Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Rosstopher

Sider: [1] 2 3 ... 17
1
Kjøpe elbil? / Sv: Hvem tar risikoen om det innføres mva på elbil?
« på: ſøndag 18. August 2019, klokken 21:55 »
Forslaget om å senke salgsprisen på bilen til 499 999 kr. for å omgå MVA, vil gi en utpris fra produsent på 399 999 kr. Da kommer det an på hvor store marginer produsenten har ( > 27% ?).

Mange gode tanker fra deg. Om pris ut til kunde reduseres og kunden i ettertid kjøper en "oppgradering" tilbake til normal rekkevidde, kan jo betalingen for denne oppgraderingen også fordeles mellom forhandler, importør og produsent slik at alle får sin del av kaka. Dette klarer nok produsenten fint å finne ut av hvordan de skal gjøre dersom det blir en slik rar momsregel med medfølgende smutthull.

2
Kjøpe elbil? / Sv: Tips til brukt elbil som passer 5 personer
« på: ſøndag 18. August 2019, klokken 20:15 »
Jeg vet ikke hvor spikret budsjettet ditt er. Er det maks av hva du får i billån, eller bare hva du selv tenker du vil klare å betjene? Hvis sistnevnte, har du regnet på hva du sparer på å kjøre elbil? Da jeg bestemte meg for å kjøpe elbil satt jeg opp et detaljert budsjett i Excel med lån, drivstoff, bompenger, årsavgift, forsikring, forventet verditap, etc. og kom fram til at elbil til 500k blir betydelig billigere for meg enn diesel-SUV til 300k. Jeg kjører en del mer enn deg, så ditt budsjett vil se annerledes ut, men det kan i hvert fall være lurt å regne på det. Kanskje du ser at du har mulighet til å øke budsjettet.

Model S med firehjulsdrift får du fra oppunder 400k på Finn. Med et par år igjen på nybilgarantien starter de på oppunder 500k på Finn. Kjøper du direkte fra Tesla får du bruktbilgaranti og får Model S med 4x4 fra 420k.

3
Tesla / Sv: Oppgradering til AP3, gratis for alle AP2-2.5 biler...
« på: ſøndag 18. August 2019, klokken 13:34 »
Altså sorry mac, her blir det koka spiker på suppe. Skjønna du???
Ingenting e rett. Blir heilt feil heile tankegangen din.
Om du skal ha FSD, ja da får du HW3 montert om alt e betalt.
Om ikkje, da har du heller ikkje bruk for det. Finito........

Alle her skjønner jo at man ikke har bruk for FSD-hardware om man ikke har FSD-software. Det er jo heller ikke det som er diskusjonen. Det som diskuteres her er om Tesla har lovt kundene hardware som kundene ikke får. Hvis man er lovt en spesifikk type hardware og man ikke får den, har Tesla brutt sitt løfte. Dette er selvfølgelig uavhengig av om man har bruk for hardwaren eller ikke.

4
Kjøpe elbil? / Sv: Hvem tar risikoen om det innføres mva på elbil?
« på: ſøndag 18. August 2019, klokken 12:58 »
Denne type manipulering/omgåelse av regelverket vil sikkert ikke bli lagt merke til, neppe omtalt i pressen eller på diverse fora og myndighetene kommer sikkert ikke til å gripe inn, eller?

Selvfølgelig blir det det. Jeg regner med at de som lager lovene våre er smarte nok, og har gode nok rådgivere til at de vet at dette vil skje dersom en slik grense blir innført. Det blir jo noe ala det Tesla gjør i Canada. Jeg har ikke hørt om noen endringer i regelverket der i ettertid.
https://electrek.co/2019/05/01/tesla-cheaper-model-3-canada-incentive/

5
Kjøpe elbil? / Sv: Tips til brukt elbil som passer 5 personer
« på: ſøndag 18. August 2019, klokken 11:46 »
Hytte en time unna kan være en utfordring med eNV200. Spørs hvor langt oppover vi snakker om, og om det er en time på motorvei eller en time i 60 km/t. Fins det hurtiglader på vei til/fra hytta? Kan hende du må stoppe og ta en dopause på veien for å komme fram og tilbake med Nissanen.

Skal du ha bil med god plass kan du velge mellom Tesla Model S med høy alder og høy km.stand eller "nesten ny" eNV200 med nybilgaranti.

Fordeler med eNV200 er mye bedre plass enn Model S, og selvfølgelig at den har garanti og vil gi et forutsigbart bilhold. Ulemper er lavere opplevd kvalitet enn i Model S og kort rekkevidde. Med ditt budsjett hadde jeg nok valgt eNV200 over Model S. Regner med at dersom bilbudsjettet er på 250.000 så har du ikke masse penger i bakhånd til potensielt dyre reparasjoner.

6
Model X / Sv: Inventory biler
« på: ſøndag 18. August 2019, klokken 08:34 »
Raven har vel lengre rekkevidde? Er det ikke bare å sammenligne oppgitt rekkevidde på din bil med en ny modell?

7
Elbilen i Samfunnet / Sv: Vi har iallefall nok strøm i Norge
« på: ſøndag 18. August 2019, klokken 07:13 »
Jeg er både medlem i elbilforeningen OG har opprinnelsesgaranti på strømavtalen. Dobbeltrensa strøm, mao. Eller dobbelgrønn. 2x nullutslipp.

Negative utslipp rett og slett. Tenker vi kan si at du egenhendig kommer til å redde planeten.  :P

8
Leaf 2010-2017 / Sv: Hvordan få start på Nissan Leaf 2012 med dødt 12v-batteri?
« på: ſøndag 18. August 2019, klokken 07:07 »
Vi må vel gå utifra at trådstarter nå har fått fikset problemet sitt, men jeg kommenterer for fremtidige søkere med samme problem.

Deres erfaringer med smarte ladere stemmer med mine. Disse vil ikke lade batterier helt uten strøm. De færreste har nok en gammeldags "dum" lader i dag, så løsningen er enten å koble til en starthjelp-boks eller startkabler en stund, enten til man har nok strøm til å starte bilen eller bare til det er nok spenning til at laderen kan ta over. Ta deg en kopp kaffe og kom tilbake så er det kanskje klart.

Startboksen trådstarter linker til bør funke. Jeg har hatt hell med lignende boks fra Biltema (eldre modell). Startkabler er vel fortsatt allemannseie og er den enkleste og sikreste (mest sikkert at det fungerer altså) metoden.

9
Kjøpe elbil? / Sv: Hvem tar risikoen om det innføres mva på elbil?
« på: Lørdag 17. August 2019, klokken 22:14 »
Moms på elbiler over 500.000 kan jo være ganske enkelt å omgå for produsentene. Har man en elbil som koster 550.000 kan man jo bare selge en versjon av den med software-begrenset batterikapasitet til 499.999, og så ta seg betalt 51.000 (+mva) for å låse opp rekkevidden. Noe ala det Tesla gjør med Model 3 i Canada. Begrenser man rekkevidden nok på billig-modellen så er man jo (nesten) garantert å få full pris for bilen uansett.

10
Humor og kanari / "Tesla S"
« på: Fredag 16. August 2019, klokken 17:55 »
Kjenner jeg småirriterer meg over at folk sier "Tesla S", "Tesla X" eller "Tesla 3". Hvorfor gjør folk det, montro? Er det ut av uvitenhet, eller er det vanskelig å forestille seg at en bil har model som en del av modellnavnet?

Det er jo ingen som sier "Mercedes E" eller "BMW 5" eller "Audi 6"...

Det var min lille frustrasjon på en fredags kveld. God helg til alle dere!

11
Tesla / Sv: Oppgradering til AP3, gratis for alle AP2-2.5 biler...
« på: Fredag 16. August 2019, klokken 09:37 »
Sakens kjerne er at man skal ha det man har betalt for. Og de med AP2 2.5 har ikke fått det.

Hva er det de med AP2 har betalt for og ikke fått? Mener du at biler med AP2 og AP2.5 ikke under noen omstendigheter kan kjøre helt på egenhånd? For hvis de kan det så har Tesla levert nøyaktig det de lovte.

12
Tesla / Sv: Oppgradering til AP3, gratis for alle AP2-2.5 biler...
« på: Fredag 16. August 2019, klokken 08:58 »
Tesla informerte og markedsførte AP2-2.5 biler og dens hardware til å være kapabel til å være fullstending selvkjørende.

Igjen, det står ikke noe i materialet du har lagt frem at bilene skal kunne være fullstendig selvkjørende.
Det står kun "Alle bilene Tesla produserer i fabrikken vår, inkludert Model 3, har hardwaren som trengs for å kunne kjøre helt på egen hånd"

Og alle Teslaer med autopilot har jo hardwaren som trengs for å kunne kjøre helt på egenhånd. Det står ingenting om at bilene skal kunne kjøre helt på egenhånd i alle tenkelige situasjoner og på alle verdens veier. Trur nok Tesla har sitt på det rene.

13
Tesla / Sv: Oppgradering til AP3, gratis for alle AP2-2.5 biler...
« på: Fredag 16. August 2019, klokken 08:13 »
Trur nok ikke man kommer noen vei med noe slikt. De skriver jo bare at bilen skal kunne kjøre på egenhånd, og det kan jo alle biler med AP. Det står ikke at bilen skal kunne kjøre på egenhånd i alle situasjoner.

14
Tesla / Sv: Oppgradering til AP3, gratis for alle AP2-2.5 biler...
« på: Torsdag 15. August 2019, klokken 20:31 »
Interessant problemstilling. Har du kilde til ordrett hva som ble lovet av Tesla?

15
Model 3 / Sv: Foliering midtkonsoll
« på: ſøndag 11. August 2019, klokken 20:11 »
Noen som vet om steder i Vestfold som kan bistå med å legge folie på midtkonsollen? Prøvde en variant selv kjøpt fra Amazon, men med pølsefingrene mine ble ikke det pent selv om produktet virka kurant.

Kepler på Sem legger i hvert fall folie utenpå biler samt solfilm. De kan sikkert foliere interiør også.

Sider: [1] 2 3 ... 17