Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - sjokomelk

Sider: [1] 2 3
1
Tesla SW og AP / "Auto lane change" borte?
« på: onsdag 10. juli 2019, klokken 08:40 »
Er det flere enn meg som har mistet muligheten til å skifte fil automagisk med blinklyshendelen når man bruker Autosteer på vei med flere filer?
Da jeg fikk bilen min sent i 2017, så kunne jeg bare skifte fil automatisk på veier som var klassifisert som motorveier. Og en eller annen gang i løpet av 2018 (med versjon 9?) så kjente bilen igjen andre veier som hadde to felt i samme retning og lot meg bruke samme funksjonen der. Men i en av oppdateringene som har kommet nå i 2019 så har bilen sluttet å vise meg flere filer i instrumentpanelet på disse veiene, og setter jeg på blinklyset står det bare å blinker og veien i instrumentpanelet blir ikke prikkete og bilen skifter ikke fil.
Har jeg klart å tukle til en innstilling? Kan ikke si jeg finner knappen for "Auto lane change" i menyen lenger. Var ikke dette en egen knapp tidligere?

I mitt tilfelle oppdaget jeg dette for noen uker siden da jeg kjørte i min lokale undersjøiske tunnel - T-forbindelsen utenfor Karmøy/Haugesund. Tidligere har jeg kunnet legge meg ut i midtre fil på vei opp tunnelen, mens nå ser bilen bare den høyre fila.

2
Tesla SW og AP / 2019.5.14
« på: fredag 01. mars 2019, klokken 07:49 »
Jeg fikk 2019.5.14 på Model X i morges.
Det som er nytt:
- Dog Mode
- Blind spot collision warning chime
- Auto-folding mirrors based on location
- Italienske og nederlanske menyer
- Styringen av varmeapparatet er samlet på ett bilde igjen

Ingen tegn til Sentry Mode eller dashcam med flere kamera enda dessverre.

Jeg vet ikke om det er placebo eller ekte, men Autosteer virker "mykere" i måten den tar svinger på nå. Den virker også til å plassere seg bedre midt i kjørebanen. :)

3
Model X / Lys i dørhåndtak og døråpner
« på: søndag 24. februar 2019, klokken 20:07 »
Jeg var ute på tur i kveld, og la merke til at det ikke var lys i døråpneren og dørhåndtaket på innsiden av dørene foran. Men mente at det skulle vært lys der... Og når jeg setter meg i bilen igjen senere, ser jeg at det lyser faktisk der - helt til jeg setter bilen i Drive. Da slukker de to lysene, mens resten av døra fortsatt er opplyst.
Har det alltid vært sånn, og det er bare hodet mitt som tuller med meg? Eller har denne oppførselen forandret seg gjennom tiden med forskjellige versjoner av software?

4
Tesla SW og AP / 2018.48 - view nearby charging options in mobile app
« på: torsdag 06. desember 2018, klokken 07:57 »
I morges fikk jeg en oppdatering til Tesla-appen på iPhonen min, og jeg ser de "røper" kommende funksjonalitet.
"You can now view nearby charging options in the Charging screen. Tap a location to start vehicle navigation. Note: Requires car software version 2018.48 or above."

Blir spennende å se om 2018.48 er for massene, eller om det kanskje er 2018.50 eller noe annet som blir årets juleoppdatering.

5
Tesla SW og AP / 2018.46.2
« på: onsdag 05. desember 2018, klokken 07:50 »
Da var 2018.46.2 klar for oppdatering da jeg våknet i morges. Greit å kunne sette i gang oppdateringen fra mobilen før jeg gikk i dusjen, sånn at den var klar til jeg skulle kjøre på jobb. :+1:

Jeg kom fra 2018.44, og det ser mest ut som bugfix.
Eneste endringen jeg kan se ved første øyekast er at det står "Ingen passasjerer oppdaget i baksetet" konstant under kontrollene til varmeapparatet.

6
Rogaland elbilforening / Belegg på ladestasjoner i St. Olav P-hus i Stavanger
« på: lørdag 20. oktober 2018, klokken 17:26 »
Jeg skal til Stavanger nå på tirsdag 23. oktober på en konferanse i sentrum, og tenkte å parkere bilen min i St. Olav P-hus.
Konferansen starter ikke før klokken 12, så jeg tenker jeg er der rundt 11-11:30 et sted. Vil det være sannsynlig at jeg finner ledig ladeplass? Og er det Zaptec-anlegg med opptil 22kW der nå?

Og er det maks ladetid på plassene? Jeg kommer til å være i byen til rundt 21 på kvelden. Jeg finner lite og dårlig info på nettsidene til Stavanger Parkering.

7
Tesla SW og AP / Ingen sete- og rattvarme med forvarming
« på: lørdag 06. oktober 2018, klokken 23:27 »
Da var tiden av året hvor det er deilig å bruke forvarming på bilen før man skal ut å kjøre kommet igjen, og jeg har den siste uka varmet bilen på morningen før jeg har dratt på jobb. Og i kveld etter å ha vært på besøk hos noen satte jeg på varmen 15 minutter før jeg skulle dra. Men da jeg setter meg inn begynner jeg å lure på om ikke bilen begynte å sette på sete- og rattvarmen under forvarming med en oppdatering som kom i vinter..? For når jeg setter meg inn i bilen nå er setet og rattet kaldt. Men setevarmen står på 2 og rattvarmen står også på. Varmen kommer etter at jeg har "startet" bilen og begynt å kjøre.
Er det bare hos meg det har sluttet å virke? Eller innbiller jeg meg at det har fungert en gang tidligere?
Har versjon 2018.32.4 for sammenligning.

