Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Rolf Gjerdsjø

Sider: [1] 2 3 ... 41
1
Model 3 / Sv: Spotify synker ikke
« på: ſøndag 26. ſeptember 2021, klokken 10:18 »
Tar ofte litt tid før de nye tilleggene dukker opp, min erfaring er alt fra noen minutter til en dag sånn cirka.

2
EQC / Sv: Kjøp av lett brukt EQC
« på: Torsdag 16. ſeptember 2021, klokken 10:50 »
Ja, jeg skal så klart høre det først. Men det er jo faktisk to små suber under føttene til føreren og passasjeren:

https://www.lydogbilde.no/test/biler/mercedes-eqc-med-burmester/

Jaggu, der var det noe, om enn ikke helt som en vanlig litt større sub. Men som sagt, Burmeister i EQC er helt strålende, noe Lyd & Bilde i og for seg bekrefter.

3
EQC / Sv: Kjøp av lett brukt EQC
« på: Torsdag 16. ſeptember 2021, klokken 10:42 »
Har ingen anelse om sub kan ettermonteres, men av alle bilanlegg jeg har vært borti (og det er endel) så er vel dette det jeg kan si at har minst behov for det. Så sørg for å lytte på det selv først. Jeg var skeptisk til at det ikke hadde sub, men etter å ha justert det til min smak er behovet for min del helt fraværende. Jeg pleier forøvrig alltid å ha oppgraderte anlegg når jeg kjøper bil.

Du har nok møtt en selger som neppe har vært helt påskrudd akkurat der, og i stedet for å ta bryet med å sjekke så svares det i vilden sky. Og såvidt jeg vet er det SVV som godkjenner biler, og de skiller vel ikke på om hengerfestet er svingbart eller ikke når bilen er godkjent med henger.

4
EQC / Sv: Ettermontering av tilhengerfeste - hva stemmer?
« på: Torsdag 16. ſeptember 2021, klokken 10:38 »
Det er slett ikke sikkert det er mer enn 14k heller, prisen kom bare opp sånn i forbifarten.

Har avtagbart på Teslaen, og den har både propp til å sette i og dekselplate under hengerfestet. Det siste er nok pga aerodynamikk, men det beskytter jo uansett det også. Tipper festet til EQC også leveres minimum med den proppen.

5
EQC / Sv: Kjøp av lett brukt EQC
« på: Torsdag 16. ſeptember 2021, klokken 10:35 »
Det viktigste er uansett at det er Burmeister-anlegg! Jeg må ha noe bra å dundre black metal på når jeg kjører til Karmøygeddon!  8) Var det med originalt hengerfeste, eller fikk du ettermontert? Det er litt uenighet mellom BOS i Stavanger og andre om det faktisk går å ettermontere...

Hos meg blir det ettermontert, så det er fullt mulig. Jeg kjøpte min som nevnt av BOS, så det er nok antakelig dette svingbare du har fått svar på tipper jeg. Men det finnes å få både fast og vanlig avtagbart til EQC.

Burmeister er etter min oppfatning verdt å gå etter, og selv om det mangler sub er det også bra trøkk i det. Men det er først og fremst et løft i lydopplevelsen fra standardanlegget.

6
EQC / Sv: Ettermontering av tilhengerfeste - hva stemmer?
« på: Torsdag 16. ſeptember 2021, klokken 10:27 »
Min hadde ikke hengerfeste (teknisk sett har den ikke det ennå, men det kommer), og jeg fikk med montering av det i prisen. De originale svingbare koster ei nyre, milten og venstre lillefinger, men avtagbare av den ordinære typen snakker vi mye mildere summer på. BOS nevnte til meg ca 25k, men det er neppe deres selvkost kan du si.

For min del er avtagbart mer enn godt nok, særlig når jeg traff såpass bra på bilen jeg ville ha.

7
EQC / Sv: Kjøp av lett brukt EQC
« på: Torsdag 16. ſeptember 2021, klokken 10:24 »
@Rolf Gjerdsjø hvor var det du endte opp med å kjøpe bil? Var det en import, eller var det en norsksolgt bil? Jeg har ganske nøyaktig de samme kravene som deg, men jeg vil absolutt ha 360-kamera og gjerne ha HUD og augtmented reality også...

Jeg kjøpte norsk bil av Bertel O. Steen Kaldbakken (som ligger rett over gata for Møller på det som vel egentlig er Rødtvedt), nesten på dagen 1 år gammel.

HUD var ikke så nøye for meg, for jeg kjører ofte med polariserende solbriller, og da funker den ikke veldig bra. Synes også den var litt dominerende da jeg prøvekjørte en litt tidligere i sommer. 360-kameraet var et poeng for meg også, men det er jo sånn at det er få av disse som ikke har en god del ekstrautstyr.

En ting jeg har merket meg er at du skal være ganske Mercedeskyndig for å skjønne alle kodene enkelte lister opp i anonsene også. Fikk oversendt utstyrslista på min, men jeg har ingen anelse hva feks verken PYF utstyrspakke eller Premiumpakke egentlig innebærer.  :laugh:

8
Model 3 / Sv: Nye vinterdekk - Erfaring med Gripmax?
« på: Lørdag 04. ſeptember 2021, klokken 15:49 »
Ser nå at jeg kan få en pakke hos dekkmann til ca 17.000 med Conti CV7. Så da er vel det en "no-brainer".

Fornuftig valg. Når det gjelder dekk så gå helst for det du kan være sikker på at er bra. Å gamble med billigmerker er å gamble med sikkerheten din og sikkerheten til alle rundt deg. Det er en grunn til at disse merkene havner nederst i nesten alle dekktester (med noen ytterst få unntak).

9
EQC / Sv: Kjøp av lett brukt EQC
« på: Torsdag 26. August 2021, klokken 20:26 »
Takk for svar til alle sammen, jeg har funnet en EQC, blitt enig med forhandler og henter den til uka.  :)

10
EQC / Sv: Kjøp av lett brukt EQC
« på: Torsdag 26. August 2021, klokken 15:38 »
Rent bortsett fra høyere forbruk hva av det elbiltekniske er det du tenker EQC er dårligere på? Mercedes har en del ting som andre alternativer ikke tilbyr som f.eks oversikt over tilgjengelige ladestasjoner og pålitelig ruteplanlegging for langtur. Til om med waypoints i navigasjonen... Appen fungerer prikkfritt på android og har det jeg trenger/forventer.

Jeg tenker da på feks lading. Model 3 lader med 3x32A på 230V, og maks hurtiglading på 250 kW. EQC har riktignok flatere kurve, men den begynner et godt stykke lavere også. At den har oversikt over ladestasjoner er et pluss, der er jeg også godt vant fra Tesla. Men som sagt, den leverer plenty godt nok for vår del.

11
EQC / Sv: Kjøp av lett brukt EQC
« på: Torsdag 26. August 2021, klokken 12:17 »
Det høres ut som om jeg gjør det mye enklere for meg selv med å primært lete opp en "norsk" bil, men synes det er litt urovekkende at BOS tilsynelatende lager krøll som de vel egentlig ikke har lov til å gjøre på bruktimport. Ville tro Mercedes sentralt ikke ville vært imponerte om de visste. Bor i Drammen, så det er Østlandets BOS som blir mine go-to steder.

Jeg er klar over at den ikke er helt i liga med Model 3'n (som heller ikke skal selges) på endel av de mer elbiltekniske tingene, men samtidig vil bruksmønsteret vårt tilsi at det uansett ikke vil medføre noen begrensninger i praksis. Har 2x ladestasjoner som deler 7,4 kW med enkel lastbalansering, og 1x som er 11 kW men da 230V trefas. Den utnytter Model 3 fullt ut, men om Mercedesen ikke gjør det er ikke så farlig. Den justerer automagisk mellom 1 og 3-fas.
Mercedes Charge, er det noe jeg må opprette separat og knytte til en bil jeg eier?

Rekkeviddeangst har jeg for lang erfaring med elbil til å ha uansett.  :D

Hvordan har den vært rent driftsteknisk forresten?

12
EQC / Kjøp av lett brukt EQC
« på: Onsdag 25. August 2021, klokken 21:54 »
Jeg er i markedet for å kjøpe en cirka ett år gammel EQC, men for en ikke-Mercedeskyndig er det litt av hvert å holde styr på. Håper noen av dere kan bidra med både erfaringer, og noen raske spørsmål.

- Flere av bilene som er aktuelle er bruktimporterte, men det er stor variasjon med garantier. Enkelte har en eller annen form for "utvidet fabrikkgaranti", og andre igjen har kun 3 år fra nydato. Det er jo 5 års reklamasjonsrett på bruktimport, men er denne like omfattende som for biler som har vært nye i Norge?

- Har satt meg et budsjett på 650k, og vil primært ha bil med soltak, Burmeister og hengerfeste. Sistnevnte kan vel ettermonteres regner jeg med, men er det noe annet som er et must på disse?

13
Tesla / Sv: Avbestilling av tesla
« på: Mandag 23. August 2021, klokken 13:18 »
Jeg har planer om å kansellere reservasjonen min på Y, skal uansett ikke ta den ut nå, og har heller ikke noen lavere pris på den, så da har jeg bedre nytte for de 15 lappene det er snakk om. Men hvordan i pokker går jeg frem? Det er ingen knapp for å kansellere såvidt jeg kan se, og telefonen kommer jeg ikke igjennom på (ringer bare til det avbrytes).

14
Hvorfor bruke trailer mode uten å plugge inn lys?

Når jeg har på sykkelstativ så dekker det for sensorene bak og jeg får varsling på skjermen, i tillegg piper ryggesensorene når jeg setter bilen i revers.

Om du har sykkelstativ på som dekker bak skal du også alltid ha lys+skiltplate på den. Denne kobles i kontakten, og da løser du blinklysproblemet ditt samtidig.

15
Model 3 / Sv: Bruktbilpriser Model 3
« på: Fredag 23. April 2021, klokken 09:49 »
Det ble spådd prisras på Model 3 når ID3 kom, når Polestar 2 kom osv.

Model 3 vil falle i pris etterhvert som den blir eldre, men det ventede raset lar vente på seg.

Suget i etterspørsel fra bruktmarkedet er nok større enn de som tror på «prisras» ser for seg.

For veldig mange er Tesla en ønskebil og Model 3 har mange positive sider.

Her er du inne på noe. Bruktmarkedet for elbiler vil være godt i langt tid fremover, fordi de tar mange år å få på plass nok nye biler i markedet til at bruktmarkedet normaliserer seg. Dessuten er det en tommelfingerregel at biler som er populære i blant privatkjøpere i nybilmarkedet også er det i brukmarkedet. At det kommer nye modeller fra andre produsenter endrer sjelden på det.

Sider: [1] 2 3 ... 41