Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Rollep

Sider: [1] 2 3 ... 67
1
Ladeplasser og ladekabler / Sv: Tesla åpner superladerene for andre i 2021
« på: Tirsdag 27. Juli 2021, klokken 17:24 »
https://www.tu.no/artikler/slik-skal-tesla-gjore-superladerne-tilgjengelig-for-alle-elbiler/512167

Elon Musk fortalte på nattens kvartalsfremleggelse at han vil gjøre det så enkelt som mulig for andre bileiere å ta i bruk Teslas ladere.

– Vi ser for oss en enkel løsning der du bare laster ned Tesla-appen, drar til ladestasjonen og forteller hvilken lader du står ved. Så plugger du den til bilen, selv om det ikke er en Tesla. Dette vil i praksis fungere på elbiler av nesten alle fabrikater, sa Musk.


Han bekrefter samtidig at det ikke er fritt fram for å bruke timesvis på ladestasjonen, selv om du skulle ha en bil som lader treigt.

– Det vil bli tidsbegrensninger. Hvis bilen lader supertreigt, må noen betale mer. Tid er nemlig den største begrensningen hos superladerne, hvor opptatt de blir, sa Musk.

Det er også aktuelt å gjøre ladingen dyrere i rushtiden, for å spre ladingen og dermed tilgjengeligheten mer gjennom døgnet.

2
Tesla / Sv: Tesla og Bitcoin - en bra strategi?
« på: Torsdag 22. Juli 2021, klokken 13:17 »
Så grådighet trumfer miljø også hos Tesla. Skuffende,men ikke overraskende. Synes utviklingen i selskapet viser at de er på vei vekk fra den grønne linjen. De andre produsentene går nå faktisk kraftig i motsatt retning og har mer fokus på miljø i sine beslutninger enn Tesla har om dagen. Antar at f.eks flommen i Tyskland betyr mye i årene som kommer for europeiske produsenter slik at fokuset blir ennå mer rettet mot miljø..I dette lyset så ser jo Tesla sin beslutning ikke bra ut.
Ja det er helt på tryne. Dette siste utspillet signaliserer jo at sløseri med elektrisk energi er helt OK så lenge det dreier seg om fornybar energi.

Selv mener jeg at den økende produksjonen av fornybar energi bør brukes til å erstatte fossil kraftproduksjon, ikke kastes bort på meningsløse ting som bitcoin.

3
Elbilen i Samfunnet / Sv: Aldri mer tyske drittbiler
« på: Mandag 19. Juli 2021, klokken 14:12 »
Og på verdensbasis selger de masse fossilbiler og bygger tilogmed nye fabrikker for produksjon av flere fossilbiler. Bla i Afrika. Der burde jo elbiler være fordelaktig på enda flere måter siden mange land sliter med å få tak i nok fossilt drivstoff.
Ja det er rart de ikke satser på elbilfabrikker og elbilsalg i Afrika, de fleste land der nede har jo massevis av ren elektrisk energi som distribueres over velutbygget og svært stabil infrastruktur  :D ;D :D

4
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Mandag 19. Juli 2021, klokken 13:24 »
Der aktuelle Durchschnittspreis in Deutschland für 1 kWh Strom liegt bei 31,89 Cent/kWh (Januar 2021).
(Gjeldende gjennomsnittspris i Tyskland for 1 kWh elektrisitet er kr. 3.33 / kWh (januar 2021)).

I snitt betaler en tyske husholdning kr. 39.600.- pr. år.
Da er de allerede i den situasjonen at det koster like mye å kjøre hjemmeladet elbil som å kjøre dieselbil.

Med tanke på tysk kjøremønster så vil det også bli mye hurtiglading som fort koster 5-6 kr/kWt, ikke rart det går trått med elbilsalget  ;)

5
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Mandag 19. Juli 2021, klokken 12:56 »
Man trenger ikke å være professor for å skjønne hvordan det vil gå med strømprisene fremover.

Nå som hele EU skal elektrifiseres i stadig raskere tempo samtidig som kullkraft, gasskraft og kjernekraft skal fases ut kommer dagens forholdsvis lave priser snart være et minne blott.

6
Elbiler i media / Sv: Hvor fornøyde er tyskerne med sine elbiler
« på: Onsdag 07. Juli 2021, klokken 15:32 »
Tesla Model 3-sjåfører er i gjennomsnitt de mest fornøyde med sin elektriske bil. Men utover Stromer setter Tesla også rekorder: i premiumsedanene som selges over hele verden, er Tesla nå på første plass med Model 3, til og med foran BMW 3-serie. Dette fremgår av en ny infografikk fra Block-Builders.de.

I en rangering som viser tilfredsstillelsen til elbilførere med sitt respektive kjøretøy, lander Tesla Model 3 uimotsagt på førsteplassen med 82 poeng, etterfulgt av Citigo-e (63 poeng) og Tesla S (56 poeng). Dette viser data fra markedsundersøkelsesselskapet Uscale.

https://block-builders.de/meilenstein-tesla-mit-hoechster-kundenzufriedenheit-und-den-meisten-verkaeufen-im-premium-sektor/
Syns det er veldig morsomt at man kaller det premiumsegmentet ;D

Finnes jo ingen premiumbiler på den listen utover de 3 fra Audi, Mercedes og Jaguar.


7
TAYCAN / Sv: 350 kW ladere på Rudskogen
« på: Mandag 05. April 2021, klokken 16:21 »
Hva betyr egentlig det de skriver der. Egne Porsche-ladere? Stemmer det (ref. Porsches utspill om å bygge eget ladenettverk), eller er det Ionity-ladere som er åpne for alle?
Ettersom de skriver at det er i samarbeid med Porsche så regner jeg med at det dreier seg om Porsche ladere.

Ionity har for tiden ingen stasjoner under bygging i Norge.

Men det er jo ikke utenkelig at laderne også blir tilgjengelige for andre enn Porsche eiere, time will show  :)

8
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Kart over planlagte Ionity hurtigladere (150 - 350 kW)
« på: Torsdag 01. April 2021, klokken 02:19 »
Vet ikke om det blir en del av Ionity nettverket men Porsche installerer for tiden 4 x 350 kW ladere på Rudskogen, estimert ferdig 25 april.

Det er overhode ingen tvil om seriøsiteten til Porsche når det kommer til planene om elektrifisering av modell utvalget.9
TAYCAN / 350 kW ladere på Rudskogen
« på: Torsdag 01. April 2021, klokken 02:12 »
Da er det bekreftet at Porsche installerer hyperladere på Rudskogen.

Jeg gleder meg til første Porsche event i år. Var der i fjor på både Porsche world og Taycan introduction. Cant wait for the next opportunity  :) ;D10
TAYCAN / Sv: Uoriginale felger - hva har du valgt?
« på: Torsdag 01. April 2021, klokken 01:58 »
Vil ikke bruken av uorginale felger medføre at man ikke får «Porsche approved»?
Det kan også medføre problemer med den vanlige garantien.

Ja. Dersom Porsche kan bevise at eventuelle feil skyldes bruka uoriginale felger/dekk.
Hvordan stiller Porsche seg til at man bytter dekkmerke? Skal de ta kundene på det også?
Det står klart og tydelig i kontrakten at garantien kan falle bort ved bruk av uoriginale deler. Porsche kan som sagt være meget vanskelige når det kommer til dette.

Ellers er Porsche utrolig bra på service hvis du skulle få problemer. Så lenge du har nummeret til Porsche assistanse lagret i telefonen vil det ikke ta mange minutter før ting ordner seg.

11
TAYCAN / Sv: Uoriginale felger - hva har du valgt?
« på: Mandag 29. Mars 2021, klokken 14:41 »
Vil ikke bruken av uorginale felger medføre at man ikke får «Porsche approved»?
Det kan også medføre problemer med den vanlige garantien.

12
Elbiler i media / Sv: Porsche med eget ladenettverk?
« på: Torsdag 18. Mars 2021, klokken 21:30 »
Til tross for at Porsche er en aktiv pådriver i Ionity-samarbeidet, vil premium-produsenten også sette opp et eget ladenettverk langs trafikkerte motorveier i Europa. Disse vil kun være åpne for Porsches elbiler. Hensikten er å tilby en unik ladeopplevelse Porsche-entusiastene verdig, skal vi tro Blume. Ladestasjonene vil få tak over seg, slik at bilen, bileierne og laderne slipper å hente håndkle etter et regnskyll.

Lounge-opplevelse
Viktigere og vittigere er det kanskje at ladestasjonene skal tilby et «komfortabelt» venteområde med forfriskninger. Akkurat hvilke komfortable gjenstander og forfriskninger som vil tilbys er uklart.
https://www.tu.no/artikler/porsche-lager-luksuriost-ladenettverk-kun-for-egne-biler/508089

Det var en meget god nyhet, håper de får det til fortest mulig :+1:

13
BMW i3 / 12V batteri begynner å bli dårlig?
« på: Lørdag 13. Februar 2021, klokken 13:32 »
Har en 4 ½ år gammel 94Ah der jeg mistenker 12V batteriet begynner å bli dårlig ettersom jeg ofte får opp meldingen "batteriutlading under parkering"

Er det bare å smukke i et nytt batteri eller må et eller annet gjøres på verksted slik jeg har lest om på noen utenlandske i3 forum?

14
Takk for tipset  :+1:

Dette er nok den beste appen jeg har sett så langt  :)

15
Tesla / Sv: Tesla og Bitcoin - en bra strategi?
« på: Torsdag 11. Februar 2021, klokken 16:52 »
Produksjon av gull slipper ut nesten 1 tonn CO2 per "ounce". Det er 40 millioner ounce i 1125 tonn, noe som gir oppunder 40 millioner tonn CO2 utslipp for denne delen. Sammenligner vi med gasskraft på 360g/kWh tilsvarer dette 111TWh med strøm. Omtrent akkurat så mye som mining av Bitcoin forbruker. Så jeg synes dette er ganske sammenlignbart ja. Bortsett fra at mesteparten av Bitcoin-miningen foregår med fornybar elektrisitet.
Hadde det ikke vært bedre for både klima og miljø hvis man heller hadde brukt den fornybare energien til å minske behovet for kullkraft?

Sider: [1] 2 3 ... 67