Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - sjokomelk

Sider: [1] 2 3
1
Humor og kanari / KLM spådde fremtidens elbil allerede i 1983
« på: Lørdag 11. ſeptember 2021, klokken 12:50 »
Kom over et klikk fra innslaget "Trafikkomposten" fra KLM sitt Fjærnsynet fra 1983 hvor de tar for seg bensinsparende metoder på nye biler.
Ser ut som de slo Tesla med 25 år med tanken på å bruke lommelyktbatterier.
Se fra ca. 1:04 i dette klippet: https://www.youtube.com/watch?v=8fN6lHZ26C4
Renault 5 med 431 lommelyktbatterier som gir en rekkevidde på 431 meter  :laugh:

Heldigvis har bilen min med 8256 sånne batterier litt bedre rekkevidde enn 8256 meter. ;D

2
Model S / Oppgradert innmat i dørhåndtak
« på: Lørdag 11. ſeptember 2021, klokken 09:30 »
Ramlet over en video fra SuperfastMatt på YouTube i dag som viser innmaten i de nyeste dørhåndtakene til Model S. Og der har de nå fjernet alle mikrobryterne og tynne ledningene som har pleid å gå i stykker, og erstattet alt med én magnetsensor, og de eneste bevegelige ledningene er til lyset i håndtaket. :o
Jeg klarer ikke tolke ut i fra videoen om disse kun fungerer på Refresh Model S, eller om vi kanskje kan håpe på at de vil på sikt komme til eldre modeller.

Videoen er her: https://www.youtube.com/watch?v=Bea4FS-zDzc

3
Tesla SW og AP / 2021.12.x
« på: Tirsdag 13. Juli 2021, klokken 14:08 »
Ser at det har begynt å komme en del biler med 2021.12.25 på TeslaFi sin Firmware Tracker nå i dag. Har vi troen på at dette betyr at det begynner å skje noe fremgang på utviklingen igjen? :D

4
Tesla SW og AP / Mistet kontakt med app/API
« på: Torsdag 08. Oktober 2020, klokken 08:32 »
Er det flere enn meg som mistet kontakt med bilen gjennom appen og API nå klokka 8:20?
Mistenker serverfeil hos Tesla igjen, men greit å høre om andre har samme problemet.

5
Polestar 2 / 1000km challenge med Bjørn Nyland - var live 16. september
« på: Onsdag 16. ſeptember 2020, klokken 21:16 »
Bjørn Nyland kjører sin "1000km challenge" med Polestar 2 nå i kveld.
Er livestream på YouTube akkurat nå: https://www.youtube.com/watch?v=puObGIfJPdA

6
Tesla SW og AP / TeslaCam hakker/fryser i videofilene
« på: Fredag 21. August 2020, klokken 16:09 »
Jeg har en Model X med MCU1 og originalt HW2.5. Etter en eller annen oppdatering sent i 2019 eller tidlig 2020 har dashcamfilene mine vært umulige å se. Det er mengder med pakketap i datastrømmen i fila, så det er bare et hakkete og grøtete rot alt sammen. Så lenge bilen står parkert med Sentry Mode, så er videofilene ganske OK. Men ingenting av det som lagres mens bilen er i bevegelse/bruk er brukbart til noe som helst.
Jeg hadde et svakt og fattig håp på at kanskje HW3-oppgraderingen ville hjelpe, men det gjorde det ikke.
Det hele virker som om MCU har alt for mye å drive med, og den hakkingen som vi tidligere hadde i bevegelsen i kartet på skjermen er nå flyttet til lagring av dashcam, siden bevegelsen i kartet nå er forholdsvis glatt.
Jeg har prøvd med flere forskjellige USB-pinner og SSD-disk for å eliminere tregt lagringsmedie, men det er samme oppførsel uansett hva jeg bruker.

Jeg har lastet opp et tilfeldig videoklipp som en skjult video på Youtube her: https://youtu.be/3ILkMOkkGSw
På Youtube er klippet overraskende "glatt", mens i VLC på min egen PC ser du mer av "grøten" i videoen når den hakker.

Er det andre som opplever det samme? Eller er bilen min bare sær?

7
Skoda ENYAQ / Tegnekonkurranse hos Skoda
« på: Lørdag 08. August 2020, klokken 11:54 »
Jeg ser Skoda har hatt en tegnekonkurranse for barn, hvor de så har brukt Photoshop til å lage en "ekte" utgave av tegningene deres. https://www.skoda-auto.no/nyheter-og-pressemeldinger/detaljer/kids-visions-tegnekonkurranse-vinnere

Så en herlig tegning av Enyaq i Finansavisen i dag. Er det sånn det blir seende ut kanskje? :laugh:

8
Tesla Pickup / Cybertruck i Jay Leno's Garage
« på: Torsdag 28. Mai 2020, klokken 21:21 »
Hele klippet fra Jay Leno's Garage med Elon og Cybertruck:
https://www.youtube.com/watch?v=25ZuKkbHdqM

9
elbil.no og elbilforumets nettsider / Slå sammen underfora for VW e-Up og søsken
« på: Tirsdag 31. Mars 2020, klokken 15:46 »
Burde det ikke være lurt å slå sammen VW e-Up, Seat Mii og Skoda Citigo iV til ett underforum siden disse tre bilene er helt identiske, bygd på samme fabrikk med de samme delene, og eneste forskjellen er logoen i grillen?
På samme måte som i-MiEV og versjonene Mitsubishi lagde for PSA.

