Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - svingen

#1
starter og slite med min ION 2011 modell,får skilpade av og til (sist gang var ca 50% batteri igjen og varte i ca 10 sec) koblet til OMVS (3.1) og har nå 56% og 26.9AH.
blir spennede og se celle spenning når batteriet er litt lavere...frykter flere celler som er dårlige.

Står nå i "kø" elbilmekken på batteri bytte koster ca 25-30k får da 85-90 % og ny batter type som holder litt lengre :)
#2
Takk for godt svar @tb.

Vi har i dag "forening/lag/innretning" er pga brøytekostander (det er til 130 stk boenheter som får faktura på felles ting som brøyting osc) mulig jeg kan flytte det over dit. Må det faktureres sameie eller hvordan er det? (Det vil aldri styre gidkjenne) blir vel og andre krav til regnskap osv og da?
#3
Vi har 14 garasje i rekke hvor nå 10 har elbil.
Er bare registert på en privat person så tar man utregning 1 gang i året.
Vi et nå på 4200kwh timer så nærmer oss 5000 noen som har erfaring hvordan man enklest for "konvertert" de her til et punk som gir strøm støtte til mere? (Ser sameier er 5k per beboer) Et ikke noe sameie etc i dag som de kan registreres enkelt på :(
#5
Mitsubishi i-Miev / Citroen C-Zero / Peugeot iOn / Sv: Forvarming C-zero
lørdag 04. desember 2021, klokken 09:50
Bruker selv vifteovn og kan bekrefte de virker bra brukt timer men nå som man ikke reiser på jobb hver dag ville jeg anbefalt og kjøpt en "wifi" plug så kan sette den på/av når de passer bilen er god og varm neste 10 min og med varme på når man starter og kjøre er de faktisk helt greit og kjøre uten vifta er de kaldt hele veien (kjører bare 15 min til jobb)
#6
Kjenner ikke til Easee Charge men på zaptech kan du gå inn og sette hva maks tilgjengelig strøm er i portalen. Vet ikke helt hva som er best på it 3 fase kanskje bare sette 2 faser til 20a 2 fase da får du 8.2kwh. Så er de jo da viktig att ikke mye annet strøm blir brukt der. Jeg kommer til og montere opp tibber pulse hos oss men push notification hvis vi går over en grense. (Si att 5 bruker motorvarmer og alle lader) er ikke mye strøm til andre ting
#7
Lade hjemme / Sv: Hvordan slette forbruk som er logget på Easee
fredag 03. september 2021, klokken 10:05
Har ikke Easeelad selv,men har en familie hytte og alle har sin egen ladebrikke.
er det enkelt og se ut forbruke per "brikke" eller ser man bare totalt forbruk?
#8
Lade hjemme / Sv: Sette opp elbillader på hytta
tirsdag 31. august 2021, klokken 23:06
Kommer ann på om de er flere på hytta og ;)
Og hvordan nettleie/prisene blir fremover.(om de er latterlig billig og lade 3 timer i løp av 1 døgn bør man jo lade da osv)  Har vanskelig får og tro att du angrer på og sette opp så mye lade kapasitet som mulig.koster ikke mye ekstra eller.
#9
Kia Niro EV / Sv: Oppdatere navi selv?
fredag 30. juli 2021, klokken 18:34
Sitat fra: FThorsen på torsdag 29. juli 2021, klokken 22:14
Ja, fikk en e-Niro ifra Fleks som ikke var låst, så jeg oppgraderte den. Tok sykt lang tid, men fikk ny layout og kart. Er på vei inn i loppekassen nå, men skal se om jeg finner lenken ila morgendagen

Høres jo supert ut har ikke lyst og bruke 600kr på de her så supert hvis du har en link :)
#10
Verkstedet måtte og "åpne" gir velgeren pga fukt.
#11
Sitat fra: Ole Petter på fredag 23. juli 2021, klokken 18:34
Sitat fra: svingen på lørdag 17. juli 2021, klokken 14:02
Må da være enklere og kjøpe schuko -》jordfeil b10a "boks"-》schuko-》elbil lader. angrer på jeg ikke kjøpte en slik før ferie får ikke ladet på campingplasser pga står "elbil lading ikke tillatt pga brann og referer til nek 400 og jordfeil b.

Var akkurat dette jeg var på jakt etter når jeg søkte på Google. Jeg også tenkte hvorfor bare ikke ha jordfeil type b mellom ladekladd og ladekabel.

Hvor kjøpte du en slik ferdig lagd? Eller lagde du det selv?

Kjøpte ikke selv,måtte eller kjøre 4km og sykkle tilbake (glad jeg hadde sykkel) var en type 2 22kw så var ferdig etter 7 timer. Var glad de var fint vær ;)
Ut fra hva jeg leser er de ikke noe fiks for de her eller bortsett fra og velge plasser og overnatte som har mulighet for elbil lading.
#12
Lade hjemme / Sv: Beste nødlader for både IT/TN
mandag 19. juli 2021, klokken 09:44
Ville passet på og få en med innebygd jordfeil bryter b. Flere camping plasser står "ikke lov til Robin lading pga mangel på jordfeil b bryter"
#13
Kjørte fagernes kristiansand. Tenkte og stoppe og lade på larvik "sein lading dvs 32a 1 fase" da vi tenkte og bade/spise osv noen timer. 3 defekte ladere på 2 steder. Ringt "vakt tlf" ingen svar. Fortum sin 22kw var 1 defekt og 1 i bruk. Lang ladkø på 50kw chademo/css.kjørte videre til   Lade kø på Telemarks porten så kjørte par mil og der fikk jeg lade på css etter 2 defekt css ladere. Lite imponert.  Glad jeg sjekden/aldri må lade på "ukjente" steder :)
#14
Må da være enklere og kjøpe schuko -》jordfeil b10a "boks"-》schuko-》elbil lader. angrer på jeg ikke kjøpte en slik før ferie får ikke ladet på campingplasser pga står "elbil lading ikke tillatt pga brann og referer til nek 400 og jordfeil b.
#15
Kia Niro EV / Sv: Priser på service
onsdag 14. juli 2021, klokken 09:10
Kjøre service hos ikke merke verksted 50% rimeligere. Klarer meg fint ut kart oppdatering kjører bare google auto :)
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA