Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - AudiTron

Sider: [1] 2 3
1
Audi e-tron / Sv: Importere E-tron fra USA
« på: Lørdag 19. Desember 2020, klokken 15:16 »
Her er enda en fra samme forhandler hvor det står at den har 150kwt hurtiglading? Ser ut som de har løst ombygging til CCS 2?

https://www.finn.no/200545647

 Så bruker man Apple carplay for dab radio og navigasjon... Noen som har noe mer info?

2
Audi e-tron / Sv: Importere E-tron fra USA
« på: Lørdag 19. Desember 2020, klokken 12:02 »
Ser nå at Sør import AS i mandal har begynt å ta inn E-tron fra USA. De har fått inn flere e-tron som er fra USA. Lurer på hva de gjør for å få de til å passe til EU standard? Noen som vet? E-tron fra USA identifiseres med liten orange farge i enden av hver frontlykt og at de har treverk på nesten alle utstyrsversjoner

Link til en av bilene som ligger for salg akkurat nå: https://www.finn.no/201049994

3
Audi e-tron Sportback / Sv: Lanseres natt til 20. november
« på: Onsdag 27. November 2019, klokken 15:06 »
Sportback?  Gratulerer!  Selv venter jeg på tilbud fra min Audi forhandler..

Sportback ja. Blir spennende det. Blir vel ikke akkurat noen stor overgang da. Noen som har lyst på en Galaxy Blue 55 som kun har gått 4500km?  :P

A.J.

Gratulerer 👍 pris snakker vi og utstyr?
Er det en edition one?

Ikke Ed. One. Tror ikke den er tilgjengelig i Norge. Selger nevnte ihvertfall ingenting om det, men ble S-Line eksteriør. Pris rundt 860k med vinterhjul, men utstyr og farge kan endres fremover til bil evt går i lås for produksjon.

A.J.

Høres bra ut👍 kampanjerente og vinterhjul også?

4
Audi e-tron Sportback / Sv: Lanseres natt til 20. november
« på: Onsdag 27. November 2019, klokken 14:28 »
Sportback?  Gratulerer!  Selv venter jeg på tilbud fra min Audi forhandler..

Sportback ja. Blir spennende det. Blir vel ikke akkurat noen stor overgang da. Noen som har lyst på en Galaxy Blue 55 som kun har gått 4500km?  :P

A.J.

Gratulerer 👍 pris snakker vi og utstyr?
Er det en edition one?

5
Audi e-tron / Sv: Appen vil ikke oppdatere
« på: Fredag 15. November 2019, klokken 11:46 »
Bilene lades daglig og står innstilt på at de skal sende varsling når de er ferdig ladet i tillegg. Men ja er nok langt til 15ganger om dagen alikevel. Uansett svært sjenerende at så mange e-tron eiere opplever dette problemet. Det er veldig deilig når oppvarming fungerer via app 👌

6
Audi e-tron / Sv: Appen vil ikke oppdatere
« på: Fredag 15. November 2019, klokken 10:38 »
Veldig merkelig at alle sliter med Audi appen. Vi har 2 audier med hybrid og har lite/ingen problemer med appen.
Bruker den 2 ganger om dagen pr.bil i snitt. Mulig ett e-tron spesifikt problem?

7
Audi e-tron / Sv: Importere E-tron fra USA
« på: Torsdag 07. November 2019, klokken 17:49 »
Garantien gjelder ikke i annet land enn USA. Fabrikkgaranti fra Audi gjelder altså ikke i en annen verdensdel.
I praksis vil det si at dersom du kjøper en ny Audi i USA vil garantien bortfalle idet du tar den med til Norge, det samme gjelder dersom du tar en norsk Audi med til USA. Les fabrikkgaranti under punkt 10 her: https://www.audi.no/no/web/no/kundeinformasjon/garanti.html
"Krav på grunnlag av denne garantien kan bare gjøres gjeldende hos autoriserte Audi-serviceforhandler i EØS-området og i Sveits."

Alle bilprodusenter (som jeg har sjekket ila livet) gjør det på denne måten. Det blir gjort fordi en USA bil tilfredstiller kravene i USA (og dermed har noen andre deler enn i EU som igjen er forskjellig fra Asia, selv om alle ser like ut), det gjør det lettere å kunne differensiere priser (med garantibortfall hindrer man enkel eksportering og kan ta ca X i EU og Y i USA), enklere med garanti (som fabrikken ofte kjøper som en forsikringsavtale i det respektive markedet) osv. De fleste bilprodusenter ville nok også helst hatt bortfall av garanti i hvert enkelt land i EU/EØS også, ettersom produsent/importør da kunne tatt seg ekstremt godt betalt, feks for elbil i Norge, men kan ikke pga fri handel osv. Dersom feks en knapp på rattet ryker på en USA bil kan Møller si at denne delen kan ikke vi skaffe fordi den har USA delenummer (tviler på at de gjør det, ettersom de vet å ta seg godt betalt), dersom den er fra EU kan de ikke si det samme pga lover og regler. Produsentene er normalt sett pliktig å skaffe reservedeler 10 år etter salg av en maskin/bil til og i et EU land (med visse forbehold), men i USA gjelder andre regler.

Så og si alle bruktbilforhandlere (bortsett fra de som tar inn amcar, spesielle biler eller eldre biler og veteraner) importerer fra EU land og ikke USA, selv om noen biler er priset mye lavere i USA enn i EU. Vil tippe at absolutt alle E-tron og I-pace som er importert til Norge hittil er fra EU.

De fleste er nok enig i at risikoen er litt for stor pga garanti, og alle andre ting (treglading/ombygging, hurtiglading/ombygging, oppdateringer (vil Møller oppdatere bilen når programvaren har ulikt "delenr"?), app (virker denne i Norge), kart, DAB osv) gjør at risikoen blir alt for stor i forhold til summen man sparer.
Hadde dollaren vært nede på 5-6 hadde pipa vært en annen ;) Vær også obs på at bilen må ha vært registrert i minst seks måneder i USA for å slippe ombygging/papirarbeid ( https://www.dinside.no/motor/drommebilen-et-hakk-naermere/67651059 )

Tusen takk for ett velbegrunnet svar. Tror med dette at jeg legger import fra USA på hyllen👍 Ser ut som man kan spare minimum 50k på tysk import da prisene er justert ned litt i det siste.

Men det tryggeste er selvfølgelig å kjøpe norsk bil👏

8
Audi e-tron / Sv: Importere E-tron fra USA
« på: Torsdag 07. November 2019, klokken 15:23 »
Angående garantier er det 8 år på batteri/el.motor i USA også. Men du mister reklamasjonsretten etter bilen er 2 år gammel(fabrikkgaranti).
Sakset fra garantivilkår på Audi i USA (https://www.audiusa.com/myaudi/warranty): Is my warranty valid outside the United States?
The warranty is only applicable in the United States. An authorized Audi dealer in any other country has no obligation to provide warranty service to your vehicle.

Dvs at garantien på en US Audi kun gjelder i USA, samme om det er 2, 4 eller 8 års garanti. De fleste bilene som blir levert i en verdensdel har kun garanti i den verdensdelen, dette er helt normalt.

Dersom det er snakk om like mye å spare (trådstarter sa vel ca 130' i besparelse fra USA uten garanti i forhold til Norsk pris) fra Tyskland/Sverige (der garantien gjelder i hele Europa), er vel konklusjonen ganske klar?
Misforstod teksten din! Skjønner det da slik at det ikke lenger er noe å spare på import fra Tyskland/Sverige?

