Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Qlan

Sider: [1] 2
1
Model 3 / Sv: Sete skrukker
« på: Mandag 11. Mai 2020, klokken 22:21 »

2
Model 3 / Sv: Feil og mangler på modell 3
« på: Tirsdag 07. April 2020, klokken 19:39 »
Prøvde å søke litt her, men var uendelig mange tråder, så prøver:
I går og i dag vil ikke ladeluken åpne seg når jeg gir den et lite dytt, den fungerer imidlertid via Fob´n, men ikke ved berøring lenger.. Noen som har hatt denne feilen, og vet hva det evt. skyldes? Ved bruk av Fob´n åpnes den som vanlig, via skjerm har jeg ikke testet enda, men mistenker at det også fungerer. Det er først og fremst når jeg dytter på den at den ikke vil åpnes.. Mistenker en sensor som har tatt kvelden..

3
Model 3 / Sv: Frigjøring av ladekabel
« på: Tirsdag 07. April 2020, klokken 16:27 »
Jeg kjøpte egentlig Fob´n fordi jeg synes det var en kul liten sak, samtidig som jeg liker å ha fysisk nøkkel til eventuelle ting (Selv om denne forsåvidt er elektronisk). Jeg hadde nok muligens heller ikke benyttet den om bilen ikke stod i en kjeller på Fornebu uten dekning, slik at jeg ikke får gjort dette på avstand, eller via noen programmering. Nå er jeg blitt veldig glad i fob´n, da jeg også opplevde at telefonen ikke alltid responderte slik jeg ønsket i forhold til at bilen faktisk låste opp når jeg tok i dørhåndtaket. Den er også veldig deilig i forhold til å åpne frunk/trunk ettersom jeg har installert "auto-åpnere" på disse tingene. Finne telefonen og åpne appen er da særs tungvindt. Men, jeg er helt enig i at det kunne vært en liten knapp bak der, som kunne løse ut - via samme system som dørene åpnes når man tar i de, ved hjelp av Bluetooth-tilkoblingen. Uten telefonen/nøkkel i nærheten ville ingen uansett fått låst den opp uten at man var i nærheten..

4
Model 3 / Sv: Frigjøring av ladekabel
« på: Tirsdag 07. April 2020, klokken 09:20 »
Jeg gikk over til Fob´n.. Fungerer helt nydelig, med walk-away/coming funksjon blir det bare som å ha med mobilen, men et langt trykk på "trunk-knappen" gjør at bilen stopper ladingen og man kan dra ut kabelen uten noe mer trykking i verken app eller på skjerm, fungerer helt nydelig!

5
Model 3 / Sv: Brett på sete
« på: Fredag 03. April 2020, klokken 21:42 »
Er det sidevangen på puten (altså ikke rygg-støtten), og er det mot døren, eller mot midtkonsollen?

Merker at jeg selv har en tendens til å få samme på min, riktignok på førersiden om jeg ikke tar vrikker en gang på rumpa etter at jeg har satt meg. Er ikke tjukk, eller spesielt kraftig over hekken, men tror rett og slett sidestøtten er såpass myk at den bretter seg litt inn når jeg setter meg inn i bilen, det er utelukkende på siden mot døren, så det kan være min "teknikk" når jeg setter meg inn i bilen ikke er optimal - dog har jeg aldri merket dette på andre biler jeg har hatt. Den er forholdsvis høy, og samtidig myk - så da opplever jeg at den faktisk folder seg inn om man ikke løfter rumpa høyt nok før man setter seg ned. For meg, som det ikke er noe merke hos, så har jeg bare lagt meg til at jeg må ta et lite "vrikk" for at den smetter tilbake på plass, og ikke blir "nedsitti", som jeg mistenker har skjedd hos deg! Noen løsning på det har jeg dessverre ikke, men mistenker at det ikke bare er oss to som har opplevd dette...

6
Bestilling og levering / Sv: Tesla Model 3 - Betalingsprosess?
« på: Onsdag 12. Februar 2020, klokken 18:54 »
Hei Erik,

Har du en oppdatering på hvordan det gikk? :) Du skjønner jeg er i akkurat samme situasjonen og lurer selv på om det er noe mer jeg må gjøre? Jeg fikk mail fra Santander om at var greit, men har ikke hørt noe mer og boksen for betalingsmetode er foreløpig ikke tikket av.
[/quote]

Heisann! Beklager sent svar, det kan jo være det er for sent nå - men det jeg gjorde var å ringe Tesla, de sendte da over en noe kryptisk faktura. Betalte da inn det beløpet som skulle inn som innskudd, og tok bare med betalingskvittering. Når jeg da kom til Tesla måtte de ringe inn til Santander for å få det satt i effekt, vet ikke helt hva som var galt - men de ordnet det der og da, så måtte bare logge inn med BankID og godkjenne diverse papirer. Alt ordnet seg, men ble litt frem og tilbake. Fikk også feil beskjed av Tesla, så endte med å betale innskuddet jeg skulle + 10 000 i reservasjonen, men dette var da ikke noe problem, det ble bare 10 000 mindre på lånet, de måtte imidlertid da ringe Santander igjen for å gjøre om dette, slik at alt ble riktig. Men, det ordnet seg. Så bare ta en telefon til Tesla, så skal det nok ordne seg :) Bare ta med lånesøknadsnummeret når du ringer de :)

Lykke til!

Mvh
Eirik

7
Model 3 / Sv: Feil og mangler på modell 3
« på: Fredag 07. Februar 2020, klokken 23:42 »
Ikke nødvendigvis en feil, men kom på hytta nå etter noen timer kjøring og skulle lade bilen - siden vi skal være her i helgen og har en liten tur hjem satte jeg lading på schuko’n til å lade batteriet fullt - da er det ferdig til avreise. Imidlertid ser jeg i appen at maks er 98%, og ikke 100%.. bilen har gått rundt 1500 km, så synes dette er litt merkelig. Har ikke testet dette før, da jeg sjeldent lader til mer enn 80-85% Soc. Kan dette være en dårlig balansering, eller har jeg fått en dårlig batteripakke..? Ellers var dette første «langtur» til hytta med bilen, og er godt fornøyd med den. 185 km og 1000 høydemeter opp til hytta med forbruk på 45% (registrerte ikke trip’n på forbruket, la bare merke til prosent ved avreise og ankomst), det vil nok fort bety over 400 km selv med mange solide høydemeter i 3-5 minusgrader og fuktig vei, det synes jeg ikke er galt på en 3P, men likte ikke helt det med batteriet. Har dog ikke oppdatert til siste oppdatering enda, men vil ikke tro det skulle ha noen stor betydning.. er dette noe å «bekymre» seg over..?

8
Model 3 / Sv: "limited edition" Eller ikke?
« på: Tirsdag 28. Januar 2020, klokken 21:37 »
Skal det vel være en såkalt limited edition er vel dette noe fabrikanten selv definerer, om det f.eks. er satt et tak før produksjon på f.eks. 500 biler, og det produseres 500 stk - så er det vel en form for limited edition (om det er definert av Tesla). Om det derimot bare blir produsert 200 stk av en bil, fordi den fases ut eller forsvinner av andre årsaker ville kanskje ikke jeg definert det som en limited edition, men "bare" et produkt det ble laget få av. Limited edition er vel ofte spesielle utgaver hvor mengden defineres før produksjon, og evt. markedsføres som en limited edition - slik jeg tolker det, da ofte med 1/500 osv gjerne dokumentert et sted. Om jeg bestiller et produkt, og produsenten straks går konkurs - blir det i min verden ikke en limited edition av den grunn, dog et muligens sjeldent produkt - som i seg selv kan være artig å ha :) Dog, dette kan vel defineres på flere måter..

9
Model 3 / Sv: Leveringstid på Model 3 om dagen?
« på: Tirsdag 21. Januar 2020, klokken 23:24 »
Kommer veldig an på ser det ut til, jeg bestilte en hvit Performance m/ 20" originale vinterhjul den 20. Desember 2019 - 6. Januar 2020 hentet jeg bilen i Stavanger. Nå går det vel langt flere LR enn det gjør P, så de hadde nok sikkert noen P´r til overs - så med meg gikk det lynraskt! 2-3 uker må sies å være kjapt, kunne også hentet bilen på nyttårsaften, da ville det totalt vært 11 dager leveringstid! Fikk også anslått Februar/Mars når jeg bestilte, noe også en av de ansatte på Skøyen antok...


Da fikk du nok en bil som matchet din bestilling, som allerede var på vei til Europa.

16-17 dager er vel under halvparten av tiden båten bruker fra California til Europa:)

Jepp, jeg må nok ha hatt "maks" flaks! Hater å vente, og med tanke på hvor litt info man får underveis fryktet jeg lang ventetid.. Det hender jo det dukker opp noen inventory-biler også, så man kan jo være heldig. Jeg bor i Oslo, men den stod i Stavanger - så jeg blåste noen bonuspoeng og hentet den så kjapt jeg kunne, da fikk man testet langturegenskapene med en eneste gang også. Vært svært fornøyd, noe småplukk er det alltids (Det er jo en Tesla), men det har vært ekstremt lite. Ikke noe dårligere enn diverse nye BMW´r og Audier jeg har hentet opp gjennom årene. Problemet mitt nå er mangel på hjemmelader (foreløpig), hehe..

10
Model 3 / Sv: Leveringstid på Model 3 om dagen?
« på: Tirsdag 21. Januar 2020, klokken 00:09 »
Kommer veldig an på ser det ut til, jeg bestilte en hvit Performance m/ 20" originale vinterhjul den 20. Desember 2019 - 6. Januar 2020 hentet jeg bilen i Stavanger. Nå går det vel langt flere LR enn det gjør P, så de hadde nok sikkert noen P´r til overs - så med meg gikk det lynraskt! 2-3 uker må sies å være kjapt, kunne også hentet bilen på nyttårsaften, da ville det totalt vært 11 dager leveringstid! Fikk også anslått Februar/Mars når jeg bestilte, noe også en av de ansatte på Skøyen antok...

11
Model 3 / Sv: Rakle/ulyd foran M3P
« på: Onsdag 15. Januar 2020, klokken 20:03 »
Sikker på at det ikke kommer fra døren på høyresiden? Jeg hadde en vibrasjonslyd fra min høyre side, fant da ut at "innerdøren" ikke var festet nok til selve dørbladet, holdt på å gjøre meg gal. Er tydeligvis festet med noen form for "klips" som smekkes sammen. Evt. sjekket elementet i høyttalerene oppe ved hjørnet av førerdøren, disse kan være løse og skape litt rakling.

12
Model 3 / Sv: Forsikring model 3 Performance
« på: Tirsdag 14. Januar 2020, klokken 17:57 »
Aldri hatt bil på meg tidligere (vært skiløper, så hatt sponsorbil - deretter firmabil) Fikk 60% hos Storebrand, Superforsikring, 12 000 km, felles garasje, Bærum, alle over 24 og 8000 egenandel mener jeg å huske - kom på 10 200 i året. Føler det var en fin pris! :)

13
Model 3 / Sv: Feil og mangler på modell 3
« på: Lørdag 11. Januar 2020, klokken 18:24 »
Har du sjekket hvordan listen rundt døren sitter på? Er den annerledes en listene rundt de andre dørene? Ser den riktig limt/festet ut?

Heisann!

Jeg sjekket alt av lister, alt ok - tror imidlertid jeg til slutt har funnet ut av problemet (må bare litt mer kjøring til først). Etter å ha omtrent gått over alt som er på døren, med klemming, dunking og diverse forsøk etter å finne noe løst eller som kan lage "ulyden" sjekket jeg til slutt hvordan "innsiden" av døren på førersiden, som foreløpig er lydfri var festet til selve døren - her fikk jeg meg en liten overraskelse, på passasjerdøren kunne jeg løfte innmaterialet (innerdøren) ca. 1,5 løs fra selve døren (metallet) nede ved høyttaleren i døren. Slik var det absolutt ikke på førersiden, der satt det tight og fint mot selve dørbladet. Kastet meg i bilen inn til Tesla på Skøyen for å sjekke deres modell 3 i utstilling, og da kom mistanken min frem - der var det ikke slik. Ga innsiden noen gode små dunk, og kunne da høre den smekke på plass, måtte imidlertid treffe på riktige punkter. Nå sitter innermaterialet mye bedre fast i selve dørbladet, så mest sannsynlig er det noen klips/festeanordninger som ikke har vært klemt nok sammen. Da har nok disse blitt liggende å gnikke mot festeanordninger inne i døren, som da har skapt lyden - når jeg da har dratt innerdøren mot meg (innover i bilen) har da lyden forsvunnet - noe som stemmer bra da jeg nok da har dratt festepunktene nok bort fra hverandre til at lyden opphørte.

Så greit å sjekke for de som kan ha små ulyder i dørene sine, at dørblad og innermaterialet faktisk sitter godt nok sammen. Håper virkelig dette er løsningen hos meg, for slike små lyder gjør at jeg omtrent mistet lysten til å kjøre bilen.

Takk for alle gode tips! :)

/Eirik

14
Model 3 / Sv: Feil og mangler på modell 3
« på: Tirsdag 07. Januar 2020, klokken 20:08 »
Imidlertid får jeg ikke lyden bort, den forsvinner imidlertid når jeg såvidt trekker døren mot meg (inne i bilen),
Er du sikker på at det ikke er passasjersetet ?? - og at du er borti det når du drar i døra.

Takk for svar!

Har testet både å lene meg over fra førersetet og dra i døren, samt sitte i passasjersetet, og lyden kommer Defintivt fra døren - ved begge tilfeller forsvinner lyden når man trekker lett i døren. Leste om at setet kunne potensielt lage lyd, så har testet det. Og siden den forsvinner umiddelbart ved litt "trekk" i døren, så virker det som om det definitivt kommer derfra. Ekstremt irriterende, jeg har "lyd-noia" når det gjelder biler, og spesielt på denne hvor man har lite av annen støy utover hjul/vær og vind..   :(

15
Model 3 / Sv: Feil og mangler på modell 3
« på: Tirsdag 07. Januar 2020, klokken 18:43 »
Hentet meg en splitter ny Model 3 P i går, kjørte den fra Stavanger til Fornebu - må si det virker meget bra, jeg har imidlertid en svært irriterende lyd i passasjerdøren. Jeg har i dag gått over gummilister (silikon), og festet elementet bedre inne i coverene sine på høyttalerene ved ruten i dørene. Imidlertid får jeg ikke lyden bort, den forsvinner imidlertid når jeg såvidt trekker døren mot meg (inne i bilen), det er snakk om svært lite kraft som skal til for at lyden forsvinner, har også prøvd å "røske" litt forsiktig i dørhåndtaket innvending. Da blir lyden mindre, men den kommer tilbake.. Utover dette vil jeg si bilen er svært bra, hadde sikkert 10 fantombremsinger når jeg kjørte på ACC, hvor jeg hang i stroppen, som var svært lite behagelig. Har nå oppdatert til siste programvare, da bilen ikke hadde helt nyeste. Håper dette hjelper, ellers er lister og panelgaps ganske så bra, med unntak av den ene døren hvor listene ikke flukter, dette tok de dog bilder av og skal utbedre.

Så også noen mikroskopiske lakkfeil (støvkorn e.l.) i lakken, men alt i alt veldig bra. Jeg visste at det mest sannsynlig ikke kom til å være perfekt når jeg hentet bilen, men så langt virker det veldig bra. Bilen står ikke noe tilbake fra tyskere som jeg har kjørt siste 15 årene, men de har fortsatt litt å gå på i "opplevd" kvalitet, i forhold til panelgaps og slikt - men alt i alt må jeg si meg fornøyd.

Noen som har noen tips i forhold til lyden i døra, eller vært borte i den? Det er en "vibrasjonslyd/klakkelyd".

Takk! :)

Sider: [1] 2