Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - OlafGTE

Sider: [1] 2 3 ... 21
1
Elbilen i Samfunnet / Sv: Bør man slippe forbi biler om man kjører i fartsgrensen?
« på: Mandag 09. August 2021, klokken 17:45 »
Jeg mener det er bedre å kjøre forbi på høyre side enn å ligge nærme og blinke. Særlig om du kan kjøre forbi på høyre side uten å bryte fartsgrensen. Det tror jeg politiet er enig i. :police:

Fant et sitat fra UP-sjef Runar Karlsen: "Forbikjøring på høyre side er et grovt lovbrudd, som automatisk fører til at vi vurderer anmeldelse og førerkortbeslag." Ser også ut som standard reaksjon på dette er 6300 kroner i bot og tre prikker på førerkortet.

Å ligge for nært, koster derimot ... 6300 kroner i bot og tre prikker på førerkortet. Hm. Ja ja, for Statens innkrevingssentral er det i alle fall vinn-vinn.

2
Elbilen i Samfunnet / Sv: Bør man slippe forbi biler om man kjører i fartsgrensen?
« på: Tirsdag 03. August 2021, klokken 17:54 »
For her kjører folk 60 i 50-sonen. Det merkelige er at de fortsetter å kjøre i 60 når vi går inn i 70-sonen.
Ikke er det gøy å ligge foran dem, der de ligger og stresser og presser forbi skoler, bolig- og fotgjengerfelt. Og ikke er det gøy å ligge bak dem når man kommer til øde landeveier, der de veiver rundt i kjørebanen, blir vettskremt av hver sving, og generelt viser situasjonsforståelse på nivå med halvdøde fluer. Det er frustrerende å måtte dele veien med slike åpenbart uegnede sjåfører. Men sånn er det. De er overalt på norske veier, og det må vi leve med.

3
Elbiler i media / Sv: Noen som har tilgang til denne artikkelen?
« på: Tirsdag 03. August 2021, klokken 17:39 »
Slike absolutter som du skriver i første linje har medført unødvendig mye kostbar kollektivtrafikk i Norge.
Men hvis jeg hadde formulert innlegget mitt fem ganger lenger for å få med alle forbehold, hadde det blitt kjedelig for dem som liker å kverulere. Valgets kval.

4
Megameter (Mm) er en helt grei avledet SI-enhet for avstand. Den er ikke mye brukt (utenfor astronomi?), men det burde den kanskje vært. Jeg syns i hvert fall det er bedre å bruke prefikset mega, enn å si kilokilo.

5
Tesla i media / Sv: Tesla i utenlandske medier
« på: Fredag 30. Juli 2021, klokken 13:17 »
Auda. Det er brann i den australske mega-batteribanken til Tesla. EEVblog 1411 - Tesla Victoria Big Battery FIRE!

6
Kjøp og salg av deler og utstyr / Sv: 3D-printet oppbevaringsboks for senterkonsoll
« på: Onsdag 23. Juni 2021, klokken 10:58 »
Retoriske spørsmål kan oppfattes som konfronterende og/eller frekke, uavhengig av hva som var intensjonen. Hvis noen lar seg irritere, kan det komme frekke svar. Livet går videre.

7
Elbiler i media / Sv: Noen som har tilgang til denne artikkelen?
« på: Tirsdag 25. Mai 2021, klokken 15:20 »
Siden kollektivtransport er bedre for både miljø og samfunnsøkonomi enn persontransport med bil, er det best for alle at flest mulig velger det. Derfor er jeg helt med på at kollektivtransport bør være det billigste alternativet for de forbrukerne som har mulighet til å velge det. Ellers blir det tilnærmet umulig å få flest mulig over på kollektivtransport.

Hvis kollektivtransport skal være billigere enn å kjøre bil, må det nødvendigvis være dyrere å kjøre bil enn å bruke kollektivtransport. Selv om jeg bruker bil selv, mener jeg at det er sånn det bør være. Jeg regner med at når jeg endelig får råd til en elbil som dekker mine behov og som jeg kan være fornøyd med, så vil det ikke lenger være spesielt mange elbilfordeler igjen. Men det får jeg bare leve med.

Min personlige økonomi er ikke så viktig for samfunnet at det er rimelig å forvente at det er den samfunnet skal innrette seg for å optimalisere. Det finnes viktigere mål.

8
Honda / Sv: Hva skjer med Honda e?
« på: Lørdag 15. Mai 2021, klokken 18:18 »
Jeg så en Honda e parkert i Bergensområdet i dag, den første jeg har sett i levende live. Da jeg fikk øye på den, var jeg allerede i ferd med å kjøre forbi, så jeg stoppet ikke opp for å kikke nærmere. Kult design, men den var knøtt liten ja.

9
Tesla / Sv: Bilopphuggere ber departement «gripe inn» overfor Tesla
« på: Mandag 10. Mai 2021, klokken 08:37 »
På den ene siden syns jeg at det er bra at det er fokus på temaet. På den andre siden er jeg enig i at det kanskje er urettferdig å peke ut akkurat Tesla her.

Sirkulærøkonomi og "right to repair" er viktige tema, og når Tesla fremstiller seg selv eller fremstilles av andre som en bilprodusent med relativt grønn miljøprofil, så ser jeg hvorfor de er et fristende mål for klikkagn rundt dette. Men det er absolutt en problemstilling som fortjener at det sparkes i alle retninger.

10
Tesla / Bilopphuggere ber departement «gripe inn» overfor Tesla
« på: ſøndag 09. Mai 2021, klokken 12:23 »
Norges biloppsamleres forening hevder at Tesla forbyr gjenbruk av bildeler. – Bærer preg av PR-utspill, svarer bilprodusentens representant i Norge.

https://e24.no/naeringsliv/i/9ORGkp/bilopphuggere-ber-departement-gripe-inn-overfor-tesla

11
Elbiler i media / Sv: Klimaskeptikere i kommentarfeltene i nettaviser og Facebook
« på: ſøndag 12. Januar 2020, klokken 22:52 »
Vet ikke hvor mye som egentlig har vært sagt om klimaet i denne tråden. Det har mest vært Just Asking Questions™ og beskyldninger om at klimaforskere lyger. Det siste har i hovedsak vært underbygget med påstander fra "30 000 forskere" som ikke er forskere.

12
Avansert: Batterier og Lading / Et blikk inni ladekladden til en e-Golf.
« på: Fredag 03. Januar 2020, klokken 20:26 »
Big Clive er en nysgjerrig elektriker som plukker dingser fra hverandre på Youtube, og utforsker elektronikken som han finner. Her tar han for seg ladekladden fra en VW Golf GTE, men kladdene som følger med e-Golf og e-Up er visstnok identiske.

https://www.youtube.com/watch?v=DAij_wWeZiY

13
Elbiler i media / Sv: Klimaskeptikere i kommentarfeltene i nettaviser og Facebook
« på: Mandag 30. Desember 2019, klokken 22:35 »
Skjønner ikke hvordan noen kan orke å holde på på den måten uten å få betalt for det.

14
Elbilen i Samfunnet / Sv: Flere elbiler fører til mer kjøring.
« på: Fredag 18. Oktober 2019, klokken 12:20 »
Hvorfor ikke heller spørre om det er en sammenheng, eller bare tilfeldige likheter?
Kanskje fordi kausalitet er en spesifikk type sammenheng, og korrelasjon ikke nødvendigvis er tilfeldig?

15
Elbiler i media / Sv: Ytring på NRK: For mange ladekøer fra helvete
« på: Mandag 14. Oktober 2019, klokken 14:30 »
Da risikerer man jo at bileieren aldri kommer tilbake. Det vil være mye mer praktisk om ladestasjonen har et sånt hundehalsbånd som kan gi støt basert på et radiosignal.

Sider: [1] 2 3 ... 21