Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Exscalibur

#1
Kjøpe elbil? / Sv: Kjøpe Kinesisk?
onsdag 21. desember 2022, klokken 14:18
Mange biler man må se bort ifra om man ikke vil kjøpe en bil som er produsert i Kina. Jeg er også veldig imot hvordan Kina styres og div, men jeg tror ikke kvaliteten på bilene deres er dårligere enn europeiske biler mtp at mange europeiske biler som ruller på veiene er lagd nettopp i Kina.
#2
G9 / Sv: G9
onsdag 21. desember 2022, klokken 14:00
Vurderer denne opp mot en Nissan Ariya, men er usikker da Xpeng er ganske nye og Nissan er ganske forankret i markedet mtp serviceavtale og slikt. Fikk også vite av selger at Xpeng ikke kommer med HUD noe jeg synes var merkelig. Men ladehastighet og bagasjeromsplassen G9 tilbyr ifht Ariya er dag og natt.... Eneste jeg ikke liker med G9 er fronten. Det er også snakk om 625k vs 690k for fullespekka på de to bilene i favør av at Ariya er billigere.
#3
Kjøpe elbil? / Bestille opp to biler, erfaringer?
onsdag 21. desember 2022, klokken 10:46
Har hatt en Airya Evolve 87kw AWD under bestilling i 6 mnd, ble forespeilet levering Q2 23 men hørt om flere som har fått utsatt dette til Q3 23, jeg har prøvekjørt Ariyaen og var fornøyd, men Xpeng G9 ser veldig bra ut og slår Ariya på de punktene jeg ikke likte med Ariyaen (frunk, større bagasjerom, ladehastighet) men det skiller 40 tusen i pris favør Ariya (Ariya ender på 640, G9 på 680 med moms og vektavgift).

Jeg har lyst til å ha en G9 under bestilling da det absolutt kan hende det blir bilen fremfor Ariyaen, hvordan går man frem her? Må jeg skaffe lån til begge bilene? Ser egentlig etter om noe har erfaringer å dele rundt dette. Ariyaen kan man hente inn mest penger på da jeg fikk en svært god deal som idag hadde kostet meg 50-70k mer.
#4
Kjøpe elbil? / Sv: Stadig økende bruktbilpriser på FINN
onsdag 26. oktober 2022, klokken 12:21
Første Ariya ute på Finn for 629 000: https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=278485584&fbclid=IwAR1GGfjxlRoLEGNPTt_dFPFFR5Elwu3hHxjZXXCRQlCpbEjcAh2A5cZkUMo

Utifra det jeg ser av utstyr så er tilsvarende bygg ca 575 000 når man konfigurer den hos Nissan
#5
Det med nyttelast har jeg også bitt meg merke i! Heldigvis er ikke det noe problem da vi bare er to i familien foreløpig ved valg av ny bil om 3-4 år vil det nok være mer gjeldende at den har bra nyttelast.
#6
Kjøpe elbil? / Ioniq 5 AWD Premium vs Ariya Evolve 87 kwt E-4orce
mandag 24. oktober 2022, klokken 10:46
Hei,

Ny her på forumet, har allerede bestilt Ariya men grunnet lang levering (Q2 23) har jeg nå fått mye tid til å tenke og jeg begynner å tvile på om valget er riktig. Har prøvekjørt Aryia og likte den veldig godt men nå seiler Ioniq 5 opp som en veldig god utfordrer (I hvertfall om 5-6mnd leveringstid stemmer). Problemet mitt med Ariya ligger i ladehastighet og bagasjeromsplass + at den koster litt mer. Dette blir mitt første kjøp både når det gjelder elbil og bil forøvrig, er derfor redd for å "bomme", er redd for at Ariyas ladehastighet og bagasjeromsplass vil gjøre den vanskelig å selge når man skal bytte ut bilen om 3-4 år.
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA