Nyhetsbrev

Få vårt månedlige nyhetsbrev tilsendt på epost med alt du trenger å vite om elbil og lading.

E-post *

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring

Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Zero-talent

Sider: [1] 2
1
Kjøpe elbil? / prishopp - varig eller forbigående?
« på: Onsdag 27. Mai 2020, klokken 22:52 »
Hva tenker folk om de siste ukers prishopp på bil? Får vi tilsvarende fall om krona styrker seg, eller burde man hoppe på lagerkampanje og kjøpe nå? Hadde egentlig tenkt å vente til neste år men blir usikker når jeg ser hvor mye enkelte biler har steget i pris...

2
Elbilen i Samfunnet / Hva er egentlig status på elbilfordeler nå?
« på: Fredag 23. August 2019, klokken 11:22 »
Det siste året har det vært så mye fram og tilbake at jeg henger ikke med lenger... det siste jeg hørte var at det skulle åpnes for lokale vedtak om bom og parkering, men at el skulle betale maks 50% av fossiltakst. Så innførte en del kommuner full parkering, og andre andre ting. Nå er enkelte bypakker i gang med bom. Men hvilket vedtak, om noe, er egentlig gjort på stortinget om dette?

3
Leaf 2018- 40kWt og 62kWt / Test på side3/vi menn bil
« på: Mandag 14. Mai 2018, klokken 19:53 »
http://m.side3.no/motor/test-av-rekkevidde-og-forbruk-nissan-leaf-2018-mot-vw-e-golf/3423437542.html

Litt merkelig test dette. Hvorfor så mye høyere forbruk på leaf? Epa har også noe høyere forbruk på Leaf enn golf, men ikke så mye.

Mistenker at det har noe med dette å gjøre: "Leaf er i all hovedsak kjørt med alle sparefunksjoner i bruk (økomodus, e-pedal, ekstra regenerering). VW e-Golf er kjørt med ekstra regenerering, men ellers aller mest i normalmodu"

EPedal bruker vel mer strøm på langtur, skal man tro annen tråd på forumet. Og jeg så nylig en video med en kar som hevdet han fikk lavere forbruk ved å droppe eco.

Har inntrykk av at en del bilblader fortsatt har litt å gå på når det gjelder testkriterier for elbil. I alle fall når de skal sammenligne ulike biler.

4
Lade hjemme / Schneider hjemmelader fra fortum
« på: Torsdag 12. April 2018, klokken 14:07 »
Fikk installert schneider smart ev på veggen i dag. Bestilte gjennom fortum. Noen som har erfaringer med denne? Fornøyd? Misfornøyd? Fortum lover app for smartere lading (lade når det er billigst, ladefart etter ledig kapasitet mm), men selgeren jeg snakket med hadde ikke noe informasjon om når dette kommer, eller om det blir noe vi må betale ekstra for. Noen som vet mer om det?

5
Lade hjemme / Ulovlig med ladeboks koblet til industristikk?
« på: Tirsdag 13. Februar 2018, klokken 19:13 »
Ba en lokal elektriker om pris på å bytte ut schuko-kontakten på veggen med en slik blå industrikontakt med schuko (kjekt å kunne koble til støvsugeren en gang i blant når bilen ikke Lader), og plugge i ladeboks med innebygd jordfeilvern type B i den. Fikk til svar at jeg må legge opp ny kurs fordi dette ikke var lov. Jeg har en dedikert 16A-kurs til utekontakten og er ikke så veldig interessert i å legge opp en til bare for moro, så lurer på om det kan stemme at jeg ikke har lov? Mistenker de bare har veldig lyst å tjene litt penger på å selge den ferdige pakka si...

Elbilgrossisten selger jo boks med cee-stikk, og det samme gjør elbilhjelpen, og det blir jo mye billigere enn å få elektrikeren til å legge opp ny kurs og full pakke...


6
Lading / 30 kwh leaf: Ikke mulig å lade til 80% lenger
« på: Tirsdag 16. August 2016, klokken 13:45 »
Stusset litt på at det ikke er mulig å sette på "long life"-modus (eller hva det nå het) og bare lade bilen til 80% på 30kwh-versjonen. Betyr dette at batteriene i 30kwh er mindre utsatt for slitasje om de står fulladet?

Ikke noe stort problem uansett, jeg bruker timer så bilen står sjelden mer enn en time med fullt batteri. Bare stusser på at de har gjort denne endringen

7
TLC / Bilpleie
« på: Torsdag 07. Juli 2016, klokken 11:24 »
Nettopp skrubbet min 2013 Leaf så den skulle bli klar for salg, og ser at jeg burde vært flinkere med vedlikeholdet... Små riper, asfaltflekker og saltlaken på E18 har ikke vært så snill den heller... Jeg har stort sett vaska i maskin/selvvask, og hatt en eller to runder med turtle wax i løpet av året, men ser jo at det ikke er godt nok. Nå skal jeg lease min neste Leaf, og da er det jo ekstra viktig at den holder seg fin så jeg slipper utgifter når leasingen går ut.

