Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - EV_and_ICE

#1
ID.3 / Sv: Service ID.3
tirsdag 15. november 2022, klokken 16:04
Sitat fra: Kjell Salvigsen på tirsdag 15. november 2022, klokken 14:02
Sitat fra: EV_and_ICE på søndag 13. november 2022, klokken 02:20
Hei,

Er det noen som har utført service nå? Jeg har bestilt service i slutten av måneden, men reagerte på at Møller skulle ha over 7000 kr for en enkel service av elbil? Er ikke dette litt høyt?

jo, dette er dyrt. Jeg mener at pris på Audi e-tron 55 noen steder var oppe i 10.000 kr for en service, da med hyppigere servicer enn id3/4. E-golf ligger vel på ca 5000 for en stor service, da også med hyggigerer intervaller.

Jeg tror dette er en måte for merkeforhandlerne å sikre seg (ekstra)inntekter på fremover. Har hørt at en del Nissan forhandlere lenge var frustrerte fordi de nesten ikke hadde noe å gjøre/tilstrekkelige inntekter etter at elbilen Leaf tok over mye av andelen solgte biler. Det var rett og slett for lite å fikse på med elbiler ble det sagt.

Jeg tror ikke 7.000 kr hver 24. mnd er den høyeste prisen i klassen, det kan se ut som at flere bilmerker legger seg på høye priser på elbil service.

Dette vil vel føre til at det popper opp elbil verksteder som tilbyr rimeligere servicer enn Møller og de andre store aktørene. Mekonomen har åpnet egne elbil avdelinger, samt flere andre ser jeg.

Ja, det kan nok stemme. Alle må ta igjen det "tapte" på at elbiler trenger mindre sjekk og deler/oljer osv. Ringte Møller i dag for å høre om servicen. De tok 4500 for inspeksjon, 1200 for bremsevæske og 1200 for pollenfilter pluss verkstedsmateriell og kildesortering 🙄 Men nå fikk jeg tilbud om å få oppdatert softwaren og noe oppgradering som lå og ventet samtidig. Så det er nå greit å kunne samkjøre litt.
#2
ID.3 / Sv: Service ID.3
søndag 13. november 2022, klokken 02:20
Hei,

Er det noen som har utført service nå? Jeg har bestilt service i slutten av måneden, men reagerte på at Møller skulle ha over 7000 kr for en enkel service av elbil? Er ikke dette litt høyt?
#3
Skoda ENYAQ / Sv: Dashcam?
tirsdag 16. august 2022, klokken 14:22
Møller bil Haugesund
#4
Skoda ENYAQ / Sv: Dashcam?
tirsdag 16. august 2022, klokken 12:05
Hei.

Jeg fikk installert Dashcam av Møller Bil ved klargjøring av bilen. Litt dyrt, tok 5000 for arbeidet. Men er veldig fornøyd med arbeidet og det ser bra ut. Dette var ikke noe de vanligvis pleide å gjøre så derfor en høyere pris.

Gikk for en Mio mivue j-85. Fungerer helt fint.

https://www.mio.com/en_eu/mivue-j85
https://www.mio.com/en_sg/mivue-smartbox-iii
#5
ID.3 / Sv: OTA - er dette på plass nå ?
torsdag 07. juli 2022, klokken 14:13
Stemmer dette, fikk mail for noen dager siden at jeg skulle få en innkallelse over sommeren til oppdatering 2.4 og bytte av 12V batteri. Versjon 3.0 kan en laste ned kort tid etter dette hjemme.  :+1:
#6
Hei,

Høres ut som du har tenkt godt og lenge og gjort fornuftige valg. Dette er en kjempeflott familiebil som du nok kommer til å bli glad i. Til ditt forbruk så vil en iv60 passe bra  :)
Forvarming av bil er kjempe greit. Har brukt det ofte nå på vinteren. Usikker på hvor mye strøm den bruker, men jeg har nesten aldri hatt bilen tilkoblet lader når jeg har brukt denne funksjonen og har ikke merket noe særlig til tap av rekkevidde. Så det skal nok gå fint. Når du setter på forvarme så går det automatisk i 30 min før den slår seg av.
Infotainment er så som så. Jeg bruker kun Android auto og kunne fint klart meg uten infortainment selv om jeg bestilte med. Så her kan du spare en del penger hvis du vil bruke android auto/apple carplay istedet.
Ryggekamera er vel standard på bilen, så det inngår vel. Jeg gikk for suite (skinn) interiør. Veldig fornøyd med de og lett å rengjøre/vaske, spesielt nå en har unger i baksetet. Så ville heller satset på det hvis du skulle oppdatere, men det er jo en smaksak. Hvis du vil beholde loft så mister du kun ambiente belysning i dashbordet. Du har fremdeles ambiente belysning i alle dørene og på gulv.

Vil anbefale å ta med hengerfeste, vet aldri når en har bruk for det. Oppgradere til familiepakke pluss, da får du bord bakpå stolene som ungene kan bruke. Mine er veldig fornøyd med dem. Når det gjelder understellsbehandling så anbefaler i allefall jeg det hvis du har tenkt å ha bilen en god stund. Ellers så tviler jeg at du kan prute så mye mer når en ser hvordan markedet er i dag for nybiler, lang ventetid osv. Storkunderabatt er veldig nice. Fikk det jeg og, endte med at jeg tok mer ekstra utstyr  🙈

Lykke til med kjøp av bil, du kommer til å bli fornøyd hvis du går for Enyaq :)
#7
Skoda ENYAQ / Sv: Crystal Face
tirsdag 29. mars 2022, klokken 10:17
Fekk min med CF i november, så den har vært på gata en stund. :)
#8
Skoda ENYAQ / Sv: Crystal Face
mandag 07. februar 2022, klokken 03:52
Kun utseende. Men jaggu ser det bra ut  :+1: :D
#9
Skoda ENYAQ / Sv: Enyaq på vinterføre
søndag 05. desember 2021, klokken 21:27
Veldig fornøyd med min iV 80 på pirelli 19" piggfritt. Her på vestlandet har det vekslet mellom snø, slaps og is de siste dagene. Bilen er veldig stabil og trygg. Eneste et par ganger baken har sklidd ut er på ren is i kryss og utkjørsler, noe som er forventet. Veldig positivt overrasket hvor bra hjelpesystemene fungerer 👏
#10
Skoda ENYAQ / Sv: Hva har skjedd med Skoda Connect?
onsdag 24. november 2021, klokken 17:18
Sitat fra: Sverre_E på onsdag 24. november 2021, klokken 10:09
Jeg opplevde det samme.
Det er kommet en ny versjon.
Da jeg googlet "myskoda app", fant jeg link til Google Play.
Måtte da avinstallere, og installere på nytt.
Logget inn, og nå fungerer det.
Rart at den forsvant fra direkte søk i Google Play?

Testet fin metode og det fungerte fint. Appen virker!
#11
ID.4 / Sv: Oppgraderte fører og infotainment pakker
tirsdag 16. november 2021, klokken 10:48
Aha... bare flatmark i EU altså 😋
#12
ID.4 / Sv: 4G i ID4
mandag 15. november 2021, klokken 02:35
Dette står det på VW siden. Må kjøpe hos Cubicon Telecom

Hvis du vil bruke «Streaming & Internett»-tjenesten samt Wi-Fi-hotspot, er det nødvendig med mer mobildata. Du kan kjøpe datapakker via den eksterne mobilleverandøren Cubic Telecom, og får da tilgang til disse tjenestene i flere europeiske land. Du finner informasjon om priser og støttede land på https://vw.cubictelecom.com. Alternativt kan du benytte deg av din egen dataforbindelse via en mobilenhet (internett-deling med en smarttelefon) med et eksisterende eller separat mobilabonnement hos mobiloperatøren din, og bare innenfor dekningen til det gjeldende mobilnettet. Avhengig av mobildataplanen din kan mottak av datapakker fra internett medføre ekstrakostnader (f.eks. roaming-gebyr). Dette gjelder særlig ved bruk i utlandet.
#13
Bilen er helt nydelig med CF 🤩 gleder meg til å hente min ut om 2 uker.
#14
ID.4 / Sv: Oppgraderte fører og infotainment pakker
søndag 14. november 2021, klokken 22:19
Hei,

Vet ikke om det passer inn her, men så på Autogefühl sin gjennomgang av ID5. Der har hengervekten økt til 1200kg og 1400kg for vanlig coupe og GTX versjon. Tror dere det vil komme endring på sikt til ID4 og søskene også? Hadde vært topp det.
#15
Model Y / Sv: Gummimatter for Model 3?
søndag 14. november 2021, klokken 21:42
Du har matter fra begood.no også, men de er dyre, selv med rabattkode fra Teslabjørn :)

https://www.begood.no/categories/bilmatter-tmy
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA