Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Xablo

#1
Kjøpe elbil? / Sv: Familie/pendlebil
fredag 19. januar 2024, klokken 18:26
Hvordan er parkeringshjelp i en modell Y etter fjerning av parkeringssensorer osv.? Ser den har fått slakt i noen senere tester, har det skjedd noe nytt i det siste?
#2
Kjøpe elbil? / Familie/pendlebil
torsdag 18. januar 2024, klokken 19:01
Hei,

Har ikke klart å bestemme meg for ny bil enda, og usikker på om jeg skal slå til nå snart eller om man bør vente litt til med det som skjer i markedet nå..

Har sett endel på BZ4X, men ulempen jeg ser er hyppig serviceintervall, at det kan bli litt irriterende å måtte ha den inn på service mer enn 1 gang i året...

Tesla Model Y har jo nå også blitt enda rimeligere... Men synes bruktprisene har ligget ganske høyt lenge nå, så man kan jo likesågodt kjøpe nytt hvis det ikke skjer noe snart.
Er det verdt å vente på den nye Model Y, og vet man noe om denne vil bli endel dyrere enn dagens modell? Evnt andre modeller jeg burde vurdert?

Ser da etter en pålitelig bil med plass til barneseter og barnevogn, samt dugende på vinterføre.
Bryr meg ikke så mye om den er 0 eller 4 år gammel, ser mest på pris vs gjenstående år batterigaranti. Det betyr også da at batterigarantien bør dekke feil på batteriet, ikke bare en evnt slu garanti som sier hva kapasiteten skal holde seg over.
#3
Kjøpe elbil? / Batterigaranti
onsdag 27. desember 2023, klokken 21:13
Hei,

Noen som har satt seg inn i batterigarantiene til de forskjellige bilene?

Er det slik at batterigarantien kun er en kapasitetsgaranti, eller vil den også dekke alle feil på batteriet? Eller er det nybilgarantien på enkelte merker som skal dekke dette?

#4
bZ4 / Sv: Service
torsdag 30. november 2023, klokken 21:52
Har noen gransket noe mer på dette? Hadde vært interessant å visst litt om garanti osv. ettersom jeg vurderer en slik bil selv.
#5
e-2008 / Plass baksete
søndag 19. november 2023, klokken 01:21
Hei,

Vurderer e2008 som pendlebil, samtidig lurer jeg på plassen i baksetet.

Hvordan opplever dere plassen for barneseter bak? Er det noe plass igjen til føreren? Bakoverlent/fremoverlente seter(?)
#6
Kjøpe elbil? / Sv: Kjøpe pendlerbil
søndag 12. november 2023, klokken 13:04
Jeg har også fått opp øyet for Opel Corsa og e2008. Den er noe dyrere, men om man ser på årstall så har man kanskje mer igjen for det ifht garanti.... Samt lengre mellom service intervaller. Er en av disse gode biler til formålet?

Mazda MX-30 er muligens gambling ifht rekkevidde vinter...?
#7
Kjøpe elbil? / Kjøpe pendlerbil
søndag 12. november 2023, klokken 10:39
Hei,

Vurderer ny jobb som krever pendlerbil, typ 16 mil totalt t/r (8+8) med lademulighet på jobben

Ettersom den skal kjøpes kun pga jobben så ønsker jeg selvsagt billigst mulig. Jeg har sett endel på Ioniq 28 KW, gjerne Teknikk utgaven. Er det annet å vurdere? Det kan være ganske kaldt (gjerne -20) og vinterføre innover, og har forstått det ikke er den beste bilen på vinteren, men en må kanskje doble budsjettet for å få noe brukende da eller?

Har jeg forstått det riktig at på denne modellen gjelder batterigaranti 8 år, og det spiller ingen rolle om man har utført servicer underveis eller ikke? Og manglende utførte servicer betyr noe bare hvor den tekniske feilen er direkte relatert til dette/forårsaket av det?
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA