Nyhetsbrev

Få vårt månedlige nyhetsbrev tilsendt på epost med alt du trenger å vite om elbil og lading.

E-post *

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring

Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - cra

Sider: [1] 2 3 ... 485
1
Det første som slår meg er å prøve å finne en slik plugg hos nærmeste høgger og bare tette den med silikon og plugge i "blindpluggen" på den du ikke bruker. Også mulig det finnes blindplugger å få kjøpt til formålet?

2
Model S / Sv: Utstyr å anbefale til Model S?
« på: I dag kl. 15:13 »
OK, jeg vurderte Tesla Wall Charger versjon 3. Den har jo fått wifi nå og en del flere muligheter, uten at jeg har studert det veldig. Og den kan vel åpne ladeluka mer elegant på Tesla osv? Men hører mange er fornøyd med Easee og Tibber.

Tibber kan styre ladinga på Tesla uansett hva slags hjemmelader du bruker ved å kommunisere direkte med bilen. :)  Men med Easee får du samme funksjon uansett hva slags bil du lader. Mulig det fungerer litt bedre også; jeg har hatt litt rusk med ladinga pga denne kommunikasjonen til tibber.

3
Tesla SW og AP / Sv: 2020.16.x
« på: I dag kl. 15:05 »
Fra Facebook gruppa så ser jeg at det er mange som har problemer med dash/sentry etter siste oppdatering. Har selv forsøkt reformatering og diverse filsystemer, men bilen vil ikke gjenkjenne disken når jeg setter den inn.

Hva er det du omtaler som "siste oppdatering"? Denne tråden omhandler versjon 2020.16, men der er allerede en lang tråd om versjon 2020.20.

Er selv på 2020.12 pr nå, med 2020.16 liggende klar i "kammeret". Jeg synes 2020.12 fungerer såpass bra at jeg foreløpig har valgt å ikke installere 2020.16 da jeg ikek vet hva som kommer til å bli verre/annerledes i stor nok grad til at det blir plagsomt. De fleste nye funksjonene i denne vil jeg uansett ikke få noe utav pga for gammel hardware.  ::)

4
Sikkert bedre med melding til admin ja. Det som jeg tror er intensjonen med alle stickyene (om det ikke har skjedd en feil da) kunen vært løst med en enkelt sticky med lenke til de ulike trådene. :)

5
Model S / Sv: Utstyr å anbefale til Model S?
« på: I går kl. 12:57 »
Her er kit for å løfte hattehylla også:
https://www.bilkomponenter.no/products/auto-lift-kit-til-hattehylle-tesla-model-s

329,- for to hyssinger er ran.

Fin og diskret innfesting da; den metoden kan sikkert med fordel benyttes på strikk også. Bestiller man strikk (bungie-cord) på nett får man mange meter til noen få tiere.

Bonus-tips: Kjøp noen "grisetryner" også, så kan du lage noen snertne kabelbuntere (som på bildet) med resten av strikken. Jeg bruker riktignok noe tynnere strikk til liften enn til buntebåndene da jeg handlet inn i to omganger. Den på liften er samme tykkelse som på ei jakke jeg hadde.

6
Model S / Sv: Utstyr å anbefale til Model S?
« på: I går kl. 12:51 »
Ganske enkelt å bruke hånden til å vippe opp hattehyllen også. Jeg ville ikke hatt noe tau dinglende fra bakruta iaff...

Ikke når man har to fulle handleposer i hver hånd. ;) Og så var det å huske å vippe den ned igjen da.

Det dingler ikke noe tau (med mindre man er så smart at man fester dette midt på hattehylla så klart  :laugh:). Noen cm svart nylonstrikk på hvert hjørne av hattehyla er helt usynlig. Klipsene mine er riktignok synlige når bakluka er åpen siden de er hvite (jeg har ikke trengt/giddet å printe nye siden jeg lagde test-pritntene for et par år siden), men utover det tror jeg ikke noen engang ser at jeg har dette. For min del er i alle fall dette den desidert beste (og rimeligste) oppgraderingen jeg har gjort.

Alle andre biler jeg har hatt har allerede hatt løfting av hattehylla, så det var et savn. Nå både åpner og lukker den seg automatisk i takt med bakluka i Teslaen også.  :+1:

7
Model S / Sv: Utstyr å anbefale til Model S?
« på: Onsdag 27. Mai 2020, klokken 15:50 »
Å ikke kjøpe noe før du vet at du trenger det er kanskje det beste rådet, ja.

En liten ting jeg kan anbefale er strikk mellom "vinduskarm" på bakluka ned på hattehylla slik at bakre halvdel av hattehylla vippes opp når du åpner bakluka. Strikk (a.k.a. bungie cord) fås kjøpt på velutstyrte sportsbutikker (de som selger sportsutstyr, ikke nesten bare klær) eller på nett. Feste i kanten ved vinduet gjøres enkelt med en litt stor knute en bare presser inn. Feste i hylla kan gjøres på flere måter. En skrue, et hull med en pen gjennomføring, eller et klips. Jeg har laget et klips til 3D-printing (kan sende deg fila hvis du har tilgang til printer og vil prøve den).

Det forekler inn- og utlasting mye når hylla vippes opp.

8
Tesla SW og AP / Sv: 2020.20.X
« på: Onsdag 27. Mai 2020, klokken 11:08 »
Det er nok ingen som ikke ønsker fortgang på AP utviklinga. Jeg ønsker det blant annet. Men å antyde at spillutvikling sinker dette er kunnskapsløst. Det finnes 13 på dusinet av spillutviklere i forhold til 1 hardcore AP linux utvikler.
Det er godt mulig, men de jobber ikke gratis. De skal ha lønn, utstyr og så videre. Om lønna til 13 spillutviklere kunne vært brukt til å betale en person som faktisk hadde løst problemet med skiltgjenkjenning så hadde jeg faktisk foretrukket det.

Nettopp! Det er hele poenget med hvorfor det er så frustrerende at de "pøser på" med spill og annet fjas. Ressursene kunen vært mye bedre utnyttet. To mann som snekrer hyller i kjellerbodene er ikke i veien for taktekkeren, men hvorfor er det ikke heller prioritert en taktekker til når det fortsatt lekker?

9
Tesla SW og AP / Sv: 2020.20.X
« på: Onsdag 27. Mai 2020, klokken 11:01 »
For all del, det er artig (to, kanskje tre ganger) å vise fram prompeputa og spillene, men alle i bilen (vår) har bedre spill og funksjonalitet på egne mobile enheter enn noe av det bilen har. Jeg anser det bare som enda en ting som er annerledes med Tesla (i utgangspunktet ikke noe negativt i det; snarere tvert imot), men jeg er definitivt en av dem som synes de kunne drite i å stadig lansere mer spill og dill når annen nyttig funksjonalitet fortsatt lar vente på seg.
Hvorfor søker du ikke jobb hos Tesla og ordner opp siden du vet så mye om dette?

Vi er over på hersketeknikker, ser jeg? Respekt.

10
Tesla SW og AP / Sv: 2020.20.X
« på: Tirsdag 26. Mai 2020, klokken 21:29 »
, men jeg er definitivt en av dem som synes de kunne drite i å stadig lansere mer spill og dill når annen nyttig funksjonalitet fortsatt lar vente på seg.
Så du mener at når man jobber med noe stort og komplisert skal man ikke lansere noe annet, selv om det er helt separate ressurser som jobber med det? Det er det jeg vil kalle furting.

Vel, det er mulig de selger biler av det, eller på annet vis synes det er verdt det uten at jeg skjønner hva det her igjen for det. Jeg jobber selv i et software-firma, og vi har ikke ansatt tre mann for å drive å lage tull og fjas i programvaren, det er helt sikkert. Men for all del, kos deg med spill og dill; det er mulig du ser fornuft i det som jeg som ikke var blåruss ikke ser.

11
Ladeplasser og ladekabler / Sv: Pris for å installere jordfeilbryter type B?
« på: Tirsdag 26. Mai 2020, klokken 20:36 »
Selvsagt er det lov å ta betalt for utgifter man har (altså reise til/fra stader); det hadde jeg gjort også. Kan kanskje argumentere for at tilbakelagt distanse bør være fra håndverkerens base til arbeidssted.

Det jeg ikke finner meg i å betale for er når en håndverker må ta en ekstra tur fordi han manglet noe som det burde være innlysende at han kom til å trenge. Er det noe helt sært som trengs pga spesielle omstendigheter hos meg er det nå så. Men kommer han for å installere fem kontakter i et rom og ikke har med seg mer enn tre får han ikke betalt for turen for å hente flere.

12
Tesla SW og AP / Sv: 2020.20.X
« på: Tirsdag 26. Mai 2020, klokken 15:53 »
Det er sikkert ulike avdelinger som lager spill og orntlig funksjonalitet i bilene, men det er likevel "provoserende" når man stadig ser at uviktige ting (for spill er uviktige i en bil uansett hvor lang tid man bruker på en ladestasjon) tilsynelatende får oppdateringer og forbedringer stadig vekk mens nyttige funksjoner (waypoints på ruteplanlegging, skiltgjenkjennong og mye annet som alt er nevnt) tilsynelatende står på pause. Omtrent som når servitørene i restauranten bare duller og prater med andre gjester mens du venter på å få mat. Selvsagt står kokken (forhåpentligvis) og gjør siste finpuss på måltidet, men det ser du jo ikke, og inntrykket blir at bedriften bruker tiden sin på tull og fjas heller enn å serve deg som kunde.

For all del, det er artig (to, kanskje tre ganger) å vise fram prompeputa og spillene, men alle i bilen (vår) har bedre spill og funksjonalitet på egne mobile enheter enn noe av det bilen har. Jeg anser det bare som enda en ting som er annerledes med Tesla (i utgangspunktet ikke noe negativt i det; snarere tvert imot), men jeg er definitivt en av dem som synes de kunne drite i å stadig lansere mer spill og dill når annen nyttig funksjonalitet fortsatt lar vente på seg.

13
Tesla SW og AP / Sv: Etterlat ikke folk i bilen når du går vekk selv
« på: Mandag 11. Mai 2020, klokken 10:00 »
Touch på skjermen kunne blitt utvidet til å komplementeres med et trykk på "lukk vindu"-knappen for de som sitter i baksetet.

14
Tesla SW og AP / Sv: 2020.12
« på: Onsdag 06. Mai 2020, klokken 11:17 »
Jeg kan melde at jeg ikke har fått den. Kommer nok til å melde det samme i morgen også, og kanskje også senere i kveld. Når den først kommer kommer jeg til å melde lenge at jeg ikke har installert den enda.  :D

Men fra spøk til alvor; jeg skjønner at mange kanskje er interesserte i å vite om mange andre har fått oppdateringen. Kan det gjøres ved å legge en avstemming i starten av tråden, f.eks a'la dette?

Har du fått og installert versjon XXXX.YY.Z?
  • Ja, har fått den og installert den
  • Ja, har fått den men ikke installert den
  • Nei, har ikke fått den

Så kan man diskutere faktiske endringer mm i selve tråden.

15
Alt det andre / Sv: Trafikkregler versjon 2.0
« på: Onsdag 06. Mai 2020, klokken 10:13 »
De fleste ulykker skjer da dette brytes. Mister kontroll over bilen i for høy fart.
Har du sett statistikk på dette, eller er det noe du tror? Jeg tviler. Det er ikke så mange som kjører veldig fort. Når det gjelder dødsulykker er saken kanskje en annen.

Hvis du kjører 40-50 i 80-sona og sklir ut i svingen har du brutt første ledd; du kjørte for fort etter forholdene.  ;D  Du trenger ikke kjøre veldig fort for å kjøre for fort etter forholdene.

Sider: [1] 2 3 ... 485