Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - daghb

#1
Er det bare jeg som finner det underlig at Elbilforeningen i sin nyutsendte undersøkelse ikke spør medlemmene noen spørsmål om selve foreningen?
#2
Jeg sender stadig oppdateringer via Hans Håvard Kvisle og ser at de blir sendt videre hver eneste gang, men anmodning om rettelser, bilder etc. blir ikke oppdatert. Har NOBIL lagt ned eller er det noe annet som skjer?
#4
elbil.no og elbilforumets nettsider / Sløvt
lørdag 23. januar 2016, klokken 15:35
Da er det omtrent en uke siden jeg sendte PM til forum-admin med mulig løsning på Tapatalk-problemet. Det er nå greit at det tar litt tid når man er frivillig og ikke har norn kompensasjon, men en ukes svartid på noe som folk oppfatter som et vedvarende problem og som har pågått i månedsvis er rett og slett sløvt.

Hva gjør Elbilforeningen med dette forumet? Hvem tar ansvaret?

Dag H. Baardsen
Medlem
#5
Model S 2013 - 2022 / Endelig kom Spotify
lørdag 09. januar 2016, klokken 10:18
Her er litt bilder etter oppdatering
#6
Ladeplasser og ladekabler / Ny hurtiglader på Bruhagen, Averøy
tirsdag 24. februar 2015, klokken 23:26
Det ser ut til å være kommet en ny lader på Averøy.

Se bilder på Facebook: https://www.facebook.com/permalink.php?id=1546179038996518&story_fbid=1547259995555089

Er det noen som kjenner detaljene - kabelstandard, priser etc?
#7
Elbiler i media / DinSide med test av e-golf
fredag 01. august 2014, klokken 12:04
"Golf har kommet i elektrisk versjon, og er en av de få som også har et utseende som en vanlig bil. Dette er i motsetning til hva tilfellet er med Tesla S, Nissan Leaf, BMW i3 og alle de andre rare skapningene, hvor du må stå opp for valget ved hver eneste sammenkomst."

http://www.dinside.no/929741/test-vw-e-golf
#8
Alt det andre / Et lite hjertesukk
lørdag 05. mai 2012, klokken 12:13
Var på Sandvika Storsenter i dag og hadde desperat behov for lading. 6 plasser - 5 av dem opptatt av elbiler som IKKE lader og kun en plass tatt av en bil som faktisk lader. Hvorfor kan ikke folk som ikke har behov for lading holde seg unna ladeplasser når det finnes gratisplasset ti meter unna?
#9
Model S 2013 - 2022 / Tesla Store Oslo!
tirsdag 27. mars 2012, klokken 08:55
#10
Elbiler i media / Wired om hvor man skal lade i framtiden
mandag 22. august 2011, klokken 18:29
http://www.wired.com/autopia/2011/08/ev-charging-infrastructure/

So where will we plug them in?

This is not an insignificant question, but neither is it the major hurdle some suggest. We'll plug in mostly at home, often at work and, if we need to, at a growing number of public chargers. Some bet swappable batteries will alleviate our range anxiety, while others envision fleets of quick-charge trucks rescuing stranded drivers. Optimists say we'll soon see batteries that can take us hundreds of miles, making the issue moot.
#12
Elbiler i media / Trådløs lading fra Google
onsdag 23. mars 2011, klokken 18:11
#13
"It's not every day that an automaker invites you inside its R&D center. In fact, it's rare for any OEM to allow journalists into a room that hasn't been swept floor-to-ceiling for any hint of what's around the corner. Then again, Tesla isn't exactly your average automaker."

http://green.autoblog.com/2011/03/22/tesla-lets-us-peek-in-on-model-s-development/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
#14
Elbilen i Samfunnet / E18 Sandvika akkurat nå
onsdag 16. mars 2011, klokken 08:38
I kollektivfeltet: buss, Prius taxi, Saxo, P106, M-iEV, Saxo, Think, Saxo, P106, P106, buss. Alt lainet opp over ca 150 meter.

Nydelig syn. Ha en elektrisk morgen!
#15
Andre Elbiler / Multi-touch på Tesla Model S-skjermen
torsdag 10. mars 2011, klokken 19:17
Etter det jeg kan se demonstrerer denne fyren multi-touch (kniping) på Model S...

http://www.video-alerts.com/video-watch/4294?vid=4oBux6OvP5I
#16
Norsk Elbilforenings oppgaver / Lading på 16A i Oslo tar sikringen
onsdag 09. februar 2011, klokken 17:30
Veldig ofte når jeg lader på 16A på de "gamle" stolpene rundt om i Oslo sentrum, så går sikringen. En sjekk i ettertid viser at jeg ikke bruker mere enn 16A og spenningen varierer stort sett mellom 220 og 235V. Det virker som om sikringene i seg selv er problemet, ettersom jeg ikke har problemer med de nye stasjonene eller lading hjemme på 16A-kurs. Det fører til at jeg aldri vet om jeg kommer meg hjem etter jobb. Etterhvert lærer man seg til hvor det finnes stabile sikringer og hvor det ikke er tilfelle - slik at man er 90% sikker på å få ladet.

Er parkeringsetaten riktige stedet å melde inn slikt til, tro?
#17
Har et lite problem som den vanlige elbileier nok ikke har. På min ladekabel finnes et overspenningsvern som slår inn hver gang strømmen til bilen kuttes. Det vil si at hver gang jeg drar ut kontakten eller (det som er mest irriterende) lukene på de nye ladestasjonene rundt om åpnes, så slår vernet inn. Det at man lukker luka eller eventuelt plugger i kontakten igjen hjelper ikke strømtilførselen, ettersom overspenningsvernet manuelt må tilbakestilles ved hjelp av en "reset"-knapp på kabelen.

Det vil si at når jeg parkerer og håper å lade bilen, for så å komme igjen 8-9 timer senere, så er strømmen kanskje kuttet allerede etter 10 minutter og jeg må la bilen stå til dagen etter med utladet batteri. Det samme skjer med endel av de gamle ladestasjonene som på tross av at de er forsynt med 16A sikring ikke klarer å lade lenger enn 1-2 timer før sikringen slår over (f.eks. på et par av del gamle ladestolpene i Kongens gate i Oslo).

Er det noen som vet hva som er misjonen bak at disse lukene kutter strømmen ved åpning? Er det for å få inn disiplinen til folk slik at de lukker lukene etter seg? Er det noe alternativ å fjerne mitt eget overspenningsvern - finnes det allerede os-vern innebygget i ladestasjonene? Kan man vurdere å ikke kutte strømmen ved åpning av lukene?
#18
http://e24.no/makro-og-politikk/article3777431.ece

"Flere kilder spår overfor VG at bilavgiftene i 2011-budsjettet kan bli minst like omstridte som avgiften på biodiesel ble i fjor høst, dersom regjeringen til slutt bestemmer seg for å fremme forslagene.

VG kjenner til fire konkrete forslag som nå er til vurdering i regjeringsapparatet:

- Innføre en engangsavgift på elbiler, som i dag skjærer klar av hele avgiftssystemet."
#19
Meg og min elbil / Ferietur fra Sør-Norge til Finnmark i elbil
tirsdag 06. juli 2010, klokken 11:00
7. juli tar vi av fra Sør-Norge i elbil og regner med å krysse Finnmark grense før vi setter kursen sørover. Om noen vil skravle elbil og/eller Tesla underveis så er reiseruta stort sett E6 + RV17 (Kystriksveien) + E10 (Lofoten) + E6 og om mulig endel avstikkere fra denne. Vi blogger fra turen på http://baardsen.org/blogg (etterhvert med kart som viser hvor vi er) og vil du ha kontakt underveis er det bare å sende en e-post (ikke PM) til oss så går det bare minutter til vi har eposten trygt lagret på telefonen og svarer så snart vi stopper.
#20
Alt det andre / Er en bensinbil en "miljøbil"?
søndag 25. april 2010, klokken 18:58
Toyota kjører svære kampanjer for tiden med "miljøklassifisering" av sine biler. En bensinbil tilhører "Utslippsklasse A" ved at man definerer alt under 100g CO2 per km som "A". Deretter er trappetrinnene på mellom 15 og 30 g opp til "Utslippsklasse G".

Det vil si at en elbil og en bensinbil er sammenlignbare på utslipp. Velvel.

http://www.toyota.no/own/miljo/miljoklassifisering.aspx
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA