Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Stig O

Sider: [1]
1
TAYCAN / Dekk og felgguide
« på: Torsdag 29. Oktober 2020, klokken 22:50 »
Satser på 21" smidde felger på sommerhjulene. Noen som kan veie de orginale bakhjulene (305/30-21) ?
Har konfigurert noen på ca.26 kg. Byttet til 7kg lettere bremseskiver foran på Teslaen, som skulle gi ca.20km lengre rekkevidde.

2
Model S / Model S fotogalleri
« på: Torsdag 22. ſeptember 2016, klokken 20:41 »
Det ble rikelig med Tesla logoer med refleksene på bilen. Tatt på service i Stavanger forrige dag.
Tillot meg og starte en ny tråd, da jeg synes "Skrytebilder" blir litt snevert, og kanskje litt kleint.

3
Model S / Den nye hværdan med Model 3
« på: Lørdag 19. Mars 2016, klokken 20:37 »
Gjør meg noen tanker rundt introduksjonen av Model 3 på det norske markedet. Tror salget av denne vil mangedobles i forhold til Model S, da den blir tilgjengelig for folk flest. Den vil ha få konkurrenter med sin  overlegne ladeinfrastruktur. Flott at flere får oppleve en Tesla, men hvordan vil det allerede pressa service apparatet takle en ny flodbølge med biler. Får håpe det er vesentlig mindre barnesykdommer i hvert fall.
I dag opplever jeg sjelden kø på superladere, men hva om 2-3 år? Litt egoistiske bekymringer kanskje, men den nye hværdan blir kanskje ikke som i reklamen for lottomillionæren.

4
Kjøp og salg av deler og utstyr / Felger 8.5x19"
« på: Tirsdag 12. November 2013, klokken 21:24 »
Selger mine nye 8.5x19" ET35  5x120 felger med valgfrie senterkopper, hvit, sølv, rød eller sig.rød. kr.6500
Se Finn-kode 45026345

5
Model S / Solfilm på Model S
« på: Lørdag 07. ſeptember 2013, klokken 22:19 »
Fine bilder. Må si jeg synes den er fin i sort når du får tona rutene. Hvilken styrke har du på vinduene? Bakruta ser ganske mørk ut.

6
Model S / Rå ytelse til folket.
« på: Fredag 16. August 2013, klokken 14:41 »
Har filosofert mye på hvordan framtiden til elbiler med rå ytelser vil bli. Hvordan vil myndighetene forholde seg til denne utviklingen med muskelbiler til folket? De er vel tatt litt på senga hva Tesla Model S angår. Elbilinsentivene var vel ikke helt tenkt til biler med 3-400 hk++. Med norsk veistandard er det vel ikke usannsynlig at skadestatistikken vil øke når disse bilene blir mer og mer vanlig. Tror på framtiden til elbilen, og om ikke lenge vil vel også de store bilprodusentene komme etter med "performance" ytelser. Om få år er vel en brukt Model S drømmebilen mange tyveåringer kan realisere( ikke bare Laumb), hvis ikke forsikkringselskapene setter en stopper for det da.. At Norge skal være det eneste landet hvor man kan kjøpe slike biler til under halv pris tror jeg er urealistisk. Tror en hk. avgift er noe av det første og mest politisk korrekte vi ser. Vi får i mellomtiden kose oss i Teslabobla, og trøste oss med at bilene våre i så fall stiger i pris. Tror imidlertid at neste bil (om 5år)med slike ytelser blir vesentlig dyrere. Kjør debatt!

7
Model S / Verdifall/Annenhåndsverdi.
« på: ſøndag 21. Juli 2013, klokken 13:04 »
Den største bekymringen min er annenhåndsverdien på bilen. Det værste senarioet mitt er at den kommer med 4WD om to til tre år. Når man ser at Tesla X skal ligge på omtrent samme pris som Tesla S, vil vel pris forskjellem mellom 4WD og 2WD bli relativt liten. Tror dette blir en katstrofe for bruktbilprisene på bilene våre. I tillegg kommer det vel en oppgradert batteripakke i samme slengen.Hadde tenkt å ha min i 5 år. Det er vel nesten rart om de ikke kommer med 4WD når de har en utprøvd X plattform.Håper de får nok med produksjon av X og S og utvikling med Gen.3 de neste fem årene.

8
Model S / Dekk og felger
« på: Torsdag 31. Januar 2013, klokken 13:01 »
Gladmelding på dekkfronten! Nokian Hakkapellitta kommer med nye dekk til høsten. Hakkapellitta R erstattes med R2 som har 5% lavere rullemotstand og 10m kortere bremselengde på is. Det gammle var sammen med Michelin X-ice de to dekkene med lavest rullemotstand og fikk 10 poeng på dette. Nå er Hakkapellitta R2 i hvert fall mitt soleklare valg.


Lager en ny tråd med " Dekk og felger" slik at vi kan ha alt med dette i samme tråd. Vi har en med "Pigg elle piggfrie vinterdekk på  Tesla S" og en med "Dekkproblematikk". Vet ikke om administrator kan slå sammen disse så vi sammler det på ett sted?

9
Model S / Nyheter
« på: ſøndag 13. Januar 2013, klokken 10:20 »
Tesla concept på Detroit utstillingen som begynner 19 januar. Blir dette en skisse på Gen III?

http://bigstory.ap.org/article/new-cars-debuting-detroit-auto-show

10
Model S / Ekstrautstyr
« på: Lørdag 05. Januar 2013, klokken 10:49 »
Ser på www.teslaccessories.com at ny midtkonsoll snart er ferdig. Har ikke likt den orginale, så jeg er glad dette kommer. Bilr spennende å se hva prisen blir. Har også sett et meget fint armlene til baksetet, men ser ikke ut som de har gått videre med dette enda. På begge bildene av disse, tan skinn i baksetet og sort i framsete, er det perforert skinn. Noen som har lest noe om andre skinnkvaliteter er mulig? De har visst brukt private biler til folk i Tesla som jobber med disse tingene, så det er kanskje en custom løsninger.

11
Model S / Dekkproblematikk
« på: Torsdag 03. Januar 2013, klokken 13:49 »
Jeg ble jo veldig skuffet da de forandret til 19" på performanse modellen. Tenkte det ble minimum 40000 ekstra i dekkutgifter med sommer/vinterhjul. Trodde først det ble 23000 ekstra for å få bilen levert med 21", men ser at dette er prisen for hele settet. Da blir spørsmålet hvordan Tesla løser dette hvis bilen leveres med 21". Får jeg da avslag på de 19" hjulene som er med i prisen, hvis ikke gir jeg jo de gratis til Tesla!!! Det ville jo være meget upraktisk å få bilen med to sett sommerhjul. I tillegg får jeg sikkert bilen min neste vinter, og må ha den levert med vinterhjul.Da begynner det å bli meget upraktisk med 3 sett hjul når jeg skal kjøre langt for å hente den. Den beste løsningen hadde selvfølgelig at Tesla hadde byttet sommerdekkene med vinterdekk på de 19" felgene uten særlig tillegg. Hvis ikke er det vel en del på forumet som har lyst på rimelige 19" sommerdekk. Prøvde å ringe Tesla om dette i dag, men har ikke fått svar.

Sider: [1]