Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Epleskreller

Sider: [1] 2 3
1
Mekanisk / Bremseklosser 2014 Leaf passer ikke
« på: Lørdag 07. Desember 2019, klokken 23:09 »
Fikk beskjed på service at jeg måtte bytte klosser og skiver foran og bak på min Leaf, totalt ca 11.000kr... Bestemte meg derfor å gjøre det selv.

Har fått problemer bak da jeg ikke får inn de nye skivene. De nye er 105,4mm brede og det virker som om de er 2-3mm for brede. Noen som vet hvilke størrelser som kan passe?

Bilen er fra slutten av 2014 og produsert i Storbritania. (På framsiden har bilen bremsene til Leaf produsert etter 05-2014

2
Model S 2013 - 2022 / Tesla kreditt
« på: Fredag 16. Mars 2018, klokken 09:32 »
Hei,
noen som vet om det er mulig å få frem hvor mye kreditt man har tilgjendelig hos Tesla?

Ser at om jeg forsøker å bestille vedlikeholdsplan så har jeg mulighet til å velge å betale med kreditt, men jeg finner ikke ut hvor mye jeg har tilgjengelig..

Jeg har tidligere fått kreditt i tre omganger, dvs første verveprogram, og salg av to stk Powerwall...


3
Tesla / Tesla Powerwall "off grid"-støtte i USA
« på: Lørdag 23. ſeptember 2017, klokken 23:50 »
Hei,
Jeg er veldig interessert i å få en Powerwall på hytta, men på nettsidene står det at det ikke er støttet i Europa. Men om man velger US, så er det støttet.

Noen som kjenner til denne forskjellen og hva som er bakgrunnen ??

4
Alternativ energi / Tesla Powerwall 2 på "hytte hytte" og solcellelading
« på: Lørdag 15. April 2017, klokken 11:32 »
Hei,
jeg har en hytte på fjellet langt unna nærmeste kraftledning med et enkelt 12v solcelleanlegg. Jeg har nå begynt å leke med tanken om å oppgradere dette med en Tesla Powerwall som lades av solceller, til nød med aggregat. Jeg skal sette opp en garasje/bod som får plass til ca 5,5m med solcellepanel i retning sør.

Er dette gjennomførbart? Hva kreves av solcelleanlegget?

Ser forøvrig for meg to kurser ut fra Powerwall'en. En til hytta for lading av 12v-anlegg, vannpumpe og til to-tre stikker til støvsuger, kjøkkenmaskiner etc. Den andre kursen så stor som mulig for å tømme batteriet inn i elbilen før returen hjem..


5
Kjøp og salg av elbiler/elkjøretøy / P85D med Ludicrous og serviceavtale selges
« på: Torsdag 25. August 2016, klokken 18:31 »
Hei,

jeg kommer til å selge min sølvgrå Model S P85D med alle tilvalg. Den er fra mars 2015 og får snart 31k km.

Utstyr:
-Ludicrous
-5 år serviceavtale (1. service gjort)
-Ultra Hifi oppgradert lydanlegg
-Dobbeltlader
-Sorte nexgenseter foran og bak(!)
- "+-understellet"
- barneseter
- 19" felger (bedre rekkevidde, mindre støy, men behaglig, billigere dekk)
- midtkonsoll
- karbondetaljer
- sort alcantara taktrekk
- AP aktivert
- Panoramaglasstak
- Tech-pakke
+ mulig noe jeg har glemt? Den skal ha alt som var tilgjngelig tidligere..

Bilen vil bli lagt ut om et par uker med bilder etc, pris 850.000,-kr

-ingen billigere Ludicrous på finn.no som jeg finner hvertfall..

6
Model X 2014 - 2022 / Vervekampanje også for Model X
« på: Onsdag 01. Juni 2016, klokken 08:14 »
De som bestiller nå får 8000,- kr i rabatt dersom de bruker en vervekode. Kanskje ikke all verden for en bil til +/- en million, men dersom man ikke har bekreftet kan man kansellere og bestille på nytt med en slik..

(vervekoder er forøvrig ikke lov å legge i denne delen av forum, send PM til noen for å få kode..)

Sitat


Referral Program

The new Tesla Referral Program begins May 30 and will run until July 15, 2016. Anyone who orders a new Model S or Model X during this period using the referral link of a Tesla owner will get a $1,000 credit towards the purchase price.

To show our appreciation, referring owners will be eligible for our Referral Program awards:

5 Qualifying Referrals
 Owners who make 5 qualifying referrals will receive a set of 21” custom Arachnid wheels in black, silver or grey, including summer performance tires and installation. These exclusive forged aluminum wheels offer improved performance and are not available for purchase.

4+ Qualifying Referrals
 Each owner who makes 4 or more qualifying referrals will receive an invitation for two to attend the Gigafactory opening event at the end of July, including transportation to the Gigafactory from Reno, Nevada.

3+ Qualifying Referrals
 Owners who make 3 or more referrals will receive an exclusive Tesla Owners Jacket.

2+ Qualifying Referrals
 Owners who makes 2 or more qualifying referrals will receive a Tesla Moab Weekender Bag that matches their car’s interior.

Ludicrous P90D Model X
 Each qualified referral you make gives you an additional entry into a drawing to win a Ludicrous P90D Model X.

We know that without our customers we would not be where we are today. This is our way of thanking you for your support in building the Tesla community.

Limits
 Related order must be placed between May 30, 2016 and July 15, 2016 and delivered for a referral code to qualify. Pre-owned vehicles are not eligible. Limit of 5 referrals per owner.

Unless otherwise noted, owners receiving invitations to Tesla events will be responsible for the cost of their own travel, lodging and other incidentals.

Must be at least 18 years old to be eligible for awards. No entry fee, payment or purchase required for the drawing. A random drawing will be held on or around July 31, 2016 to determine the winner. The winner will be contacted thereafter. Awards are non-transferable and not redeemable for cash. The winner is responsible for all taxes and local requirements and fees. Program and awards are conditional on and subject to local laws and regulations. Unfortunately, Ohio and Virginia residents are not eligible for awards.

Good Faith
 We introduce programs such as these in good faith and expect the same good faith in return. Please note that we may withhold awards where we believe customers are acting in bad faith or otherwise acting contrary to the intent of this program. To be clear, commercializing or otherwise selling referral codes is not appropriate, and we will not honor such codes. We cannot cover every nefarious scenario, nor will we attempt to, but we do promise to be fair and reasonable.

7
Lading av Tesla / TMX Hvilken ombordlader får vi?
« på: Mandag 07. Mars 2016, klokken 17:57 »
Lest litt ulikt om ladere, noen som vet hva bilene leveres med?  11/16,5kW?? Hvor mye tar de på trefase-400v og enfase?

8
Leaf 2010-2017 / Struping av lyktespylere?
« på: Mandag 07. Desember 2015, klokken 14:42 »
Hei,
jeg har en ett år gammel Leaf med lyktespylere.  Problemet med dem at de bruker voldsomt mye spylevæske.. Er det noen måte å strupe tilførselen til lyktene når man vil bruke det på frontruta?

..blir litt mye å fylle på 3 liter 1-2 ganger i uka..

9
Kjøp og salg av deler og utstyr / 22/11kW ladestasjon, hva er best/billigst?
« på: ſøndag 15. November 2015, klokken 12:58 »
Hei,
jeg skal kjøpe to Type 2 ladestasjoner uten fast kabel, hhv 11 og 22kW. Har allerede lagt opp to røde stikk der de skal være.

Hvilke typer ladestasjoner er billigst og fremdeles bra for tiden? Biler som skal lades er Leaf og Tesla, men det skal fungere også på fremtidige biler, derfor syns jeg det er korttenkt med fastmontert ledning :)

10
Model X 2014 - 2022 / 6 - eller 7-seter?
« på: Lørdag 31. Oktober 2015, klokken 10:01 »
6 eller 7-seter, selv heller jeg mot 6, da har vi to ekstra plasser. Hadde 7 i Model S'en og det var kun noen få ganger vi trengte alle. 6 seter derimot var veldig praktisk. Muligheter til å frakte lange gjenstander (feks ski) på midten er også et pluss..

Hva tenker dere?

11
Euroleaf / Europaimport vs norsksolgt Leaf
« på: ſøndag 12. Juli 2015, klokken 23:48 »
Hei,
vurderer å kjøpe en brukt Leaf Tekna fra slutten av 2013. Iflg VIN er det en 2014-modell produsert i England.

Er det noe spesielt man bør tenke på om det er en importbil første kjøper har fra EU? Er det andre garantier enn de norske?
 
Vin starter med dette: SJNFAAZE0U

12
Model S 2013 - 2022 / Kompabilitet på dekktrykksensorer
« på: Onsdag 13. Mai 2015, klokken 16:27 »
Hei,
jeg er i tenkeboksen for å bytte ut bilen i en nyere. Mener det var snakk om at Tesla har byttet merke på dekktrykksensorene.

Vil de "gamle" hjulsettene/sensorene fungere på nye biler? og vil nye sensorer fungere på de "gamle"?

Jeg tenkter å beholde vinterhjulene til min neste bil.
mvh


13
Lading av Tesla / Ledning til 400V trefase..
« på: Torsdag 16. April 2015, klokken 11:11 »
Hei,
jeg fikk det litt travelt for noen dager siden da steinleggerne jeg gjorde avtale med i høst fikk mulighet til å legge beleggningsteing denne uka.. I all hast bestilte jeg derfor rødt 50mm trekkerør og en "passende" PFXP-kabel som skal under steinen.. Men kabelen jeg bestilte heter 4G16mm2.. Jeg skulle vel strengt tatt hatt 5G16mm2 til 400V trefase? (forrige sted jeg bodde gravde jeg ned en PFSP som var 4*6mm2+jord, PFXP mangler visst jord tror jeg..)

Til garasjen ligger det allerede en vanlig 2,5mm2 ledning som er sikret med 16A. Vil det være mulig å utnytte denne som egen jordledning? Krav til tverrsnitt på jord er vel mindre enn på de andre lederne?

Planen er forøvrig å sikre garasjen med 40A trefase og et eget fordelerskap i garasjen med 32A400V-trefase ladeboks, 16A400V-trefase rød stikk og en vanlig 16A-kurs til andre ting.. Det burde holde for det meste, og to elbiler i fremtiden en gang..

14
Telsa announces new 70D model + three new metallic colors for its sedan: Warm Silver (a champagne), Obsidian Black, and Ocean Blue.

Skrevet på facebook i gruppen "TESLA owners worldwide". Blir spennende å se om de bruker anledningen til å justere priser også..

15
Kjøp og salg av deler og utstyr / Selger to 19" Goodyear sommerdekk til TMS
« på: ſøndag 27. Juli 2014, klokken 09:13 »
Jeg har endt opp med fire ekstra Goodyear sommerdekk til min TMS som jeg tok at felgene i høst for å sette på vinterdekk.

Dekkene er kjørt i ca fire uker og er ikke nevneverdig slitt. Jeg tenker det kan være lurt å spare to av dem da bakdekkene slites fortest og jeg kan bytte disse etter neste sesong?

Så, om noen ønsker to nye bakdekkt, 2000,- kr og du har et ekstra sett..

Alternativt kan jeg selge alle fire for 3500..

Holder til i Hurum, men kan frakte til Asker og Bærum.


Sider: [1] 2 3