Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Merce

#1

Det er jo ingen logisk grunn til at elbiler skal kjøre i kollektivfeltet nå som størstedelen av salget er elbiler. Da det var et nisjeprodukt var det greit, men ikke nå.

Hovedproblemet som har blitt tydeliggjort etter at kollektivfeltet ble stengt for elbiler, er den ekstreme underkapasiteten som er i veinettet rundt Oslo samt nesten ikke alternative ruter ifm ulykker, veiarbeid etc etc.
Men ingen snakker om å øke den, tvert i mot er det satt som en forutsetning for utbyggingen av E18 at det ikke skal bli kapasitetsøkning. Helt nisseland. Det er til å begynne å grine av.

#2
Sitat fra: ToWalkOrDrive på onsdag 19. juni 2024, klokken 09:03Men enig i at det er en bra her og nå løsning, selv om jeg synes de kunne latt vanlige elbiler kjørt i kollektivfeltet. Da kunne de f.eks. latt biler med reg-nr som sluttet på partall kjøre i kollektivfeltet på datoer med partall, og oddetall på oddetallsdatoer. Da ville en utnyttet veisystemet bedre, uten å ødelegge for mye for de 60 bussene som går på 3 timer.

Eller dieselbiler da det er de som forurenser mest ved å stå i kø..
#3

Åpnes nå gradvis for tungtransport, fornuftig synes jeg.

https://www.tv2.no/broom/na-tar-de-ko-grep-i-oslo/16778746/
#4
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
søndag 16. juni 2024, klokken 16:42
Sitat fra: Gazer75 på lørdag 15. juni 2024, klokken 09:21Er faktisk dei som knapt har råd til tak over hovudet og så kjem du med dette?

Skjønner ikke at hytte er luksus.

Hva med en sydenreiser? Hva med bil#2?

Hva med biff? Ingen trenger biff.
#5
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
søndag 16. juni 2024, klokken 16:33
Sitat fra: hELgenen på lørdag 15. juni 2024, klokken 09:25Formålet med en skatt eller avgift må være å begrense naturinngrep

Men du vet like godt som meg at det ikke er formålet med eiendomsskatt..  ;) (Jeg betaler selv nesten 7000,- i eiendomsskatt formen hytte uten strøm/vann i et lite utbygd omr og det er jo en ren fiskalavgift i og med at jeg ikke får nyte godt av noen av kommunens tilbud uten å i tillegg betale for de.)

Vil man begrense hyttebygging ut fra et ønske om færre naturinngrep, må man sørge for det gjennom lovverk og ikke skattelegge allerede bygde hytter.

Ut fra et miljøperspektiv er det jo rart at samfunnet skal straffe en relativt miljøvennlig feriemåte kontra å f eks legge mye mer skatt på utenlandsreiser etc etc.
#6
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
lørdag 15. juni 2024, klokken 08:22
Sitat fra: Gazer75 på fredag 14. juni 2024, klokken 14:56Så ja, har ein råd til hytte så skal ein ikkje klage spør du meg.

Dette er jo tullete, det er snakk om forskjellige prioriteringer!

Blir like feil som å si at dersom du har råd til noe annet enn gårsdagens brød i butikken har du godt av å bli skattet hardere..!
#7
Sitat fra: BubbaJoFet på torsdag 30. mai 2024, klokken 19:32Hvor betaler man 50% skatt i Norge?

Ikke noe problem med litt formuesskatt (som jeg antar han har).
#8
Sitat fra: RJK på torsdag 30. mai 2024, klokken 13:46Liten oppdatering, Oslo er blitt blå igjen! Vi fikk nok av rød-grønt ved sist valg! ;)

Jada, jeg vet det, men Høyre har jo blitt nærmest like ekstremt som MDG på en del områder..
#9
^^
Hehe, godt sagt, men en sosialist vil aldri kunne forstå det..
#10
Sitat fra: daktari på tirsdag 28. mai 2024, klokken 16:55For oss som bor ved Ullevål har stengningen til ett felt på Ring 3 i mai vært helt katastrofe. Megakøer nesten hele lyse delen av døgnet, forplanter seg i alle smågater og skoleveier selv et stykke unna Ring3, for folk kommer ikke ut på hovedveien. MDG lokalt foreslo permanent kollektivfelt på Ring 3, noe som er komplett urealistisk.

Jamen nå har da folket i din by stemt på et styresett som mener at du i all hovedsak skal gå eller sykle. Eller til nød bruke kollektivt, hvis bussene ikke står og spinner på dårlig brøytede veier eller togene står pga jordfeil på OsloS.
Dette kan ikke komme som noen overraskelse, og det blir nok bare verre.
#11
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
torsdag 30. mai 2024, klokken 11:00
Sitat fra: Counterpointer på mandag 27. mai 2024, klokken 21:31Det virker nesten som det er blitt en innsats på veldig mange fronter for å gjøre solceller så lite attraktive som mulig.

-forslag om skatt på produksjon
-nettleie
-minsket Enova støtte
-mange netteiere som ikke ønsker solceller inn i nettet sitt

Sikkert noe jeg har glemt også....

Jepp, alt som ikke er vindkraft skal ugunstiges  >:(
#12
Men hydrogenbiler har tydeligvis fortsatt tilgang til kollektivfeltet.. Ref sak i E24 men har ikke tilgang.
#13
Sitat fra: Rollep på mandag 15. april 2024, klokken 18:18Kinas støtte til Putin gjør at de er allerede vår fiende.

Men myndighetene våre tør ikke si det da de er altfor glade i kortsiktige inntekter..
#14
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
tirsdag 02. april 2024, klokken 09:57
Sitat fra: ToWalkOrDrive på tirsdag 02. april 2024, klokken 08:25Tenker at vindmøller for å hjelpe norsk industri og forbrukere er noe vi må akseptere. Men når hundrevis av møller blir brukt for å fase ut en brøkdel av et tysk velfungerende kjernekraftverk så er vi på ville veier. Fra årets skitur i Agder.

Ja, og så snakkes det om at vi skal bevare mer av naturen.. >:(
Jeg vil hevde at til sammenligning, er hytteutbygging rene utsmykkingen av naturen!
#15
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
tirsdag 02. april 2024, klokken 09:54
Sitat fra: hELgenen på tirsdag 02. april 2024, klokken 08:53Jeg vet ikke helt hva regjeringen vil med alle disse pengene. Det eneste vi ser i media er jo hvordan de kaster bort pengene på idiotiske prosjekter som ikke gir noe tilbake til den vanlige innbygger.

De skal trolig fortette sin økonomisk totalt ødeleggende politikk, ingen ting tyder på noe annet. Bare å sikre seg best mulig, snart tror jeg der er irreversibelt.
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA