Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - C_B_

Sider: [1] 2 3 ... 10
1
Tesla SW og AP / Sv: Hakking/lagg på ryggekamera
« på: Torsdag 03. Februar 2022, klokken 08:48 »
Har også veldig hakking på skjerm når jeg rygger. Service skulle komme hjem å se på det neste uke. Sa i fra at flere opplevde samme feil. Jeg sa at det hadde vært bedre om de sjekker dette internt mht. at flere opplever samme feil og da komme med en bedre løsning.

2
Tesla SW og AP / Sv: FSD – vår tids største bløff?
« på: Tirsdag 26. Oktober 2021, klokken 10:39 »
Hei.

Vet noen om det har skjedd at noen har fått tilbake pengene for en betalt fsd som etter mange år ennå ikke er levert dem?

Noen rettsaker/klagesaker på dette her eller i andre land kanskje?

Kanskje noen advokater kan tjene noe penger her hvis de ser at refusjon står sterkt sammenlignet med andre saker. Noen adv. her inne? ;)

5 år siden og ser ikke det er levert:

3
Tesla SW og AP / Sv: FSD – vår tids største bløff?
« på: Lørdag 17. April 2021, klokken 13:03 »
Ja.

4
Model 3 / Sv: Feil og mangler på modell 3
« på: Onsdag 27. Januar 2021, klokken 16:26 »
Hei folkens, jeg trenger litt hjelp her eller svar fra de som har hatt tesla i noen år.. jeg fikk utlevert min m3p 2021 29.des, og dagen jeg hentet fanget jeg noen små feil som jeg rapporterte i appen, som feks hvite prikker på lakken, lim på side dørene innvendig, vindusviskere som ikke fungerer optimalt/spyler ikke ordentlig osv, var kanskje 12-13 ting, og jeg hadde service på fredag (4 servicen under 1mnd) og bilen ble ferdig Idag og da jeg så dokumentet på hva som er gjort, så ser jeg alle de feilene jeg fant med bilder/video under utlevering ikke er fikset på, feks på lakk skrev de at det er steinsprut så dekkes ikke, noe som ikke stemmer da jeg har bilde fra klokkeslett og dato når det er tatt, limet på sidedørene innvendig er heller ikke fikset, vindusviskerne fungerer sier dem( noe det ikke gjør da jeg igjen har bilde/video) osv.. det er liksom så mye mer, som ikke er gjort,. Så derfor lurer jeg på da, hva gjør man videre her egentlig? De har forsåvidt byttet sensor igjen for 2 gang(varmepumpe)

Lakkskader/bulker er det viktig at man får de til å registrere og dokumentere ved utlevering.
Kanskje et bra bilpleiefirma kan hjelpe deg med å dokumentere og sende inn en bra klage med bilder osv. Jeg dro rett til et bilpleiefirma da jeg fikk min TM3 utlevert og de hadde veldig bra peiling på hvordan de skulle få medhold i klage på lakkskader.

5
Model 3 / Sv: Knirk i dashboard
« på: Fredag 22. Januar 2021, klokken 09:28 »
Har det samme i min 2021 M3P. Den er gått 750km.........

Når jeg først leverte inn bilen så fant de ikke lyden, men jeg fikk med meg en tekniker ut på en prøvetur slik at han kunne skrive det i loggen. Det som er rart er at den lyden kommer ikke før kupeen er blitt sikkelig varm.

Uansett, time 3 februar. De skal også se på en knirkelyd fra baksetet.

Den bilen min må altså ha blitt bygd på en dårlig dag..
Knirker bl.a. i dashbordet der skjermen er festet. Har klagd og de fikk en gang noe bort. Men det kommer tilbake. Jeg legger også merke til at knirk kommer etter at dashbordet blir varmere av viften. Legger hånda på og knirkingen dempes. Beveger det myke på plastikken på dashbordet litt frem og tilbake da kan knirking komme litt bort en stund. Ulyd kommer fra viften noen ganger. Noen vibrasjonslyder er ellers også bak og ved høyre døra fremme, tror de også avhenger av hvor varm kupeen er. Går ann å skyve opp den lange lista på dashbordet og da kan man legge noe mellom kanskje. Blir kanskje med meg som med han som jeg så under ferien i Italia, noen av chrome pyntelistene hang langt utenpå modXen hans og jeg tolket det som at han hadde gitt opp å fikse det. Min LR har gått ca. 50 000.

6
Tesla SW og AP / Sv: Tesla-Spotifykontoen virker ikke
« på: Mandag 04. Januar 2021, klokken 08:56 »
Tesla- konto til Spotify virker ikke hos meg heller. Sto 30 min. i kø på tlf. til kundeservice, men så ble det brudd og stille.

Div. annet feil jeg kommer på:
Justering av fart ved å holde høyre spak ned virker ikke alltid. Maps finner ruter i boligstrøk, mens det er mye raskere å kjøre E6. Stadig dugg i cam venstre dørstolpe. Stopper på E6 når den ser trafikklys som ikke finnes. Viser lavere lufttrykk på skjerm enn hva det er. Mye farlig rykk og napp under kjøringen når autopilot brukes. Bilen sover og den åpnes ikke av mobilen før app åpnes.

Frykter at de ikke skjønner et dugg igjen og vil at jeg tar restart til fabrikkinnstilling igjen. Da må man legge inn div. innstillinger på nytt og opprinnelig problem blir som regel ikke løst.

Vil anbefale at siden flere har samme feil med Spotify at man sier til kundeservice at de må finne ut hva problemet nøyaktig er osv. Da må de rette dette med en SoftWare-oppdatering tenker jeg og ikke la bugs ligge uløst. Evt. be den slutte å oppdatere  med nye spill og annet unødvendig de prøver å imponere med før de klarer å fikse viktige feil slik at bilen ikke blir farlig å kjøre med.

Oppdatering: Ringte de og de ba meg selvfølgelig gjøre restart/slå av bilen i menyen osv. (1 time i tlfkø.)Det viste jeg ikke virket egentlig og jeg ba de da søke seg frem til hva egentlig feilen var. De forklarte at SW hadde de ikke kunnskap om på kundeservice og dette var styrt gjennom Tesla sentral gjennom oppdat. osv. Ringte i dag igjen og hun sa hun at nien hadde funnet en løsning og at det skulle sendes meg om noen dager. Jeg sa jeg ville ha tilbake pengene for den uken jeg manglet Premium-tjenesten jeg hadde betalt hver mnd. for, men da sa hun at det pleide de ikke. Jeg sa at man som forbruker betaler ikke for noe man ikke får og hun sa jeg kunne sende det inn!?! Jeg sa jeg sender det inn til deg nå, men hun sa jeg ikke kunne sende inn til henne..uten noen mer forklaring!?! Begynner å bli en komedie dette...

7
Model 3 / Sv: Feil og mangler på modell 3
« på: Fredag 04. Desember 2020, klokken 18:29 »
Leverte nylig bilen til service etter at den har gått 46 000 km. Litt uvant opplevelse, fordi de spurte
 meg hva jeg ville ha på servicen. Som tillegg ville jeg ha kontroll av hjulstillingen, fordi sommerdekk var litt skjevslitt ett par plasser. De begynte å forsvare en evt. feil spissing med at den var bredere enn mange andre biler. Han påsto den fikk hardere trykk på hjulene p.g.a. veiene hadde formet seg til de bileiene med smalere hjulavstand!?! Jeg sa jeg hadde hatt div. eldre og billigere biler og de fikk ikke slike skader. Må betale for både sjekk og evt. retting av hjulstillingen. Han sa det var et kjent problem. Hva synes dere? Skal ikke en bil tåle å kjøre på veiene uten noen korrigering av hjulstillingen på en 1 1/2 år gammel bil? Betale for at den ikke tåler veiene!? Synes det høres rart ut, men er ingen ekspert.
Spesielt 2 dekk på samme aksel har noen mm mer slitasje på bare den ene siden.
(-sjekker jevnlig at lufttrykket er rett med en trykkmåler i en elektrisk pumpe). 

8
Model 3 / Sv: Feil og mangler på modell 3
« på: Fredag 30. Oktober 2020, klokken 23:52 »
Før var automatiske vindusviskere nærmest en katastrofe, men nå kjører jeg stort sett på auto og har hatt lite problemer egentlig. Og det blir vel bare bedre og bedre over tid også.
Jeg og andre brukere av bilen mener fortsatt dette er elendig. Enkelte ganger trenger bilen 20-30 sekunder på å finne ut riktig intervall, andre ganger går viskerne på full hastighet når det såvidt regner. Det skulle da være enkelt å tilpasse SW så et langt trykk på viskerknappen på venstre "arm" lagrer hastigheten som er i bruk akkurat i øyeblikket. Det er ikke særlig trygt å tukle med menyen for manuell endring i dårlig vær i mørket på svingete veier.

Som selverklært fanboy må jeg dessverre si meg enig med siste taler her. Automatikken er ikke mye å skryte av. Synes den var grei for 2-3 mnd siden, men de siste versjonene har for min del vært lite brukbar. Selv når den har kommet i gang visker den omtrent halvparten så ofte som jeg foretrekker.

Skulle ønske det var et valg i menyene der man kunne øke frekvens/sensitivitet.

(Egentlig burde det ikke være noe vanskelig for Tesla å montere en av de bedre regnsensorene på markedet på en bil eller tre og bruke dette som læremester for NN. Kanskje det de gjør også for alt jeg vet.)
Enig i at den ble bedre 2-3 mnd. siden, men verre etter det iforb. noen SW oppdat. Nå trykker jeg stadig vekk på knappen for ekstra visk, fordi jeg ser nesten ikke gjennom ruta... Merkelig at det har blitt verre. Har klagd på dette til kundeservice per telefon, men de kom ikke med noen forklaring osv.

9
Model 3 / Sv: Ettermontering av hengerfeste for Tesla Model 3 Performance.
« på: Tirsdag 28. April 2020, klokken 10:19 »
Kanskje han følger opp hvis mange sender nøyaktig samme melding på twitter...

Forslag:

@elonmusk Hi Elon. I'm one of the Norwegian who invested and waited 2 1/2 year to purchased your TM3(March 2019). Will it be possible to install a towing hitch for my TM3 in the coming months? There has been a lot of conversations about this and experts say it's easy to get a approval with just a little paperwork from your company. Would be great to use my car to tow a caravan to stay safe in this pandemic.

Twitter tillater max. 280 karakterer i en melding, men anbefaler kortere tekst for å sikre oppmerksomhet.
Kanskje funker den følgende nedjusterte meldingen?

@elonmusk Hi Elon, could u help early birds Norwegians who purchased a TM3 (March-April 2019) to allow retrofitting a tow hitch? Authorities requires only an official confirmation from Tesla. Pls appreciate your oldest and strongest followers in the far north
Bra forslag. Har sett at han gjør kjappere endr. under naturkatastrofer ol. Det var derfor jeg tok med pandemien osv.

10
Model 3 / Sv: Ettermontering av hengerfeste for Tesla Model 3 Performance.
« på: Tirsdag 28. April 2020, klokken 09:34 »
Kanskje han følger opp hvis mange sender nøyaktig samme melding på twitter...

Forslag:

@elonmusk Hi Elon. I'm one of the Norwegian who invested and waited 2 1/2 year to purchased your TM3(March 2019). Will it be possible to install a towing hitch for my TM3 in the coming months? There has been a lot of conversations about this and experts say it's easy to get a approval with just a little paperwork from your company. Would be great to use my car to tow a caravan to stay safe in this pandemic.

11
Model 3 / Sv: Feil og mangler på modell 3
« på: Mandag 17. Februar 2020, klokken 11:44 »
Skal kanskje ikke være så hard i kritikken her, fordi elbilsatsningen har vel fått alt for mye bl.a. useriøs kritikk de siste årene. T.o.m. dømt nord og ned av de som nå har startet produksjon av elbil med ca. samme konsept.

Mange +'er med Telsa også og jeg synes de har det beste konseptet for elbil nå. Mulig div. blir bedre etterhvert ved bruk av HW3/forbedringer. Men litt synd at enkelte nye løsninger virker noe uferdige når de settes i produksjon og at kunden må lide.

12
Model 3 / Sv: Feil og mangler på modell 3
« på: Mandag 17. Februar 2020, klokken 09:32 »
Sjekket at ikke nærlys står for høyt? Synes jeg møter et litt for stort antall Model 3 som har for høyt justerte nærlys.
Ja, de justerte nærlys 4-5 mnd. siden iforb. med en reklamasjon. Jeg ser at den aut. blender av for seint nå og da.

13
Model 3 / Sv: Feil og mangler på modell 3
« på: Mandag 17. Februar 2020, klokken 09:22 »
Aut. vindusviskere: Bruk av regnsensor ser jeg fungere noen hakk bedre hos Citroen DS3, DS4 og Ford Focus(som jeg hadde før) enn den løsningen TM3 har. Ikke uvanlig at det er vanskelig å få god nok sikt ut av frontvinduet p.g.a. regn i min TM3 nå for tiden.
Aut. nær- og fjernlys: Her blinker møtene biler ofte med lysene til meg etter å ha blitt blendet. Den reagerer for seint med å aut. slå av fjernlys.

Kjørt snart 30 000 og har vært inne en mange ganger for fiks av mange feil. De er veldig bra på noen områder: SC-utbygging, rekkevidde osv. Men f.eks. i de 2 tilfellene jeg nevner øverst skulle de antakelig prøvd å kopiere velprøvde innovative løsninger fra andre bilmerker.


14
Model 3 / Sv: Feil og mangler på modell 3
« på: Mandag 17. Februar 2020, klokken 06:58 »
Man får vel ha sin egen mening om det er kontroversielt eller ikke, så den diskusjon tar ikke jeg. F.eks. aut.visker/aut.nær- og fjernlys er dårligere enn hos mange andre bilmerker så noe har da sviktet i deres system.

15
Model 3 / Sv: Feil og mangler på modell 3
« på: Torsdag 13. Februar 2020, klokken 16:25 »
Mulig dette utsagnet fra Musk forklarer hvorfor det blir feil:

Sider: [1] 2 3 ... 10