Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - lirekassa

Sider: [1] 2 3 ... 33
1
En kompis med leasingbil som må leveres tilbake i juni kontaktet Tesla i dag om leveranse av Model Y, og de var helt klare på at de første ikke ville komme til Norge før første kvartal 2022. Så får vi se da, om de klarer å selge nok i California og USA i den rekkefølgen. Kina leverer kanskje alt innenlands og da må vi muligens vente på Gigafactory 4 leveranser, og det er jo litt frem i tid. Alternativt er det en god gammel strategi for å selge mest mulig av det en har nå...

Dette er bare sludder.

De er foran skjema i USA, og ifølge FAQ'en på sidene deres så er produksjonsstart for Europa i begynnelsen av 2021. Hvis de snakket om SR-utgaven, så kan det hende du har rett.

2
Model Y / Sv: Spekulering - når kommer den første kundebilen?
« på: torsdag 23. januar 2020, klokken 18:59 »
Kommer vel neste måned altså februar i følge: https://www.teslarati.com/tesla-model-y-performance-delivery-date-february-2020/

Det der er foreløpig basert åp syltynt grunnlag. En kjøper som hørte det fra selgeren sin hos Tesla. Og som så la det ut på nett og alle hev seg på.

Ingen andre har så lang kunne bekrefte dette. Ingen andre kjøpere heller. Så ikke hold pusten.

Er i såfall ikke første gang en selger har strukket sannheten for å få kunden fornøyd.

Ja, det var senere noen som hørte med Tesla, og Tesla sa det bare var sprøyt. Men kan jo være at de begynne å levere ut til forhandlere for å trene dem opp...og at det er det som er bakgrunnen. I artikkelen står det vel og "utleveringer" og ikke "utleveringer til kunder"...

Spekuleringene går vel på at februar blir til forhandlere og mars til forbrukere i USA. Ser enkelte tror at Musk skal komme med noe info om Model Y når han leverer kvartalstallene for Q4 2019. Det skjer onsdag 29 januar. Kunne gitt et ekstra boost på aksjekursene.

Ikke at de trenger det  :D

Men lovende om de er såpass foran skjema - de kommer ikke til å levere i Norge 18 måneder senere, tror de er igang før det. Får konkurranse i det segmentet av europeiske produsenter (VW, Skoda etc.), så tror de gjør lurt i å drysse litt på viktige markeder også.

3
Kia Niro EV / Sv: Facelift vs first edition
« på: onsdag 22. januar 2020, klokken 09:22 »
Utdatert er vel å litt å ta i. Leveringsstart -og takt på facelift-modellen kan man i alle fall ikke si noe bestemt om nå.

Prisen er 382 400,-

Så må du ha vinterhjul, gummimatter, ladekabler og p-skive - eventuelt soltak understellsbehandling.

Så fra ca kr 405 000,- hvis du kjøper alt originalt, og uten rabatt - legg på 5 000,- ca. for understellsbehandlingen.

4
Skoda Vision iV / Sv: Nyheter om Vison iV
« på: torsdag 16. januar 2020, klokken 23:19 »
Jeg tror vi får se den i Genève i mars. ID.4 kommer til å være veldig lik ID.3 i farger og kontraster osv. Jeg tror Skoda sin kan bli lekrere, akkurat som jeg synes e-born er finere enn ID.3.

Vi trenger egentlig ikke å krangle videre om likheter/ulikheter før vi får se produksjonsversjonene, men får ha denne tråden i minnet til da :)

Plattform, batteripakke, drivlinje - alt det vesentlige - tror jeg vi kan enes om at blir likt på tvers av bilmerkene innenfor VAG her.
Det siste har de jo sagt offentlig, så det er vanskelig å være uenig i;)

Trodde du var skeptisk til informasjon som kom fra den kanten  ;)

5
Skoda Vision iV / Sv: Nyheter om Vison iV
« på: torsdag 16. januar 2020, klokken 18:19 »
Jeg tror vi får se den i Genève i mars. ID.4 kommer til å være veldig lik ID.3 i farger og kontraster osv. Jeg tror Skoda sin kan bli lekrere, akkurat som jeg synes e-born er finere enn ID.3.

Vi trenger egentlig ikke å krangle videre om likheter/ulikheter før vi får se produksjonsversjonene, men får ha denne tråden i minnet til da :)

Plattform, batteripakke, drivlinje - alt det vesentlige - tror jeg vi kan enes om at blir likt på tvers av bilmerkene innenfor VAG her.

6
Skoda Vision iV / Sv: Nyheter om Vison iV
« på: onsdag 15. januar 2020, klokken 23:02 »
Forskjellene på ID.4 og 'Vision iV' tilsvarer de på ID.3 og e-born, er fortsatt min påstand. Blir som å bytte parykk :)

7
Skoda Vision iV / Sv: Nyheter om Vison iV
« på: onsdag 15. januar 2020, klokken 12:12 »
Planen var/er å begynne produksjonen i 2020, mens de aller fleste vil ikke få bilen sin før i 2021 uansett.

Det jeg ikke fatter er at de ikke kan vise frem hvordan SUVen ser ut. Den er åpenbart ferdig ref Gardemoen fadesen. Selv det teknisk gjenstår ting.

Så hadde vært greit om de gikk ut å sa at konfigurasjon begynner i Mars!

Pris og rekkevidde samt tilhenger muligheter på TMY vil avgjøre om dette blir norgest mest solgte bil i 2021.....

Er skeptisk til hele opplegget...
Virker nesten som Skoda Norge (Møller) kjører helt sitt eget sololøp med denne modellen.
På de internasjonale websidene er det omtrent ingenting informasjon å hente. Skoda (internasjonalt) skriver bare om deres kommende iV-serie av ladehybrider. Vision iV omtales som et konsept uner "future mobility", og det er nettop det den er. Noen medier melder om bekreftet produksjon i andre halvår 2020, og Møller sluker det rått.

Dessverre er det svært få kildehenvisninger. Ingen offisiell bekreftet informasjon. Skoda har ikke sendt ut noen pressemeldinger vedrørende bilen, verken nasjonalt eller internasjonalt. Ingen har engang sett et bilde av hvordan den kommer til å se ut i produksjonsutgave. Ikke engang kamuflerte spionbilder fra testing (som er veldig vanlig før bilene er klare for serieproduksjon).

Kanselleringen på gardermoen gir bare enda mer skepsis til Skoda og deres kommende bil. Jeg tror bilen er langt ifra produksjonsklar. Jeg tror fortsatt at man tidligst kommer til å se denne bilen i 2021. Det virker svært snodig hvis bilene skal komme om et halvt år, uten at noen kunder har sett et bilde av hvordan den skal se ut???

Hvis bilen er tilnærmet identisk med ID.4, så har den jo blitt testet - eller?

Det er sunt med litt skepsis, men jeg forstår ikke helt hvorfor du tror Møller får informasjonen sin fra media og ikke direkte fra fabrikk.

Selv om jeg deler folks utålmodighet fordi jeg er nysgjerrig på mer informasjon, så har vel Skoda ikke forledet kundene sine utover at vi trodde vi skulle få en sniktitt på et 'skall' her i Norge. Verdenspremieren blir sikkert i Genève i mars, og er de lure så har de ikke altfor lang tid fra lansering til første levering.

Spådommen om at ingen biler blir levert i Norge i 2020 er jo ikke akkurat oppsiktsvekkende, da det i alle tilfelle nok kun er snakk om veldig leveranser. Q1 2021 er fortsatt akseptabelt for de fleste, men klokken tikker.

8
Skoda Vision iV / Sv: Nyheter om Vison iV
« på: søndag 12. januar 2020, klokken 16:55 »
KAROQe iV

Skal være en større vil en Karoq, i så fall Kodiaq ett eller annet...

KODIAQe iV da  :+1:

He he...

9
Skoda Vision iV / Sv: Nyheter om Vison iV
« på: fredag 10. januar 2020, klokken 22:29 »
KAROQe iV

10
Skoda Vision iV / Sv: Nyheter om Vison iV
« på: fredag 10. januar 2020, klokken 18:37 »
Men uansett, gleder meg egentlig til å se prototyper av Skoda, det burde absolutt kjørt noen rundt i Nord-Sverige nå på test hvis de nærmet seg klare.

Les litt lenger opp, de er produksjonsklare, så da har de nok allerede testet - om vi velger å tro dem da.

11
Skoda Vision iV / Sv: Nyheter om Vison iV
« på: torsdag 09. januar 2020, klokken 22:54 »
Konseptbilen er uinteressant. Selv Sony har en konseptbil.
Derimot en prototyp hadde vært interessant Det tyder på at de nærmer seg produksjon.  MB har også EQB, EQA og EQS på veien kamuflert. Vi fikk også se mange Jaguar og e-tron prototyper.  Har foreløpig ikke sett en Vision prototyp, men derimot sett mange som oppgis være ID4x og ID3. Dette bekymrer meg.

Men hva tror du egentlig blir forskjellen på ID.4 og Skodas nye bil? Jeg tror forskjellen er tilsvarende den på Citigo IV/Mii Electric/e-UP eller Seat e-Born/VW ID.3; ikke stor.


12
Model Y / Sv: Vil salgs-tallene til Y gå ut over TM3?
« på: torsdag 09. januar 2020, klokken 19:52 »
Er der ikke snodig at Y lanseres med LR+RWD? En konfigurasjon som 3 ikke lenger leveres i? Ser ikke helt grunnen til å forskjellsbehandle disse. Men kanskje tanken er å at Y får kortere rekkevidde og sånn sett kan tilby en modell fordi som prioriterer lengst mulig rekkevidde? Men vil ikke helt utelukke at Tesla forandrer dette og kun tilbyr LR med AWD

Antar at de vil kunne endre dette nærmere produksjonsstart, slik som de gjorde med SR. Bare å utsette ut i det uendelige, så velger folk noe annet eller avbestiller.

13
Skoda Vision iV / Sv: Nyheter om Vison iV
« på: torsdag 09. januar 2020, klokken 19:50 »
Ja, så var det dette med elbiler og lovnader da...

"Det planlegges for utlevering av store volumer i 2020, og interessen for bilen gjenspeiles tydelig på forhåndsbestillingene i Norge."

Hentet fra Skodas hjemmeside. Det har vel vært snakk om utleveringsstart fra Q4 2020 i Norge, om jeg ikke tar helt feil.

Jeg har tidligere skrevet at jeg ikke stoler på informasjonen, og at det fort blir forsinkelser - jeg tror bare ikke på at de venter fordi ID.3 blir litt forsinket. VAG har mye å tjene på å komme Teslas Model Y i forkjøpet, men helt klart viktig med en god begynnelse på storsatsingen også.

14
Skoda Vision iV / Sv: Nyheter om Vison iV
« på: torsdag 09. januar 2020, klokken 09:35 »
Vision iv er ganske sikkert samme software som id4 og hele meb plattformen. Lukter forsinkelser da.

Så du tror med andre ord ID.3 ikke kommer i 2020 i det hele tatt? Da tror jeg du tar feil.

Her er informasjon fra Skoda ifm. avlysningen av forhåndsvisningen:

"Konsekvensen av de nye retningslinjene er at vi dessverre ikke får muligheten til å vise kundene våre den allerede produksjonsklare utgaven av bilen i januar.
Det er viktig for oss å understreke at avlysningen ikke skyldes forhold knyttet til produksjonen, den offisielle verdenspremieren eller når kunder kan få biler utlevert."

15
Skoda Vision iV / Sv: Nyheter om Vison iV
« på: onsdag 08. januar 2020, klokken 18:48 »
Her er det mye ukvalifisert synsing. Det er jo lov. Kan det være en strategi og mening bak det hos VAG, og at de som beslutter dette sitter på noe bedre grunnlag for å ta den avgjørelsen?

Ja, det kan man jo synse om  :police:

Sider: [1] 2 3 ... 33