Nyhetsbrev

Få vårt månedlige nyhetsbrev tilsendt på epost med alt du trenger å vite om elbil og lading.

E-post *

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring

Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - emurof

Sider: [1] 2 3 ... 94
1
Model 3 / Sv: Model 3 - norske priser
« på: Onsdag 27. Mai 2020, klokken 13:51 »
Priser satt ned i USA. Ikke skjedd noe med norske priser (foreløpig)https://electrek.co/2020/05/27/tesla-cuts-prices-lineup/Blir vel spist opp av en stadig svakere krone? :(

Kronen har styrket seg mot dollaren igjen. Nå under 10 kroner for en dollar, mot 10-11 tidligere.

2
Lade hjemme / Sv: Easee / Tibber ladestasjon
« på: Tirsdag 26. Mai 2020, klokken 13:19 »
Vil Easee-boksen være enkel å administrere for et borettslag som har en håndfull plasser det skal settes opp lading på?
Easee home versjonen er tungvindt å administrere hvis man skal ha mange brukere på flere bokser. Man må logge på den enkelte boksen for å legge inn / slette rfid. Er det dedikerte bokser vil det ikke være noe problem.

Er det proff versjonen så er det vel ett felles grensesnitt.

Vil lastfordeling fortsatt fungere med home-versjonen da?

3
Lade hjemme / Sv: Easee eller Zaptec?
« på: Tirsdag 26. Mai 2020, klokken 10:57 »
Når jeg leser denne tråden så fremstår Easee som en kynisk måte å "fange" kunder på. En ladestasjon er noe som skal vare i kanskje flere tiår. Forventer Easee da at man skal betale dem hver eneste måned i flere tiår for å lade? At man ikke egentlig eier sin egen ladestasjon?

4
Lade hjemme / Sv: Easee / Tibber ladestasjon
« på: Tirsdag 26. Mai 2020, klokken 10:34 »
Vil Easee-boksen være enkel å administrere for et borettslag som har en håndfull plasser det skal settes opp lading på?

Finnes det eventuelt noen løsninger for automatisk fakturering av forbruk? Boksene må jo kobles mot felles sikringsskap, men hver parkeringsplass brukes av de beboerne som har fått tildelt det.

5
Avansert: Batterier og Lading / Sv: CaCharge møter Zaptec med faseomkobling
« på: Mandag 25. Mai 2020, klokken 19:07 »
Er det noen som har erfaring med CaCharge-boksene?

6
Ohmia har en "Hvilken avtale passer for deg?"-del på siden sin der du kan se hva du kan måtte betale:

https://www.ohmiacharging.no/

7
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: Onsdag 13. Mai 2020, klokken 10:38 »
Solute alt på 780 for noen dager siden etter å ha vært med siden 250 og 500. Føles godt, har ingen tro på mer vekst, alt av potensiell verdi i de mest optimistiske analyser er allerede priset inn. Selvkjøring og autonom taxi er 5-10 år unna og har nesten stått stille i 4 år nå. Konkurrentene er bedre enn før, batteriteknologi er treige greier og ingen gjennombrudd i horisonten. Kjøper meg inn på 350 igjen, sees da!

Hvis du hadde ventet i 5-10 år så kunne du kanskje ha tidoblet gevinsten din.

Jeg tror i motsetning til deg at mye ikke er priset inn. Markedet har ikke tatt inn over seg at Teslas plan er i ferd med å bli gjennomført.

Jeg tror heller ikke energidelen av Tesla er priset inn, og Musk har sagt at den kan bli større enn inntektene fra salg av biler og relaterte tjenester (blant disse tjenestene er at Tesla kan selge abonnement på tjenester drevet av programvare som dermed blir ren profitt rett i lomma. Et eksempel er at FSD vil komme som en abonnementsløsning i tillegg til at man kan kjøpe det for en engangssum).

Hvis du tror det ikke er noen gjennombrudd på batterifronten så tror jeg også du tar feil. Ikke bare har teknologien gradvis blitt bedre og vil fortsette å bli bedre (det kommer stadig nye patenter fra Tesla). Batteridagen senere denne måneden vil bli veldig interessant der. I følge Musk har de ganske saftige nyheter.

Jeg tror du forhastet deg. Men greit nok, det er lov å ta gevinst. Men med mindre hele markedet krasjer tror jeg du skal slite med å kjøpe deg inn igjen veldig langt under dagens nivå.

8
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: Onsdag 13. Mai 2020, klokken 10:13 »
Siste nytt nå er at Alameda går med på gjenåpning, men da kommende uke. Tesla har visst tilfredsstilt noen krav Alameda County kom med.

Det jeg reagerer på er at Tesla påstår at lokale myndigheter ikke har svart på telefoner eller e-poster, slik at det ser ut til å ha forsinket tillatelse til gjenåpning.

9
Model Y / Sv: Spekulering - når kommer den første kundebilen?
« på: Tirsdag 05. Mai 2020, klokken 14:02 »
Er det ikke mulig at litt færre vil kjøpe seg bil og at dersom produksjonen tar seg opp ganske greit hvis de kommer i gang nå i mai, så vil de kunne produsere såpass mange at de kan levere til Europa som planlagt likevel fordi koronakrisen gir litt færre kjøpere i USA?

Men det er vel akkurat det det ikke er planlagt med, dvs levere biler til Europa produsert i USA.

De planla også å kun produsere SR+ for det kinesiske markedet i Kina og sende LR og P over havet, men ombestemte seg på grunn av situasjonen i verden. Planer forandrer seg raskt.

10
Model Y / Sv: Spekulering - når kommer den første kundebilen?
« på: Tirsdag 05. Mai 2020, klokken 10:12 »
Og med litt forsinkelse eller innkjøring av fabrikken så er vi fort mot slutten av 2021 før det blir særlig volum på leveransene. Jeg håper fremdeles på at de sender over biler fra USA, men det er vel kanskje ikke så realistisk

Er det ikke mulig at litt færre vil kjøpe seg bil og at dersom produksjonen tar seg opp ganske greit hvis de kommer i gang nå i mai, så vil de kunne produsere såpass mange at de kan levere til Europa som planlagt likevel fordi koronakrisen gir litt færre kjøpere i USA?

11
Tesla i media / Sv: Tesla i norske medier
« på: Tirsdag 05. Mai 2020, klokken 09:36 »
De mente vel at dokumentasjonen ikke holdt. Kan jo være at Tesla sin dokumentasjon ikke var i henhold til myndighetenes standard?

Dokumentasjon på at noen hos ansatte hos EPA har tabbet seg ut, løyet om det for å beholde jobben, og glemt at Tesla sitter på detaljerte logger over bilene?

12
Tesla i media / Sv: Tesla i norske medier
« på: Tirsdag 05. Mai 2020, klokken 09:20 »
Flere som krangler med Tesla, denne gangen Amerikanske myndigheter:
https://www.tek.no/nyheter/nyhet/i/qLakRL/derfor-krangler-tesla-og-amerikanske-myndigheter-om-145-kilometer

Litt merkelig av EPA å "krangle" med et selskap som faktisk sitter på detaljerte logger over hva som har foregått med bilen, kanskje?

14
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: Lørdag 02. Mai 2020, klokken 10:58 »
Seriøst?

Jeg er enig med ham i at aksjen er overpriset når man ser på situasjonen i verden i dag.

Men den falt overraskende lite. Den bikket under 700 en liten stund, men gikk så over igjen. Så totalt sett gikk den ikke så fryktelig mye ned. Ikke så mye ned som den burde hvis aksjekursen skulle tatt hensyn til situasjonen.

15
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: Lørdag 02. Mai 2020, klokken 10:56 »
Ja det er jo litt strengere der borte, hvor folk tydeligvis risikerer å bli arrestert om de forlater sitt eget hjem.

Det gjør man i Norge også, dersom man er i karantene.

Sider: [1] 2 3 ... 94