Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - k1

#1
Off-topic - har du kvittet deg med Y'en? Ble et relativt kort eierskap - har du hoppet tilbake til BMW, eller noe annet spennende?

On-topic - beste er vel da å kjøre innom et senter og følge opp f2f, og få dem til å sende deg bekreftelsesmail mens du er der. Håpløst, men dette er jo en av frustrasjonspunktene med Tesla...
#2
Tesla / Sv: Finansiering nå Tesla/kampanje
onsdag 08. november 2023, klokken 14:40
Sitat fra: michael.m på onsdag 08. november 2023, klokken 12:26Akkurat det samme skjedde meg. Kjøpte min s75 i sep -18, og fikk tilbakebetalt 8500kr på mandag.


Klaget du også "aktivt" til dem ang dette, eller skjedde det av seg selv?
#3
Sitat fra: vinterdekk på onsdag 25. oktober 2023, klokken 14:33.. så hva ville f.eks. Elbilmek AS tatt for den samme jobben, det kunne journalistene forsøkt å grave opp.

70-80.000
https://youtu.be/rVGLjL74chc?si=I3pHTAV0OJaGnmUO&t=590

En annen ting. Hvordan er det med reklamasjon igjen - dersom man utbedrer noe på reklamasjon; gjelder ikke da 5 år fra den datoen? Altså byttet i 2019, burde det ikke være innenfor å få det byttet igjen da på reklamasjon?
#4
Model Y / Sv: Garanti og reklamasjoner - Tesla Model Y
mandag 23. oktober 2023, klokken 17:12
eller trolling...
#5
Model Y / Sv: Garanti og reklamasjoner - Tesla Model Y
mandag 23. oktober 2023, klokken 17:01
Sitat fra: ToWalkOrDrive på mandag 23. oktober 2023, klokken 13:23... Eller kanskje jeg ikke har drømt. Det ble nevnt at det var solgt 40.000 Model 3. Den ene dagen jeg drømte om / så, var 1/3-del av bilene med batteriskifte = 13.500 biler.

OG 1/3 av alle Model 3 bilene registrert i Norge lå liksom på finn.no for salg, og det var akkurat alle dem som liksom hadde byttet batteri?!?
Dette er jo helt høl i huet... i dag ligger det ~630 stk Model 3 ute for salg på finn. Jeg har hittil ikke hørt om  noen batteribytter på 3/Y, og regner ikke med det kan ha vært mange.
#6
Model Y / Sv: Jekkepunkt
lørdag 21. oktober 2023, klokken 13:55
Pinnene på jackpad'ene kan være for tykke slik at de ikke passer i hullene.
En vanlig gummikloss eller til og med trekloss fungerer like godt.
#7
Model Y / Sv: Ikke bestill model Y før Tesla setter ned prisen
onsdag 16. august 2023, klokken 23:22
Sitat fra: turfsurf på onsdag 16. august 2023, klokken 05:10
Sitat fra: tut på tirsdag 15. august 2023, klokken 19:49Bedre kamera er jo en fordel uten parksensor. Men er det slik at Y med HW4 kommer uten girspak? Er det slik i USA? Isåfall en showstopper for min del. Vurderer å avbestille...
HW4 har vel ikke noe med girspak og slikt å gjøre. Det kommer evt med facelift utgaven. Det er vel ikke før neste år en gang.

Riktig, dette med "ny" facelift av Y som nå skal komme kalles "project Juniper", og det er altså denne det forventes å fjerne girspak/hendel, slik som nye S/X. Men også en god del andre endringer på eksteriør og interiør...
Bare å kikke rundt på nettet om alt som diskuteres og spekuleres i her om dette.
#8
Model Y / Sv: Hengerfeste på hele tiden?
fredag 14. juli 2023, klokken 15:19
Sørg for at det er godt smurt/fett på kulene og festeanordningen så løsner det fint. Kan være lurt å ta ut av og til, smøre litt, og så sette rett i igjen dersom du vil ha det stående på permanent.
Ellers risikerer du som andre nevner at det setter seg godt fast og kan være ordentlig vanskelig å ta av.
F.eks. ved innbytte hos Tesla, ønsker de å se at HF kan taes av.
#9
Model Y / Sv: Asfalt skade på lakken
lørdag 10. juni 2023, klokken 22:02
Mtp kjøring på nylagt «våt og varm» asfalt, samt såpass mye og tett, vil jeg tro det der er tjære og ikke flyverust. Har nemlig opplevd akkurat samme selv.
#10
Model Y / Sv: Asfalt skade på lakken
lørdag 10. juni 2023, klokken 21:58
Det her tror jeg du får fint vekk med noen runder «prickbort»?!
Ser ut som asfalttjære, og det er ikke noe problem å fjerne  :+1:
#11
TMX Hjul, dekk og felg. / Sv: Nordexx vs Landsail
torsdag 01. juni 2023, klokken 21:14
Hadde Landsail på min X, men da 20" dekkene. Gikk til Landsail når dekkene som fulgte bilen måtte byttes, og må si jeg var kjempefornøyd. Vesentlig stillere dekk enn originale og høy treadwear som gjorde at dekkene ikke ble nevneverdig slitt de 3 årene/somrene jeg kjørte med dem på.
Hørt noen klage på bremselengde og grep på våt vei, men opplevde aldri noe "unormalt" eller oppsiktsvekkende rundt det selv.
Om det er noe annerledes på 22" vet jeg ikke.
#12
Model Y / Sv: Model Y Performance - Bremseservice
tirsdag 02. mai 2023, klokken 12:01
Føler vel Tesla strekker strikken laaaangt mtp markedsføringsloven når de hevder du oppgraderer til performance med performance-bremser, når realiteten er rød farge på kaliperen - that's it.
Spesielt når det en gang var en reell forskjell, og nå ikke er det (utover rød farge).
Ikke noe nytt sånt sett i tesla sammenheng, men rart de får fortsette å kalle det en performance oppgradering når det er såpass misvisende.
#13
Model Y / Sv: Bytter dere hjul selv? Hvilke utstyr bruker dere?
mandag 01. mai 2023, klokken 19:41
Altså nå vet jeg ikke hvordan mange av dere bytter hjul på bilen deres, men vi er her på MY sider, TS spør om MY, så dermed er vel bilen med brems koblet inn når bilen står i park, altså ruller ikke. De færreste bytter hjul i bakke, så at bilen begynner å rulle er vel ikke et problem her.
Dersom man bytter i grusen, så er det vel en selvfølge for de aller fleste å sette jekken på et godt fast underlag, og ikke løs grus.
 
Og altså, når jeg bytter hjul, så ligger jeg ikke under bilen, så fare for umiddelbar død ved klemfare anser jeg som 0. Jeg sitter ved siden av bilen, løfter et hjul om gangen og bytter om greit fort. Skulle det være slik at garasjejekken kapitulerer brått, javel så går bremseskiva i bakken - ergerlig. Sannsynligheten er nær 0 det minuttet hjulet er av. I gamle dager da felger ikke var et tema la jeg et hjul under, i tilfelle jekken røk, men har altså droppet det av flere grunner (dyre felger, og nær 0 sjans for at jekken kapitulerer brått).

Det diskuteres så mange spekulative, dersom atte hvisom atte, fantasien setter nesten bare grensen her.
Hva med litt pragmatikk? Står du i motbakke; legg noe bak hjulene og trekk til håndbrekk. Står i på sviktende underlag, sørg for et stødig underlag. Osv.
#14
Model Y / Sv: Bytter dere hjul selv? Hvilke utstyr bruker dere?
mandag 01. mai 2023, klokken 16:53
Har noen opplevd at en relativ nymotens garasjejekk brått har gitt etter og dermed påført dertil skade på kjøretøyet?
Jeg tror faktisk ikke jeg engang kjenner noen hvor det har skjedd... så sannsynligheten anser jeg som svært liten, om dog bittelitt større dersom man løfter to hjul fra bakken om gangen. 
#15
TMY Hjul, dekk og felg. / Sv: Model Y Perfomance dekkstrekk
fredag 28. april 2023, klokken 19:08
Ligger flere videoer på youtube hvor folk har flyttet 275 frem og har 295 bak.
eksempelvis denne: https://youtu.be/szSAnY59A_Q?t=322

og det er mange fler...
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA