Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - hanche

Sider: [1] 2 3 ... 39
1
Kia Soul EV / Sv: UVO app
« på: Tirsdag 27. Oktober 2020, klokken 21:03 »
Hmm, jeg skal se etter den innstillingen neste gang jeg har noen ledige minutter i bilen.

Ombordladeren i Soul (også den nyeste) er vel 1-fas så vidt jeg vet, og med begrensning på 32 A inn får du da 7,3 kW omtrent. Jeg er nokså sikker på at jeg har sett min lade med 7,2 kW, i hvert fall. Jeg er nokså sikker på at det er øvre grense for ombordladeren.

2
Kia Soul EV / Sv: Kartet i 2020-modellen
« på: Tirsdag 27. Oktober 2020, klokken 17:08 »
Ja, når det gjelder fartsgrenser er kartet så lite til å stole på at det ikke er morsomt en gang. Jeg bruker det bare av og til, når jeg er på vei ut av tettbygd strøk og lurer på om jeg har oversett skiltet som opphevet fartsgrensen der jeg nå ligger i 50 eller 60 på åpen landevei.

3
Kia Soul EV / Sv: UVO app
« på: Tirsdag 27. Oktober 2020, klokken 17:03 »
Nei, ingen mulighet til å justere ladehastigheten så langt jeg vet. Noen ladestasjoner har slik justering innebygd. Nå er ombordladeren i Soul så treg i utgangspunktet at det neppe er noe poeng i å justere ned ladehastigheten, om det ikke er for å unngå at det går en sikring. Og hurtiglader du, er jo poenget at du vil ha størst mulig ladehastighet, innenfor hva batteriet tåler. Og det ordner bilens BMS automatisk.

Når det gjelder det med telefonnummeret er jeg redd du må søke hjelp hos forhandleren. For all del, fortell om resultatet her, så andre kan ha glede av det du finner ut. Ni siffer er uansett feil for et norsk telefonnummer, det skal være åtte.

4
Kia Soul EV / Kartet i 2020-modellen
« på: Mandag 26. Oktober 2020, klokken 17:30 »
Kartet i de gamle modellene kom som kjent på minnekort og måtte oppdateres manuelt. Nå blir det oppdatert over nett, stemmer ikke det? I hvert fall dukket den nye tunellen forbi Soknedal (E6 et godt stykke sør for Trondheim, for de som ikke er lokalkjent) opp allerede da jeg kjørte den kort tid etter at den var åpnet. Men på den annen side er den nye motorveien forbi Klett (like sør for Trondheim) ennå ikke med, enda den har stått ferdig i over et år nå, tror jeg. Der viser kartet den midlertidige veien, med masse rundkjøringer, som ble brukt under byggingen av motorveien.

Noen som har innsikt i hvorfor det er sånn? Har dere lignende opplevelser andre steder i landet?

5
Kia Soul EV / Sv: UVO app
« på: Mandag 26. Oktober 2020, klokken 17:23 »
Appen viser ikke ladehastighet, dessverre. Men du kan se det i bilen, nærmere bestemt midt i konsollet bak rattet. Der vises også et estimat på gjenværende ladetid. Jeg kan ikke hjelpe med telefonnummerproblemet, men kanskje det kan ha noe med landskode? Kan hende skal du ha +47 eller bare 47 foran, eller kan hende ikke.

6
ChaDeMo/Combo hurtigladere / Sv: Fremtidens ladestasjoner i Norge?
« på: ſøndag 25. Oktober 2020, klokken 10:04 »
Skal vel ha ganske stor tank på fossilbil om man skal måtte stå i 5 minutter for å fylle tanken på den.
Det kan du jo ha rett i. Sant å si er det så lenge siden jeg har fylt bensin på noe annet enn en båt (og da sjelden mer enn ti liter) at jeg ikke lenger har noen følelse for hvor lang tid det tar. Men det kommer også litt tid i tillegg med å fikle med bankkort og kvittering, hvis man vil ha det.

7
ChaDeMo/Combo hurtigladere / Sv: Fremtidens ladestasjoner i Norge?
« på: ſøndag 25. Oktober 2020, klokken 00:20 »
Viktigere med å beskytte de som står der i 5 minutter enn de som står mange ganger lenger!
Tja, når du fyller bensin må du stå ute under hele prosessen. Men når du lader, kan du sitte godt og varmt og tørt inne i bilen, unntatt akkurat når du skal starte og stoppe ladingen. Så det der var kanskje ikke det beste argumentet for tak over laderen.

8
Alt det andre / Sv: Co2 forgifting
« på: Torsdag 22. Oktober 2020, klokken 12:45 »
CO2 er også giftig, men i mye høyere konsentrasjoner enn CO. Og så vidt jeg vet, går CO2-forgiftning fort over, når man får puste normal luft igjen.

9
Elbilen i Samfunnet / Sv: Høyre har bestemt seg - mer avgift på elbil
« på: Torsdag 22. Oktober 2020, klokken 12:37 »
"Den som vet hvordan lover og pølser blir laget får aldri mer en rolig natts søvn" sa Tysklands første kansler Otto von Bismarck.
Dette er jo et kjent sitat, selv om jeg ikke har sett det knyttet til nattesøvn før  – men det er lite som tyder på at von Bismarck sa det. Det gjorde derimot John Godfrey Saxe, i 1869 eller tidligere:
Sitat
Laws, like sausages, cease to inspire respect in proportion as we know how they are made.
Mer her: https://quoteinvestigator.com/2010/07/08/laws-sausages/

Ikke for det, jeg lager pølser hjemme, og synes resultatet er riktig så spiselig.

10
Kia Soul EV / Sv: spørsmål til erfarene Soul spy-appbrukere
« på: Lørdag 10. Oktober 2020, klokken 20:47 »
Jeg må si at GOM har vært bemerkelsesverdig korrekt på mine biler. Unntaket er når jeg skal ut på langtur etter en lengre periode med småkjøring, men den tar seg raskt inn igjen. Men så har jeg heller ikke hatt noen elbil lenge nok til at batteriet har tapt seg nevneverdig.

11
Kia Soul EV / Sv: Kia Soul EV 64KWT exclusive 2020 modell
« på: Lørdag 10. Oktober 2020, klokken 19:33 »
Jeg kjøpte det takstativet etter å ha navigert meg frem hit:

https://autoload.no/butikk/finn-ditt-takstativ/kia/e-soul-5dr-hatch-ir-19

Men jeg har ikke rukket å montere det ennå. Håper det passer.

Uheldigvis er de utsolgt der jeg kjøpte fra, men kanskje de kan skaffes andre steder?

12
Kia Soul EV / Sv: Tom for strøm (12v)
« på: Tirsdag 06. Oktober 2020, klokken 14:00 »
Du store. Det må være noe nytt de har funnet på. Men det er selvsagt en velkommen nyhet.

13
Kia Soul EV / Sv: Tom for strøm (12v)
« på: Onsdag 30. ſeptember 2020, klokken 16:58 »
De hevdet også at 12V kun lades fra hovedbatteriet under kjøring, eller under lading av hovedbatteriet.
Akkurat det er i hvert fall korrekt: Når bilen ikke lades og ikke er skrudd på og kjøreklar, er hovedbatteriet helt frakoblet alt annet i bilen. Det er et par releer som sørger for det. (Eller kontaktorer – så vidt jeg forstår er ikke en kontaktor annet enn et ekstra kraftig rele, beregnet for større strømstyrker enn releer flest.)

Du kan høre kontaktorene slå inn når du skrur på bilen, eller når du starter lading.

14
Kia Soul EV / Sv: Ny bil - og tysk brukermanual!
« på: Mandag 28. ſeptember 2020, klokken 07:59 »
Til de mer tekniske spørsmålene dine:
  • Du kan få bort ryggelyden ved å trykke på en knapp som du finner under dashbordet til venstre for rattet. Der er det en hel serie med knapper, ryggelyden (og romskiplyden som lages når du kjører fremover i lav/moderat fart) kan skrus av med en knapp lengst til høyre. Den har gult lys i, jeg husker ikke teksten på den, men et eller annet intetsigende som ESS eller noe slikt. Når det gule lyset er av, er bilen stille. Den husker ikke settingen fra gang til gang, så dette må du gjøre hver gang du starter bilen.
  • Du store, jeg visste ikke at den hadde fotoboksvarsling en gang! Jeg følger kanskje usedvanlig dårlig med.
  • Samme sted, nede til venstre, finner du også en knapp for å skru av filholderassistenten eller hvadetnåheterfornoepånorsk. Den har ikke gult lys i, men står omtrent i midten, over en knapp som har gult lys. Den viser vel et symbol som antyder dette (bilde av de to stripene i veien). Knappen til høyre for den, i full høyde, tar HUDen opp og ned. For øvrig vil jeg ikke anbefale å ta hendene av rattet selv med denne på, men den gjør det mye enklere å holde filen på motorvei og andre gode veier. Denne huskes heller ikke når du skrur av bilen, så må deaktiveres hver gang du ikke vil ha den. Selv skrur jeg den av på smale, svingete veier, der det ofte er greit å kutte litt svinger når det ikke er trafikk imot.

15
Kia Soul EV / Sv: Hurtiglading e-Soul
« på: Onsdag 23. ſeptember 2020, klokken 19:39 »
Uten at jeg har sjekket i praksis: har dere aktivert batterivarmer i menyen?
Hmm. Jeg har i hvert fall ikke deaktivert den! Jeg var ikke klart over at det var noe om det i menyen. Jeg skal sjekke neste gang jeg skal ut med bilen.

Sider: [1] 2 3 ... 39