Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - bno

Sider: [1] 2 3 ... 180
1
Alternativ energi / Sv: Installere solceller - Erfaringer
« på: Mandag 28. Mars 2022, klokken 23:43 »
@geear @elektrolux
Hjertelig takk til dere begge for verdifull innsikt. Satte stor pris på det.

2
Alternativ energi / Sv: Installere solceller - Erfaringer
« på: Mandag 28. Mars 2022, klokken 09:14 »
Her var det mye bra stoff på tråden.
Om jeg skulle komme i fare for å bruke feil tråd, men drister meg frempå her. Jeg er i ferd med å bygge nytt. Jeg ønsker på sikt å ha solpaneler på taket. Jeg har tenkt å gjøre følgende forberedelser:
a) Legge et 40mm rør fra taket, b) strekke det ned til garasjen der jeg har tenkt å plassere inverter, fra inverter må det da gå et rør til inntaksskapet som står på utsiden av huset?
Q: Høres dette riktig ut? Hvilken dimensjon på trekkerør bør man legge seg på 40mm? 22 mm?
Veldig takknemlig om noen kunne gi meg litt info her. På forhånd takk!

3
Elbilen i Samfunnet / Sv: Bompenger innføres for elbil
« på: Onsdag 12. Januar 2022, klokken 17:14 »
Det blir overvåking over en lav sko etter hvert og så må man betale for det. Sjukt. Dette må ikke godtas.
https://www.document.no/2022/01/12/proveprosjekt-med-veiprising-i-gang/

4
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Tirsdag 21. Desember 2021, klokken 18:54 »
Årsaken til kraftkrisen vi har er ikke Bitcoin mining eller lading al elbiler som nå har rundet 400 tusen, men en fatal politikk. Denne karen setter ord på problemet (se videoni innleget det er linket til)

https://www.facebook.com/groups/385694582109449/posts/884668648878704/

Har prøvd å si noe her om årsaker til at vi har fått og vil få høyere priser fremover som er rent politisk og at grep er tatt som tjener andre enn det Norske folket herunder elbilmiljøet.

Så et et lite hjertesukk
Ser at det faller noen her inne (som ikke har bidratt i tråden utenom det ene innlegget) å ville deplattforme noen her inne fordi det som sies ikke passer ens eget syn og oppfatning. Det synes jeg ikke er bra.
Men vi er forskjellige (og godt er det) og med ulik erfaring. Da kan man heller ikke forvente at man har det samme tilfanget av data for å si noe aller aller minst konkludere noe som helst. Det bør man holde seg for god til. Alle må kunne fremføre det man har på hjerte så lenge man ikke sårer noen eller gjør noe som ikke er moralsk bra. Det har faktisk ikke så lenge jeg kan huske at det har vært viktigere å stå samlet enn i disse tider. Det er en håndsrekning vi trenger ikke en kald skulder og det er slik jeg ser på dette. Da takker jeg for meg i denne tråden. Lykke til videre med diskursen.

5
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Tirsdag 21. Desember 2021, klokken 17:37 »
@Stefse
Mye bra fra den kanten fra tidligere erfaring. Det gjøres det ikke skam på nå heller. Veldig enig i det du fremfører, men tror ikke agenda til de som styrer enten det er fra h eller V(AP) vil tillate makspriser. Dette handler om omfordeling fra middelklassen til en engere del av befolkningen som er mindre bemidlet. Dette er ofte produsentene som da før på konsumentene. Inflasjonen vi nå har og som vil tilta har de samme egenskaper ift. hvem som yter.

Hva konkusjonen blir er jeg spent på, men blir ikke overrasket om konstruksjonen blir som jeg nå har indikerte et COG på.

6
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Tirsdag 21. Desember 2021, klokken 17:19 »
@Burger
Man må først se på MSM som NRK er en del av, men om man da holder NRK utenfor et øyeblikk og ser på eierskapet til MSM i dag så ser man at det eierskapet har ført mediene vekk fra funksjonen som den 4de statsmakt. De som eier mediene globalt er 6 - 7 av verdens rikeste dynastier. Som er konsentrert gjennom Blackrock, Vanguard og State street bank. De eier alt da mener jeg absolutt alt. Også politikerne institusjonene, Farmasi, Konsum, Levnetsmidler osv the sky is the limit.
Kilde:https://steigan.no/2019/01/media-og-de-avmektiges-makt/

MSM idag i Norge har dessuten pressestøtte og man slår ikke hånden av de som mater en. Således er MSM nå i motsetning til tidligere blitt et redskap for statsmakten.

Slik jeg ser det kan anskueliggjøres med følgende lånte sitat:
"Før kjøpte man aviser for å bli informert. Nå kjøper man aviser for å se hvordan de desinformerer. De samme mediene som snakket om fake news, sprer en systematisk løgn"

(Vaksinekritikere satt i parantes da jeg lovet ikke  å ta det emne videre), samfunnskritikere og andre selvstendig tenkende er farlige. Ikke på grunn av smitte, men fordi de har gjennomskuet løgnene og bedraget. De er varslere når korrupte politikere og ledere er blitt fiender av sitt eget folk."

a) Man vil se dette også vil gjelde elbil drift, bruk og lading etter hvert om man ikke får stoppet dette folket.

b) Sånn sett har disse korrupte politikerne gjort om statskanalen til en propaganda kanal der folket betaler for å bli desinformert.

Virkningen av en presse, eierskap og NRK ser man fysiske bevis på daglig nå og det er en indoktrinert hodeløs fryktsatt befolkning som ikke er i stand til å tenke selv, men er blitt/ gjort seg selv avhengig av at noen tenker for dem.

At det er en agenda med "billige" elbiler skal jeg ikke påstå, men at man vil se at forskjellen mellom fossilbil kost vs elbil kost vil skrumpe inn og endatil kan man kontrollere dem og stenge dem ned om man vil individuelt. Et slikt perspektiv er man nødt til å ha med seg slik jeg ser dette. I dag (man kan ikke generalisere på en slik pristopp som her) ser man at det er lik pris å kjøre elbil som bruker 2kw/mil som en gjengse diesel bil.

7
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Tirsdag 21. Desember 2021, klokken 14:39 »
Nå har ikke jeg satt meg inn i Bitcoin utover det jeg har fremført her. Så de ulike negative sidene som nevnes her skal jeg være forsiktig med å uttale meg om. Men det skjer en del trykking av valuta også og det skjer globalt. Men sikkert riktig at det forbrukes energi som kanskje (vet som sagt ikke) kunne vært brukt annerledes, men datasentre som driver FB må da dra uhorvelig med energi og vet ikke hvor nyttig alt der er, likeledes for Youtube, osv. Man kan liksom ikke regne ensidig på det, men jeg får dykke ned i dette etter hvert. Jeg ser i hvertfall at Bitcoin (ikke så mye om noe av de andre coins) vil overta som verdens valuta det er hva jeg tror. I så fall vil det snu opp ned på nyttefunksjon. Vel, det gjenstår da å se hvor fremtiden tar oss.

8
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Tirsdag 21. Desember 2021, klokken 13:01 »
Takk og enig

9
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Tirsdag 21. Desember 2021, klokken 12:55 »
Øyvind H.

Det du fremfører er lite substansielt, men man kan bare trekke på smilebåndet av det. Det tilfører intet til diskursen annet enn enn negativ undertone som er helt unødvendig. Men jeg ville forsvare din rett til å si det med mitt liv. Men ville respektert det om man lot være med hersketeknikker. Dette etter som da stopper diskursen opp og læring uteblir. Her i tråden er det mye vettug og mye læring. hvorfor da sette krokfot på hverandre. Ikke noe poeng i det. OK?

10
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Tirsdag 21. Desember 2021, klokken 12:31 »
Enig i Covid borte, men det var nevnt som en "bisetning mest ment for å sette det noe på spissen da ting henger sørgelig sammen i negativ forstand. Beklageligvis..... Men ser den ....
den.
Jeg har ikke crypto. Bitcoin er spesiell da det ikke er mulig for noen å manipulere denne og 21 millioner coins kan utvinnes period. Man kan ikke som med FIAT fortsette å trykke valuta av tynn luft. Bitcoin har ingen tredjepart eller eier som kan gjøre noe som helst uten at den er kun denne som kan overta som valuta les da penger. Det er der det ligger. Andre crypto kan manipuleres som sentralbankene gjør. Med Bitcoin settes folket fri (å joda ...  :D ) Bitcoin har denne funksjonen som er helt unik. Kun metallet Gull og Sølv som har disse egenskaper.

Man kan mene så mangt om steigan, men legger inn en link til en interessant artikkel idagens steigan.no som følger:
https://steigan.no/2021/12/to-onde-tvillinger/#_ednref2

Der fant jeg dette sitat "Uten denne krafta, ville storstilt industrialisering og også velferdsstaten vært umulig." sitat slutt og det forfekter også eget syn på at velferdsstaten nå undergraves gjennom mange intenderte vekrtøy og at det er nåværende og tidligere politikere som har planlagt, designet og nå utfører. Det tjener ikke det Norske folk det er faktisk det motsatte og en undergraving av velferdsstaten for å etterplapre meg selv.

11
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Tirsdag 21. Desember 2021, klokken 12:25 »
@counterpointer
Mye bra i det du sier der.

Det siste er å få tilbakeført kraften til dets rettmessige eiere og inngå som noe av (det viktigste) asset Norge har at kraften vår er et samfunnsgode. Ellers er jeg redd det blir utflytting av bedrifter og massearbeidsløshet samt at velferdsstaten blir enda mer undergravd. Det blir ikke noe bedre med noen av medlemmene av det politiske diktaturet som er skapt siden 1814. Folket må reise seg mot utplyndringen av samfunnet fra puppets som er plassert (ikke valgt) i posisjoner der de kan utføre puppetmasters oppdrag. Slik er den rå sannhet beklageligvis. Så alternativet er ikke partiene, men folket. Det må til et folkelig grunnbevegelse som i beste fall bør munne ut i et system noenlunde som i Sveits. Noe annet vil aldri duge.

@towalkordrive
Denne karen viser hva som har skjedd og ulovlighetene som skjer.
https://www.europower-energi.no/nett/ber-oed-reforhandle-utenlandskablene-med-eu/2-1-1129432

12
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Tirsdag 21. Desember 2021, klokken 12:16 »
Bitcoin versus trykking av verdiløs FIAT valuta. Bitcoin vil bli de nye pengen som ikke kan korrumpers ved å skape valuta ut av tynn luft. Siste er årsaken til elendigheten dere nå diskuterer. Bitcoin er veien ut av dette shithole som er skapt.

Energisystemet i Norge var etablert som et samfunnsgode. Det er utplyndret. Det som skjer med eksporten er kriminelt og ulovlig. Det er aldri gitt noe konsesjon for ensidig eksport slik det nå arter seg. det det derimot er gitt konsesjon for er gjensidige utveksling ikke å tømme vannmagasinene.
Men alt for den gode sak og den gode sak er å fattiggjøre folket det gjøres nå på en akksellerert måte gjennom energiprisene. Dette er koordinert gjennom lockdown av et ikke påvist virus kalt omicron som MSM og NRK dvs propagandaministeriet bruker til å ødsle frykt blant befolkningen og derved stenge ned små og mellomstore bedrifter stort sett eid av middelklassen som de ønsker å utradere.

Hva har dette med elbil å gjøre. Mye, men jeg lar det ligge da jeg tror folket ikke er klar for sannheten da det er bedre å løpe rundt som høns med maske og som bidrar til innføring av fasisme og tyranni.

Elbil som jeg valgte å selge etter 12 år for å kjøre fossil etter hvert som jeg gikk ned i den ene som det andre rabbit hole og så hva som er på vei og hvilke instrumentelle virkeligheter som brukes.

Dette kommer til å bli mye verre dessverre. Mye verre.

Så venter jeg på å bli kalt konspiratorisk, idiot og tulling. Gjerne det. Men om dere slutter å lese MSM og kaster ut TV og konsentrerer dere om å danne dere et bilde av hva som skjer desto fortere dere gjør det desto bedre kan dere navigere i det som kommer.

Det er lenge siden jeg var her inne med unntak av et par innlegg siste uken så er det vel år og dag siden sist. Jeg syntes bare å bli kallet til noen ord da jeg tittet inn her å så gjennom trådene.

Avslutningsvis så har det jeg har nevnt her veldig mye med nergiprisene å gjøre like så som det har noe med klima saken å gjøre det samme gjelder , energi, klima og plandemien. Men om man ikke ønsker å ta til seg av det jeg her har fremført så vil man like vel innen maks 2 år se konsekvensene av det som utfolder seg både visuelt og i bakgrunnen.13
Elbiler i media / Sv: Strøm dyrere enn diesel - sånn kan vi ikke ha det
« på: Mandag 13. Desember 2021, klokken 22:05 »
Gode poeng i de siste innleggene. Valgte hybrid da jeg ikke lengre er avhengig av jobb pendling som pensjonist. Lite daglig kjøring og noe langtur inn i mellom. Da ble det attraktivt for oss og la bilen stå med omtrent tom bensin tank og bruke som kortdistanse elbil for å si det slik. Behov for noe langtur er lite vinterstid for oss, men den duger bra med under halvliteren på langtur når behovet er der.....
Har noe å gå på vis a vis potensielt bilbytte da denne ble kjøpt med betydelig rabatt ift. Norsk pris. Jeg er virkelig overrasket over denne Golfen må si det.

14
Elbiler i media / Sv: Strøm dyrere enn diesel - sånn kan vi ikke ha det
« på: Mandag 13. Desember 2021, klokken 10:40 »
Til den siste kommentaren er det kun en ting å si typisk Norsk :-)
Jeg har kjørt elbil i 12-13 år. Nå valgte jeg å hente en Golf Ehybrid fra Tyskland helt ny dvs. 1000km kjørt.
Har testet den ut nå i de siste dagene og greier fint å kjør på ren el drift 6-7 mil er jeg litt nøysom så greier den 70 km. man da skal man være veldig fin på gasspådraget.

Rekkevidden viser mer enn 800 Km. (subjektiv dette da), men anta det da. Forbruk er under halvliteren på bila og det er lett typisk 0,4 basert på kort erfaring uten å tenke økonomi og fintføling på pedalen.
En elbil tilsvarende slik rekkevidde idag så må man opp i nord for  (har ikke sjekket i det siste da) NOK 500000,-
Det er i så fall 150000,- mer enn min nye e-hybrid.

Forbruket er da ved antatt NOK 16/ltr. / 2

Dvs.:
- Fordelen av grei elkjøring 90-95% av tiden lokalt
- Total frihet ift. hurtiglading og planlegging ikke avhengigheter av dette i det hele tatt
- Får mye bensin for 150000,-
- Sannsynligvis (har 5 år fabrikk garanti) så er det dyrere service på denne enn elbil, men min erfaring er at det ikke er gratis for elbil heller da.

Oppsummert:
Er egentlig vel fornøyd med å koble meg frai fra elbil også sett i lys av hvor mange elbiler det nå er og kommer sett i lys av et ladenettverk som er premature selv etter snart 15 år med elbil i landet.

Åpen for innspill til mitt perspektiv. Og la meg legge til trodde aldri at jeg skulle hoppe over til Hybrid må innrømme det, men sammenlignet med for eks. ID3 så er min Golf 8 et premium hopp fra den.

For tidlig å si om det blir billigere totalt sett, men jeg mener at det er gunstig med Hybrid ift. ren elbil nå med priser på elektrisitet hjemme nok vil bli den nye normalen Kr.2,- /kwt
Andelen hurtiglading er så liten at den har jeg bare valgt vekk i denne sammenheng.

Ioniq 5 ble de ikke når jeg hadde regnet litt på dette ift. mitt utgangspunkt. Greide ikke å regne det hjem.

15
Hyundai Ioniq 5 / Sv: IONIQ 5, priser
« på: Fredag 09. April 2021, klokken 06:45 »
Bare for å ha sagt det med det samme. Jeg valgte vekk mitt P45 tilbud. Hvor godt tilbudet er er individuelt ikke generelt. Tror den største fordelen som nevnt her er tidlig levering og mange synes at i seg selv er attraktivt av mer enn en grunn. Solcelletak synes jeg er noe jeg aldri ville betalt for og der tror jeg det er flere som mener. 20" felger det samme. Når man i Norge har fått flest P45 tildelinger og et attraktivt elbil land og "siste" land som får vite de generiske prisene så fortalte det meg at noe ikke stemmer. Jeg mener at det kan ligge ann til at man ikke trenger å angre på å vente, og for de som får bil tidlig får da det uten at jeg tror det blir mer lukrativt for dem enn tidlig levering med fullspekket bil uten den predikerte prisfordelen man tror.

Sider: [1] 2 3 ... 180