Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - ProsjektX

#1
Bestilling og levering / Sv: Fargevalgets kvaler…
torsdag 08. februar 2024, klokken 10:32
Sitat fra: Stjerneglis på tirsdag 06. februar 2024, klokken 10:11Rart med norske bilkjøpere og farger. En kollega av meg prøver å selge en RØD TM3 og får høre fra flere forhandlere at denne fargen er vanskelig å selge som bruktbil... Skulle tro det var hvit de snakker om.
Nordmenn elsker jo å gå i flokk og ingen vil skille seg ut.. så derfor er det for det meste svarte og hvite biler... :( Derfor kjøpte jeg Midnight Cherry red... :)
#2
Kjøpe elbil? / Sv: Ingen kjøper Hongqi
tirsdag 06. februar 2024, klokken 10:09
Lurer på hvordan bruktmarkedet er på disse..? Hvor raskt går de, og hva går de for? Tipper produsent eller importør kommer til å ta denne vekk fra markedet ganske snart. Kan ikke lønne seg mye lenger å være tilstede i Norge. Så tror det kan bli spennende å eie en slik bil etterhvert
#3
Model Y / Sv: Klimaanlegg - Kaldt på lårene
mandag 08. januar 2024, klokken 11:57
Henger meg litt på her, har alltid syntes det er for lite varm luft mot føttene. Er det noen som mener det ikke skal være sånn?
I tillegg, om det henger sammen med noen av de siste sw oppdateringer eller ikke, men periodevis faller temperaturen i bilen med ca 2-3 grader, nok til at de kjennes kaldt, for deretter å gå over igjen etter et par minutter. Har ikke lagt merke til det før en gang i desember mener jeg å huske.
#4
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
torsdag 30. november 2023, klokken 21:50
Anbefaler å høre på siste episode hos Wolfgang Wee med diskusjoner rundt NTNUs og Rystads rapporter om Atomenergi i Norge. Litt småprat i starten, som det pleier å være hos Wee, men en god gjennomgang med Jonas Kristiansen Nøland ved NTNU og en del skarpe kommentarer til hva som skjer.

https://www.youtube.com/watch?v=B-qfBF3dI_c&ab_channel=WolfgangWeeUncut
#5
Batteribytte og ladestasjoner / Sv: BaaS og fremtidig salg av bil
tirsdag 31. oktober 2023, klokken 12:16
Hele konseptet til Nio fremstår dødfødt, og dyrt. Bare lurer på, hva skjer med bil som f.eks blir hentet av namsmannen og tvangssolgt på auksjon... hvordan kan Nio tvinge en ny eier til å videreføre en Baas avtale..? Kan de stenge av hele bilen om du ikke går inn på det??
#6
Kjøpe elbil? / Sv: Masete bilselgere
torsdag 26. oktober 2023, klokken 16:39
Opplevd lignende fra en BNH selger for en tid tilbake, nevner ikke noe mer enn det, men ble kontaktet på Facebook også... Ble fort klart at der gadd jeg ikke handle ihvertfall
#7
Model Y / Sv: Fersk TMY eier - erfaringer så langt- etter to mnd
lørdag 21. oktober 2023, klokken 10:50
Sitat fra: Nimrad på lørdag 21. oktober 2023, klokken 09:53
Sitat fra: turfsurf på lørdag 21. oktober 2023, klokken 06:50Men man må kjenne talekommandoene. F.eks må man si "kjør til", ikke "naviger til" som med Siri.
Og det mener jeg viser hvor lite smart den er.
Dette er også mitt ankepunkt, å måtte huske spesifikke ord, når det er et utall synonymer og måter å uttrykke hva man vil så er det ikke bra nok implementert. Min forståelse var at Tesla var lysår foran på SW, men det har åpenbart vært mye buzz bare
#8
Model Y / Sv: Fersk TMY eier - erfaringer så langt- etter to mnd
lørdag 21. oktober 2023, klokken 09:39
Sitat fra: Otkristo på fredag 20. oktober 2023, klokken 18:21Fasinerende lesing. Med så mange «mangler» så kjøpte du Tesla likevel.  Artig.
Prøvekjørte du Teslaen før du kjøpte ?
Tja, 1 time prøvekjøring, ikke så lett å avdekke alt da, noen ting tar litt tid å oppdage og finne ut av. Dette er ikke mangler mener du, ettersom du skriver "mangler"? Uansett, prøver også å bringe litt balanse til fan-boy'sa som vanskelig inrømmer at TMY og TM3 er folkevogner, som har mange mangler fra hva man forventer av en moderne bil i dag. Bilen er et kompromiss per i dag. Ble lei av Ioniq5 som forrige bil, som på mange måter er bedre utstyrt, men garantisaker og lange deletider så hevet jeg det kjøpet etterhvert.
#9
Model Y / Sv: Fersk TMY eier - erfaringer så langt- etter to mnd
fredag 20. oktober 2023, klokken 11:09
Deler mange av dine erfaringer, som relativt ny i Tesla verdenen, med 2 måneders erfaring i TMY, har det kommet noen overraskelser, og skuffelser underveis.

- Ingen automatikk for auto omluft i tunneler, som mange andre biler, bla Kia/Hyundai
- Litt dårlige seter
- Ingen ventilasjon i seter. Plastikk "skinn"
- Ikke "blended brakes" som alle andre, at regenerering følger bremsepedalpådrag, med mulighet for innstillinger
- Savner "auto-regen" fra Hyundai/Kia, hvor bilen bremser på regenerering automatisk (radar) etter forankjørende når gasspedalen slippes
- Ikke fotoboksvarsler
- Ikke frontkamera eller p-sensorer
- Ikke 360 kamera, eller mulig å vise kameraer som peker fremover (må kjøre på noen veldig trange plasser)
- Litt for mye hjulstøy (romling), dårligere enn f.eks Ioniq 5, og sikkert mye annet
- Litt utdatert design
- Kjedelige lakkfarger
- Veldig dårlig fjernlysautomatikk (alle andre leverer bedre vil jeg påstå)
- Mange uforklarlige oppbremsninger på adaptive cruise. Kan skape farlige situasjoner
- Det værste er egentlig at jeg synes SW interface er mye dårligere enn jeg hadde trodd. "Alle" hyper hvor bra Tesla er, men
-- Små knapper, vanskelig å navigere under kjøring
-- mangler helhetlig tanke rundt layout og bruk. Det virker som om de har glemt at sjåføren er brukeren. Interfacet funker for en tablet, men ikke for bil hvor fokus skal være primært på veien. Viktig info og navigering må være så nærme synsfeltet på veien som mulig
-- viktig info som vindusvisker og lysinnstillinger kommer som pop-up nede til venstre, og må ta fokus vekk fra vei
-- Skype integrasjon er dårlig, med knapper og layout over hele skjermen slik at man må trykke over hele skjermen for å navigere, også helt til høyre
-- ingen DAB kanal-media
-- => Dette kunne vært gjort mye bedre. Men de har ihvertfall brukt tid til virtuelle prompeputer  :'(

+ God plass
+ Effektiv
+ Sprek nok (selv om LR føles litt slapp etterhvert..)
+ deilig å slippe nøkler / keyfob
+ lave servicekostnader
+ ok pris

=> Alt i alt er TMY en "folkevogn", og det må man bare akseptere, på godt og vondt. Om jeg ville valgt TMY igjen? Det kommer an på både alternativer og pris som måtte eksistere om 1 -2 år.
#10
Model Y / Sv: Plassering av bombrikke ute av syne
fredag 13. oktober 2023, klokken 21:27
Lakkert den svart og plassert den bak speilet. Ute av syne, og synes ikke fra utsiden
#11
Tesla SW og AP / Sv: Elendig fjernlysautomatikk
tirsdag 10. oktober 2023, klokken 09:02
Sitat fra: sjokomelk på tirsdag 10. oktober 2023, klokken 08:35mens et menneske skrur de på 1 billengde FØR du møter møtende bil
Det er en annen diskusjon men det er noe av det mest irriterende som er lært bort på kjøreskoler de siste årene. alt annet enn å slå på etter at du har passert motgående sjåfør vil blende, selv om du får lyset fra siden.
Uansett, automatikken fungerer betydelig bedre på f.eks Kia og Hyundai, og sikkert de fleste andre merker. Åpenbart at det er store rom for forbedringer her på Tesla... Blir bare litt oppgitt av Tesla hypen, hvor ledende de er på smart SW osv, som åpenbart ikke er riktig.
#12
Tesla SW og AP / Elendig fjernlysautomatikk
tirsdag 10. oktober 2023, klokken 08:11
Fikk prøvd litt fjernlysautomatikk på tur i Danmark, hvor de er på kjipern og nesten ikke har veibelysning.. Altså for det første så slåes fjernlys på seint etter biler har passert, men det fungerer også skikkelig dårlig da automatikken er "redd for" stolper langs veien med reflekser, slik at når reflekense lyser opp når fjernlys går på så går de ofte fort av igjen, og slik går automatikken av og på av seg selv. Morsomt... I tillegg har automatikken helt angst for røde lys, selv om biler foran befinner seg 100-vis av meter foran, og gjerne også langt ute i svinger slik at de aldri vil blendes.

Så.. hele greia står til stryk hos meg ihvertfall, ubrukelig rett og slett. Selve fjernlyset synes jeg var bra, men automatikken var helt på trynet. Skal det virkelig være sånn?!
#13
Tesla SW og AP / Sv: Plutselig dugging i tunell
torsdag 05. oktober 2023, klokken 13:19
Er litt rart at Tesla som skal være så smarte på SW ikke engang har lagt til auto mulighet for fuktkontroll og resirkulering før man kjører inn i tuneller, til og med Kia / Hyundai gjør jo dette.
#14
Tesla SW og AP / Sv: FSD – vår tids største bløff?
tirsdag 26. september 2023, klokken 10:09
Så lenge Tesla ikke engang har adaptiv cruise som fungerer rimelig pålitelig, så er FSD så langt unna at ingen bør forvente at FSD når "endelig" utgivelse. Nevner bare med ACC at bilen til stadighet får panikk når biler kommer imot, følger for tett, bremser i hytt og pine uten tilsynelatende logiske hendelser (ikke noe med feil lesing av skilt), kjører som en kenguru med stop and go i kø, osv... Når ikke noe så grunnleggende fungerer vil det aldri komme FSD i levetiden på de bilene som er solgt per i dag, det har jeg null tiltro til, uten å ta hensyn til kompleksiteten til FSD.
#15
KIA / Sv: Kia EV9
fredag 22. september 2023, klokken 10:52
Igjen, om man er ute etter EV9 så er det bare å handle i Sverige til rundt 120k rabatt eller i Tyskland til rundt 70k. Finnes ingen grunner til å støtte BOS her med ågerpriser, som vanlig... Ellers kommer ioniq 7 snart også og kan være interessant om hyundai er mer edruelige med prisingen.
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA