Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - calefranco

#1
 Er selv veldig usikker på hva jeg skal gjøre, og er interessert i å se hva andre i samme båt har bestemt seg for.
#2
Model 3 / #thatcrushingfeeling
mandag 28. oktober 2019, klokken 09:11
Ikke er jeg spesielt høy (186cm), og ikke er min kone spesielt lav (169cm), men litt ubehagelig er det når jeg setter meg inn i bilen, trykker på bremsepedalen og merker (for seint) at bilen "finner frem" seteposisjonen til kona istedenfor min, mens jeg leter febrilsk etter navnet mitt på skjermen før kneskålen min blir knust i tusen biter...
Mener jeg har satt opp alt riktig i nøkkel/mobil oppsett, men er det kanskje noe jeg har oversett?

Sent from my SM-A605FN using Tapatalk

#3
Model 3 / Front motor temporarily disabled
søndag 22. september 2019, klokken 11:30
Hei, hadde en kort (6km) kjøretur i dag og denne meldingen dukket opp og forsvant ikke. Er det en kjent problemstilling?

Sent from my SM-A605FN using Tapatalk

#4
Model 3 / Returbiler
fredag 25. januar 2019, klokken 16:52
Angående dette med retur rett "no questions asked" etter å prøvd bilen i en/tre dager, det jeg lurer på er hva som skjer med disse bilene? Blir de videresolgt som "B-varer" til reduserte priser, eller er det bare wishful thinking? Aner ikke hvor mange som blir levert tilbake, men med utgangspunkt 10% retur (for høyt tall?) så kan det være snakk om nesten 500 biler i Norge (stemmer ikke det?)
#5
Lading av Tesla / Brukt TWC
fredag 11. januar 2019, klokken 04:15
Hei, har en bestilling på en M3, og skal da skaffe meg ladestasjon/TWC. Vurderer innkjøp av en brukt ("ett år gammel") TWC som ligger på Finn til 3000kr. Er det noen "pitfalls"/ noe jeg bør være obs på med tanke på å kjøpe brukt? Ser at det er mulig å kjøpe nytt til ca. 4200kr - er dette heller å anbefale?

Sent from my SM-A605FN using Tapatalk

#6
Model 3 / Mobilen som nøkkel
torsdag 03. januar 2019, klokken 09:47
Har en bestilling på M3 og gleder meg til å få den til våren. Men kom på en ting mens jeg var på treningssenteret - mobilen min ligger i bag'en i skapet mens jeg trener, og jeg pleier å få inn notifications på smartwatch'en selv om jeg synes jeg er "ett godt stykk unna" skapet. Hva skjer hvis jeg parkerer bilen inntil Rema 1000 vinduet, for eksempel, og noen stikker med bilen mens jeg er i butikken men innenfor bluetooth avstand? Stopper bilen av seg selv etter kort tid? Har jeg som bileier juridisk ansvar i slike tilfeller? 
#7
Kia Niro EV / Fornuft og følelser
onsdag 07. november 2018, klokken 12:37
I går var jeg på eNiro visning (Kia Ensjø). Jeg er ikke noe bilgal person, og for meg handler bilkjøp om en blanding av fornuft og følelser. Et eventuelt kjøp av eNiro hadde jeg karakterisert som 95% fornuft og 5% følelser. Og jeg tenker at når den avsluttende tanke om bilen er "joda, den er grei, den", når hovedfordelen er bilens rekkevidde, når man ikke gleder seg til å få bilen, så kan man like greit droppe bestillingen. Har bestillinger inne på TM3 og eTron også, og venter spent på flere detaljer der (jada, er klar over at disse er helt ulike biler og ikke i samme prissegment)
Jeg fikk mye sterkere følelser for flere nesten ny (fossil) biler de hadde på lager til lignende budsjett, hovedsakelig diverse Mercedes men også Peugeot 3008. Begynner egentlig å tvile litt på elbil kjøp fordi jeg synes utviklingen går så fort, slik at den kan sammenlignes med elektronikkbransjen. Hvem ønsker å kjøpe en mobiltelefon, eller en led tv som var hot i 2010 eller 2012  ??? ? Tror verdifallet for enkelte modeller kan bli stygt når batterikapasiteten etterhvert økes år for år.  Og hvor miljøvennlig er det hvis en elbil skrotes etter 10 år? I tillegg ser det ut som at bildelingstjenester kommer nå for fullt - https://e24.no/naeringsliv/bildelingsgigant-lanserer-i-norge/24485811 - og det kan være en fleksibel løsning for mange.  Jeg må bare presisere at jeg har vært elbilist i 5 år, og er i utgangspunktet veldig positiv til elbiler generelt, men synes akkurat nå at kjøpsavgjørelsen er tung.
Nei, med fare for å få forfrysning der ute, så tror jeg at jeg sitter på gjerdet en stund til.  :-\
#8
Kangoo / Rekkevidde forskjell sommer/vinter
tirsdag 19. mai 2015, klokken 14:45
Hei,
jeg har hatt min 2013 Kangoo i snart 5 måneder, og er litt bekymret at jeg ikke merker noe forskjell i rekkevidde enda, i forhold til de ca. 100km jeg fikk i løpet av vinteren. Denne rekkevidden var jeg egentlig fornøyd med, men hadde håpet på at dette skulle strekke seg til kanskje 140km om sommeren. Opplever dere andre eiere vesentlig sommer/vinter forskjell, eller kan jeg ikke forvente stort bedre om sommeren. Bor i Oslo, og har litt varierende kjørestrekning, småkjøring og ringvei blandet.
#9
Kangoo / Dieseltank varsellampe?
fredag 06. februar 2015, klokken 13:45
Jeg har hatt Kangoo'n min i 5 uker nå, og er overrasket at jeg ikke har hatt behov for å fylle diesel (til kupéoppvarming...) . Jeg kjører ikke veldig mye foreløpig, men er likevel noe overrasket siden selgeren (Motorforum) fortalte meg at det var en 13 liters tank, og at den brukte ca. en halv liter per time. Stemmer dette, og finnes det en varsellampe når tanken er nesten tom? Jeg slår på dieselvarmeren så å si hver gang jeg kjører nå som det er så kaldt (utenom veldig korte turer, fordi det ser ut som at det tar 10-15 min. før den har noe effekt)
#10
Kangoo / Jurassic test
fredag 09. januar 2015, klokken 12:02
Hei,

