjeneste ved behov.

Tror dere Tesla en gang i fremtiden vil lage en App Store á la Google Play og Apples App Store?

Hva er utfordringene? Kan vi potensielt få "rogue" apps som utgjør en sikkerhetsrisiko eller vil Tesla kunne luke disse ut før de gjøres tilgjengelige i App Store?

6
Model 3 / CCS-kontakt på Model 3 i Europa
« på: Onsdag 14. November 2018, klokken 11:45 »

7
Model 3 / Model 3 på utstilling hos Tesla Skøyen
« på: Tirsdag 13. November 2018, klokken 12:38 »
Fikk nettopp e-post fra Tesla:

Sitat
Besøk Tesla Skøyen, den første butikken i Norge som stiller ut Model 3.

Fra og med 14. november kan du besøke oss, ta med reservasjonsnummeret ditt og få prioritert tilgang til å sitte i en Model 3 og oppleve det omfattende glasstaket, et førsteklasses interiør og en 15‑tommers touch-skjerm. Tesla-produktspesialister kan svare på spørsmål du måtte ha om bestillingen din.

Betyr det at det nærmer seg konfigurasjon for Norge?


8
Kjøp og salg av elbiler/elkjøretøy / 2019 Tesla Model 3 vurderes solgt!
« på: Mandag 13. August 2018, klokken 22:02 »
Jeg har en Model 3-reservasjon fra 31. mars 2016, så det er en av de første som ble reservert i Norge. Siden jeg ikke lenger har bruk for en Model 3 (jeg har kjøpt Model S), så vil jeg skreddersy og ta ut en Model 3 for deretter å selge den videre til høystbydende. Kjøperen vil få anledning til å bidra i designprosessen slik at h*n kan få den bilen h*n ønsker seg. Jeg vil skreddesy en Model 3 med en gang det åpnes for det i Norge, så det er sannsynlig at det vil være en av de første bilene som blir levert til Norge (beste estimat for levering til Norge per dags dato er tidlig 2019).

Når design studio åpner for norske kjøpere vil jeg anta at en lang range rekke nye opsjoner vil være tilgjengelige (jeg vil anta short range og ikke-premium vil være mulig å velge) og her er et foreløpig estimat for hva de norske prisene kan ende på (MERK! Jeg tar forbehold om feil priser og beregningen av disse):

http://bit.ly/2uiIwHB

Send meg PM hvis du ønsker å være en av de første til å få Model 3 i Norge neste år!

9
Tesla Pickup / Tesla Pickup lansert sammen med Model Y i mars neste år?
« på: Fredag 10. August 2018, klokken 10:14 »
https://electrek.co/2018/08/09/tesla-pickup-truck-elon-musk-favorite-new-product/

Sitat
When do you think that unveiling will happen? My guess is that it will be the ‘one more thing’ at the Model Y unveiling in March like the next-gen Roadster was at the Tesla Semi event. What do you think? Let us know in the comment section below.

Hva om Model Y kom inn på scenen på lasteplanet til en Tesla Pickup? Det hadde vært rått!

Evt. at en Tesla Pickup kommer kjørende inn med en tilhenger full Model Y-biler. Elon Musk har tidligere sagt at den skal kunne dra 300.000 pund (ca. 136.000 kg), så en tilhenger full av Model Y-biler burde være barnemat.

https://electrek.co/2018/06/27/tesla-pickup-truck-everything-we-know/

Mange pickup-frelste elbilentusiaster her?

10
Tesla SW og AP / Versjon 9 - kommende features
« på: Torsdag 02. August 2018, klokken 12:34 »

11
Tesla SW og AP / AP 3-hardware kommer neste år! :D
« på: Torsdag 02. August 2018, klokken 11:47 »
Ser ut som at vi kan forvente oss en oppgradering av AP-hardwaren til AP 3 neste år:

https://electrek.co/2018/08/01/tesla-chip-most-advanced-computer-autonomous-driving-autopilot-hardware-3-update/

Sitat
Tesla has previously said that this upgrade will be offered for free since Tesla has been advertising Autopilot 2.0 cars as being fully autonomous ready and therefore, any upgrade to make it fully autonomous should be free.

Bannon said the upgrade is planned for next year.

Kan se ut som den vil bli tilbudt som en gratis oppgradering til eksisterende AP 2 og AP 2.5-biler, men usikker på om det vil kreve at man har kjøpt FSD.

