Nyhetsbrev

Få vårt månedlige nyhetsbrev tilsendt på epost med alt du trenger å vite om elbil og lading.

E-post *

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring

Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - pdx

Sider: [1]
1
Model X / Sv: Utrolig lav rente?
« på: Mandag 03. Juli 2017, klokken 12:55 »
Aha, trodde den var borte en stund.

2
Model X / Sv: Utrolig lav rente?
« på: Mandag 03. Juli 2017, klokken 12:30 »
Ser ut som den gode renten er tilbake?

3
Kjøpe elbil? / Sv: Tesla Model X90D utgår 8. juni
« på: Lørdag 03. Juni 2017, klokken 23:17 »
Takk for gode innspill og betraktninger Espen :)

Vi tar noen få langturer i året, så antall ladestopp er ikke kritisk. Men turene går gjerne over fjellet og der kan det være greit å ha litt ekstra juice i batteriet, spesielt på vinteren.

En annen x-faktor kan være om det går å oppgradere batteripakken i fremtiden når kapasiteten er økt og prisen gått ned. Men, det krever kanskje andre forbedringer i bilen som gjør at det blir dyrt likevel.

Har sett frem til å høre mer om Model Y, men det største fordelen vi ser med X er bagasjeplassen (har to barn og hund) og er usikker på om Y bli stor nok. Model X 5-seteren er nok perfekt for å få med alt vi trenger på tur.

De neste årene mens barna våre er små er de der det hadde vært veldig greit med god plass, så det er jo begrenset hvor lenge man orker å vente på ny bil ;)

Helt enig i at prisen på fossilbiler kommer til å falle, og sannsynligvis raskere enn mange ser for seg.

Takk igjen, og lykke til med ny bil :D

4
Kjøpe elbil? / Sv: Tesla Model X90D utgår 8. juni
« på: Lørdag 03. Juni 2017, klokken 20:37 »
Mente selvfølgelig 8. juni ;) Takk for at du sa fra, rettet det opp.

Jeg synes det er vanskelig å regne ut om det vil være økonomisk forsvarlig å kjøpe en Model X til 800-950k kontra andre alternativ.

Vi sitter som du omtrent gjorde Espen, med en Hyundai SUV fra 2012 nå verd ca. 250k.

Alternativ A: Beholde Hyundaien de neste 8-10 årene, og se på at reparasjonskostnader og dieselprisen øker + at avgiftsfritakene på elbil kanskje forsvinner om noen år.

Alternativ B: Kjøpe en ModelX nå mens renten er lav og spare på drivstoff og avgifter. Samtidig vill vi siktet på å beholde denne bilen i kanskje 8-10 år, eventuelt enda lenger. Forhåpentligvis vil verditapet ikke bli enormt hvis avgiftene på elbil øker. (S/X har holdt seg godt i pris så langt?)

Alternativ C: Vente til 2020, og kjøpe en rimeligere elektrisk SUV fra en annen leverandør (eller Tesla hvis prisen på X faller) til ca. 600k. Usikker på om den prisen er oppnåelig, og om avgiftsfritakene fortsatt er der i 2020. Samtidig har egenkapitalen fra SUVen vi har sannsynligvis nådd vrakpant-nivå..

Setter pris på innspill, eller eventuelle regneark andre har brukt for å finne ut av dette :)5
Model X / Sv: Utrolig lav rente?
« på: Fredag 02. Juni 2017, klokken 23:46 »
Det stemmer som Trikkern sier, renten starter på 0.25% og er flytende dersom man velger DNB-varianten.

6
Model X / Sv: X90D vs X100D
« på: Fredag 02. Juni 2017, klokken 23:45 »
X90D utgår 8.mai, ifølge en jeg snakket med hos Tesla i dag. Startet en ny tråd her: http://elbilforum.no/forum/index.php/topic,33775.0.html

7
Kjøpe elbil? / Tesla Model X90D utgår 8. juni
« på: Fredag 02. Juni 2017, klokken 23:39 »
Fikk høre hos Tesla i dag at de kommer til å slutte å selge X90D om en ukes tid. Sikkert mange som (som meg) vurderer enten 75/90 eller 90/100 - så tenkte jeg skulle tipse dere :)

Usikker selv på hva vi skal gå for. Leveringstid er nå september så vurderer å heller vente med bestilling til våren. Kanskje prisene har blitt satt ned enda litt da, på både 75 og 100-versjonene. Så var det bare å holde ut med diesel-SUVen en vinter til da..

Sider: [1]