Aha da er det litt mer risky med garantien, men man har vel uansett fabrikkgaranti i 2år fra Audi. Veldig lite å spare på tysk import og i såfall er det i form av rabatt på tyske brukte biler dersom man kan klare å oppnå si 5-10%. Det er fremdeles noe billigere enn Norge og enklere å finne bil da det er stort utvalg. Men ingenting slår USA på prisen🙂
Det er vel kanskje ikke verdt risikoen og importere fra USA. Men hadde vært digg med rattvarme, acc, nightvision, B&O, panorama og massasje seter som inngår i alle Prestige utgavene som i tillegg er særs gunstige.

9
Audi e-tron / Sv: Importere E-tron fra USA
« på: Torsdag 07. November 2019, klokken 12:52 »
Er fort 150k og spare i forhold til tilsvarende godt utstyrt bil i Tyskland/Sverige også. Hvis man skal ta inn en amerikansk bil må man vel minimum belage seg på å bytte ladekontakt fra ccs1 til ccs2. Dette lar seg helt sikkert gjøre, men uvisst hvor mye merkeverksted tar for dette og om de i det hele tatt gidder å ta jobben.
Hadde klart meg uten hurtiglading i det daglige og med de prisene fra USA kunne dette nesten blitt bil nr 2 i familien vår.
Angående garantier er det 8 år på batteri/el.motor i USA også. Men du mister reklamasjonsretten etter bilen er 2 år gammel(fabrikkgaranti).

10
Audi e-tron / Sv: Importere E-tron fra USA
« på: Tirsdag 05. November 2019, klokken 16:38 »
Her kommer bilde av ladeporten på US modellen ccs1. Finnes faktisk overgang fra ccs1 til ccs2 se her:

http://www.setec-power.com/index.php?m=content&c=index&a=show&catid=16&id=29&gclid=Cj0KCQiA2ITuBRDkARIsAMK9Q7PpSgJPuVemYG4qUH5l8-GeTcZgbq1ep5g2UeiUQTtGWJp39Tea-nsaAjOJEALw_wcB

Kan man fremdeles ikke bruke hurtiglading i Norge med overgang?
Ser ut som den har Max 200amp finnes det overganger som tåler mer?

11
Audi e-tron / Sv: Importere E-tron fra USA
« på: Tirsdag 05. November 2019, klokken 16:28 »
Mange gode poenger her👍 Må nok sjekke litt nøyere skjønner jeg før man evt tar inn en bil.
Men er klart det frister når man kan få en Prestige(toppmodell) inkludert massasje seter og BO for ca 630 levert på kaien i Norge.

12
Audi e-tron / Sv: Importere E-tron fra USA
« på: Tirsdag 05. November 2019, klokken 13:19 »
Er ikke så veldig inne i forskjellene på strøm nettet. Er det hz som er forskjellig eller noen som kan forklare det litt enkelt hvorfor dette ikke fungerer i Norge. Men ser ut som den kan lade på 240v
med den laderen som om følger bilen i USA:

https://www.amazon.com/adlp/audicharging?tag=audiusa-20

13
Audi e-tron / Sv: Importere E-tron fra USA
« på: Tirsdag 05. November 2019, klokken 13:00 »
Såpass ja, er ca 150-200k og spare på lett brukte toppustyrte modeller.

14
Audi e-tron / Importere E-tron fra USA
« på: Tirsdag 05. November 2019, klokken 12:42 »
Hei, vurderer å importere Audi E-tron fra USA og lurer på hva som skiller de rent teknisk foruten en varmer mindre til batteriet og mph isteden for km/t?
Noen som vet om det blir ett problem med lading av denne i Norge?
Ser ut som det er vanvittig mye å spare på toppmodellen.

15
Model X / Sv: Tesla modell X75?
« på: ſøndag 16. Desember 2018, klokken 09:46 »
Takker for alle svar. Blir ikke handel av Tesla model X allikevel. Til informasjon kan jeg opplyse om at pristilbudet var 804000kr, autopilot, hvit, 20"Nokian vinter og vegglader til 0.99% rente.. avventer til Audi kommer med en råere modell slik som e-tron sportsback eller GT.

Sider: [1] 2 3