Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - thebadger

#1
Model Y / Sv: Sittehøyde 3 vs y.
søndag 08. oktober 2023, klokken 09:09
Sitat fra: ToWalkOrDrive på fredag 22. september 2023, klokken 12:51
Sitat fra: geear på fredag 22. september 2023, klokken 00:08KW er bra, men blir ikke så ofte forbundet med lang vandring eller komfort/mykhet (som er bra for grepet offroad), det er stort sett for senk og race. Y P er lav nok (ikke i hjulbuene, men den har ikke mer å gå på under), litt lignende problem på Tesla og BMW, hjulbuene (foran på BMW) er altfor høye så om man vil ha dekkene til å tangere hjulbuen eller til og med forsvinne litt, så blir bakkeklaringen så liten at det blir problematisk i daglig bruk.. der er det andre biler som er bedre.

Nei, var egentlig ikke mest de jeg tenkte på. Det var mer disse Mountain Pass-demperne jeg ville testet. De påstår at om en setter innstillingen i Soft så er det som en Lexus...og at fjørene er litt lenger enn på en TMYP. Men hvordan den er offroad...nei det er nok mer for onroad.

https://www.mountainpassperformance.com/product/comfort-adjustable-coilovers-tesla-model-y/
MPP sine er produsert av KW, kjøp heller KW sine for noen få tusen ekstra så får du TUV godkjente
#2
Model Y / Sv: Sittehøyde 3 vs y.
onsdag 23. august 2023, klokken 11:30
Sitat fra: Stjerneglis på onsdag 23. august 2023, klokken 11:02Ta en tur med en hvilken som helst annen ikke-Tesla SUV i samme prisklasse så slutter dere å klage over krenging i TMY  ;D
Husk å ta sjøsyketablet først.
Jeg liker "det er bra fordi det kunne vært verre" resonnementet

Men jeg skal ikke legge skjul på at jeg er særskilt opptatt av det, siden kona og ungene er eneste grunn for at vi ikke har en lotus
#3
Model Y / Sv: Sittehøyde 3 vs y.
onsdag 23. august 2023, klokken 07:39
Sitat fra: Lucaria på tirsdag 22. august 2023, klokken 20:34Jeg som kan få problemer i rygg noenganger syns det er helt forferdelig å sette meg i en 3 de ganger jeg hatt en på lån når Y vart på servise. Det er faktisk dealbreaker for meg. Ulempen i Y er att man vid en direkte sammenligning "gynger" en del i Y....her sitter man og bilen bedre på veien i en 3, men som sagt den er for slitsom å gå i og ur for meg.
Enig i at bilen krenger for mye, bor i Fredrikstad og her har de ingen lyskryss, bare rundkjøringer. Merker spesielt godt hvis man ligger i innerste felt at man blir slengt litt.
har vurdert å kjøpe inn kW senkesett, da får man betydelig mindre krenging uten å ofre komfort:
#4
Model Y / Sv: Sittehøyde 3 vs y.
tirsdag 22. august 2023, klokken 12:48
Sitat fra: RJK på tirsdag 22. august 2023, klokken 09:19Er og fint for de i baksetet at man i Y kan få plass til beina under setet. Gjør mye med komforten på mellom-lang og lang tur.

Er og mulighet til å putte ting under. Selges skuffeløsning som kan åpnes enten mot fører/fremsete-passasjer eller mot baksetet-passasjerer.

For elbiler uten frunk, kan jo plassen under setet være en OK plassering av nødladeren og Type2-ladekabelen når bilen ellers er full av stuff i bagasjerommet.

Kan selvsagt og være et alternativ når frunk-biler også får frunken full av stuff. ;)
Bena under setet må man være forsiktig med, hvis man får tærne i klem når automatisk setejustering pågår så stopper den ikke.
står også advarsel om det i håndboken
Skjedde med kona, var bare flaks at jeg reagerte raskt nok til å stoppe den
#5
Model Y / Sv: Sittehøyde 3 vs y.
mandag 21. august 2023, klokken 21:57
Sitat fra: Model3B på mandag 21. august 2023, klokken 20:04Hei. Er det noen som har hatt begge bilene som vet noe om sittehøyden i 3 vs y? Har 3 nå men kunne tenkt meg en bil hvor jeg sitter litt høyere.
Kan ikke sammenlignes engang, jeg kjører helst laveste sittenivå i tm3, tmy føles ut som å kjøre varebil i forhold.
Du må nesten bare prøve en.
#6
Model Y / Sv: Bestilt Model Y, Hva trenger jeg?
søndag 20. august 2023, klokken 11:25
Sitat fra: Kim- på søndag 20. august 2023, klokken 10:17Så en tur til butikken i snøvær så hiver du skoene i en pose for du ikke vil gni dette utover. Høres ut som behovet for matter er sterkt til stede
Enda et bevis på at det er lettere å skrive enn å lese.

Man kan, og bør, banke av skoene hvis det er masse snø eller vann på dem. Både for å unngå søl og for å redusere fuktighet inne i bilen. Fuktighet inne i bilen kan blant annet medføre dugg på vinduene.
Dette kan enkelt utføres på følgende måte
Steg 1: åpne døren
Steg 2: sett rumpa i setet med bena ut av døren
Steg 3: bank skoene mot hverandre til du har fått av tilstrekkelig mengde
Steg 4: flytt bena inn i bilen, og fortsett som normalt


Men som nevnt er det opp til hver enkelt. For egen del tenker jeg at hvis fottøyet mitt er så skittent at jeg ikke ville gått inn i gangen vil jeg heller ikke gå inn i bilen med dem.
#7
Model Y / Sv: Bestilt Model Y, Hva trenger jeg?
søndag 20. august 2023, klokken 07:22
Sitat fra: Kim- på lørdag 19. august 2023, klokken 23:38
Sitat fra: thebadger på lørdag 19. august 2023, klokken 18:35Matter er jo subjektivt, jeg foretrekker å kjøre barbeint så da er det stoffmatter som gjelder.

The one and only?

På vinteren også?
Jepp. Spørs jo hvor langt jeg skal, snakker ikke om tur i butikken liksom.
hvis det er gjørmete eller mye snø (eller gud forby, avføring) så slenger jeg uansett skoene i en pose. Uavhengig av matte er ikke det noe jeg vil gni utover
#8
Model Y / Sv: Bestilt Model Y, Hva trenger jeg?
lørdag 19. august 2023, klokken 18:35
Sitat fra: Sondrejt på torsdag 17. august 2023, klokken 09:35Heisann! Har bestilt en model y, og klarer knapt vente til den kommer. Tenker å bestille inn litt ekstrautstyr som gulvmatter i plast, setetrekk bak/forran eventuelt, skvettlapper? Noen ting folk tenker er lurt å ha? Eventuelt hvor jeg bør bestille fra om jeg ikke skal bestille direkte fra tesla?
Ingenting ekstra er nødvendig, oppbevaring i midtkonsollen og armlenet er veldig kjekt.
Setene er trekt i plast (vegan leather), så du trenger bare setetrekk under barnestoler (disse gnisser ofte mot overflaten). Bruk eventuelt magic eraser når du skal selge bilen (ikke til vanlig, siden det bokstavelig talt pusser vekk overflaten).
Matter er jo subjektivt, jeg foretrekker å kjøre barbeint så da er det stoffmatter som gjelder.
#9
Model Y / Sv: Ny Tesla, samme utfordringer?
lørdag 19. august 2023, klokken 17:53
- Opplever dere at vindusviskerne gjør jobben som man forventer på en ny og moderne bil?
Ja

- Fungerer regnsensor på vindusviskerne bra, også i snøvær?
Nei

- Fungerer automatiske fjernlys bra?
Nei

- Er bilene blitt bedre på vinter? Eller slipper bakenden på bilen veldig lett når det er litt glatt? (Jeg vet automatikken henter bilen inn igjen, men jeg forstår fruen når hun sier at det er ubehagelig)
Jeg er vant til bakhjulstrekk, så tenker ikke over det engang. Man må venne seg til å kjøre bil med 400+ hestekrefter, det er ikke en Corola.

- Er det kommet bedre og mer behagelige dempere på Long Range?
Ja, men jeg vurderer å sette på KW for å slippe krengingen og få ned høyden litt

- Funker Tesla Vision tilfredsstillende, evt har positiv utvikling per softwareoppdatering?
Absolutt ikke. Autopilot går greit, men avstandsmåling er helt på jordet og objekter som er lavere enn panseret er usynlig for bilen hvis man svinger inn mot dem.

Elsker å kjøre Tesla, men hadde vært utrolig bra om de har blitt bedre på dette. Tror svært mange vil sette pris på gode svar her.
Disse spørsmålene gir ikke et inntrykk av hvordan det er å eie en Tesla, det gir et inntrykk av hva problemene er med å eie en. Jeg skulle ønske disse tingene var bedre, men jeg er fortsatt strålende fornøyd med hva jeg har fått i en bil til drøyt 500k
#10
Model Y / Sv: Ikke bestill model Y før Tesla setter ned prisen
torsdag 10. august 2023, klokken 08:08
Sitat fra: daktari på onsdag 09. august 2023, klokken 23:19De Tesla som selges nå blir aldri selvkjørende. Ikke kjøp FSD.

Det er mer interessant om AP/EAP er bedre/dårligere enn VW Travel Assist, BMW Driving Assistant pro og Merce sine tilbud. De har alle sine styrker og svakheter. Koreanerne ligger litt bak er min erfaring, og Nio er overraskende svak.

Autopark og Summon er en annen diskusjon igjen.
Autopark og summon får man uansett ikke på nye Y, du får bare NoA
#11
Model Y / Sv: Taktelt
onsdag 02. august 2023, klokken 13:01
Sitat fra: Handyman på søndag 30. juli 2023, klokken 14:57
Sitat fra: thebadger på lørdag 29. juli 2023, klokken 17:03
Sitat fra: Handyman på torsdag 27. juli 2023, klokken 13:51
Sitat fra: RJK på torsdag 27. juli 2023, klokken 13:24Tenker mest vektbegrensning på slepevogn førerkort, maks 750 kg på de tyngste elbilene når man bare har B i førerkortet og 1000 kg på en TM3. Og dagens Kona har 300 kg, akkurat nok til endel kombo-campere.
Med kun B-lappen kan alle kjøre vogntog med tillatt totalvekt på maks 3500kg. Med B-lappen og Model Y (med tillatt totalvekt på 2371kg) kan man lovlig trekke henger med tillatt totalvekt på 1129kg.
Dette var jeg ikke klar over, takk for tips! Med '23 model y (som vi har) kan man da lovlig trekke 900kg hengere, men' 22 model y har 19kg for mye totalvekt
Det er mange som ikke vet dette, men det må presiseres at det er snakk om TILLATT TOTALVEKT, og ikke aktuell totalvekt. Man kan altså ikke trekke en tom (lett) henger med for høy tillatt totalvekt utrolig nok.
Jeg synes i utgangspunktet det er helt dust at man automatisk skal få kjøre med henger.
Det er ikke en obligatorisk del av kjøreopplæring og det skremmer meg litt hvor mange idioter som kjører rundt med usikret last og som ikke kan rygge med hengeren påkoblet.
#12
Model Y / Sv: Taktelt
lørdag 29. juli 2023, klokken 17:03
Sitat fra: Handyman på torsdag 27. juli 2023, klokken 13:51
Sitat fra: RJK på torsdag 27. juli 2023, klokken 13:24Tenker mest vektbegrensning på slepevogn førerkort, maks 750 kg på de tyngste elbilene når man bare har B i førerkortet og 1000 kg på en TM3. Og dagens Kona har 300 kg, akkurat nok til endel kombo-campere.
Med kun B-lappen kan alle kjøre vogntog med tillatt totalvekt på maks 3500kg. Med B-lappen og Model Y (med tillatt totalvekt på 2371kg) kan man lovlig trekke henger med tillatt totalvekt på 1129kg.
Dette var jeg ikke klar over, takk for tips! Med '23 model y (som vi har) kan man da lovlig trekke 900kg hengere, men' 22 model y har 19kg for mye totalvekt
#13
Model Y / Sv: hjelp med kjedelig utseende
lørdag 29. juli 2023, klokken 16:40
Sitat fra: lightscribe på fredag 28. juli 2023, klokken 16:50Spurte Midjourney om forslag og den kom med denne.

Klikke på bildet for større versjon.


Er jo  råtøff men dessverre er jeg ikke ungdom lengre 😉
Dårlig gjort mot ungdom å insinuere at de liker det der...
#14
Model Y / Sv: Hvordan er MY uten sensorer (USS)?
fredag 21. juli 2023, klokken 13:30
Helt upålitelig, hadde det ikke vært for kampanjerente så hadde jeg kjøpt brukt '22
Hvis man svinger inn i en parkeringsluke så ser ikke kamera noe som er lavere enn panseret, så den tror det er klar bane om det står en barnesykkel, lav murkloss osv.
Står du parkert ved siden av to biler og skal rygge ut så har bilen ingen anelse hvor langt unna du er hvis du svinger.
Så du er tilbake til 90-tallet.
Utrolig dårlig argument at man må bruke egne øyne osv, hva er poenget med hjelpesystemer som ikke hjelper. Hvis man ikke krasjer trenger man ikke sikkerhetsbelte heller.
#15
Model Y / Sv: Vanskelig å koble tilhengerkontakt
tirsdag 18. juli 2023, klokken 17:44
Sitat fra: oroar på søndag 16. juli 2023, klokken 22:26Jeg skrudde ut de tre skruene, vridde kontakten 120 grader mot klokka og satte i skruene igjen. Funker greit med adapter nå.
Gjorde nettopp det samme, ble 100 reiser bedre. Fortsatt vanvittig vanskelig å få vridd rundt, men nå klarer jeg det i det minste for hånd.
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA