Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Electric cars in Norway

Sider: [1] 2 3 ... 278
1
Audi e-tron / Sv: E-tron 50 2020- 390hk
« på: I går kl. 23:01 »
Sitat
Sånn går no dagan..  :) Poenget var som sagt bare at selv om e-tron 50 har begrenset rekkevidde, så er den ikke ubrukelig på langtur. Og man får veldig mye bil for pengene, hvis man klarer den mentale barrieren det er for noen å se det lett pessimistiske rekkeviddeanslaget når man ruller ut av garasjen hver morgen, for å kjøre de få milene til kontoret.

Dagens beste kommentar  :+1:

2
Audi e-tron / Sv: E-tron 50 2020- 390hk
« på: I går kl. 22:59 »
Tenker 420 for en pen sport er en god deal.står en fin hos BOS molde


Den kan man nok lett prute til under 400 også.
Bilen har stått siden nyttår og nærmer seg 100 dager på lager.
Normalt en grense som åpner for gode forhandlinger, men i disse dager tror jeg det er mer fritt vilt.

Stikker du innom Møller så har de også en med sort taktrekk hvis man har lyst på det.
De matcher nok pris/tilbud man har fått fra BOS for å selge en bil.
Er flere gode brukte E-tron 50 tilbud på Finn nå i de helt billigste prisnivåer. Det er veldig mye bil for pengene...så fremt man ikke trenger 55 ut fra sitt kjøremønster.

3
Denne vinklingen på dette Easee caset så jeg ikke komme.... men den er spenstig....

https://www.aftenbladet.no/meninger/debatt/i/nQVQOQ/easee-laderen-hva-er-egentlig-saken

4
Sitat
I mitt hode er dette i bunn og grunn bare spam.
Warlock.... er det innafor å si jeg er uenig...?

Liker dette jeg...

5
Sitat
For Easee Charge kan det jo være inntil 25 enheter på samme kurs, hvor kablingen går inn og ut av hver boks, uten koblingsbokser.

jlan... ja da lar det seg ikke gjøre...

6
Trist utvikling.....

Selskapet Norautron i Horten har nå sendt ut varsel om oppsigelse til 81 av sine ansatte.


https://www.nrk.no/rogaland/har-produsert-easee-ladere.-na-mister-81-ansatte-i-norautron-jobben-1.16345659

7
Sitat
Men jeg tror Easee ønsket å holde denne løsningen utenfor standarden og utenfor publisitet, for å ha den for seg selv lengst mulig

ljan  :+1: ja jeg ser den. Men når det nå viser seg at "dette med Easee  har vært elefanten i rommet" til og med på de siste trikkernes samlinger... Eliaden? Var det det het? Anyway,,, da betyr jo det at Easee ikke har hatt full oversikt over hva bransjen tenker.....tenker jeg...

8
Sitat
Det virker som at det er få her inne på forumet som vil ta Easee i forsvar, men kan denne Easee-ingeniøren ha noen gode poenger?

Philip Marlowe...  :+1:  jo jeg vil gjerne ta Easee  i forsvar men det hjelper så lite når Easee ikke har fulgt reglene. Det er jo det som er trist i denne saken...og nå som Nkom og samarbeid med DSB nå kjører tilsyn i markedet og Nkom skriver at Easee skal få lov til å komme med sine svar så håper jeg virkelig at det ordner seg for alle parter...

9
Sitat
At Easee har tatt for lett på dette med dokumentasjon av sin avvikende løsning er vel ganske åpenbart, og det straffes de for nå.

mroek  :+1: her er du spot on

Jeg tenker at hadde vært helt fremme i skoa fra starten av så hadde de ikke kommet i denne situasjonen for de har jo et kjempebra produkt. Men saken har murret innenfor Trikkermiljøet de siste årene og da går det gjerne som det går.... rett vest...

Håper det ordner seg for Easee men akkurat nå ser det dårlig ut....

10
Zoe / Sv: Kraftig viftelyd ved avslått bil
« på: Tirsdag 21. Mars 2023, klokken 19:22 »
Svein fint du står på og ikke gir deg  :+1:

Når det gjelder klagesaken så håper jeg du vinner frem.

Tenkte jeg skulle nevne for deg at jeg ser jo at dette er et felles problem hos flere. Se i facebook  "Renault ZOE Problemer" gruppen og skriv inn "kjølevifte" i søkefeltet og se de innleggene der. Håper dette kan hjelpe deg såfremt jeg ikke har tatt feil her...

En annen ting som jeg har funnet ut bla ift med en e-Golf der det var problemer som Møller Norge ikke ville dekke gratis selv om nybil garantien hadde gått ut så viste deg seg at i andre land hadde det vært såkalte "tilbakekallinger" på samme feil. Men selv når Møller ble forespurt om hvorfor de ikke dekket dette når VW i andre land dekket dette, så stod Møller på sitt. Det er hårreistende at en merkeselger og importør ikke tar sitt ansvar.

Svein, har du spurt inne på både det Facebook forumet jeg nevner overfor og inne hovedforumet R Z Norge, om det er flere enn deg som har opplevd det du har opplevd overfor forhandler?

Ser også at en skriver at han hadde fått tak inn brukt kjølevifte for 1500 på Skedsmo biloppretting og jeg tenker den enheten er ganske enkel å bytte selv eller så anbefaler jeg El bil verkstedet på Lierskogen rett mellom Asker og Drammen - de er veldig gode på å alle elbil merker, det har hvertfall jeg blitt fortalt av andre. Har ikke brukt de selv.

Lykke til Svein og stå på

11
Elbilen i Samfunnet / Sv: Elbilsalget måned for måned
« på: Mandag 20. Mars 2023, klokken 15:24 »
Sitat
Et annet poeng er at de fleste som tenkte på å kjøpe elbil gjorde det før nyttår pga avgifter, mens petrol-heads visste de hadde god tid. Og etter nyttår er det dermed mange som ikke tenker å kjøpe elbil, mens bensinkjøperne fortsatt har tenkt å kjøpe

Nettopp. Helt enig i din vurdering. Vi får bare håpe lånerenta ikke øker for mye fremover…. Vi er helt avhengig av å få «resten» over på elbil…. Ellers klarer vi ikke klimamålene våre.

12
Elbilen i Samfunnet / Sv: Boikott av Kina elbiler for å vise vår sympati?
« på: Mandag 20. Mars 2023, klokken 15:13 »
Da møttes de igjen  :-1: Putin&Xi… bør vi virkelig la Kina kapre elbilmarkedet når de støtter Putin i tykt og tynt og indirekte hans oppførsel overfor Ukraina?

Jeg hørte den franske presidenten nylig sa rett ut at han var redd for den kinesiske dominansen i elbil produksjons markedet.. jeg støtter han i det.

https://www.nettavisen.no/nyhetsstudio/?p=lc-5659436-6650

Kopi av nyheten:

Putin ønsker sin «kjære venn» Xi Jinping velkommen
Russlands president Vladimir Putin kalte sin kinesiske kollega en «kjær venn» da han ønsket Xi Jinping velkommen til Moskva.

– Vi er litt misunnelige på Kinas raske utvikling. Du har klart å gjøre staten sterkere, og jeg er sikker på at Kina vil utvikle seg ytterligere under ditt lederskap, sa Putin da de to lederne møttes mandag.

13
Elbilen i Samfunnet / Sv: Elbilsalget måned for måned
« på: Mandag 20. Mars 2023, klokken 15:09 »
Ai ai ai…. Jeg regnet med en elbil nedgang i disse «dyrtid» tider…. Men ikke at det skulle stoppe slik opp.

Var innom en kjent elbil merkevare butikk på tre bokstaver med B først beliggende rett vest for Oslo. Han selgeren jeg snakket med om den bilen jeg prøvekjørte sa at det var helt stopp for nybilsalget….men nå så de på nye leasing tilbud for de mente det markedet ville ta seg opp.

Desember i fjor var vanvittig bra så de hadde regnet med rolige tider denne våren. Vi var begge enige om at vi ønsker mer trøkk i bilsalget.

I dag leser jeg denne saken som gir samme inntrykk som det jeg fikk på lørdag i bilbutikken…

https://www.nettavisen.no/okonomi/elbil-interessen-stuper/s/5-95-983541

14
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Lørdag 18. Mars 2023, klokken 07:41 »
Sitat
Nok et eksempel på at sannhet for denne regjeringen, er det som passer dem akkurat her og nå.

Her tror jeg du er litt for konspiratorisk…. ;D

Dette kalles resultatet av et godt arbeide fra embetsverket over tid… tror jeg.

15
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Lørdag 18. Mars 2023, klokken 07:34 »
Det brevet skulle jeg likt å lest…

Fra pressemeldingen:

Statnett har over tid hatt dialog med britisk side om begrensningene og har holdt myndighetene orientert. Et brev fra Olje- og energidepartementet fastslo nylig at konsesjonen innebærer at kapasitetsfastsettelsen skal sikre symmetri i kapasiteten som gis til import og eksport.

https://www.statnett.no/om-statnett/nyheter-og-pressemeldinger/nyhetsarkiv-2023/setter-ned-kapasiteten-pa-kabelforbindelsen-til-storbritannia/

Sider: [1] 2 3 ... 278