Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Anterialis

#1
Born / Sv: Cupra Born Software versjon 3.0
tirsdag 14. februar 2023, klokken 16:42
Tror ikke det blir et valg noen sinne. Er angivelig ikke kablet slik at dette er mulig. Er er et innsiktsfullt svar jeg fikk på cupraforums:


The first Borns were shipped with either version 2.3 or 2.4. The reason the 12V battery needs to be replaced is that initial attempts to do an OTA update on the ID.3 resulted in empty batteries part way through. Yikes.

The new 12V battery actually has a slightly smaller capacity than the older on but a better BMS that can handle the long 6-8h updates whereby each subsystem gets flashed one at a time.

As it stands, a few early Born owners outside of Germany are beginning to get workshop appointments to update to 3.1/3.2... the main CPU, ICAS3, has the same software in 3.1 and 3.2 and the difference lies in another control unit. Some Germans are now being told they can update in the summer, which is a change from up until recently when VW/Cupra refused to commit to any updates.

Software 4.0 will require new ICAS3 hardware, so it doesn't look like any of the current Born/ID-series owners will get that. So let's hope 3.x will get a decent amount of attention in the meantime.

Re. seats: nope, no memory seats in the Born as there's no data bus wiring going to the seats. There are other threads here about this.
#2
Born / Sv: Cupra Born Software versjon 3.0
mandag 13. februar 2023, klokken 11:15
Takk igjen for info, Selle!
#3
Born / Sv: Cupra Born 58, litt erfaringer rundt forbruk og rekkevidde
lørdag 11. februar 2023, klokken 19:20
Hvorfor gjøres det ikke likere BMWs modell (kjenner BMW best..)? Altså, hva slags terreng (fjell-tur, 80-sone, motorvei) og temperatur? Opplever BMWs løsning som vesentlig bedre..

Veldig fin oppsummering =)
#4
Born / Sv: Cupra Born Software versjon 3.0
lørdag 11. februar 2023, klokken 19:17
Takk for svar,  Selle.
Hvor har du denne informasjonen fra? CupraOfficial, Møller, eller internett? Kun artig å vite hvor kilden kommer fra =)
#5
Born / Sv: Cupra Born Software versjon 3.0
fredag 10. februar 2023, klokken 08:57
Morsomt, har i dag kjøpt Cupra Born og lest meg litt opp om software updates. Ser at det er snakk om v3.0 også på Cupra (jf. ID3), men jeg har ikke klart å finne mer info om dette. Ifm. søket finner jeg mitt glemte innlegg her på forumet.

Jeg ser det ikke er kommet svar enda, er det noen med Cupra Born som vet om v3.0 er tilgjengelig for Cupra Born? Er det en OTA, eller må bilen inn? Godtar evt. VAG å opppdatere, gratis/mot pristillegg?
#6
Born / Sv: Cupra Born Software versjon 3.0
tirsdag 15. november 2022, klokken 09:12
Hei! Jeg er meget interessert i denne bilen (Cupra Born) som en morsom #2 bil. Fortrinnsvis blir det konebilen, men denne er så morsom (jeg har såvidt prøvekjørt) at jeg ikke ser bort i fra at jeg også kommer til å kjøre den en del. Vi er ganske forskjellig i høyde slik at jeg typisk har setet helt i bunn og kona nesten helt opp. Memory-funksjonen på hovedbilen - lagret på nøkkelen - er veldig kjekk å ha.

Jeg har lest litt frem og tilbake, bl.a. nevnes det at SW 3.0 på I.D.3 har fått (??) denne funksjonen, og iom. at Cupra "er" en I.D. 3 med samme SW i bunn, så burde også Cupra få denne funksjonen. MEN, er det noen som eier/har prøvekjørt en Cupra med SW3.0 som _vet_ at denne funksjonen har kommet til Cupra? Hva er siste update?

Takk for svar =)
#7
BMW iX / Sv: Skru av automatisk låsing under kjøring?
søndag 09. oktober 2022, klokken 21:31
Takk for svaret. Ja, akkurat dette jeg også har kommet frem til. Døråpner-knappen er nok det enkleste,  enig :)
#8
BMW iX / Skru av automatisk låsing under kjøring?
fredag 07. oktober 2022, klokken 19:42
Jeg har lagt merke til at iXen låser alle dørene når bilen setter igang. Dette ønsker jeg å skru av, men har ikke klart å finne ut hvordan det gjøres. Under «Dører/låser» er det kun flere opsjoner for når du vil at bilen skal låse seg opp igjen (eg. v/ «Park» og når bilen skrus av, men ingen valg om å ha bilen åpen under kjøring.

Hvordan får jeg skrudd dette av? Jeg er ikke plaget med at folk ulovlig tar deg inn i bilen når jeg kjører eller står stille på rødt, dog plager det meg å hele tiden må åpne bilen når noen jeg har hentet vil inn...
#9
BMW iX / Sv: Tips og triks
mandag 03. oktober 2022, klokken 10:51
Sitat fra: LMOR på tirsdag 01. februar 2022, klokken 19:31
I dag fikk jeg første «tyverialarm». Bilen står på flyplassen, så jeg får ikke sjekket i real life på en stund, men antar at det er sterk vind som har aktivert alarmen. Imponerende bra dokumentasjon. Får alt inn i appen. Bilde fra innsiden, «lang» film i alle 4 retninger, og 3D view av bilen som jeg kan rotere osv som når jeg sitter i bilen. Ingen var i nærheten, hverken biler eller mennesker, så derfor antar jeg det er vinden siden det er storm i kastene.

Forbehold om at dette kan være nevnt lenger frem i tråden, fant denne tidlig i tråden.

Mottok min iX for et par uker siden med SW-oppdateringen fra juli (2022.07 mener jeg å huske). Her får jeg ikke aktivert 3D remote services grunnet juss i Norge (står noe lignende). Vil slik videodokumentasjon allikevel fungere slik du beskrev? Fungerer 3D remote hos dere?
#10
BMW iX / Spørsmål om comfort access og autoåpne/-lukke
søndag 02. oktober 2022, klokken 13:49
Hei!
Fikk min iX40 for en uke siden. Masse features og mye morsomt å sette seg inn i. Det dukker stadig opp ting jeg ikke klarer å finne ut av selv, da er det kjekt å ha et forum med fine folk.

Q1: på min forrige bil (X5 45e) med comfort access valgte jeg å slå av autolås og autoåpning når jeg forlot/nærmet meg bilen. Årsak til dette var irritasjon med bilåpning når jeg hadde nøkkelen på meg og bare skulle ut i garasjen eller gå forbi bilen for å kaste søppel. Også irriterende at bilen låste seg når jeg stoppet raskt for å gå i butikken, og kona med ungen satt igjen i bilen. På iX får man en - i min mening - kul lys-velkommen (baklys dimmer opp sideveis m.v.) om natten, noe jeg ønsker å ha på. Etter min forståelse må autoåpne/-lås være aktivert for å få dette til å lyse.
- Er det mulig å ha på dette "lysshowet" når man nærmer seg bilen (3m?) og samtidig IKKE aktivere "autoåpne" når man kommer enda nærmere (1,5m?)? Jeg vil ha lysshowet, men vil ikke at den åpner seg med mindre jeg tar i dørhåndtaket.
- Jeg vet bilen senser om det er personer inndvendig når fører m/ nøkkel forlater bilen. Da velger bilen å låse, men ikke skru på alarm. Således er det fullt mulig å kode bilen slik at den ikke autolåser i det hele tatt om det er personer i bilen (man kunne evt. gjort dette manuelt ved å trykket på dørhåndtaket om man allikevel ønsker låse). Er dette en mulighet på iX?

