Nyhetsbrev

Få vårt månedlige nyhetsbrev tilsendt på epost med alt du trenger å vite om elbil og lading.

E-post *

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring

Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - i05L0

Sider: [1] 2 3 ... 6
1
Ladeplasser og ladekabler / Sv: Vet du om et ladestopp med "noggo attåt"?
« på: Fredag 14. Februar 2020, klokken 23:05 »
Tenkte meg over Strynefjellet i morgen. Det er nok fare for kolonnekjøring, så jeg tenker å fylle litt ekstra på Grotli Høyfjellshotell. Mulighet for kaffe, bedre middag, skiheis og fine skiløyper der.  Grønn kontakt hurtig- og flexiladere. Om sommeren er dette på veien til Geiranger når du kommer østfra.

Grotli er et fint stopp på mange måter. Men om det er kolonnekjøring blir du stoppet ved bommen på Billingen (like før Grotli) om du kommer østfra. Før du kommer dit er det lademuligheter med "noggo attåt" både på Vågå og Bismo. Om du kommer vestfra kan du toppe opp på Folven, rett før stigningen opp mot fjellet.

2
Tesla / Sv: Er alle Tesla eiere nøytrale rådgivere?
« på: Lørdag 24. November 2018, klokken 22:12 »
Min erfaring er at Tesla-eiere er langt fremme og på toppen av elbil-hierarkiet. Globalt er jo Elon Musk og Tesla ledende, både på batteriteknologi, ladenettverk, sikkerhet, selvkjøring, software-oppdateringer og innovasjon for øvrig.

Jeg har lært mye av Tesla. Så mye at jeg nå forlater BMW etter mange år, min 60Ah i3 blir min siste før overgangen til en teknisk overlegen Tesla Model 3, kanskje før påske 2019.

3
Ladeplasser og ladekabler / Sv: Ørsta - Oslo med leaf 2 gen
« på: ſøndag 14. Oktober 2018, klokken 21:47 »
Jeg lader 15-20 minutter hver gang -typisk opp til ca 80%. Dette skal holde til neste ladestopp, inklusive ca 20 kilometer sikkerhetsmargin. Med 5 ladestopp a 20 minutter bruker du 100 minutter til lading. 20 minutter pause ville du nok ha hatt likevel med en ordinær bil - så du kan regne ca 1 time og 20 minutter ekstra.

4
Ladeplasser og ladekabler / Sv: Ørsta - Oslo med leaf 2 gen
« på: ſøndag 14. Oktober 2018, klokken 21:31 »
Har kjørt denne med 60Ah i3. Helt uproblematisk. Eksempel på ladestopp: Stryn, Bismo, Vinstra, Lillehammer, deretter RV 4 med siste ladestopp på Lygnasæter før ankomst Oslo.

PS: På grunn av flom i Ottadalen kan det være nødvendig med alternativ rute over Nordfjordeid, Sandane, Skei, Lærdal og videre over Gol Har ikke kjørt denne ruten, men det er god dekning med hurtigladere.

5
Jaguar i-Pace / Sv: Oppdatert: Film, bilder og omtale
« på: ſøndag 24. Juni 2018, klokken 22:25 »
https://m.youtube.com/watch?v=fpjV_ZMl7LY

A.J.

Jeg kan ikke annet enn å glede meg over din entusiasme over denne bilen. Farge, lakkbehandling, felger og dekk. Men skal den kjøres? Lades utenfor hjemmet? Skal den i det hele tatt brukes som en bil?

6
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: Tirsdag 19. Juni 2018, klokken 10:15 »


En tanke som slår meg er om shorterne har forstått at dette kan være siste uken TSLA står under 400 ...noensinne ?

Jeg tror du har rett. Nå blir det full panikk.


7
Jaguar i-Pace / Sv: Tester og medieomtaler
« på: Lørdag 16. Juni 2018, klokken 00:41 »
For å være helt alvorlig kommer du da til å vente mer på telefon/verksted/dropp in osv enn noen tilbringer ved å vente på ladere!
Høyst sannsynlig.

Særlig. Jeg kan ikke glemme synet av dynamikken ved Teslas Superladere ved Vinstra Vegpark i påsken. 12 ladere og fullstendig kontroll. Tesla S og X til og fra i et jevnt sig. Mens vi andre sloss om tre ladere fra Fortum på den ene siden og to fra Grønn Kontakt på den andre. Neste påske kjører jeg Tesla!


8
Jaguar i-Pace / Sv: Tester og medieomtaler
« på: Lørdag 16. Juni 2018, klokken 00:11 »
[Ta deg en tur på fjorden ;)

Jeg har faktisk vært mye på tur i Storfjorden og Geirangerfjorden. I Nordfjord og Sognefjorden, også, for den saks skyld. Men fra spøk til revolver: Dere bør sette press på Grønn Kontakt, Fortum og Ionity. Selv hopper jeg av BMW og går over til Tesla på grunn av ladenettverket.


9
Jaguar i-Pace / Sv: Tester og medieomtaler
« på: Fredag 15. Juni 2018, klokken 23:36 »
...  fire på to ulike lokasjoner på veien til Åndalsnes og to i Åndalsnes. Det er også en lader Valldal skulle du fortsette videre fra Trollstigen og ikke snu på toppen. Det er en i Geiranger. Det er fire på vegen over Strynefjell og ned til Stryn. Og sånn kunne jeg fortsatt på alle ruter sør for Trondheim. Ladere over alt rett og slett :-)

Dette er korrekt, og det er flott! Men ser du ikke problemet med at det er "en i Geiranger"? Hvis du opptar den i 90 minutter? Hva skal jeg gjøre da? Spise softis?


10
Jaguar i-Pace / Sv: Tester og medieomtaler
« på: Fredag 15. Juni 2018, klokken 21:26 »
Blir det så stort problem ? Du lader på med 100-120 kW på Dombås. Deretter kjører du til Trollstigen. Deretter skal du vel enten til Molde eller kanskje tilbake mot Dombås. Begge steder nås jo uten ytterligere lading. Dombås når du fint fra f.eks. Oslo uten å lade.

Er dette noe lettere med Tesla ?

Sist jeg var på Dombås var det bare Tesla som hadde noe fungerende ladestasjon der. Det er mulig det finnes en gammel Arctic Roads lader der (nå overtatt av BKK). På Åndalsnes har Grønn Kontakt EN ensom 50kW lader på Øran. Ja, mulig man skal videre mot Molde? Mest sannsynlig Sjøholt og Ålesund? Eller Stranda, Stryn, Loen, Olden. Deretter via Lærdal og Gol? Eller gamle Strynefjellsveg via Videsæter til Grotli? Avstikker til Flydalsjuvet og Geiranger? Valdresflya til Fagernes? Vi er jo på ferietur?

Ladenettverk er viktig. DET kommer man ikke utenom. Premium elbiler blir den eneste bilen i familen - da må man kunne kjøre der man ønsker. DET kan man med en Tesla. Punktum.


11
Jaguar i-Pace / Sv: Tester og medieomtaler
« på: Fredag 15. Juni 2018, klokken 21:14 »
.. Eller skal man konstruere feil og mangler??

Man skal rapportere fakta og realitetene for de lesergruppene man sikter mot. Veldig enkelt. Vi finner det ut likevel.


12
Jaguar i-Pace / Sv: Tester og medieomtaler
« på: Fredag 15. Juni 2018, klokken 20:31 »
...for min egen del skal I-PACE erstatte en i3 som jeg har hatt som eneste bil det siste 1,5 året og kjørt 20 000 km med. Jeg har dermed ganske god erfaring med bruk av CCS nettet (noe jeg får inntrykk av at mange Tesla eiere ikke har) så jeg vet utmerket godt hva jeg går til når det gjelder lading av I-PACE. Jeg tror det kommer til å bli helt fantastisk bra, for med I-PACE jeg kan kjøre mer enn dobbelt så langt før jeg trenger å lade :-)

Jeg kjører også i3 60 Ah og jeg har kjørt den "land og strand rundt" i to år. Jeg har stått i ladekø på Haugsvær, på Lesjaverk, på Nordfjordeid, på Åndalsnes, Gjøvik, Ringebu, Lygnasæter, Lillehammer og Vinstra. Mitt poeng er at jeg helst ikke vil komme i ladekø bak en I-Pace som trenger 90 minutter for å komme til 80% på dagens 50kW ladere. De kraftige ladestasjonene som skulle komme glimrer med sitt fravær - DET er underkommunisert, og DET vil bli et stort problem for dere som skal på ferietur til Trollstigen sommeren 2019 i deres nye I-Pace.


13
Jaguar i-Pace / Sv: Tester og medieomtaler
« på: Fredag 15. Juni 2018, klokken 11:10 »
… så begynner det å bli vanskelig å ikke innrømme at Jaguar har fått til noe bra her :)

I-Pace er en flott bil. Men for at denne i det hele tatt skal kunne kjøres med samme bruksmønster som en Tesla, så må det bygges svært mange ladepunkter med riktig kapasitet. Her har Tesla fem års forsprang, og det er et faktum som jeg tror er underkommunisert.

14
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: Onsdag 13. Juni 2018, klokken 08:57 »
… Nå ventet man til en forbedring av aksjekursen etter informasjonene i begynnelsen av juni, og når denne traff markedet, kom man med de dårlige nyhetene.

Dette er jo gode nyheter. Restrukturering og optimal drift er til det beste for selskapets eiere. Dessuten fremgår det av informasjonen at man vil fortsette rekrutteringen av relevant kompetanse.

15
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: Mandag 11. Juni 2018, klokken 21:13 »
Det er en glede å se aksjen stige. Den bør egentlig nå gå bratt mot $500 på Model 3-produksjon alene, for så å stige over $1000 på Supercharger V3, Semi, Roadster, Model Y samt at de vil få mye god presse når det kommer frem at Ionity er bakpå med ladenettverket og at rasende Audi, Mercedes og Jaguar-eiere melder overgang til Tesla når de er lei av å stå i ladekø.


Godeste Jack Richard spår aksjen i $1500, så hvorfor ikke?

https://www.youtube.com/watch?v=LuGIrGTxxXY

Sider: [1] 2 3 ... 6