10
Tesla SW og AP / 2020.12
« på: Fredag 13. Mars 2020, klokken 19:49 »
Og der var 2020.12 begynt å dukke opp på TeslaFi sin firmware tracker også...
Førstemann til mølla? :D

https://teslafi.com/firmware/

11
i-Pace / Triks for ryggekamera og planlagt lading?
« på: Tirsdag 04. Februar 2020, klokken 17:33 »
Jeg har fått en i-Pace som leiebil mens Model X'en min blir reparert etter en skade. Og etter å ha forsøkt å lese en veldig fattig manual til bilen på nett, så er jeg litt i beit for ting jeg ikke finner ut av.
Er det noe triks for å få ryggekamera til å fungere på bilen? Eller er leiebilen min så kjip at den ikke har ryggekamera eller at det er deaktivert? Jeg ser noe som skal ligne på et kamera over skiltet bak, men setter jeg bilen i revers kommer det bare opp noe om "PDC 360" og en grå oval rundt en bil på skjermen.

Og kan noen tipse meg om hvordan jeg kan sette den til å begynne å lade ved midnatt? Jeg tror denne bilen må ha det minst intuitive brukergrensesnittet jeg har vært borti på en stund. Jeg måtte gi opp å prøve å skifte radiokanal til P4 mens jeg kjørte. Så det ble 2 timers kjøretur i stillhet i stedenfor. ::) :laugh:  (Det sier nok mest om meg...)

12
Tesla / Nytt servicesenter i Haugesund
« på: Onsdag 27. November 2019, klokken 20:31 »
Da er det offisielt at Tesla flytter inn i tidligere lokalene til Vatland Bil på Norheim rett utenfor Haugesund. Forventet å åpne i slutten av Q1 2020. Så kanskje i slutten av mars en gang. :+1:
Lokalene ligger midt i en stor rundkjøring ved E134. Så det er veldig bra plassering mtp. synlighet. https://goo.gl/maps/DosvXFxesTTXDJfk7

Plussartikkel i H-avis: https://www.h-avis.no/nyheter/bil/el-bil/bilgigant-bekrefter-apner-butikk-og-servicesenter/s/5-62-907583

13
Tesla SW og AP / "Auto lane change" borte?
« på: Onsdag 10. Juli 2019, klokken 08:40 »
Er det flere enn meg som har mistet muligheten til å skifte fil automagisk med blinklyshendelen når man bruker Autosteer på vei med flere filer?
Da jeg fikk bilen min sent i 2017, så kunne jeg bare skifte fil automatisk på veier som var klassifisert som motorveier. Og en eller annen gang i løpet av 2018 (med versjon 9?) så kjente bilen igjen andre veier som hadde to felt i samme retning og lot meg bruke samme funksjonen der. Men i en av oppdateringene som har kommet nå i 2019 så har bilen sluttet å vise meg flere filer i instrumentpanelet på disse veiene, og setter jeg på blinklyset står det bare å blinker og veien i instrumentpanelet blir ikke prikkete og bilen skifter ikke fil.
Har jeg klart å tukle til en innstilling? Kan ikke si jeg finner knappen for "Auto lane change" i menyen lenger. Var ikke dette en egen knapp tidligere?

I mitt tilfelle oppdaget jeg dette for noen uker siden da jeg kjørte i min lokale undersjøiske tunnel - T-forbindelsen utenfor Karmøy/Haugesund. Tidligere har jeg kunnet legge meg ut i midtre fil på vei opp tunnelen, mens nå ser bilen bare den høyre fila.

14
Tesla SW og AP / 2019.5.14
« på: Fredag 01. Mars 2019, klokken 07:49 »
Jeg fikk 2019.5.14 på Model X i morges.
Det som er nytt:
- Dog Mode
- Blind spot collision warning chime
- Auto-folding mirrors based on location
- Italienske og nederlanske menyer
- Styringen av varmeapparatet er samlet på ett bilde igjen

Ingen tegn til Sentry Mode eller dashcam med flere kamera enda dessverre.

Jeg vet ikke om det er placebo eller ekte, men Autosteer virker "mykere" i måten den tar svinger på nå. Den virker også til å plassere seg bedre midt i kjørebanen. :)

15
Model X / Lys i dørhåndtak og døråpner
« på: ſøndag 24. Februar 2019, klokken 20:07 »
Jeg var ute på tur i kveld, og la merke til at det ikke var lys i døråpneren og dørhåndtaket på innsiden av dørene foran. Men mente at det skulle vært lys der... Og når jeg setter meg i bilen igjen senere, ser jeg at det lyser faktisk der - helt til jeg setter bilen i Drive. Da slukker de to lysene, mens resten av døra fortsatt er opplyst.
Har det alltid vært sånn, og det er bare hodet mitt som tuller med meg? Eller har denne oppførselen forandret seg gjennom tiden med forskjellige versjoner av software?

Sider: [1] 2 3