En enkel løsning kunne vært å la nøkkelen være i bilen (litt klønete, da den ofte ligger i lomma på buksa eller jakka og aldri tas opp), men dette har blitt verre med iX da jeg ofte låser/låser opp bilen med iPhone (digital nøkkel). Det er ikke hensiktsmessig å la telefonen være igjen i bilen når jeg skal handle, da handler jeg aldri brødet eller melken som jeg egentlig ble bedt om å kjøpre.. (les: huskeliste på mobilen).

Takk for inputs!
#11
Hei
Min mor og hennes mann har kjøpt seg hytte og har fått installert en Garo ladeboks. Selv har jeg Easee og kjenner ikke Garo-boksen. De har hatt venner på besøk som har ladet bilen sin med type2 i Garoen og type2 inn i bilen. Da de skulle dra var ladekabelen låst fast i Garoen uten at noen vet hvordan man løser ut kabelen igjen. Kan noen hjelpe?

- Type2-kabelen sitter nå fast i laderen. Hvordan løser de denne ut?
- På Easee-boksen jeg har, kan jeg trykke på en knapp på ladeboksen som aktiverer lokalt WiFi-nett. Deretter logger jeg meg på ladeboksens lokale nettverk, entrer en IP-adresse (192.168.1.2???) og får da opp et web-grensesnitt hvor jeg kan gjøre flere endringer, bla. aktivere/deaktivere låsing av ladekabel samt sette Ampere/hastighet på ladningen. Har Garo-boksen også et slikt WiFi-nett? Jeg har forsøkt søke på nett, der står det at en WiFi-modul kan etterinstalleres. Betyr dette at Garoen ikke har WiFi i standard utførelse?
- Hvordan endrer man hastigheten (A) på Garoen? (Spesielt dersom den ikke har et WiFi-grensesnitt...)

Takk skal dere ha =)
#12
ingen?
#13
Lade hjemme / Sv: Erfaring med Easee ladeboks, formidlet av Circle K.
søndag 09. februar 2020, klokken 10:00
Hvorfor trenger egentlig Easee 4g nett? Eller den fungerer kanskje på 3G også? Er vel flere steder med god 3g dekning kanskje?
#14
Ja dette var jo lurt, å bruke en énfas type 2 plugg selv om ladestasjonen er installert med trefas. =) Da er vel det problemet løst. Takk for svar!
#15
BMWs hybrider / BMW X5 45e - småprat rundt ting og tang vi lurer på
fredag 07. februar 2020, klokken 20:26
I ventetiden før min 45e blir levert ønsker jeg et sted hvor vi med samme bil kan spørre om forskjellige ting vi lurer på. Tips og Tricks kanskje ikke alle vet om og andre "aha" opplevelser.

Først av alt, er det mange her på forumet med denne bilen?

Noen spørsmål
1) Hvor langt kjører du i gjennomsnitt på strøm nå i vinterhalvåret?
2) Hvordan lader du hjemme, hva slags ladeboks?
3) Har du noen nyttige tips/tricks du har funnet ut av som kanskje ikke alle vet om?
4) Dersom dere har barnesete (med base) for barn under ett år, hva slags sete har dere?

Vedr. tredje punkt husker jeg et par ting jeg fant ut "av meg selv" med bilen jeg har nå, en 330E. Bl.a. at du ved å holde inne ve. girhendel på rattet får bilen til å gire rett ned (ved å hoppe over flere gir) til giret som treffer ca. 4-5 tusen omdreininger. Greit å vite når man ligger i 8-ende gir og skal kjøre forbi, og ikke gidder å trykke fem ganger på girhendelen. Ved å holde inne høyre girhendel, går bilen tilbake i "Drive" om man har benyttet seg av girhendlene i "Drive" posisjonen for å få opp manuell girvelging. Den går automatisk tilbake i D etter noen sekunder, men noen ganger vil man ikke vente på dette. Fungerer dette på 45e også?
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA