Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - vinterdekk

#1
Model Y / Sv: Ligger flere billige model y performance i inventory
lørdag 25. mars 2023, klokken 08:44
Ser at jeg faktisk kommer ok ut av det dersom jeg betaler avbestillingsgebyr hos Møller, og bestiller en hvit Model Y LR inventory med hengerfeste og vinterhjul med utlevering ett annet sted i landet.
#2
Kjøpe elbil? / Sv: Fwd vs Rwd på vinterføre
fredag 24. mars 2023, klokken 16:22
Jeg mistenker at vektfordeling betyr mer enn hvilke to hjul som driver bilen. Har du FWD har bilen fordel av å være framtung slik fossilbiler ofte er pga. bensinmotor framme. Har du mer balansert vektfordeling slik mange elbiler er så er RWD tingen.

Jeg testet Kia Niro PHEV (ikke elektrisk) og VW ID.5 RWD med bakkestart i de samme bakkene på samme dag for noen måneder siden og det var så lite forskjell at jeg tror alder på dekk gjorde mest utslag. Vi konkluderte med at AWD passet våre ønsker for neste bil bedre.
#3
ID.4 / Sv: ID software 3.0 OTA-bølge er klar til å rulles ut.
fredag 24. mars 2023, klokken 12:03
Er vel ikke noen som er overrasket over at ting tar mer tid enn forventet når VAG har hatt utfordringer med programvare fra starten? Virker plausibelt at oppdateringer holdes tilbake inntil problemene er løste.
#4
Møller har kampanje på ID.5 / ID.5 GTX lagerbiler. Og oppgir kort leveringstid på ID.4 Pro (RWD).

https://mollerbil.no/kjope-bil/nybil/volkswagen

Det var mulig å sikre seg en av disse i desember som var på vei inn til Norge med årets siste båt. Så Møller bestilte nok noen ekstra biler av enkelte modeller enn de hadde kunder til.

Men ønsker man takrails og AWD så må man vente på nybil eller kjøpe brukt.
#5
ID.4 / Sv: 2023 modeller
torsdag 23. mars 2023, klokken 07:13
Kan jo tenkes at midt oppdateringen får til ID.4 får noen utseende og interiør-endringer slik som ID.3. ID.3 har forøvrig ikke noen endringer utenom de overfladiske, sies det. ID.4 får ganske sikkert samme ratt med kunstskinn som er forventet i ID.3 (i grunn samme ratt som før).. https://youtu.be/YMAYUG5ZDvQ

Ladetid for kommende Ford Explorer (bygget på MEB) er vel 25 minutter fra 10-80%. Kan vel anta at ID.4 får samme forbedringene mtp. ladetid.
#6
Bilnytt erfarer at Møller har mange usolgte lager eller demo -biler som ikke er listet noe sted. Men disse kan tilbys gjennom begrensede kampanjer eller dersom kunde er i kontakt med forhandler. Nybilsalget går trått, så kanskje de håper på å tilby noen 2022 biler til kjøpere som vurderer demobil?

https://www.bilnytt.no/subscriber/showArticle.aspx?articleID=11389
#7
Ford / Sv: VW MEB baserte Ford-biler
onsdag 22. mars 2023, klokken 08:09
Ser fin ut. Både RWD og AWD blir tilgjengelig. Skal visst legge seg under Mach-e i pris. Men den hadde virkelig kledd praktiske takrails når de først har valgt Explorer navn, boksete SUV form og 75 kg takvekt. Kan hende de har kuttet i noe for å holde kostnadene lave.
#8
ID.4 / Sv: We Charge ladeavtale
mandag 20. mars 2023, klokken 10:51
Glad for å se at Mer er med nå. Håper Mer vil støtte Plug&Charge nå som de er tilgjengelig i Elli/WeCharge nettverket, det hadde vært brukervennlig.
#9
Kjøpe elbil? / Sv: Ny elbil vs. brukt fossil i 2023?
mandag 20. mars 2023, klokken 07:04
Hvor mange km i året den fossile bilen eller eks. Tesla Model Y skal kjøre betyr jo mye for regnskapet. Tolket det originale innlegget som at trådstarter eier en Model 3 fra før.
#10
Kjøpe elbil? / Sv: Ny elbil vs. brukt fossil i 2023?
søndag 19. mars 2023, klokken 12:01
Ren diesel/bensinbil vinner på at batterivekt ikke spiser av lastekapasitet. F.eks. Citroen Berlingo/Peugeot Rifter i fossilutgave er jo utrolig praktisk og det finnes endel brukte utgaver som ikke har lagt bak seg noe særlig mange mil på veien.
#11
Elbil har plutselig blitt storpolitikk over dammen ettersom oljeutvinning med fracking har 7-8 år igjen før det blir vanskelig å utvinne. Vesten kan ikke gjøre seg avhengig av OPEC/Saudi/Iran/Russland mens Kina utøver sin voksende innflytelse. Uten at USA har sin egen energi så kan de ikke støtte Europa i samme grad i Ukraina-krigen. Ikke all elektrifisering handler om å redusere klimagassutslipp, det er strategisk viktig å kunne utnytte flere energikilder til transport. Man kan produsere elektrisitet til elbiler fra mange energikilder mens bensinbiler trenger oljebrønner. Veldig interessant.

https://youtu.be/GBU32pK_an8

Noen kollaps for elbiler er rett og slett utenkelig, i vestlige land i alle fall.
#12
Når man legger en todimensjonal tegning over en annen så ser forskjellene mindre ut, men tallene viser tydelig at bilene vil har ulike volum. Om du senker de i ett basseng og måler forskjell i vannlinjen så vil Model Y helt klart fylle flere liter enn ID.4. Forskjellen har nok mindre å si med mindre man har trang parkeringsplass og cm er dyrebare.

Støtter forøvrig at begge er verdt å prøve. Jeg angrer litt på at jeg ikke prøvde Model Y men prisbildet så annerledes ut i 2022 og selgeren hos Møller smurte på med rabatter og VW sin prisoppgang var timer unna.
#13
Sitat fra: Elektro12 på lørdag 18. mars 2023, klokken 06:05
- Lite bagasjerom i forhold til størrelsen.

Interessant. ID.4 er under 4,6 m lang, og 1,85/2,11m bred, har 543 liter bagasjerom (opp til seterygg/vindu eller hvordan det måles). Det er jo mindre utvendige mål enn Tesla Model Y og svært mange familie-alternativer, jeg har tenkt litt motsatt enn deg om bagasjeromsplassen.

Skoda Enyaq ville nok besvart endel av innvendingene dine. :)
#14
Kjøpe elbil? / Sv: Kina - Priskrig på elbiler
fredag 17. mars 2023, klokken 22:47
Sitat fra: ToWalkOrDrive på onsdag 15. mars 2023, klokken 14:56
Ja, det er sykt så mye penger Tesla tjener per bil. Men er jo nesten overraskende at Volkswagen allerede går i pluss på elbiler ettersom de bare leverte 330.000 biler i 2022, men det kommer nok an på hvordan en regner på det. Hvis en tar med bensinbiler så er vel VW oppi ca 1500 dollar per bil. Men det er jo milevis fra Tesla, som ikke må forholde seg til importører og forhandlere på samme måte. men når Volkswagen kommer opp i produksjon på 2 millioner i stedet for 330.000 så blir det jo spennende å se hvor stort overskuddet per bil blir. De har jo økt salget av elbi med et par og tjue prosent siste året, så det tar vel ikke så lang tid før de og får større stordriftsfordeler.

Hele VAG har levert 580.000 elbiler basert på MEB-plattformen i 2022. Samarbeidet med Ford vil også generere endel tusen MEB framover. VAG blir vel forbigått av BYD på antall elbiler nå. En ting Volkswagen gjør bra er at de introduserer elbiler i mange segmenter.

https://bil24.no/volkswagen-leverte-ut-330-000-elbiler-i-2022/
#15
Kjøpe elbil? / Sv: Bytte bort Tesla Model 3
fredag 17. mars 2023, klokken 08:26
Sikker på at det ikke er billigere å beholde model 3 enn å kjøpe ny elbil? Tommelfinger regelen er vel å eie en ny bil i 6-7 år, da blir avskrivningene spredt tynnere utover og verkstedutgiftene er normalt sett lave. Bruktmarkedet for Tesla har jo også fått en knekk etter hva jeg forstår. Ser man finner mange 2021 modeller til under 350K på Finn nå, og mange LR under 380K.
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA