Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Ampéreson

Sider: [1] 2 3 ... 19
1
Model Y / Sv: Voks og vask til Model Y
« på: I dag kl. 11:34 »
Her var det noen sjelefrender ser jeg, er like opptatt av å holde den ren, pen og i god stand. Hver bil jeg selger videre til en annen sier at den var så fin i lakken. Har gitt med en boks fusso-coat på de to siste jeg solgte.

Mine rutiner er mer tilpasset småbarnsfar rollen for tiden så det blir ikke så ofte lenger.

Ting jeg ALDRI gjør mot lakken
 • Vasker ikke i vaskemaskin, om jeg må så er det børsteløs
 • Bruker aldri "polerbørsten" på selvvask typisk hos Circle-K, den kosten der vet du aldri hvor har vært, kommer ikke i nærheten av mine biler
 • Vanlige svamper kun til skitne vinterfelger, bruk vaskehanske ellers, hamron har en meget god en, fås på Jula.
 • En bøtte, det drar skitten jevnt over hele bilen, man må ha to, en med såpe og vann og en til å skylle vaskehansken i får man tar såpe og vann på. Når du er ferdig å vaske en skitten bil på denne måten, ser du at all skitten er i skyllebøtten og såpevannet er nesten helt rent, og godt jobba
 • Når hansken har vært i bakken så må den vaskes grundig eller byttes ut

Mine anbefalinger
 • Bruk skumkanon, fås kjøpt til høytrykkspylere, evt. ta forvasken på Circle-K sin selvvask hvor de har det
 • Bruk vaskehanske, anbefaler denne: Hamron vaskehanske på Jula . Overflaten på en vaskehanske er uendelig mye større enn på en svamp, mao. mer effektiv i å fjerne smuss og ikke ripe opp lakken mens du vasker. Man ser også tydelig på hansken at det blir skitten som igjen da oppfordrer deg til å skylle hansken.
 • Bruk to bøtter med sil i bunn, fås billig på Biltema, en med lunket/varmt vann og såpe og en med bare vann. Vri og skyll alltid vaskehansken før du skyller i skyllebøtten, så vri og dunk i såpevann.
  Smussavskiller fra biltema
 • Fusso coat, tar to strøk hver vår og høst, det er uten tvil det beste jeg har prøvd, enkelt å ta på, enkelt å ta av, resultatet holder også meget lenge. Fusso coat anmeldelse hos detailers club

2
Model Y / Sv: "nødvendig" ekstrautstyr til Y
« på: Onsdag 15. ſeptember 2021, klokken 21:57 »
Noen som har erfaring med lignende som vet hvor «enkelt» det blir å komme til i rommene under ?

Har hatt en slik i min Model S siden 2015, et must om man frakter f.eks. barnevogn, skitne sko, tur på bossplassen hva som helst egentlig. Det er meget vanskelig å holde teppet rent i bagasjerommet.

Har aldri hatt noen problemer i forrige bilen, flappen man bruker til å løfte opp luken stikker ut så da bøyer matten seg med. Ikke noe problem å snakke om

3
Model Y / Sv: "nødvendig" ekstrautstyr til Y
« på: Onsdag 15. ſeptember 2021, klokken 21:27 »
Nå er allværsmatte til bagasjerom tilgjenglig i shoppen til Tesla

https://shop.tesla.com/no_no/product/model-y-_-allv_rs-interi_r-gulvmatte-for-bakre-bagasjerom

4
Model Y / Sv: Snart tomt for EC
« på: Onsdag 15. ſeptember 2021, klokken 20:56 »
Fikk levert ut på kokstad på mandag 13., fikk da EC929.

5
Model Y / Sv: Mine første timer i min egen Model Y!
« på: Tirsdag 14. ſeptember 2021, klokken 15:25 »
Hatt bilen i ett døgn nå (LR, Blå på 19" hjul), kommer fra en Model S P85+ på 21" felger. Jeg er vant med og liker sporty oppsatte biler.

Ting jeg liker:
 • Herlig med MCU 3.0, etter restart
 • Behagelige seter med god støtte
 • Meget god sikt og lett å kjøre
 • Plassen bilen opptar er lett å bedømme
 • Sønnen elsker spillene, bruker PS4 kontroller
 • Kona likte bilen, fin farge
 • Masse lagringsmuligheter i dører, seterygg, midtarmlene og konsoll
 • Elsker interiøret

Ting jeg ikke liker så godt nå, men som jeg sikkert kommer til å bli vandt til:
 • Rattet er litt for lite, liker større diameter
 • Stolene er montert litt for høyt, jeg er lang og liker å sitte lavere, paradoks det
 • Kjøring over brostein her i Bergen var utfordrende for bil og fører, 911en jeg hadde for noen år siden på 19" hjul og mindre gummi var mer behagelig
 • Litt trangt for kone (som også er lang) når bakovervendt barnesete bak
 • Bagasjerom faktisk ikke langt nok for Stokke barnevogn, må inn sidelengs helt opp mot seterygg, det ble jeg overrasket over, bagasjerom i Model S er større. Må se om jeg kan ta vognen inn med hjulene først og sette seteryggen mer opp.
 • For å være 100% ærlig, litt "underwhelmed" eller hva nå det ordet er på norsk

Alle disse bakdelene er overkommelige som man kan jobbe seg rundt, midlertidige eller vanesak. Er meget fornøyd med den nye bilen i sjiktet "familiebil". Vinne i lotto eller arve fra en rik ukjent onkel i Amerika så kan jeg kjøpe meg en "drivers car", Model S Plaid, eller en litt mindre rik onkel en Model 3 Performance.

Dette er bare mitt førsteinntrykk etter ett døgns eierskap og ikke mer enn 66 km kjørt. Det er unektelig en fantastisk bil.

6
Model Y / Sv: Hvordan gikk utleveringen av din Model Y?
« på: Tirsdag 14. ſeptember 2021, klokken 12:17 »
Gikk helt fint å få bilen på Tesla Kokstad, sjekket inn med QR kode så kom en mann kjørende med bilen etter 5 minutter. Han sa det var en liten lakkskade på bilen, viste meg den minste lakkfeilen jeg noen gang har sett i dørkarmen på førerdøren. De hadde bestillt time til meg for å få det utbedret, men om det tar for mye av min tid kommer jeg til å kansellere det. Var snakk om en ørliten bit som lå under lakken i karmen, liten hump på størrelse med et sandkorn. Alt det andre gikk også meget fint, imponert over kvaliteten på poleringen, skvettlapper på og beskyttelsesfilm på hjulbuene bak. Mens jeg gikk over bilen satt sønnen inni og spilte bilspillet:)

7
Tesla SW og AP / Sv: Version 2021.3.105 TMY MIC
« på: Tirsdag 14. ſeptember 2021, klokken 12:08 »
Jeg er på 2021.3.104 hørtes gammelt ut, får heller ikke oppdatert da den sier jeg har seneste versjon.

8
Model Y / Sv: Levering i Bergen-Stavanger
« på: Mandag 13. ſeptember 2021, klokken 11:56 »
Jeg har også fått levert bil på Kokstad. Den sto klar da jeg ankom et kvarter før avtalt tid. Jeg reagerte litt på at jeg ikke fikk låst opp bilen og inspisert innvendig før jeg signerte overtakelsesdokumentet. Tesla ber til og med i SMS  om at en signerer overtakelse før ankomst "for å unngå kø". Men jeg fikk kjapt bekreftelse da jeg signerte digitalt på telefonen, etter å ha inspisert bilen utvendig. Det var litt plunder med å få bilen inn på app. for å låse den opp. Jeg måtte avinstallere og reinstallere app. på telefonen. Skjermen i bilen frøs under konfigurering, og trengte en reboot. Autopilot driver fortsatt og kalibrerer kameraer, så den virker ikke ennå. Ellers OK.

Reagerte på dette selv, ønsker ikke å signere overtakselsesdokument før jeg har inspisert bilen. Andre som har erfaringer med dette?

9
Model Y / Sv: Savner knappen innenfor ladeluka
« på: Fredag 10. ſeptember 2021, klokken 13:53 »
Tesla sin wall charger har en sånn knapp på håndtaket som låser opp, men mener den bare funker om bilen er låst opp eneste.

10
Model Y / Sv: Vinterdekkpakke med felg
« på: Fredag 10. ſeptember 2021, klokken 00:56 »
Monaco GP6 med Conti CVC7 i 19" med BLE/bluetooth sensorer for 21900,- ;)  https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=231170800

Det var noen skikkelig flotte felger.

11
Model Y / Sv: Levering i Bergen-Stavanger
« på: Tirsdag 07. ſeptember 2021, klokken 23:05 »
Fikk telefon fra Tesla Kokstad i dag, de spurte om jeg ville hente min bil mandag 13. fremfor torsdag 16. Det var jo kjekt, tenker da at bilen min ikke er på Malacca Highway.

12
Model Y / Sv: Nyttelast Model Y
« på: Mandag 06. ſeptember 2021, klokken 11:18 »
7-seter betyr også mindre bagasjeplass, så det beste her hadde vært å få ordnet lasteevnen på 5-seteren. Det gir ingen som helst mening at 7-seteren skal ha høyere lasteevne med samme chassis og understell.

Tror at 7-seteren ikke kommer på samme versjon av Model Y som de som blir levert fra Shanghai nå. Dette kommer mest sannsynlig til å bli de på de strukturelle batteripakkene som kommer fra Berlin på nyåret. Tror vekten på Model Y fra Berlin blir mindre og da nyttelasten større.

13
Model S / Sv: pris på nytt batteri
« på: Fredag 03. ſeptember 2021, klokken 12:33 »
Så og et eksempel med en Tesla Model 3 i USA, Rich Rebuilds og Electric Garage, var en tapp til kjølerør inn til batteriet som hadde sprukket. Personen hadde fått en stein som spratt opp igjennom beskyttelsesdekser. Tesla ville bytte hele batteriet, Electric Garage sagde av  tappen og skrudde inn nye gjenger, kostet minimalt.

Det dumme er at det ender opp i at kunden kan få en kjemperegning, forsikringsselskapene snor seg unna og er det ikke produksjonsfeil så tar ikke fabrikanten kosten heller.

14
Model S / Sv: pris på nytt batteri
« på: Fredag 03. ſeptember 2021, klokken 11:33 »
Det går an å kjøpe forsikring på slikt, det var en sak hos Motor nettopp, det er visst vanlig hos bilprodusentene å ikke tilby noen billig måte å fikse eller bytte batteri på. Følger man pengene så er det også denne praksisen som gagner bilprodusenten best økonomisk i det korte løp.

Bilen blir kondemnert, må kjøpe ny bil, utgifter for bilprodusent minimal. 

Dette hullet i bunnplaten koster 356.000 kr å reparere

15
Model S / Sv: pris på nytt batteri
« på: Torsdag 02. ſeptember 2021, klokken 14:46 »
En slik statistikk vil være veldig interessant. Foreslår at «noen» lager et spørreskjema som kun skal besvares av de som har model Smder hovedbatteriet har blitt skiftet. Det skjemaet kan lages her inne (har sett spørreundersøkelser i andre tråder). Skjemaet bør inneholde spørsmål ca når bilen ble førstegangsregistrert, variant av model S, km-stand ved feiling av batteri, superladet mye-middels-lite. Basert på svarene kan det bli laget søylediagram med antall respondenter. Vi vet jo at hovedbatteriet har skiftet underveis på model S så kanskje spørreundersøkelsen vil kunne si noe om hvilke battrier som er best. Altså: den som lager skjemaet må ha god oversikt på dette. Jeg har det ikke dessverre.

Jeg laget et spørreskjema for ett tema på Model Y forument, var det noe slikt du tenkte?

https://elbilforum.no/index.php?topic=57359.0

Spørreskjema, oppsummering og google drive sheet med data?Sider: [1] 2 3 ... 19