Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - hkaspenberg

#2
Model 3 / Justering av bakluke - DYI?
onsdag 03. juli 2019, klokken 15:35
På et innlegg på en av-mange-tesla-facebook-grupper-som-er-umulig-å-finne-igjen ble det påstått at det er enkelt å justere bakluka selv. Vel, jeg har lyst til å prøve men er ikke sikker på om jeg tør! Alternativt er å vente månedsvis på karrosseriverkstedet... Noen som har forsøkt?

[ You are not allowed to view this attachment ]

;-D Hans
#3
Model 3 / Trøbbel med app i dag
fredag 21. juni 2019, klokken 21:16
App har ikke klart å kontakte bilen siden 15:57 i ettermiddag. Bilen har heller ikke sendt inn noe data siden da. Hmmm.
#4
Har hatt annonse inne på FINN nå en måneds tid og har hatt en interressent som skulle besikte bilen idag for så å ombestemme seg. Skal ikke ha den allikevel. Det ligger p.t. 31 stk iOn og CZero'er på FINN i prisleiet 39.990 - 84.000 med litt varierende km-stand. Noen annonser har ligget svært lenge. Jeg har forsøkt å legge meg prismessig litt lavt for en bil av samme årgang/km men altså kun en noelunde seriøs henvendelse. Jeg trenger faktisk å bli kvitt bilen, ikke fordi jeg trenger pengene, men fordi vi ikke har plass i garasjen, noe den fortjener.

Noen gode råd fra menigheta?

;-D Hans
#5
Elbiler i media / Høyres landsmøte i Aftenposten idag
lørdag 16. mars 2019, klokken 07:20
https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/Mg4md5/Na-vil-Hoyre-ta-godsakene-fra-el-bileierne-Alle-ma-betale-for-a-kjore-pa-veien

Sitat «I perioden 2012–18 har staten tapt 14 milliarder i bilavgifter. Grunnen er i stor grad lavere avgifter på elbiler. Nedgangen er på 27 prosent. Dette er et resultat av at tiltakene for å få folk til å kjøre utslippsfrie biler virker, men fra en finanspolitikers synspunkt er inntektstapet bekymringsfullt.»

Tenker ikke politikerene på at de som har anskaffet elbil, og på denne måten har parkert en eldre fossilbil, ikke ville kjøpt en ny fossilbil men beholdt den gamle noen år til istedenfor å kjøpe en ny elbil? Jeg bare spør...

#6
Model 3 / TM3 - annenhåndsverdi med eller uten AP
søndag 09. desember 2018, klokken 12:51
Sitter og vurderer hvordan jeg skal konfigurere min TM3 og veier litt frem og tilbake pris/nytte på AP. Om noen år, hvis jeg selger bilen, tror dere at biler uten AP vil ha forholdmessig lavere annenhåndsverdi?

;-D Hans
#8
Leaf 2010-2017 / NAF medlemstilbud på Leaf
tirsdag 16. april 2013, klokken 12:34
Har ikke regnet på om dette er så veldig gunstig, men en pris på 240K inkl vinterhjul på lettmetallfelg, reg, klargjøring og 3-års service er vel ikke så "gæli" ?

http://www.naf.no/Alle-saker/Medlemskap/Fordeler-bilhold/Nissan-Leaf/?utm_source=nb13-04a&utm_medium=email&utm_campaign=nyhetsbrev13-04a

Dette gjelder tydeligvis japanskproduserte biler så langt lageret rekker.

;-D Hans

(Postet først i feil forum, slettet)
#9
Ladeplasser og ladekabler / Ladeplassen ved Frognerseteren
søndag 03. februar 2013, klokken 19:06
Går ikke elbilfolk på ski? Kona og jeg valgte å bruke iOn'en opp til Frognerseteren idag. Parkeringskaoset begynte noen hundre meter nede i veien. Alle parkeringsplasser var stappfulle og mange hadde vært temmelig kreative når det gjaldt å sette ifra seg bilen. Skikkelig beite for lapplisa - men ikke på elbilparkeringen bak "Sporten". Etter å ha manøvrert mellom skiløpere, akere og failparkerte biler kom vi til helt tom parkeringsplass! Når vi kom tilbake i 13-tiden hadde det kommet en Leaf, og når vi kjørte kom det en iOn til. Så vet dere det, kjører man elektrisk er det ikke no' problem å finne plass selv på en utfartssøndag!  ;D
#10
Fikk et brev fra Ishavskraft idag med et fint nøkkelkort som kan brukes til å aktivere hurtigladerne langs Ishavsveien, f.eks. langs E6 gjennom Østfold. Siden jeg er fra Fredrikstad har jeg behov for å kjøre Oslo-Fredrikstad T/R innimellom, kanskje annenhver måned. Turen går fint på en dag med iOn'en og hurtiglading en eller to ganger. Dette var da flott! Men så begynnte jeg å lese litt nærmere... Abbonementet koster 350.- per måned og gir ubegrenset tilgang til hurtiglading - men skal man lade uten abbonement koster det 500.- per gang. Ergo legger de ikke opp til lading uten abbonement. :o Hallooo!  Bruker jeg dieseldyret koster hver tur meg omlag 200.- i diesel og bompenger hvis jeg tar litt hardt i. Turen tas annenhver måned, det blir 1200.- i året. Kanskje. Et år med Ishavsveien koster 2100.- Hvem gidder da å kjøre iOn til Fredrikstad? Det blir både dyrere og tregere... Jeg skjønner ikke hvordan Ishavskraft har tenkt i det hele tatt. Skal elbil bli et alternativ på langtur bør det da kunne konkurrere på pris. Hva med en liten abbonementsavgift i tillegg til å betale for brukt strøm? Siden alle kort er nummererte burde ikke dette være vanskelig å få til.

;-// Hans (lettere indignert)

#11
elbil.no og elbilforumets nettsider / Feilmelding ved posting
onsdag 21. november 2012, klokken 09:17
Error 403

We're sorry, but we could not fulfill your request for /forum/index.php?action=post2;start=0;board=45 on this server.

You do not have permission to access this server. Before trying again, close your browser, run anti-virus and anti-spyware software and remove any viruses and spyware from your computer.

Your technical support key is: c147-4402-b40c-8ddc

You can use this key to fix this problem yourself.

If you are unable to fix the problem yourself, please contact the WEBMA5TER and be sure to provide the technical support key shown above.
#12
Humor og kanari / Utrolig hva jouranlister kan få seg til å skrive!
onsdag 31. oktober 2012, klokken 09:41
"– Den starter og går som en vanlig bil, men du fyller el på tanken, istedenfor bensin eller diesel. Den går mye stillere enn en vanlig bil, siden du bare hører suset fra batteriene, sier Alexander Skjerpen."

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/hedmark_og_oppland/1.8377633

;-D Hans
#13
Kjørte forbi her idag (med Touranen) for å ta opp båten i Son så jeg passet på å sjekke ut hvordan disse nye hurtigladerne var. De har faktisk montert opp tre forskjellige stasjoner. To tilbyr ChaDeMo, en ChaDeMo + noe annet. I tillegg en type 2 stasjon og opptil 32A ladestrøm. Alt var inngjerdet og venter på den store festivitasen i morgen.

;-D Hans
#14
Var en tur i byen i går kveld og når det sorte lynet skulle hentes på Aker brygge var plassen så full av drosjer at jeg brukte 10 minutter på å krangle meg ut. Noen drosjer flytta seg slik at jeg kom frem, andre måtte jeg faktisk krangle med sjåføren før de flytta seg. I mellomtiden kom det hele tiden til nye drosjer som prøvde å klemme seg inn på plassen gjennom den alt for trange innkjørselen. Hallo !??!  >:(

Det var nesten tilsvarende tilstander etter foreningens årsmøte, men i går var det værre.
Trodde de ikke hadde lov til å være der i det hele tatt jeg, har jeg rett?

;-D Hans
#15
Norsk Elbilforenings oppgaver / Oppdatering av ladestasjoner.no
lørdag 14. april 2012, klokken 07:30
Var innom ladestasjoner.no, og selv om databasen ser rimelig oppdatert ut så kan man ikke si det samme om nettsidene:

http://www.ladestasjoner.no/2009/10/na-kan-du-ogsa-laste-ned-ladestasjoner.html

Last ned filer (høyre-klikk og velg lagre som)(oppdatert 31.08.11, kilde Nobil);
Merk at filene denne gangen innholder alle registerte ladestasjoner. Noen av de kan ha begrensninger i forhold til at de er reservert beboere, ansatte eller besøkende.

POI-filene er ikke oppdatert siden 31. august 2011. ::) Hvis man skal ha tilbud om slikt må man holde dataene oppdatert. Hvis ikke man klarer det så kan man likeså godt fjerne tilbudet.

;-D Hans
#16
Noen som vet hva som skal til av evt. overganger etc. for å få inn en slik en i iOn?
http://www.bilradiospes.no/m/shop/?produkt=10040&mid=m436&vn=736&katid=9

Meget kul radio, du får den ned mot 2200.- på PixMania:
http://www.pixmania.com/no/no/10351058/art/parrot/bilradio-mp3-usb-ipod-blu.html?&CodePromo=oui&srcid=4037

Ser at det er satt av plass til høyttalere i bakdørene. Noen som vet om hva som passer og om kabler er lagt ferdig?

;-D Hans
#18
Kjøpe elbil? / Elbilkjøp og MVA regler
fredag 16. mars 2012, klokken 10:12
Sitter nå med to tilbud foran meg, ett på Leaf og ett på iMiev.

Motorforum og BNH opererer med forskjellige regler for MVA. BNH sier noe som samsvarer med det Buddy har praktisert i alle år, at "alt som står på fakturaen som betales når bilen leveres er MVA-fritt." Motorforum tar MVA på alt tilleggsutstyr som ikke var på bilen når den kom til landet. F.eks. på Ebersprächer (25.000), vinterhjul (9.900). Jeg har vært i kontakt med Motorforum om denne forskjellen.

I tillegg tar Motorforum 9.900 i salgs og leveringskostnad pluss 1700 i engangsagvift, mens BNH tar 5950 for det samme. Hmm.

iMiev 239.700 på veien, Leaf 291.955.

;-D Hans
#19
Elbilen i Samfunnet / Elbiler slipper for lett unna
torsdag 19. januar 2012, klokken 16:32
"Elbiler slipper for lett unna, ifølge generalsekretær i Norsk Petroleumsinstitutt, Inger-Lise M. Nøstvik."
(Se http://www.tu.no/bygg/article296535.ece )

Så er "debatten" igang igjen!

;-D Hans
#20
Humor og kanari / Biltemas app
lørdag 22. oktober 2011, klokken 21:13
Biltema har laget en ny app hvor du kan søke etter bildeler som passer bilen din...

;-D Hans
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA