Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - andre1980

Sider: [1] 2 3 ... 6
1
ID. Buzz / Sv: Bilder
« på: Lørdag 11. ſeptember 2021, klokken 06:05 »
Video fra Autogefühl (på engelsk) hvor han har tilgang til en ID Buzz selvskjørende prototyp uten pålimte paneler. Også en del mer info om versjoner og batteristørrelser.

https://www.youtube.com/watch?v=2xSg0ASuu4w

2
Volkswagen VW / Sv: Volkswagen ID.LIFE
« på: Fredag 10. ſeptember 2021, klokken 14:45 »
Tror journalisten nevnte en rekkevidde på 18 mil. Når vi tenker på hvor mange e-Golf med rekkevidde på 23 mil som har blitt solgt, så er det ikke umulig at det kan bli solgt mange ID.2 også. Hvis man har lading hjemme skal man bo veldig langt fra jobben for å ikke klare seg med denne som pendlerbil. Regner med de finner en smartere plass for ladekontakten på produksjonsmodellen, selv om andre populære elbiler har lignende løsninger der det både regner og snør rett i kontakten (f. eks. Leaf).
Vet ikke helt hvor du får 18 mil i fra. Bilen skal komme med samme samme størrelse batteri som det midterste på ID.3 (58kWh). Dette vil jo da bety betydelig høyere rekkevidde. WLTP 4xx km

Litt mer info her:
https://www.youtube.com/watch?v=Pjwzs4Jf568

3
ID.4. / Sv: ID.4 Instruksjonsbok?
« på: Onsdag 08. ſeptember 2021, klokken 20:42 »
Jeg forstår det slik at det ikke er fysisk instruksjonsbok pga at bilen blir OTA oppdatert. Den trykte brukerhåndboka vil derfor ikke være korrekt lenger.

4
ID. 3. / Sv: "Klikkelyd" venstre bak
« på: Mandag 30. August 2021, klokken 06:13 »
Høres ut som feil på hjullageret bak.
Hadde akkurat bilen min inne hos Møller Stavanger for samme ting. Oppstod ca i Mai i år.

De forsøkte først å bytte aksling og bremser før sommerferien, uten at det hjalp.

Leverte inn bilen igjen på torsdag. De kryssbyttet hjullager med høyre bak og lyden forflyttet seg da. Fikk bilen tilbake på fredag uten lyden og med nytt hjullager. Ser andre i first movers-gruppa også har klagd over samme ting, så kan være en fremtidig gjenganger dette.

5
Marvel R / Sv: MG Marvel R Electric
« på: Torsdag 26. August 2021, klokken 21:30 »

6
ID. 3. / Sv: OTA - er dette på plass nå ?
« på: Mandag 05. Juli 2021, klokken 17:26 »
Volkswagens første OTA-oppdatering starter denne uka...

https://www.volkswagen-newsroom.com/en/press-releases/new-functions-and-greater-comfort-volkswagen-launches-over-the-air-updates-for-the-id-family-7285
Bare til en liten grupe (1st) i første omgang
De er fortsatt i testmodus og tydeligvis redd for å rote det til.
Nb! Du må sitte i bilen og bilen må være påslått for at software kan laste ned
Når pakken er lastet ned kan du ikke sitte i bilen samt ha minst 50% batteri.
Dette tar ca 3 timer.

Det du skriver her er feil!
Anbefaler at du setter deg inn i saken før du poster.

Bilen må være i gang for at software lastes ned. Du kan selvfølgelig parkere og gå ut av bilen og software vil da pauses til neste gang du starter bilen.

Oppdatering skjer kun via 4G og ikke via WIFI.

Når bilen oppdateres vil den ikke være kjørbar. Oppdateringen består av 2 pakker, hvor den første, mindre pakken vil ta ca 30 minutter å laste ned og installeres. Når denne er ferdig så begynner den store pakken på ca 6GB å lastes. Når programvaren skal installeres på bilen vil då få beskjed om dette på "farvel"-skjermen i infotainment, hvor du kan trykke for installering. Dersom du så går ut og låser bilen så starter den. Dersom du låser opp i løpet av 2 minutter så stanses installeringen, men etter dette så vil installasjonen fortsette selv om du låser opp og setter deg i bilen.

Forøvrig er de aller fleste ID3 i Norge fremdeles first editions. Dvs over 7000 av de 8900 ID3 som er levert til nå

8
ID. 3. / Sv: 2.1 software er klar
« på: Tirsdag 22. Juni 2021, klokken 16:11 »
Det aller meste av problemer er borte, men opplevde at infotainment og den lille skjermen begynte å gå i boot-loop. Hadde bilen 3 uker hos Møller, og de skiftet bl.a. ICAS1 2-3 ganger og måtte reprogrammere diverse for å få det til å virke. Så mer et hardwareproblem enn software. Etter det har jeg ikke hatt noen feilmeldinger.

Denne siste gangen var 8. gang jeg har hatt bilen på verksted.

9
Tang EV600 / BYD tang på vei til Norge
« på: Fredag 21. Mai 2021, klokken 19:40 »
BYD har visstnok nå sendt de første 100 BYD Tang til Norge, og de er vel i disse dager på et skip ikke så langt fra Kina:

https://insideevs.com/news/508431/byd-first-100-tang-norway/

Spec som er listet i artikkelen:

2021 BYD Tang (Norway) specs:

505 km (314 miles) of NEDC range
86.4 kWh battery (Blade Battery - LFP; 166 Wh/kg)
0-100 km/h (62 mph) in 4.6 seconds
top speed of 180 km/h (112 mph)
dual motor all-wheel drive
system output 380 kW and 660 Nm
AC charging up to 7 kW
DC fast charging up to 110 kW (CCS Combo 2)
weight: 2,295 kg (curb) and 2,820 kg (total)
towing: up to 1,410 kg

10
ID. 3. / Sv: 2022 Modeller lansert
« på: Fredag 21. Mai 2021, klokken 16:49 »
Pure max ladehastighet: 110kW
Pro max ladehastighet: 120kW
Pro S max ladehastighet: 125kW

Så Pure og Pro får oppgradert hastighet på lading. Regner med at dette også kommer som en OTA-oppdatering for eksisterende biler. Noe annet ville vært ganske oppsiktsvekkende.

Ser også at 2022-modellene kan leveres med Area View... regner med dette er 360-kamera.

11
På båtplassen blir det påstått at det er Ionic 5 ombord, men ingen dokumentasjon. https://baatplassen.no/i/topic/161846-gigantskip-til-drammen-nå-på-fredag/

Ser at linken deler seg. Kopier hele og lim inn.

Er det ikke litt tidlig for Ioniq 5 da? Greit at skipet er registrert i sør-korea, men det trenger ikke å bety så mye.

12
Hei... som tittelen indikerer så er et av verdens største bilskip på vei til Drammen havn med 6500 biler... Noen som vet hva det er lastet med? Det seiler under koreansk flagg, og siste havn var Lisboa.

https://www.nrk.no/osloogviken/gigantskipet-_morning-lady_-er-pa-vei-til-drammen-1.15492809

14. Mai kl. 05:30 kan en visstnok følge skipet direkte på NRK2.

13
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Fortum endrer ladeprisene
« på: Fredag 23. April 2021, klokken 18:17 »
Sammenlikningen med strømselskapene blir helt feil.
For elektrisitet hjemme så er det kun en leverandør av infrastruktur, og denne har monopol på din adresse. Du må uansett betale nettleie til denne selv om det er et strømselskap som viderefakturerer denne til deg. Du kommer ikke unna at det er f.eks. Lyse som har strømnettet i området.

For hurtigladere så er det gjerne en leverandør på ene siden av parkeringsplassen, og en annen på den andre siden, eller rett ved siden av. Altså ikke noe monopol. Å dele det opp slik Recharge nå har gjort, er kun fordyrende for å tjene mer penger. Jo flere ledd som skal tjene penger, jo dyrere er det. 

14
Elbiler i media / Sv: Trafikkfarlig cruise control på bl.a. ID4 ifølge Motor
« på: Fredag 23. April 2021, klokken 18:00 »
Merker dette på min ID3, og noen veier er verre enn andre.
F.eks diagonalen mellom Jåttå og E39 Grannes i Stavanger. Her insisterer den på lav hastighet 5-10 ganger og skal bremse ned.
Et annet veistykke er FV516 mellom Vatne og E39 i Sandnes. Her og vil den plent bremse ned gjentatte ganger, og insisterer på lavere fartsgrense.

En annen ting er forøvrig varsel om bomveg/bomstasjon. ID3en er hysterisk på å varsle om dette, gjerne 10-15 ganger etterhverandre. Når det i stavanger er ett uttal forskjellige bomringer blir en fort lei av å høre på gnålet. Har enda ikke funnet ut hvordan jeg slår av dette varselet uten å slå av alle varsler.

Tanken med brukergenerert varsling slik som Here.com driver med er god, men problemet er at det blir alt for lite oppdatert. Jeg regner med at en del av varslene og oppremsing kommer av tidligere anleggsarbeid på strekningen, som har gitt nedsatt hastighet, men som ikke er fjernet. Det er gjerne også lagt inn av flere brukere med start og slutt på litt forskjellige steder på strekningen, derav gjentatte trigging av nedsatt hastighet. Dette fordi jeg ser at bilen oppdaterer seg hver gang den leser trafikkskilt, men blir så overkjørt av noe som ligger i kartdataene.

Egentlig burde det vært en statlig løsning fra SVV som leverte informasjon som dette til de ulike bilprodusentene, slik at det ble riktig.

15
Elbiler i media / Sv: Volkswagen endrer navn i USA til Voltswagen!
« på: Tirsdag 30. Mars 2021, klokken 07:00 »
Noen som bomma litt på dagen for publikasjon?

Sider: [1] 2 3 ... 6