jeg lurer på om det er mange som bruker http://www.jurassictest.ch/GR/ og om dere synes det er til å stole på. Tar serveren automatisk i betraktning årstid/forskjell i rekkevidde? Når det gjelder Kangoo'n, så tror jeg statistikkene gjelder den to-seters, kortere, litt lettere versjon. Angående settings/specifications, anbefales det å endre noe, for eksempel SCx (?), Recovered power, Chain performance power, eller Accessories power?
#11
Leaf 2010-2017 / Hjelp - Ladekontakt "klaffen" er fryst fast
mandag 11. november 2013, klokken 19:06
Hei, kjørte til jobb i dag og skulle lade mens jeg var på jobben. Men oppdaget da er (metall)klaffen var frossen fast og umulig å åpne. Løsnet seg etter et par timer når temperaturen hadde stiget litt, men er det andre som har opplevd det samme, og er det en quick fix for dette?
#12
Leaf 2010-2017 / Ny Leaf til 209000kr
fredag 26. april 2013, klokken 16:11
Så denne annonsen nå - http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=41143083 - fra "Elbilsenteret" på Fornebu. 30000kr lavere enn NAF sitt tilbud. Noen som vet mer om dette? Kan ikke være "norsk" Leaf?
#13
TLC / Tectyl behandling
onsdag 17. april 2013, klokken 18:28
Jeg har bestilt en Tectyl antirust behandling på Leaf'n nest uke, hos Dalys Autoservice i Oslo. Kan ikke huske å ha lest noe om dette på forumet. Er det noen som har erfaring med dette? Blir lydisoleringen i bilen bedre? Noe jeg/de bør være obs på?
#14
Model X 2014 - 2022 / Decisions decisions
fredag 22. februar 2013, klokken 15:16
My first post here..
I drive a 2011 Prius and currently have a Model S reservation (#1138), but am tempted to skip the S and go straight to the X, for a couple of reasons:

 • the SUV shape is one I prefer to the sedan, mainly for practical purposes (ease of access, easier to make maximum use of luggage space, higher driving position)

  • my main concern with the S is its breadth (width) - as far as I can see, it is not going to be equipped with retractable side mirrors, and that represents something of a deal-breaker for me since my garage opening is just under 220cm wide. Having to fold them in manually would be a real hassle, and I wouldn't feel too secure when my wife was parking the car  :-\

  What I would like an answer to is the issue of the side mirrors on the Model X - does it have them or not?? On some photos, they are there, on others, they are not (on the Tesla website for example). Is there a miniature camera on the outside?
  The other car I am considering (and which seems to have kept a very low profile so far, at least on this website) is the Mitsubishi Outlander Plug-in. It's not a looker in the same way as the Tesla models are, but it's a great compromise between a fossil car and a full-electric car (electric range of 55km, fuel consumption of around 0,16). Price should be made public in May, probably around the same time I have to "finalize".
  I would also like to know how it works if I wanted to transfer my reservation from the S to the X - do you still get the benefit of the €1700 reduction for those who ordered last year? What kind of delivery date could I expect? (autumn 2014?)
  I'm also considering buying a Leaf for the 18 month interim period, if I decide to go for the X instead of the S. I think it's a great car, which would serve 95% of our purposes, and which you can now get for 220k new.

  PS Sorry about imposing English on you, but even after 14 years in Norway, I still feel more at home writing in my native language, but I understand Norwegian perfectly  :)
[/list]
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA