Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - gte-bjørn

#1
ID.3 / Sv: Døråpning med "keyless" virker ofte ikke.
søndag 28. januar 2024, klokken 22:47
Jeg sjekket min VIN på den siden, og den listet kun opp de tre tingene jeg har fått utført, men sier de er "Outstanding". ::) Ikke helt til å stole på men man kanskje ikke forvente at de har alle data herfra Down Under ;)
#2
ID.3 / Sv: Døråpning med "keyless" virker ofte ikke.
søndag 28. januar 2024, klokken 22:30
Sitat fra: daktari på søndag 28. januar 2024, klokken 18:52Det er en sw oppdatering ute for håndtak. Og det mekaniske kan jo svikte. Verksted neste.

Har du mer info om dette? Nei jeg tror ikke det er noe mekanisk. Jeg skal snart ha service og kan da det opp da, det er jo ikke en kritisk feil.
#3
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Eviny ladestasjoner
søndag 28. januar 2024, klokken 21:17
Nei, ingen ladebonus på meg :( Det hjelper ikke at jeg har ladingene i appen, jeg hadde ikke aktivert bonus på forhånd. Jeg gjorde det nå og fikk 50kr men det står 0/10 så jeg antar det bare er en startbonus. Edit: så da deaktiverte jeg den, ingen vits før jeg skal på langtur igjen.

Så da lurer jeg fortsatt på hvor mye jeg gikk glipp av, er det et visst antall %?
#4
ID.3 / Døråpning med "keyless" virker ofte ikke.
søndag 28. januar 2024, klokken 18:02
Jeg har periodevis vært plaget med at min ID.3 ikke vil åpne dørene når jeg tar hånden innenfor håndtaket. Det har kommet og gått men nå skjer det kanskje hver tredje gang eller mer. Det virker helt vilkårlig. En sjelden gang er det låsing som ikke virker, og én gang ville bakluken ikke åpne seg. Jeg må finne fram nøkkelen og trykke på åpne-knappen, og da virker det alltid.

Jeg kan etterhvert eliminere flere feilkilder:

 - Det er ikke nøkkelen, for jeg har samme problem med begge nøklene
 - Det er ikke dårlig batteri, for det feiler også med nytt batteri, og med flere ulike nye batterier.
 - Det er ikke bilen som generelt ikke gjenkjenner nøkkelen, for det skjer også etter at den har blinket med lysene for å vise at den har registrert den. Og den reagerer også hvis jeg klikker på sensoren som skal låse døren. Og jeg har aldri problemer med å starte bilen.
 - Det er ikke selve sensoren ved dørhåndtaket på førersiden, for når den ikke vil åpne så vil den heller ikke på passasjersiden. Tilsvarende de få gangene den ikke vil låse.

Jeg har forøvrig lenge stusset over at den ikke "hilser" med lysene når jeg nærmer meg. De første månedene gjorde den det alltid, senere ble det sjelden eller aldri og nå virker det som den kun gjør det når det er mindre enn et par timer siden jeg parkerte. Men det ser ikke ut som det er noen sammenheng med om opplåsing virker eller ikke.

Er det andre som har opplevd noe lignende? Jeg har 22-modell med SW 3.2 men problemet viste seg også med SW 2.4.
#5
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Eviny ladestasjoner
søndag 28. januar 2024, klokken 17:34
Ja men da har jeg jo gått glipp av endel da, siden jeg ikke opparbeidet noe bonus på de ladingene. :(
#6
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Eviny ladestasjoner
lørdag 27. januar 2024, klokken 22:34
Bilkraft-bonus? Oops, det hadde ikke jeg oppdaget at fantes. :-[  Jeg ser at jeg ladet 11 ganger på Eviny fra juli til desember ifjor så ville ha kunnet bruke den. Hvor mye gikk jeg glipp av?  ::)
#7
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Circle K på ville veier?
onsdag 17. januar 2024, klokken 17:13
Jeg har ladet hos CK Klett sist sommer (som en test, bor i Tr.heim). Men så har jeg også registrert meg, lastet ned appen og registrert ladebrikke fra Møller.  8) Shell like ved har forøvrig Recharge ladestasjon.
#8
Ladeplasser og ladekabler / Sv: Chargefinder i Android Auto, MEN
tirsdag 26. desember 2023, klokken 17:45
Jeg testet litt mer lille julaften. Det virker som at jeg må ha startet appen på telefonen kort tid før for at den skal la seg åpne i AA. Hvor kort tid vet jeg ikke men ca. 5 minutter er ihvertfall nok. Kanskje men er nødt til å starte den opp i AA ved start på turen for å være sikker.

Fikk bruk for den én gang på vei mot Dombås. Hadde egentlig tenkt å lade på CK Otta selv om det er dyrere enn E.ON eller Eviny Dombås. Men appen sa at ingen var ledige der mens det var noen ledige på Dombås. Grensesnittet i AA er helt annerledes. Bl.a. sier den bare hvor mange ledige plasser det er, ikke hvor mange som er totalt, og der ingen var ledige så dukket det ikke opp i det hele tatt. Dermed så det ut som det ikke fantes noe som helst på Otta. ::) Det er ikke mulig å skrolle i kartet, du får kun opp en liste sortert etter avstand. Jeg liker appen på telefonen bedre...
#9
ID.3 / Sv: Førerassistentysystemer deaktivert ved start hjemmefra
tirsdag 26. desember 2023, klokken 17:34
Det er nok mulig å rygge inn men jeg tror det da blir enda mer komplisert å komme seg i posisjon for å kjøre ut. Og: de gangene jeg faktisk skal bruke bilen så har jeg ofte behov for tilgang til bagasjerommet og det blir da vanskelig.

Etter at jeg postet over, så har naboen med bil til høyre flyttet til Spania for et par år, og leid ut til en familie som ikke har bil. Så jeg vet ikke om SW 3.2 kan ha fikset problemet. Men da jeg kom hjem fra jul nå så stod det plutselig en bil der likevel, en annen nabos ID.4 ??? Så da får jeg kanskje testet det snart likevel.

Jeg tipper det er det at den får kollisjonsvarsel i *front* mens jeg *rygger* som får den til å tro at noe må være veldig feil. ::)
#10
Ladeplasser og ladekabler / Sv: Chargefinder i Android Auto, MEN
onsdag 20. desember 2023, klokken 23:31
Hmm, i Android finnes ikke "tillat alltid", det er kun "bare tillat når appen brukes" eller mindre. Men appen brukes da når jeg starter den i AA?  ::) Jeg skal som sagt teste, det blir imorgen.
#11
Ladeplasser og ladekabler / Sv: Chargefinder i Android Auto, MEN
onsdag 20. desember 2023, klokken 19:54
Hmm jeg hadde satt "Sett appaktivitet på pause hvis ubrukt" (som er standard) og det er godt mulig jeg ikke hadde åpnet appen på en stund. Nå har jeg skrudd det av så skal teste neste gang jeg kjører.
#12
Ladeplasser og ladekabler / Chargefinder i Android Auto, MEN
onsdag 13. desember 2023, klokken 19:04
En nylig oppdatering til chargefinder-appen kom omsider med støtte for Android Auto. Jeg testet den her forleden, åpnet opp appen i Android Auto i infotainment-systemet (ID.3). Der ble jeg møtt av en sort bakgrunn og beskjed "Please open the chargefinder-app on your phone to activate". ???

Det er jo helt bak mål! >:( Hele vitsen med Android Auto er jo at jeg skal kunne bruke appen uten å måtte stoppe for å finne fram telefonen, evt. være avhengig av å ha en passasjer som kan bruke den. Nå stod jeg fortsatt parkert så jeg kunne gjøre som den sa men når jeg virkelig trenger den så går ikke det.

Jeg håpet at det kanskje bare var noe jeg måtte gjøre første gang men nei. Jeg har brukt ihvertfall fire andre apper i AA (to til navi, to til podcast) og ingen av dem krever at jeg tar opp telefonen.

Er det andre som har prøvd, evt. funnet noen vei utenom?
#13
ID.4 / Sv: Innrapportering av feil hastighet registrert i bilen
torsdag 07. desember 2023, klokken 17:46
I tillegg til alle tilfeller av feil fartsgrense (min ID.3 leser bl.a. av og til 60 som 50), så er det annen ting jeg stusser over: Den skifter ikke mening om hva fartsgrensen er før ca. 50 meter *etter* skiltet. Det gjelder uansett om den endres opp eller ned. Den rekker gjerne å komme med varsel om for høy fart før den ombestemmer seg, selv om jeg har stilt inn på å varsle kun ved 5 over.

Bilen jeg prøvekjørte før bestilling gjorde det samme.
#14
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Eviny ladestasjoner
torsdag 07. desember 2023, klokken 17:36
Jeg kjørte der med min Golf GTE sommeren '17. Ville normalt ikke gidde å fylle på morgenen med 120km å gå på men så innså jeg at det var 105 km til neste bensinstasjon. Så da ble det fylling i Kilpisjärvi før avreise. :D
#15
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Eviny ladestasjoner
tirsdag 05. desember 2023, klokken 19:51
Bra med mer på Dombås, det ble fullt mens jeg ladet der lille julaften ifjor. Men er det flere totalt? 150 eller 360 kW spiller ingen rolle for meg da jeg ikke kan lade mer enn ca. 120. ::) Chargefinder viser 6 stk. 180, Bilkraft har ingen av disse men istedet 4 stk. 360 hvorav to står som ute av drift.  ???

Jeg ville heller hatt 6 stk. 180 enn 4 stk. 360....
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA