Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - elektrolux

Sider: [1] 2 3 ... 43
1
Alt det andre / Kun 93 000 / person så kunne vi sluppet bommene
« på: Onsdag 12. Juni 2019, klokken 09:08 »
Med tanke på hvor mye penger jeg og mange andre bruker på bomfrie kjøretøy for å slippe å betale bompenger hadde det vært mye bedre å bare gitt Erna og Co 100 000 kr.

https://www.motor.no/artikler/har-vedtatt-bompenger-for-235-milliarder/

Riktignok ville en slik løsning forsinket det grønne skiftet, men det kunne 2-3 dobling av drivstoffavgiftene gjort nesten like effektivt

2
Elbilen i Samfunnet / Kollisjonstest av bomfrie kjøretøy
« på: Mandag 03. Juni 2019, klokken 07:40 »
I følge dette ofrer vi liv og helse for å følge statens føringer for transport. ( Forutsatt at hensikten med bommene er  å få oss over på andre transportformer )

https://www.focus.de/auto/ratgeber/sicherheit/renault-twizy-tazzari-und-co-im-crashtest-wenn-sie-diese-crash-bilder-sehen-steigen-sie-nie-in-ein-mini-auto_id_3895275.html

Nå har jeg ikke tallene for skadde og drepte i slike kjøretøy, men vi har jo lenge hatt både mopedbiler og ikke minst Buddy kjørende rundt på veiene våre. Vil også anta at det uansett er tryggere enn å sykle eller enda verre sparkesykle.

Det jeg har registrert er flere oppslag i avisene om motorsykkelulykker, gjerne i tidsrom der en kjører til og fra arbeid. Det kan tolkes til at uerfarne "bilister" nå prøver seg på 2 hjuls pendling med livet som innsats. Kunne de ikke heller bare fått kjørt elbilen sin og beholdt helsa?

3
Elbilen i Samfunnet / Bompenger på elbil i Oslo.
« på: ſøndag 02. Juni 2019, klokken 13:30 »
Elbilistene i Oslo betaler nå for å passere en av de mange bommene i Oslo, og som en av mine viktigste kjepphester finner jeg det forunderlig at dette ikke vekker engasjement på forumet.

Har derfor laget denne fargede avstemningen om tema for å se hva dere egentlig mener om dette.

4
Elbiler i media / Audi e tron kommer dårligst ut i test
« på: Torsdag 30. Mai 2019, klokken 07:53 »
Kjekt å lese test med fokus på forbruk. (Eller miljøpåvirkning om en vil)

Også interessant at Tesla S er best på rekkevidde i 130 km/t men at den straffes på størrelsen og må lade igjen før Tesla 3 når hastigheten økes til 150 km/t:

https://www.tek.no/artikler/teslas-elbiler-dominerer-i-forbrukstest-mot-audi-e-tron-og-hyundai-kona/466538

Ser en på forbruket til Audi e-Tron i 130 km/t er dette like over 28 kWt/100 km. Til sammenligning er reelt forbruk på vår Diesel bobil med sengeplass til 4 i samme hastighet på 10l/100 km, eller 100 kWt/100 km. Det blir godt over 3 ganger så mye energiforbruk og skulle tilsi at vi burde bytte ut dieseldyret.

Men... Så kommer vi til problemet: Drivstoffet til dieselpurka er mye rimeligere enn drivstoffet til Audien. Vi kan fylle på 1000 kWt med energi for rundt 1200 kr på #lemmywagen og bruke både kontanter, og betalingskort og betale for nøyaktig den mengden energi vi fyller på.

Med en e-Tron, f.eks på en typisk alpetur, ville vi måtte forhåndsbetalt for strøm på hurtigladere i Danmark. I Tyskland er det andre tilbydere med sine betingelser, men felles for alle er at de hverken aksepterer klingende mynter eller vanlige betalingskort. I tillegg koster energien fra disse gjerne 3-4 kr/kWt, altså 3000-4000 kr for samme mengde energi. Dermed vil det bli minst like dyrt å kjøre Audien som Lemmyen og med tanke på at #lemmywagen er nedbetalt og dobler som hotel underveis blir det neppe Audi på oss....

Det som derimot seiler opp som et alternativ på neste alpetur er å bruke #Teslaine som tilbyr gratis superlading. Da snakker vi kun ferge, burger og hotelkostnader på neste alpetur, og har desto mer å bruke på Weissbier og Schnitzel. :D   

Moralen er at fossilt drivstoff bør koste minst like mye som elektrisk drivstoff, elbiler må blir mindre og mer effektive og en bør passe vekta om en kjører elbil. ;)

5
EV treff / Nicola Tesla EV Rally
« på: Tirsdag 21. Mai 2019, klokken 10:11 »
Traff på denne gjengen i Krka Kroatia og fikk tilsendt følgende link.

Ralliet koster 1500 Euro/person inkludert lading, mat og overnatting, men påkost for drikke og eventer underveis.

Traff også på et par fra Wavetrophy ralliyet som påstod at dette var et bedre rally.

http://www.nikolateslaevrally.com.hr/en/

6
Alt det andre / Hva er rimeligst av -20% eller 995 kr?
« på: Onsdag 08. Mai 2019, klokken 16:49 »
Litt artig når 2 ulike reklamehefter dukker opp i postkassen samme dag.

Her kan jeg velge mellom å spare 20% eller betale 995 kr uten ytterligere avslag på førstehjelpsutstyr.

Presenterte broshyrene for Jr. og han mente vi skulle velge leverandøren som gir 20%, men det var inntil jeg påpekte at deres fastpris var 1990.- Dermed ble prisen med 20% avslag 1592.-. Den andre leverandøren forlanger 995.- men gir ingen rabatt.

Dessverre ser vi samme forsøk på vill leding hos en del nye leverandører av ladeutstyr. Ladestasjoner til 15000 og mer men 30-40 % rabatt får dem ned i bare noen tusenlapper mer enn en bør betale.

7
Alt det andre / Spotify med på kjøpet
« på: Torsdag 02. Mai 2019, klokken 17:54 »
Når jr. oppdager at bilen kan spille de gamle favorittene stiger den i anseelse.  :D

8
Model S / Ladehastighet Tesla S og SC
« på: Mandag 29. April 2019, klokken 10:25 »
Kjøpte en S og får maks 55 kW lading hos Tesla SC.

Burde vi kunne forvente mer?

9
Elbilen i Samfunnet / #selfchargingelectric
« på: Torsdag 18. April 2019, klokken 07:35 »
Det er mange salgsteknikker som brukes for å fremme eget salg.

Blant de mest effektive er å selge på frykt der en får kunden til å tro at han går glipp av et godt tilbud om henn ikke slår til straks. Typisk høy førpris og et stort prosentvis og tidsbestemt avslag.

En annen teknikk er å forvirre kunden med tåkete forklaringer om funksjon. Vi ser det det mer og mer innen ladeutstyr der f.eks Zaptec sitt unike og patenterte faseballansering er under angrep av enklere former som er teknisk underlegne, men som likevel uten at det er direkte feil kan kalle sin teknikk for det samme. Tok meg en stund å de-sifre at f.eks Wallbox dynamisk lastballanserer fasene individuelt og på den måten "faseballanserer". At ledig kapasitet på de øvrige fasene forblir ubrukt nevnes ikke.

Dynamisk lastballansering viser normalt til trinnløs og automatisk regulering av ladestyrken mot annen last, men betegnelsen benyttes også av firma som tilbyr 2 trinns regulering der en kun kan halvere ladestyrken eller slå ladingen helt av når det ikke er mer kapasitet igjen.

Nå er det Toyota som er ute og selger på "deseption" eller unndragelse av sannheten. Jeg pleide å spøke med at jeg skulle kjøpe 2 elbiler i Holland, og frakte dem hjem kun ved hjelp av et slepetau. De regenerere jo, og tanken var å slepe den ene med den andre,og bytte om når slepebilen var tom for strøm.

Omtrent det samme er det Toyota påstår med sin "nye selfcharging hybrid" teknikk. Høres flott ut, men er kun et markedsmessig salgstriks. Mer om tema her:

https://www.youtube.com/watch?v=OnxdAURqpfY

og her:

https://youtu.be/DPGqv3LZVLg?t=286

lar Robert Llewellyn seg hisse opp og lanserer #selfchargingelectric for å sette saken i perspektiv.
10
"Nye" TH!NK City produsert fra 2008 - 2012 / Think A306 omtale
« på: Tirsdag 16. April 2019, klokken 08:09 »

11
Alt det andre / Dobbel skattefri kjøregodtgjørelse med ATV
« på: Mandag 15. April 2019, klokken 18:39 »
Noen som har testet dette ut i praksis?

Kjøregodtgjørelse er skattefritt uttak av midler fra eget firma, og kjører en ATV i stedet for bil ser det ut som en kan en ta ut Kr. 7,50 skattefritt mot kun Kr 3,50/km med bil. ATV er noe av det farligste en kan kjøre, så kanskje det er årsaken til forskjellen. ATV er også såvidt jeg vet bomfritt.

Ref: https://blogg.autogear.no/statens-satser-for-kjoregodtgjorelse-endres-fra-1-januar-2019

12
Ladeplasser og ladekabler / Mode 2 Zapchargere sørger for strøm til påsketuristene
« på: Torsdag 11. April 2019, klokken 19:53 »
Denne dukket opp på Instagram. Genial bruk av mobile Zapchargere. Siden vi ser gummikabler på bakken er nok disse terminert i et støpsel slik at vi ser på en mode 2 ladeløsning.

Har tidligere fått pes for å fremme semiportabel bruk av Zapcharger så kjekt å se dette i praksis

13
Ikke like aktuell nå som vi har Checkelec, men...

https://www.ebay.de/itm/392259636255?ul_noapp=true

15
Alt det andre / Hvor stor sannsynlighet er det for at dette skal skje?
« på: Onsdag 13. Mars 2019, klokken 09:11 »
Syntes dekket på Berlingoen så noe flatt ut. Ved nærmere undersøkelser viste det seg at en pigg fra et piggdekk hadde byttet eier og havnet hos meg.

Forstår at pappspiker som lett kan vippes opp og trenge gjennom et dekk, men å få dette til med en brukt pigg er vel så godt som umulig.

Kostet meg 10 min arbeid og en Biltema plugg.

Sider: [1] 2 3 ... 43