Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Vidar_S

Sider: [1] 2 3 ... 8
1
"Nye" TH!NK City produsert fra 2008 - 2012 / Sv: Mistet bremser i regnvær
« på: Onsdag 14. Oktober 2020, klokken 01:23 »
Vi hadde liknende problemer da vi hadde Think (2010-modell) en periode for noen år siden. Husker ikke om det var relatert til vær, men det var litt av og på med bremsene en periode før servopumpen til bremsene røk for godt og måtte byttes.

2
Smart / Sv: Varmeapparat Smart fortwo 2012 (importert)
« på: Mandag 05. Oktober 2020, klokken 23:34 »
Bare for å avslutte sagaen:  Det viste seg at årsaken til våre problemer var dårlig kontakt i noen koblinger på varmeapparatet (vi fikk ikke mer detaljer enn det), så da ble det en betydelig rimeligere fiks enn fryktet. Nu virker alt meget bedre :)

3
Hyundai / Sv: Charge myHyundai
« på: Fredag 02. Oktober 2020, klokken 19:59 »
Må si at disse prisene mildt sagt er vanskelig å forstå. Ikke lett å se hva du får for de forskjellige pakkene.

Jeg er av samme oppfatning som deg og sendte først en henvendelse til Hyundai Norge og spurte hvilke priser man fikk hos andre operatører enn Ionity med Flex-abonnementet ettersom appen krever at man tegner abonnement for å se priser. De henviste meg videre til kontaktskjema hos Chargemyhyundai og i dag fikk jeg et ikke helt betryggende svar fra dem:

Sitat
Takk for din henvendelse!
Jeg forstår at det kan være litt knudrete å finne fram til prise før man signerer kontrakt å kan logge inn i appen.
 
Jeg kan heller ikke svare deg på hvilke priser som gjelder hos de aktuelle ladestasjonene, da jeg heller ikke har tilgang til denne appen.
Jeg vil legge ved vår veiledende prisliste som en pdf i denne mailen så kan du vætfall få en innsettende oversikt over pris.

De glemte også å legge ved den veiledende prislisten, men jeg regner med det er den de har ute på sidene side som slett ikke sier noe som helst konkret om ladepriser på andre stasjoner enn Ionity (om man ser bort fra Easy-varianten).

Jeg begynner å få en følelse av at dette produktet egentlig ikke var helt klart for lansering...

4
Kjøpe elbil? / Sv: Spørsmål vedr Easee ladeboks
« på: Tirsdag 08. ſeptember 2020, klokken 12:41 »

Vi bruker bilen lite i hverdagen, ingen pendling, og vi har solceller(13kW). Så er egentlig på jakt etter en måte å styre ladingen slik at vi lader når vi har stor produksjon av egen strøm.


Har selv Easee og et litt mindre solcelleanlegg. Per i dag støttes ikke Easee lading begrenset til overskuddsproduksjon, men ettersom de allerede støtter Tibber Pulse og holder på å ferdigstille sin egen Equalizer (såvidt jeg forstår har denne mer leler mindre samme funksjonalitet som Pulse) er veien forhåpentligvis kort til at de legger inn støtte for slikt.

Stem gjerne frem min feature request på  https://easee.upvoty.com/b/feature-request/eco-mode-charge-only-with-surplus-power-from-solar-panels-etc/ så kan det hende de får gjort noe før neste sommer

5
Smart / Sv: Varmeapparat Smart fortwo 2012 (importert)
« på: Fredag 28. August 2020, klokken 14:10 »
Beklager "litt" sent svar :)

Etter mye frem og tilbake og iherdig feilsøk fra lokalt verksted kom de frem til at varmeapparatet i seg selv fungerer som det skal, men væsken som varmes opp stopper (tidvis) et sted på veien mellom der den varmes opp og der den skal for å sørge for varmluft i kupeen. Så kom sommeren og man utsatte problemstillingen frem til nå når det går mot høst og kulde igjen. Skal ha bilen på verksted for nærmere (og trolig dyrere) sjekk nå i september, så får se om de klarer å lokalisere feilen

6
Jeg har prøvd å starte den, men klarte ikke. Hva nå? Er det noe poeng å prøve å lade 12V batteriet? Eller er det noen andre triks? Og hvis jeg eventuelt må til verksted, hvilket er lurt å velge i Oslo? Kan Mekonomen f. eks. funke? Blir veldig glad for hvert svar, bilen kan ikke stå evig der hvor den står nå. :(

Lading av 12V kan nok være greit å forsøke i alle fall, selv om jeg ikke skal si jeg var borti denne feilsituasjonen i løpet av min Think-tid. Elbilmek i Asker er nok de eneste med ekspertise i Oslo (og Norge forøvrig) som har analyseapparater og god kompetanse på Think.

-vidar S.

7
Elbiler i media / Sv: Elbillading kan bli dyrere – om ettermiddagen
« på: Onsdag 05. Februar 2020, klokken 14:40 »

Så for hjemmeladere beyr det i praksis å stille ned effekten til minste praktiske ladefart uansett når på døgnet man lader, dersom man har et nogenlunde likt lademønster gjennom måneden?

Hentet fra punkt 4.5.1 i rapporten (pdf'en):
Sitat
For kunder som lader smart, blir nettleien noe lavere enn i dag. Årsaken til dette er at ladingen ikke skjer i timer hvor forbruket ellers er høyt. Nettleien reduseres for slike kunder tilsvarende nedgangen i energileddet. Dette vil utgjøre i størrelsesorden 450 kroner i året i alle modellene.(53)

Kunder som lader elbilen i timer forbruket ellers er høyt kan oppleve at regningen øker. Årsaken til dette er at ladingen kommer når annet forbruk er høyt, slik at kundens behov for kapasitet øker. Hvor ofte kunden lader og hvor høy effekt kunden lader på, vil påvirke økningen i kundens nettleie. En kunde som lader hver tredje dag på 7 kW i timen forbruket er høyest, vil eksempelvis oppleve at regningen øker med om lag 1 500 kroner i målt effekt.(54)

(53)-> Ukentlig ladebehov er typisk rundt 50 kWh. Kunder som kun lader i timer med lavt forbruk oppnår en besparelse per kWh lik differansen av energileddet før og etter omleggingen (i snitt ca. 17 øre/kWh inkl. mva.).

(54) -> Kunden betaler etter omleggingen et effektledd på 7 kWh/h x 1,87 kr x 1,25 (mva.) x (365/3), men betaler 450 kroner mindre i energiledd.

Nå står det riktignok også følgende i rapporten:
Sitat
Forslaget innebærer at nettselskapene i utgangspunktet selv kan fastsette nettleiemodell, som i dag, men vi foreslår endringer i prinsippene for utforming av nettleien. Nettleien skal bestå av et energiledd og et fastledd, og kan i tillegg omfatte et effektledd. Vi ber imidlertid om innspill til om det kan være hensiktsmessig å avgrense aktuelle nettleiemodeller i større grad.

Det er altså ingen garanti for at beløpene her nødvendigvis trenger stemme overens med virkeligheten for den enkelte selv om dette forslaget skulle gå gjennom.

Sånn helt til sist ville muligens en bedre tittel her vært  "Elbillading kan bli dyrere - om ettermiddagen i 2027"
Sitat
Vi foreslår at de fleste endringene trer i kraft fra og med 2022, men foreslår samtidig overgangsordninger. Endringene i energileddet skal innføres gradvis, og være gjennomført slik at energileddet er i henhold til forskriftsbestemmelsen fra og med 2027. Dette vil sikre at kundene får god tid til å omstille seg til ny nettleiestruktur, og å unngå eventuelle brå endringer i nettleien for enkelte kunder.

..Men ja, Amoss, jeg er 100% med på at de fleste leser overskrifter og nøyer seg med det. Har selv fått slengt https://www.bt.no/nyheter/okonomi/i/WbBpBr/solceller-paa-taket-da-kan-du-faa-hoeyere-nettleie etter meg et par ganger i dag ettersom jeg er i ferd med å få installert solcellepaneler ;)

8
Elbiler i media / Sv: Elbillading kan bli dyrere – om ettermiddagen
« på: Onsdag 05. Februar 2020, klokken 11:36 »
For de som måtte være mer interesserte i fakta enn store overskrifter om elbillading:  http://publikasjoner.nve.no/rme_hoeringsdokument/2020/rme_hoeringsdokument2020_01.pdf   

9
Smart / Varmeapparat Smart fortwo 2012 (importert)
« på: Fredag 31. Januar 2020, klokken 12:33 »
Er det noen som kjenner til delenummeret til heateren på Smart fortwo 2012-modell?

Vi har en Smart der selve heateren kun fungerer nu og da. Viften virker det ikke å være noe i veien med og den blåser som den skal, men uten varme.

Har klart å google meg frem til dette: https://www.manualslib.com/manual/1562334/Smart-Fortwo-451-Series.html?page=21&term=Ptc&selected=4&fbclid=IwAR201u7hZ4xNFfCvEUSh-s9ofM4bOgqtfr1L8LnxIJD7vSlVFxVLiWR-p20      så vi vet sånn noenlunde hvor varmeelementet skal være plassert, men delenummer finner jeg ikke.


