Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Marius Kotsbak

Sider: [1] 2 3 ... 28
1
Elbiler i media / Sv: Elbil-eiere opplever ladetrøbbel
« på: I går kl. 10:29 »
Men viktig som klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) påpeker at man sannsynligvis ikke trenger hurtiglading på alle dagens bensinstasjoner. Behovet blir jo mye mindre når de fleste (bør) lade det meste de trenger hjemme og på destinasjonene (derfor bør på sikt alle parkeringsplasser tilby type 2-lading for betaling).

Større batterier i bilene og raskere lynlading vil også hjelpe på.

2
Elbiler i media / Sv: Herlig. Elbil test med 5 biler pågår nå på Nordkapp
« på: Fredag 15. Januar 2021, klokken 23:22 »
Sikker på at det faktisk er to da? Kan nok fint bruke en og justere med ventiler hvor mye som skal gå hvor. Tipper det er samme vei man ønsker å transportere varme. Om vinteren: "varme" utenfra og til kupe og batteri. Om sommeren: varme fra kupe og batteri og ut. Eneste er drivverket hvor man vel om vinteren ønsker å hente varme fra det om vinteren, men om sommeren ikke motsatt (dumpe varme der). Men sånn flytting av varme kan jo også foregå med væskeflyt ved siden av varmepumpa.

3
Elbiler i media / Sv: Herlig. Elbil test med 5 biler pågår nå på Nordkapp
« på: Fredag 15. Januar 2021, klokken 08:49 »
Tesla klarer visst konsekvent aldri å teste nye ting de lager før kundene får jobben med å gjøre det, iallefall utenfor California...

Men alle biler med A/C har varmepumpe.... Det eneste nye med disse som har "varmepumpe" er jo at den kan kjøres begge veier (ikke bare pumpe varmen ut), kanskje ikke særlig mer enn en ventil for å styre retningen? Så havari av varmepumpe kan uansett skje.

4
Elbiler i media / Sv: Nye elbiler vrakes i bøtter og spann
« på: Onsdag 13. Januar 2021, klokken 21:14 »
Egentlig så dårlig program at det burde vært klaget inn til PFU. En sak for Elbilforeningen?

Og ja, bilopphuggeriene tar ikke betalt for jobben, så de tjener penger på å ta ut alle salgbare deler fra bilene først og selge dem. Er sikkert interessant å kjøpe for elbileiere med biler som har utgått garanti.

5
Trøndelag elbilforening / Sv: Bompenger i Trøndelag
« på: Onsdag 13. Januar 2021, klokken 21:05 »
Iføgle https://elbil.no/norge-rundt-fa-oversikt-over-gratis-parkering/ er det gratis i Stjørdal. Men de fleste kommuner utenom Trondheim er vel så små at de ikke tar betalt for parkering for noen biler, evt. bare makstid.

6
Elbiler i media / Sv: Herlig. Elbil test med 5 biler pågår nå på Nordkapp
« på: Onsdag 13. Januar 2021, klokken 19:54 »
Litt rart (useriøst?) å ikke ha med en Tesla? Eller er testen nettopp for å se til hvilken grad man kan klare seg med annen elbil enn Tesla, nå som Tesla holder på å bygge ut endel ladere i nord?

Vel, det er vel mer interessant å teste nye elbiler på vinterføre enn gamle som er testet flere ganger før. Ingen Leaf eller eNiro eller Kona blant dem heller ser det ut til.

Tesla kom jo som kjent ikke ut med noen nye modeller i Norge i fjor. Kanskje kommer det en ny i år som kan testes neste gang.

7
Elbiler i media / Sv: Nye elbiler vrakes i bøtter og spann
« på: Torsdag 07. Januar 2021, klokken 11:08 »
@Trond.m, da er heller løsningen å selge bilen til noen som klarer seg med den rekkevidden. Mange som bare trenger en elbil som bil nr. 2 til bykjøring og vil klare seg med 40 km rekkevidde. Eller bytte til et brukt batteri, hvor man også vil få litt for batteriet man bytter ut som innbytte.

Selvsagt vil ingen ha brukte deler i en bil med garanti (heller ikke uten om det er forsikringen som betaler), men om det ikke lønner seg å reparere så bør heller bilen selges til noen som kan sette den i stand med brukte deler og så selge den uten garanti (utover det evt. selger legger på selv). Dette burde forsikringselskapet få mer for enn vrakpanten.

8
ChaDeMo/Combo hurtigladere / Sv: Nye hurtigladere planlagt i Finnmark
« på: Tirsdag 05. Januar 2021, klokken 22:05 »
Med InCharge fikk jeg ikke opp de norske stasjonene, så virker som det bare er motsatt vei det kanskje går, å bruke Ishavsveien sin app på InChange i Sverige.

9
ChaDeMo/Combo hurtigladere / Sv: Nye hurtigladere planlagt i Finnmark
« på: Mandag 04. Januar 2021, klokken 15:22 »
Joda, jeg fant tilsvarende app for Android nå.

10
Trøndelag elbilforening / Sv: Bompenger i Trøndelag
« på: ſøndag 03. Januar 2021, klokken 12:29 »
Kanskje det er gratis parkering i andre kommuner enn Trondheim i Trøndelag?

11
Elbiler i media / Sv: Elbil-eiere opplever ladetrøbbel
« på: Torsdag 31. Desember 2020, klokken 15:42 »
Kanskje det hadde hjulpet om de gamle laderne der hadde blitt skiftet ut med mer utstyr fra Kempower i en større lastdeling.

12
Ladeplasser og ladekabler / Sv: Tesla åpner for lading av andre biler på Superchargers
« på: Torsdag 31. Desember 2020, klokken 15:27 »
Nå er det ikke så lett å si hva konkurrentenes pris er når det ikke er andre som tilbyr samme effekt/spenning på ladingen. Selv Teslabjørn gjør testene av lading av model på Ionity tilbød høyere ladestrøm enn Tesla sine ladesteder. Etter versjon 3 av disse er kanskje ikke Ionity raskere lenger for Tesla, men vil være det fortsatt for elbiler som bruker 800V.

13
Elbiler i media / Sv: Elbil-eiere opplever ladetrøbbel
« på: Torsdag 31. Desember 2020, klokken 14:41 »
Nå er det jo nettopp et slikt system i drift her ved Bolleland fra Kempower. Dog et det ikke ekstra punkter for å vente eller benytte ledig kapasitet fra folk som ikke klarer å dra videre etter 80%. Mulig systemet støtter å sette opp flere uttak mot samme strømforsyning.

14
Leaf 2018- 40kWt og 62kWt / Sv: Kjøpe nyttårsbil nå? 2020 modell til god pris?
« på: Onsdag 30. Desember 2020, klokken 16:43 »
Forresten, selv om Bose ikke er så bra, så er uten mye verre lyd.

Må vel til Nederland om ingen i Norge blir forhandler, men tipper det innen flere år er for dyrt ifht nytten.

15
Ladeplasser og ladekabler / Sv: Tesla åpner for lading av andre biler på Superchargers
« på: Tirsdag 29. Desember 2020, klokken 19:53 »
Alle som trenger Chademo eller type 2 for å lade blir ekskludert. Heldigvis driver ikke Enova med støtte til slikt. Riktignok mindre gruppe i Europa enn i Norge, men Norge er sikkert med på det indirekte gjennom EØS til ladestedene deres i Norge.

I tillegg kommer de bilmerkene som kan lade der, men ikke får mulighet til å kjøpe billig abonnement. Siden de antagelig blir litt subsidiert av disse fabrikatene.

Sider: [1] 2 3 ... 28