Tar imot alle tips om bilpleie med stor takk. Produkter, teknikker osv.

8
Leaf 2010-2017 / Kampanje på 2016 Leaf - ny modell på gang?
« på: Torsdag 19. Mai 2016, klokken 13:41 »
Ser Nissan kjører en ganske ok kampanje på 2016 Leaf nå. 1,99% rente og vinterhjul på kjøpet. Kan det være et tegn på at de vil kvitte seg med lageret fordi det kommer noe snacks med enda lenger rekkevidde til høsten?

Hvordan er den reelle rekkevidden på 30kwh? Mitt største behov er å komme meg til hytta, det er ca 12 mil fra hurtiglader til hyttevegg. Litt for langt til at jeg tør å bruke Leafen i påska...

9
LeafSpy / Hvordan montere OBD2-dings i euro leaf
« på: Fredag 17. April 2015, klokken 08:52 »
Kjøpte meg endelig en fin liten OBD2-dings og leaf spy-appen i går, men sliter litt med hvordan jeg skal få montert boksen på en trygg måte. I euroleaf stikker kontakten rett ut i kupeen, omtrent der jeg har knærne mine. Og lokket foran kontakten gjør at det ser trangt ut å montere skjøtekabel også. Hvordan har folk løst dette?

10
Leaf 2010-2017 / Lengre rekkevidde fra 2017?
« på: Mandag 13. April 2015, klokken 09:36 »
http://www.greencarreports.com/news/1092024_new-2017-nissan-leaf-more-details-on-new-styling-range--and-infiniti-electric-too

Hvis dette som står her stemmer, så er det et steg i riktig retning. For min del ønsker jeg meg en Leaf med doblet rekkevidde ift dagens, da kunne vi kutta fossilbilen helt.

11
Alt det andre / Ferie i Bohuslän
« på: Onsdag 11. Februar 2015, klokken 09:51 »
VI lurer på sommerferie i Bohuslän i juli. Danmark har plutselig blitt dyrt med synkende kronekurs, så da kan et besøk hos söta bror være tingen. Men bortsett fra Tanum Strand vet jeg ikke noe som helst om kysten langs bohuslän. Er det noen som har tips til steder å bo, ting å gjøre osv? og selvfølgelig gjerne også steder å lade bilen...

12
Mekanisk / Påkjørt bakfra - Konsekvenser?
« på: Tirsdag 10. Februar 2015, klokken 08:31 »
Kona fikk en dult i bakenden i går da hun stoppet for en fotgjenger. Ikke veldig hardt og fort, men det smal visst godt sa hun. Jeg kan ikke se noen skader bortsett fra at skiltet bak har fått en bulk, men bør vel uansett melde til forsikringsselskap og ta en tur på verksted for å sjekke om alt er i orden?

13
ChaDeMo/Combo hurtigladere / hurtig og hurtig... -8 og hjemlengsel
« på: ſøndag 28. Desember 2014, klokken 20:45 »
-8 grader og på vei hjem fra juleferie. Stått på hurtiglader i Tønsberg i tre kvarter og ventet på å øke fra 39 til 80%. Var klar over at vinter og kulde ikke er så bra, men dette var jo latterlig. Er ikke idealistisk nok til å holde på med dette kjenner jeg. Blir ikke flere turer på meg hvor jeg må basere meg på "hurtig"lading... 

14
LeafSpy / soc-visning i euroleaf
« på: Onsdag 10. Desember 2014, klokken 10:02 »
Kan man stole på soc-måleren i euro-Leaf, at batteriet faktisk er 100% når den viser 100%? Lurt på å skaffe Leaf spy, men er det nødvendig for å overvåke batterikapasitet når bilen viser det?

15
DRIFTSBATTERI / Pris offentliggjort for batteribytte på Leaf
« på: Fredag 25. Juli 2014, klokken 12:11 »
Nå har visstnok Nissan i USA gitt en pris på bytte av batteripakken. $5500 for å skifte hele pakken, når man leverer inn den gamle. Det skulle bli ca 35.000 NOK hvis prisen blir den samme her hjemme. Ikke gratis, men langt bedre enn hva man kunne fryktet. Jeg savner dog at de går ut med priser for å bytte enkeltceller i pakken. Det burde ikke være nødvendig å bytte hele pakken hvis det viser seg at kun noen av cellene er skadet?

Kilde: http://www.greencarreports.com/news/1093463_nissan-leaf-5500-battery-replacement-loses-money-company-admits
http://www.greencarreports.com/news/1092983_nissan-leaf-battery-cost-5500-for-replacement-with-heat-resistant-chemistry

Sider: [1] 2