Jeg satset på FSD siden Elon Musk har "lovet" første FSD-features denne høsten med v9. Vi får se om det er verdt det. ;)

12
JUSS / Moms på elbiler (var: Model 3 - bilder og smånytt.)
« på: Fredag 29. Juni 2018, klokken 12:22 »
På oppfordring er denne diskusjonen blitt flyttet hit fra https://elbilforum.no/forum/index.php?board=71.0.

Fritak er teknisk sett det samme som nullsats, dvs. at omsetningen omfattes av merverdiavgiftsloven slik at forhandler oppnår fradragsrett for inngående mva selv om han ikke skal betale mva av salget. Salg av elbiler med tilbehør faller inn under denne kategorien, sammen med bl.a. eksportsalg, salg av aviser, begravelsestjenester mv. (følger av mva-loven kap. 6: https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2009-06-19-58#KAPITTEL_6)

Betyr det at Norge står fritt til å innføre et delvis fritak på moms for elbiler slik at man kan oppnå den moms-satsen man ønsker seg for en gradvis innføring av moms?

13
Tesla / Flere mandagsbiler hos Tesla enn hos andre?
« på: Tirsdag 26. Juni 2018, klokken 10:06 »
Når man leser Tesla-forum (og elbilforum for øvrig), som gjerne er befolket av entusiastiske og/eller energiske elbil-eiere, så får man inntrykk av at det er enormt med problemer på bilene Tesla leverer.

Er det virkelig så ille som mange vil ha det til? (feil på feil og uker/måneder med ventetid og verkstedtid er ille, men opplever "alle" det?)

Er det verre enn hos Mercedes, BMW, Audi og VW eller hører vi ikke like mye om dem siden de ikke har like entusiastiske og/eller energiske eiere? (kapasiteten er muligens større hos de tradisjonelle bilforhandlerne kombinert med mange med verksteder som tar "alle" bilmerker)

Jeg har anekdotisk bevis (ikke mye verdt) om at f.eks. BMW-er har mye feil, må inn på verksted for småfeil mange ganger og at man helst bør selge bilen før garantien går ut. Dyre komponenter som clutch, girkasse, o.a. har det med å ta kvelden når garantien går ut.

Jeg er ennå ikke Tesla-eier (ankommer august/september) og har tidvis vært bekymret for om bilen min kommer til å tilbringe mye tid på verksted, men har kommet fram til at jeg skal være uheldig om jeg får en mandagsbil og/eller møter service-sentre med lang ventetid/verkstedtid.

Er jeg i overkant naiv i mitt håp om en "feilfri" Tesla?
(kommer fra leasing hos Toyota siste 6 år, så er nok i overkant bortskjemt med feilfri bilhold)

14
Tesla / Now You Know: «Prøvekjøre» NextGen Roadster
« på: Lørdag 23. Juni 2018, klokken 22:37 »
Jeg har nettopp bestilt Model S og brukte henvisningskoden til Zac fra YouTube-kanalen Now You Know fordi de tilbyr seere fra USA, Canada og Europa etter min mening verdens kuleste perk:

Når de mottar deres «gratis» Nextgen Roadster, etter sigende med SpaceX options package, så vil de besøke alle som har brukt Zacs henvisningskode en kjøretur i kanskje den villeste elektrikske roadsteren per dags dato. Jeg gleder meg i alle fall som en liten unge til de kommer på besøk (tidligst i 2020 eller 2021 avhengig hvor forsinket Tesla blir med produksjonen av bilen).

Noen andre her som har brukt Zacs henvisningskode?

For øvrig en god kanal med mange bra og underholdende videoer: https://www.youtube.com/channel/UCMFmrcGuFNu_59L0pHcR0OA

15
Tesla / Straffetoll på Tesla-er i Europa på horisonten?
« på: Torsdag 14. Juni 2018, klokken 14:53 »
Ser ut som han godeste Donald J. Trump vil innføre straffetoll på europeiske biler. Betyr det at vi kan ende opp med straffetoll på Tesla-er levert til Europa (også Norge antageligvis)?

https://www.aftenposten.no/verden/i/a2qkG2/Trump-truer-med-toll-pa-europeiske-biler

Jævlig kjipt om min nye Tesla plutselig skulle bli 20% dyrere pga. handelskrigeren Trump.

EDIT: Ser jeg linket til en artikkel fra mars, men leste nettopp om temaet i DN:

https://www.dn.no/nyheter/2018/06/13/1828/Handel/-krigserklaering-fra-trump (bak betalingsmur)

Sider: [1] 2