Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Lasse Karstensen

#1
BMW i3 / Sv: BMW i3 spores selv når GPS-sporing er av
fredag 31. mai 2019, klokken 14:16
Jeg har dessverre ikke fått svar, selv etter purring for en ukes tid siden. De har det vel travelt.

Om jeg ikke hører noe får jeg prøve et annet serviceverksted, eller i siste instans se om jeg kan gjøre jobben selv. Om noen har servicemanual for 2016-modellen tilgjengelig og kan sjekke hvordan det gjøres, er jeg interessert.
#2
BMW i3 / Sv: BMW i3 spores selv når GPS-sporing er av
tirsdag 14. mai 2019, klokken 09:50
Ikke for å mate trollene, men mobilen kan legges igjen hjemme om jeg ønsker. Ikke så lett med bilen.

Når det gjelder å blø i en grøft, er vel utfordringen å finne en dyp nok grøft til å få det til innenfor ring3 der bilen stort sett brukes. Uansett er det min vurdering å ta, ikke BMW sin.

Jeg har sendt mail til serviceverkstedet til Bavaria for å høre om de kan gjøre jobben model3citizen foreslår. Håper jeg får positivt svar.
#3
BMW i3 / Sv: BMW i3 spores selv når GPS-sporing er av
søndag 12. mai 2019, klokken 23:09
Jeg har egentlig ingen intensjon om å bevise noe, folk får gjøre sin egen vurdering. Jeg hadde håp om at noen hadde en løsning på lager.

Først og fremst: jeg har ingen grunn til å tro at innhentet posisjonsdata misbrukes av BMW.

Det er en ganske stor forskjell rundt om en navigasjonsenhet vet hvor den selv er, og at en annen part har mulighet til å (potensielt uten min kjennskap) spørre den om hvor den er, når de måtte føle for det.

I det siste tilfellet har jeg ingen kontroll over hvem som sjekker hvor jeg er, ut over hva den andre parten lover.

Om jeg har slått på dette gjennom å melde meg på connecteddrive, gjort for å få stengt app-tilgangen til forrige eier, hadde jeg egentlig noe reelt valg?

@bobakka: for meg er innsamlingen vel så viktig som deling. Delingen har vi personopplysningsvern for, om jeg kan bevise at dataene er på avveie, har blitt misbrukt og er villig til å ta krangelen. Innsamlingen gjør at det ligger et sted, hvor jeg ikke har innsyn eller egentlig kjennskap til at det finnes. Når disse blir hacket og hele databasen deres kommer på avveie, hva slags vern har jeg da? Eneste måten er å ikke samle det inn i utgangspunktet.

@bobakka: det ser ut til at det hentes inn når bilen er parkert, evt når bilen er parkert og jeg er hjemme og ber om dataeksport. Det spiller egentlig ingen større rolle, all den tid de kan polle og få bilen sin posisjon når de vil uten at jeg får noen indikasjon om at det er gjort.
#4
BMW i3 / Sv: BMW i3 spores selv når GPS-sporing er av
fredag 10. mai 2019, klokken 19:07
Det er flere momenter her, det viktigste at de fortsetter å samle inn posisjon etter at UI-et gir inntrykk av at det er slått av.

Jeg har eksplisitt gitt dem beskjed om at de ikke har mitt samtykke til å innhente posisjonsinformasjon, og likevel gjør de tilsynelatende det.

Om det skal være mulig å eie en bil uten at den forteller alle/mange hvor den er, har jeg ikke overraskende også en mening om, men det er en annen diskusjon enn denne.
#5
BMW i3 / Sv: BMW i3 spores selv når GPS-sporing er av
fredag 10. mai 2019, klokken 13:02
Det er ikke så lett å si sikkert, men postene i XML-filen fra cardata er merket med både "fetchTimestamp" og "valueTimestamp".

Sistnavnte er 9. mai 2019 17:49:55 på samtlige datapunkter, inkludert de med lat/lon.

"GPS-sporing" i menyen har vært av helt siden jeg overtok den.
#6
BMW i3 / BMW i3 spores selv når GPS-sporing er av
fredag 10. mai 2019, klokken 12:20
Hei.

Jeg har nylig kjøpt en brukt BMW i3 2016, og det viser seg at den sender posisjon til BMW uansett hva man gjør?

Valget "GPS-sporing" er av i menyene, connecteddrive-appen sier den er i Helsinki, men likevel vet de hvor den er, ref cardata -eksport.

Jeg har skrevet litt mer om det her: https://lassekarstensen.wordpress.com/2019/05/10/bmw-i3s-are-tracking-you/

For meg er dette ikke ok.

Vet noen hvordan man får den til å slutte å sende telemetri til bmw?


© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA