Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - noocyte

#1
Kjøpe elbil? / Sv: Hvilken elbil er bedst om vinteren?
tirsdag 07. desember 2021, klokken 15:09
Sitat fra: Palle22 på lørdag 04. desember 2021, klokken 08:57
Jeg kigger stadig på elbil, og kan se i diverse facebook grupper, at mange i Danmark har problemer med fastfrosne ladeklapper, spejle, vinduer og døre ved bare et par graders frost. Det er særligt Tesla model 3, der lader til at være udfordringer med.

Vi har hatt vår TM3LR i 1 år nå - forrige vinter var veldig hard. Om du må parkere ute om vinteren så bør du alltid ha den plugget i lader og forvarme (kan startes i app eller forhåndsprogrammeres til tidspunkt) - da kommer du til oppvarmet, isfri bil med god rekkevidde. Vi hadde flere turer på fjellet, snø og is over hele bilen - ingen problemer så lenge du starter oppvarming av bilen 15-20 minutter før avreise (spørs på temperatur).

Som andre nevner; bruk silikonstift på dører/lister - det gjorde jeg med bensin/diesel bil også...
#2
Lading av Tesla / Sv: Detektivarbeid: Finne fremtidige Superchargers?
torsdag 26. august 2021, klokken 13:29
Sitat fra: geear på mandag 09. august 2021, klokken 17:10
Sammenlignet med sør-øst/øst så er det rett og slett dårlig med SuC fra Lillesand via Stavanger og omtrent oppover hele Vestlandet. Lange avstander mellom hver, slik at det gir lite fleksibilitet.

Kommer vel på Ålgård og i Stavanger sentrum, så det vil hjelpe på.
#3
Står som reduced service enda i bilen... 😢
#4
Sitat fra: arnkl på fredag 16. juli 2021, klokken 17:35
Under "Superchsrgers i nærheten" i appen, står det i alle fall at 11/12 er tilgjengelege.

Stod som begrenset tidligere i dag, får håpe den virker når vi kommer der i morgen formiddag 😜
#5
Er redusert tilgang på lading ved Røldal Supercharger, litt dumt når jeg har tenkt meg via den i morgen. Noen som vet hva som skjer?
#6
Tesla / Sv: Skjær i sjøen for Tesla?
søndag 23. mai 2021, klokken 11:38
Morsomt å se hvordan en diskusjon kan forsvinne i et mørkt hull... Tråden åpner med noen momenter som kan være interessant å diskutere, tesla sin kvartalsbesettelse er mer for aksjemarkedet...

For meg er det store spørsmålet om de klarer å realisere 4680 cellene (skalere produksjonen) og få opp farten på Texas og Berlin. VW sier selv at de trenger ICE salget for å finansiere El salget, så de taper mest sannsynlig penger på elbil enda. Tesla selger med fortjeneste, men bruker mye penger på å utvide produksjonen. De to neste fabrikkene blir spennende hvor kommer (UK? India? Australia?).
#7
Model 3 / Sv: Familiebil ?? Erfaringer
mandag 10. mai 2021, klokken 12:53
Har TM3 nå, to gutter på 5 og 9 - det går strålende! Men ville ikke hatt den når vi hadde stor vogn, da er stasjonsvogn gull. Om vi enda drasset rundt på vogn hadde jeg heller gått for ID4 eller Enyaq. TMS er for stor og dyr for meg, så den vurderte vi aldri.
#8
Model 3 / Sv: Ventetid på tm3 i transit biler?
torsdag 06. mai 2021, klokken 14:08
Kosetur med kona er alltid en god ide! ;)
#9
Model 3 / Sv: Ventetid på tm3 i transit biler?
onsdag 05. mai 2021, klokken 14:36
Triks: Be om utlevering i Stavanger - bilene der kommer (som regel) med egen båt fra Zeebrugge og utleveringen er ikke på en stor parkeringsplass - innendørs og veldig bra opplegg. :) Så kan en kose seg med å kjøre noen km på vei hjem og teste SuC lading!
#10
Savner at destinasjoner (skianlegg, hoteller, campingplasser etc.) har treg-lading - dvs. Type-2 uttak med 6+kw tilgjengelig. Hurtiglading er fint om man skal langt, men ofte så kjører man noen timer til 'noe' også står man der en hel stund (en natt f.eks.) også skal man videre (eventuelt hjem). Genialt om man da kan sakte-lade i mens. Nye ferja til Fjordline har lading ombord (koster litt ekstra) - det er genialt! Da er bilen helt klar for en lang kjøretur gjennom Danmark eller hjem når man kjører av! Mer slikt! :)
#11
Elbilen i Samfunnet / Sv: Billigste bil med hengerfeste
fredag 30. april 2021, klokken 09:03
Sitat fra: kodax på fredag 30. april 2021, klokken 08:36
TM3 SR+ koster kr. 349.990,- (kr. 364.232 inkl. avgifter)

10k i hengerfest, 10k levering, 20k vinterhjul. (ca)
#12
Elbilen i Samfunnet / Sv: Teslabjørn - generelle saker/nyheter
torsdag 29. april 2021, klokken 12:21
Teslabjørn har 3 store styrker syns jeg (sammenliknet med de fleste andre "journalister"):

  • Han er en nerd - Google Sheets med MASSE data som han deler med alle
  • Han har definert et sett med relevante og gode tester som han tar MANGE biler igjennom
  • Han er morsom (subjektivt kanskje, men jeg ler godt av han)

En fornøyelse å se videoen hans rett å slett. "What's this? A weapon?" "nine-nine-nine-nine" :)
#13
Model 3 / Sv: Dårlige opplevelser med brukt TM3
onsdag 28. april 2021, klokken 14:41
Liker fokuset på eier og vedkommendes orden etc. Jeg bruker TeslaMate til å registrere alle ladinger, kjøreturer etc. og tenker jeg kan bruke det som dokumentasjon ved et eventuelt salg. Kan virkelig anbefale TeslaMate til alle som er litt over snittet interessert i å følge med på bilen sin.

Viktigste å gjøre ved alle bilkjøp er å kjøre litt med bilen - ikke bare en 30 sekunders tur rundt nabolaget, men kom deg opp i litt hastighet for å sjekke at det ikke skramler noen plass etc. For TM3 ville jeg sjekket lakken rundt hjulbuene godt - velkjent problemområde... ;)
#14
Model 3 / Sv: SR+
fredag 16. april 2021, klokken 14:32
Sitat fra: Kires på fredag 16. april 2021, klokken 12:35
Tesla bekreftet i dag at SR+ som bestilles nå er laget i kina men har Li-Ion batteri som LR også har, ikke LFP.

Interressant - hvor fant du dette? :)
#15
Model 3 / Sv: Fremgangsmåte for å kreve omlakkering
onsdag 07. april 2021, klokken 10:09
Jeg hadde samme problem. Legg inn i app'en, skriv at det flasser av etter spyling. Min skal til lakkering om noen uker. Ikke noe problem.
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA