Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Einride

Sider: [1] 2 3 ... 11
1
Elbilen i Samfunnet / Sv: Da er det valg igjen. Hva stemmer vi elbilister?
« på: Onsdag 11. ſeptember 2019, klokken 08:22 »
Sitat
Jeg er veldig imot bompenger, men jeg tenkte lite på konsekvensene da jeg stemte FNB. For hvis de havner sammen med dem som vil ha bompenger, så klarer de kanskje ikke gjøre så mye.

 ::) :laugh:

Og der har du mest sannsynlig tankegangen (eller mangel på) til resten som stemte på eit parti som kun har bompengar som sin kampsak...

2
Kia Niro EV / Sv: Går du for Tesla Model 3 i stedenfor e-Niro?
« på: Mandag 08. Juli 2019, klokken 10:06 »
Enig. Har òg hatt ein Kona, og der var det i praksis berre kona som hadde god nok plass til å sitte (komfortabelt) i passasjersetet når me hadde bilstol i setet bak (Concord Reverso, tar mykje plass). I e-Niroen er det overraskande mykje betre plass. Bagasjerommet er også litt større, men det er plass i baksetet me merkar mest forskjell på.

3
Hyundai KONA / Sv: Hjulstøy-Hva kan gjøres?
« på: Torsdag 04. Juli 2019, klokken 12:56 »
Ja, trur Nexen-dekka er skuld i mykje av det, men neppe alt. Støydemping er nok ein av tinga Hyundai har spart på for å få ned prisen på bilen. Om du har piggfrie vinterdekk kan du trøste deg med at det blir ein voldsom forbedring til vinteren... ;D

Har solgt Konaen til fordel for ein Kia e-Niro, og her er støynivået hakket bedre. Den er levert med Michelin Primacy 3. Fortsatt litt støy, men ikkje så plagsomt irriterande som på Kona. Men gjenstår å sjå neste vår korleis overgangen frå piggfritt til sommardekk igjen blir :)

4
Elbiler i media / Sv: Hydrogenstasjonen i Sandvika sprengt i lufta
« på: Lørdag 29. Juni 2019, klokken 09:02 »
Kan sjå ut til at det er litt vel høgt tal?

https://www.researchgate.net/publication/282804528_Analysis_of_high-pressure_hydrogen_and_natural_gas_cylinders_explosions_through_TNT_equivalent_method

Ein forskningsartikkel som tar for seg dette ved eksplosjon i (sylinderforma) gasstanker. Ikkje fått tid til å lese gjennom alt, er på veg ut dørene. Men kapittel 4, tabell 4 har litt tall på dette:

https://i.imgur.com/SS4MgQx.jpg

5
Polestar 2 / Sv: Infomail fra Polestar - jammen ikke mye info
« på: Lørdag 25. Mai 2019, klokken 18:52 »
500 km etter WLTP er vel foreløpig med forbehold, men enig med deg i at det virker noko urealistisk. Tippar faktisk rekkevidde etter WLTP blir rundt 450-480 km, meir enn det ser eg som rein bonus. Så prøver dei kanskje å ro litt ved å seie at «low cycle» for WLTP gir >500 km rekkevidde  :P

Hyundai Kona har 449 km rekkevidde etter WLTP (nedjustert litt etter lansering), og med 64 kWh tilgjengelig (?) gir det snittforbruk på ca 142,5 Wh/km.

6
Elbilen i Samfunnet / Sv: Er det snart unødvendig med egne bilskilt for elbiler?
« på: Tirsdag 30. April 2019, klokken 20:11 »
Frem til 1071 kunne en se hvor bilen var registrert

Var vel flest slike bilar på den tida, kanskje?  :D

7
Zoe / Sv: Oppdatering av R-link fungerer ikke...
« på: ſøndag 14. April 2019, klokken 20:46 »
Det er en 16 GB, og det kan jo være at Renault bare støtter feks maks 8 GB.

Eg brukte ein 32 GB minnepenn, så det er definitivt ikkje ein begrensing på 8GB, i alle fall. Prøv å formatere minnepennen igjen med FAT32 og kopier fila over på nytt? Kanskje prøv å gi den eit nytt navn, for å sjå om det kan trigge noko i R-Link? Eventuelt berre prøve med ein anna minnepenn.

8
Zoe / Sv: Tom Tom updatefor R-Link to install before April 2019
« på: Onsdag 03. April 2019, klokken 20:16 »
Eg prøvde igjen nokre dagar seinare (riktignok med ei anna minnepenn). I tillegg sat eg i bilen medan den oppdaterte denne gongen. Det gjekk heilt fint, så den er oppdatert no.

9
Hyundai KONA / Sv: Livet sammen med Kona
« på: Fredag 22. Mars 2019, klokken 09:26 »
Konaen er heilt ubrukelig på å redusere hjulspinn ved akselerasjon, spesielt frå stilleståande og lav fart. Då spinner bilen alt for lett, og det burde dei klart å kontrollere betre etter mi meining.

10
Hyundai KONA / Sv: Kone trøbbel (Samletråd for issues med Kona)
« på: Torsdag 14. Mars 2019, klokken 09:33 »
4.
Forward  Collision-Avoidance Assist  (FCA/FCW)
Når skal denne virke.? 
Senest i dag holde jeg på å smelle inn i baken på en bil foran da den stoppet brått.
I etterkant prøve jeg å provosere den til å bremse i kontrollerte former uten å lykkes.
Den var satt til "Normal", jeg justerte den til "Early" uten virkning.

Denne har varsla eit par gonger hos meg, ein gang ved vanlig køkjøring der bilen foran bremsa opp ganske kraftig. Eg fekk berre eit pipande varsel, eg bremsa ned sjølv (bilen foran var ikkje så veldig nærme at det var snakk om bråbrems). Ein annan gong trigga den når eg tok igjen ein buss som holdt på å stoppe i ei busslomme. Då peip det voldsomt i bilen til tross for at bussen ikkje låg i feltet foran meg.

Bilen bremsa ikkje sjølv i nokon av desse tilfella, og har ikkje tenkt å prøve ut om den faktisk bremser sjølv med det første :)

Eg har ikkje endra på innstillingane for denne funksjonen, men antar at den står på "Normal" som standard.

11
Elbilen i Samfunnet / Sv: Elbilsalget måned for måned
« på: Lørdag 09. Mars 2019, klokken 09:40 »
På ein drøy månad har Model 3 tatt igjen totalt sal av Hyundai Kona, som har hatt eit ~6 mnd forsprang. Seier litt om kor lite leveringsvilje det egentlig er hos Hyundai-konsernet (Kia eNiro blir vel neppe betre tilgang på heller).

12
Elektriske Sykler og Motorsykler (2 hjul) / Sv: Zero Motorcycles
« på: Onsdag 27. Februar 2019, klokken 08:51 »
Blir nok godt over 200 lapper her til lands.

Fortsatt alt for dyrt for ein sykkel med ganske begrensa rekkevidde. Kraftigare ombord-ladar gjer det litt betre, men ikkje godt nok etter mi meining.

Frontlysa ser òg, eh, mindre bra ut... :o

13
Zoe / Sv: Tom Tom updatefor R-Link to install before April 2019
« på: Tirsdag 19. Februar 2019, klokken 09:15 »
Stemmer nok bra det, minibiti  :)

Sitat
Nye funksjonalitet for versjonen 11.344

*Retting av WNRO-feilen som påvirker tilkoblede tjenester og tjenester for elbiler.

WNRO = Week Number Roll Over.

Eg prøvde å oppdatere i går. Starta bilen, plugga i minnepennen med oppdateringsfila og starta oppdatering. Lot deretter bilen stå medan eg gjorde andre ting. Kom tilbake etter ca 20 min og då stod det «Oppdatering mislyktes». Prøvde å starte oppdatering igjen, men den ville ikkje starte (fekk ingen dialogboks igjen). Eg har fortsatt versjon 11.343 i følge versjonsinformasjon.

14
Elbiler i media / Sv: ID Neo på spansk - Seat e-Leon
« på: ſøndag 13. Januar 2019, klokken 12:53 »
ser ut som en kryssing av ID Neo og Nissan Leaf
Tenkte akkurat det samme. Leaf ser OK ut, ID Neo òg (sjølv om det vel fortsatt kun er eit konsept-design?), men den krysningen der var mindre heldig, spesielt midten av frontpartiet med logoen.

15
Model 3 / Sv: Hvem får bil først?
« på: Mandag 31. Desember 2018, klokken 14:01 »
Virker det ikke litt merkelig at Tesla Model 3 som MANGE i Norge har ventet på, kun har ca 4.000 bestillinger.
Folk stod i kø utenfor butikken for å reservere for mer enn 2.5 år siden. Folk har ventet på denne bilen i mange år.

Du meiner bilen som skulle koste frå 300 000 kr? Eg reserverte 31. mars 2016, og har venta i spenning på kor tid eg kunne bestille. Men når ein endeleg no får bestille og berre har AWD, ein raudfarge til 20 000 kr, ACC til 42000 kr (ja da, ja da, du får med AP òg då, eg veit det) og totalprisen bikkar godt over 500 000 kr, så blir det neppe bestilling heilt med det første for min del. Tippar ganske mange andre har tenkt det same.

Edit: samt syltynt med informasjon rundt takstativ anna enn at det skal bli mogleg. Og elefanten i rommet, sjølvsagt: hengarfeste (eller mangel på dette). Også ein av lovnadane til Musk for Model 3, som foreløpig ikkje har materialisert seg.

Sider: [1] 2 3 ... 11