8
Model X / Tilhenger med kun LED-lys
« på: onsdag 12. september 2018, klokken 21:00 »
Noen som har erfaring med å koble til tilhenger med kun LED-lys på Model X? Og blir bilen "sur" og prøver å fortelle deg at noe er galt med lysene på tilhengeren? Eller gir bilen blaffen og alt fungerer som normalt?

Vet at en del tyske biler ikke liker tilhengere med kun LED og man får varsel om ødelagte pærer. Og da trenger man å montere motstander i ledningsnettet for å ha tilsvarende last som en vanlig glødepære.

Har arvet en tilhenger med litt shabby lykter og lys. Så jeg tenkte jeg skulle ta en liten runde og bytte ut alt med LED og få på 13-pins plugg i tillegg.

9
Tesla SW og AP / 2018.28.1
« på: tirsdag 07. august 2018, klokken 22:09 »
Da ser jeg at 2018.28.1 har begynt å dukke opp på TeslaFi og ev-fw.com nå i ettermiddag.
Noen som har fått den enda? Og var det noe morsomt i release notes?

10
Tesla SW og AP / 2018.21.9
« på: lørdag 09. juni 2018, klokken 11:15 »
I natt fikk jeg varsel om tilgjengelig oppdatering til bilen min, og er nå på 2018.21.9.
I følge release notes skal instrumentpanelet nå vise biler i nabofilene på større veier. Jeg har ingen sånne veier i nærheten av her hvor jeg bor, så er det noen andre som har fått oppdateringen til sin AP2-bil og har erfaringer med hvordan det ser ut? Viser skjermen ting like bra som AP1-biler?

11
Tesla / Verne Troyer viser frem nye Teslaen sin
« på: tirsdag 02. januar 2018, klokken 22:29 »
Verne Troyer er kanskje best kjent som Mini-Me fra Austin Powers-filmene. Han fikk seg en ny Tesla til jul :D

http://www.youtube.com/watch?v=6K_nTNvyTtE

12
Model X / Feil på parkerings- og dørsensorer
« på: lørdag 23. desember 2017, klokken 14:47 »
Har hatt min Model X i tre uker nå, og den siste 1,5 uka har parkeringssensorene foran bare trøblet seg.
Setter jeg bilen i Drive eller revers, så ser den noe stå helt inntil bilen på de to midterste parkerinssensorene foran, og selvfølgelig plinger og piper det som et uvær. Og mens jeg kjører så plinger og piper det fordi den tror noe er foran bilen og jeg får feilmeldinger med "Parking assist disabled" og "Automatic emergency braking disabled". Og så forsvinner feilmeldingene etter en liten stund. Men like irriterende må jeg høre på bilen plinge og plonge når jeg står i kø, for da er farten så lav at parkeringssensorene vil fortelle meg hva som skjer rundt bilen.

Samtidig har sensoren på taket sluttet å oppdage lave tak, så bilen valgte å smelle bakdørene opp i taket i P-huset på jobb, der den tidligere har vist rød halvmåne i displayet og ikke åpnet døren fullt. Ingen av dørene ser heller biler parkert ved siden av, så de smeller inn i nabobilen hvis du ikke står klar til å holde de igjen når du åpner de.

Noen som opplever tilsvarende problemer?
Jeg har drevet vanlig klappjakt på Tesla på telefon i en uke nå, med det resultatet som virker som er normalen dessverre - Du hører ingenting. Ingen kan svare deg. Ingen ringer tilbake som de lover. Er jeg nødt til å kræsje bilen inn gjennom glassveggen i butikken før noen evt. vil hjelpe meg? Kan ikke si jeg er så veldig fornøyd med å ha brukt et 7-sifret beløp på en bil, og firmaet som har solgt produktet ikke vil ha noe med meg å gjøre hverken før eller etter kjøpet.

13
Kjøp og salg av elbiler/elkjøretøy / 2013 Opel Ampera til salgs (SOLGT)
« på: søndag 17. september 2017, klokken 19:47 »
Noen som har lyst på en ladbar hybrid med lang elektrisk rekkevidde?
Selger Amperaen min siden jeg nå er klar for fullelektrisk bil etter 4 år med delelektrisk.

Løp og kjøp!  ;D :+1:

https://www.finn.no/104498437

14
Ladeplasser og ladekabler / Ladeplasser og parkeringsforskriften fra 1. januar 2018
« på: torsdag 18. mai 2017, klokken 20:36 »
Den nye parkeringsforskriften som tredde i kraft 1. januar i år, så sier §35 at inntil 6% av plassene skal være for lading av ladbar motorvogn fra 1. januar 2018.
https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2016-03-18-260#KAPITTEL_7
Tolkes dette som at man er nødt til å opprette minst 6% ladeplasser på eksisterende anlegg, eller vil dette kun gjelde nye?

15
Ladeplasser og ladekabler / Jordfeilbryter type B for hele huset
« på: fredag 23. desember 2016, klokken 13:17 »
Onkelen min har hatt elektriker på besøk for å legge opp ny kurs til lading av eGolfen sin i garasjen. Han har fått en 16A kurs med vanlig stikkontakt. Og så har elektriker skiftet ut den gamle jordfeilbryteren fra 1977 med en ny type B. Men denne sitter fortsatt på samme sted - foran alle kursene i huset.
Jeg vet at 16A kursen for lading ikke er lov og strider mot regelverket. Men hva med jordfeilbryteren? Jeg trodde den skulle være separat for kun ladekursen?

Er alt gjort helt feil her? Eller bare halvparten? Og hvis det er helt på jordet - burde man ha gitt beskjed til det lokale eltilsynet om jobben som er gjort?

Sider: [1] 2 3