Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - VoltWay

Sider: [1] 2 3 ... 22
1
Skoda ENYAQ / Sv: frontrute oppvarming
« på: I går kl. 21:32 »
Jeg har ikke målt noe som helst, men folien fungerer utmerket her. Selv uten varme på klimaanlegget så er isen smeltet på noen minutter.

2
Skoda ENYAQ / Sv: Varmeapparat for dummies ....
« på: Mandag 05. Desember 2022, klokken 20:48 »
På min har varmen forsvunnet fra anlegget. Setevarme og rattvarme fungerer, men fra varmeapparatet kommer det kun luft. Flere av smartfunksjonene er også utilgjengelig. Kom samtidig feilmelding på elektrosystemet. Akkurat det jeg ønsket meg til jul! Får se hva de finner ut neste uke.

3
Skoda ENYAQ / Sv: Hjeeeelp, jeg begynner å like Skoda. Men har 10 spørsmål.
« på: Onsdag 02. November 2022, klokken 20:18 »
Jeg forstår ikke helt begeistringen for Bass Brothers-pakken. Det største tilskuddet er en subwoofer, men er dunk dunk det som har høyest prioritet? Med de originale elementene blir det ikke mye godlyd uansett. I tilllegg okkuperer den rommet under bagasjeromsmatta. Kanskje noen synest det låter bedre fordi bassen overdøver mer av lyden fra resten av anlegget.

Vet ikke hvor mye arbeid det er å skifte ut frontelementene i bilen, men jeg ville mye heller brukt pengene på det pluss en forsterker enn en subwoofer. Da kunne du virkelig fått en merkbar forskjell i lydkvaliteten. Trenger ikke koste så alt for mye heller.

Lyden i standardanlegget fungerer greit nok. På langtur bruker jeg heller AirPods.

4
Skoda ENYAQ / Sv: OBD scanner?
« på: Mandag 31. Oktober 2022, klokken 10:24 »
Kan du endre standard kjøremodus ved oppstart til Individuell? Det irriterer litt at jeg må utføre flere operasjoner for hver gang bilen startes, så jeg vurderer å kode vekk Lane Assist og ev. kjøremodus om mulig.

5
Skoda ENYAQ / Sv: Hjeeeelp, jeg begynner å like Skoda. Men har 10 spørsmål.
« på: Søndag 30. Oktober 2022, klokken 23:23 »
80: 150 kW/204 hk
80X: 195 kW/265 hk
RS: 220 kW/299 hk

Den største forskjellen er fra 80 til 80X. De 34 hk ekstra i RS kan vel ikke merkes stort. Enyaq er ikke bilen du velger om høy effekten og rask akselerasjon står høyt på prioriteringslisten, men sett den i alle fall i riktig modus om det er et poeng.

Jeg vet ikke hvordan alle de andre produsentene gjør det med effekt på elbiler, men den oppgitte effekten er makseffekt som kun kan oppnås under riktige forhold. Det er i alle fall likt på alle MEB-bilene.

Når de først har tatt seg bryet med å lage en RS-versjon så kunne de spandert på den litt mer futt. 34 hk og 0.4 s raskere enn 80X er ikke mye å skrive hjem om.

6
Skoda ENYAQ / Sv: Dashcam?
« på: Fredag 28. Oktober 2022, klokken 14:07 »
Jeg har ikke fulgt med i dashcamtråder, men får du bilde der du kan lese bilskilt i den type omgivelser med andre kamera?

Løsningen er genial, så litt dumt at en ikke har alternativ for bedre kamera. Kanskje det kommer på sikt.

7
Skoda ENYAQ / Sv: Dashcam?
« på: Onsdag 19. Oktober 2022, klokken 12:53 »
Ja, det får vel fra 12V, og da er det litt verre.

Billige saker fra Kina koster vel fort mer å sende for at noen skal se på det enn å bare sende deg et nytt. Da må de ha et serviceapparat som koster penger osv.

8
Skoda ENYAQ / Sv: Service og vedlikeholdsavtale
« på: Mandag 17. Oktober 2022, klokken 18:34 »
Jeg bruker bevisst bremsene innimellom for å få bevegd på mekanismer og slipt bort litt rust. Kjører du normalt så er vel bremsene nesten aldri i bruk.

Du kan kjøre bremsepedalen hardt nok ned i B eller D og aktivere bremsene, men jeg dytter den heller over i N i en nedoverbakke eller før en oppbremsing og tar regenerering bort fra regnestykket.

9
Skoda ENYAQ / Sv: Dashcam?
« på: Mandag 17. Oktober 2022, klokken 12:38 »
Om ikke kameraet trekker noe særlig strøm så er det kanskje bare fint om det står og filmer hele tiden, à la Sentry Mode på Tesla.

Det er mye energi i bilbatteriene, så det kan vel ikke tappe så mye strøm?

Har du sjekket om den filmer når bilen har stått flere timer låst? Dagens biler kan ha strøm på ting og tang en stund etter kjøring før de går over i dvalemodus.

10
Skoda ENYAQ / Sv: Lite valgmuligheter igjen i konfigurator
« på: Mandag 17. Oktober 2022, klokken 12:30 »
Ikke glem inflasjon.

500.000,- i 2010 er verdt ca. 660.000,- i dag.

Og for 700k så får du en topputstyrt Skoda, mens du knapt er nådd startprisen på BMW og Mercedes.

De store forskjellene mellom merkene er i tillegg blitt mindre opp gjennom årene. Ikke at de er borte, men du får da god kvalitet både på interiør og annet fra en VW, Skoda eller hva det skulle være. En av grunnene til at jeg valgte Skoda da jeg kjøpte Kodiaq for tre år siden og nå Enyaq er at de gjør det veldig bra på statistikk mtp. feil og mangler.

11
Skoda ENYAQ / Sv: Lite valgmuligheter igjen i konfigurator
« på: Søndag 16. Oktober 2022, klokken 15:23 »
Jeg finner ikke innholdet som var i familiepakke pluss verken i prisliste eller konfig.

Man kan heller ikke bestille opplegg til hengerfeste, man må bestille alt.

Vinterhjul er fjernet så dette må man ta direkte med forhandler. Gammeldags...
Sitat
Familiepakke pluss
- Mekaniske solgardiner bak, 230V uttak (50Hz, 150watt), 2 USB-C i baksete, oppbevaringsboks for baksetene, foldebord på forseteryggene og hodestøtte i baksetet med sidestøttefunksjon og pledd
Mekaniske solgardiner bak: Standardutstyr på 2023-modell.
230V-uttak: Standardutstyr på 2023-modell.
2 USB-C i baksetet: Standard på 2023-modell.
Oppbevaringsboks for baksetene: Standard på 2023-modell.

Folderbord på forseteryggene og hodestøtte i baksetet med sidestøttefunksjon finner jeg ikke lengre.

12
Skoda ENYAQ / Sv: Dashcam?
« på: Onsdag 12. Oktober 2022, klokken 23:32 »
Den modellen er faktisk så kurant å montere at jeg kan vurdere det. Er også interessert i alle erfaringer. Bildekvalitet på kveld/natt i regn f.eks, generelt hvordan de fungerer.

13
Skoda ENYAQ / Sv: Matrix Lys og blending av motgående trafikk
« på: Tirsdag 27. September 2022, klokken 22:07 »
Jeg er så langt ikke helt overbevist om at automatikken er god nok til å stole på den. Kjedelig å hele tiden sitte og vente på at noen blinker.

14
Skoda ENYAQ / Sv: Skoda ruller ut ME3
« på: Søndag 18. September 2022, klokken 22:33 »
En i Tyskland som nylig fikk 3.0 ble fortalt av en ansatt hos en forhandler som akkurat hadde vært på opplæring at 3.1 er planlagt før jul og 3.2 i februar/mars.

15
Skoda ENYAQ / Sv: Skoda ruller ut ME3
« på: Onsdag 14. September 2022, klokken 23:17 »
Ingen som har fått 3.1 OTA så vidt jeg har sett. Det har blitt sagt at det kommer ila. året. Jeg fikk med 3.0, men ingen OTA. OTA-oppdateringer er vel ikke noe en får avtalt tid til å gjøre. Når Skoda er klar så sender de ut oppdateringen via nett.

Nye biler i dag kommer visstnok med 3.1, men om det er med alle funksjonene som 3.1 OTA vil få eller ei vet jeg ikke.

Sider: [1] 2 3 ... 22