-vidar S.

10
Hyundai KONA / Sv: Forvarming uten koblet til strøm?
« på: Torsdag 30. Januar 2020, klokken 21:58 »
Fake news  :D eller happy days?

Jeg hentet nettopp 2020 modellen min, og jeg har muligheten for å skru på air conditioning, windscreen heating, og defrost via bluelink app'en, uten at bilen er koblet til lading. 8)

Om det stemmer, noe jeg jo regner med siden du får det til å virke, så er jo det kjempeflott. Merkelig dog at infoen tilsier at dette kun fungerer når man er koblet til med kabel.


Offisiell informasjon sier vel (etter hva jeg har forstått) at programmering av forvarming kun vil virke dersom bilen er tilkoblet strøm. Det er i alle fall sånn jeg har tolket det.

11
ChaDeMo/Combo hurtigladere / Sv: Nye priser hos Circle K
« på: Torsdag 30. Januar 2020, klokken 21:12 »
https://www.maingau-energie.de/e-mobilit%C3%A4t/Autostrom-Tarif#preismodell

Har satt opp konto hos dem, ingen problemer med det. De samler opp en måneds lading, sender faktura, og trekker fra konto to uker etterpå (som koster 20 kr ekstra i min bank siden det er et Euro-trekk). De har god dekning nedover i Europa, så også greit på reise. Det følger med gratis RFID-kort som kommer i posten, og så kan en evt kjøpe ekstra RFID-brikke for nøkkelknippe dersom en vil ha det i tillegg.

(Ser at prisene på nettsiden ikke stemmer helt med hva app'en sier, men de satte prisene netopp litt opp til €0.40/kWh)

Nå kjenner ikke jeg til Maingau noe videre, men dette er vel prisen de opererer med hos Ionity per dags dato og ikke noe man vet vil fortsette etter kommende prisøkning?

Selv har jeg brukt RFID-kort fra Newmotion (som nå er kjøpt opp av Shell) ved lading hos Ionity. De fakturerer per i dag i underkant av 80 kroner per sesjon (faktureres for øvrig i NOK), men ved direkte spørsmål til deres kundeservice hadde de ingen aning om hvilken pris som ville være gjeldende 01. februar og henviste til hva som til enhver tid stod i appen.

Om selskaper som Maingau og Newmotion vil kunne ta bortimot like lave priser på Ionity som Audi og Mercedes tar med et abonnement til 2-3000 i året er det jo særs liten sjanse for at folk er villige til å tegne disse abonnementene. Men jeg klager ikke om det skulle stemme, altså :)

12
Kjøp og salg av deler og utstyr / Sv: Circle K kampanje Easee-pakke
« på: Onsdag 27. November 2019, klokken 16:29 »
Bare til opplysning:

Kjøpes samme ladestasjon gjennom en av de uavhengige leverandørene av ladestasjoner og monteres av en elektriker på tid og materiellkost kommer den på omtrent det samme, bare uten abonnementskonstnad.

...

Bare for å følge opp med et konkret eksempel fra Bergensområdet (fra da jeg fikk installert Easee-lader tidligere i høst):

Easee ladeboks kjøpt fra Tibber:     kr  6995,-
porto                                            kr      99,-
Installasjonskostnad inkl "alt"         kr  6200,-
(Ny 32A automatsikring, kabling ++)

Rabatt ifm å bli vervet til Tibber      kr   -500,-

Totalt                                           kr 12794,-

Så kan man bruke de pengene man sparer til å utvide med Tibber Pulse for laststyring mot hovedsikring og opptil flere 2020-kopper ;)

13
Bra for deg.

Trenger speedometer fra  en slik bil. Kunne du tipset om hvor den står.

Yes! Saggrenda Bilopphuggeri (Kongsberg). http://www.bruktdeler.com/  Ingen vakker nettside, men hyggelige folk :)
De demonterte den på torsdag/fredag forrige uke, så regner med de har det aller meste inne fremdeles.

14
Hordaland elbilforening / Sv: Lading ved Vestkanten kjøpesenter
« på: ſøndag 24. November 2019, klokken 23:13 »
Er det gratis lading (ikke hurtig lading) på senteret eller må vi betale?

I fall noen fremdeles skulle lure på dette er det kun betalt lading på Vestkanten nå.

15
Etter noen eposter rundtomkring fikk jeg respons fra et bilopphuggeri om en Smart de hadde fått inn og til all lykke viste det seg at vakuumpumpen på den var ok, så da får vi originaldel og utsetter antakelig kritiske spørsmål til mekanikeren frem til neste gang noe skulle skje ;)

Sider: [1] 2 3 ... 8