Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - 1000kwh

Sider: [1] 2 3 ... 166
1
Trafikk / Sv: Overlast av bil ift forsikring ved kollisjon
« på: Lørdag 18. ſeptember 2021, klokken 20:29 »
Bot er vel strengt tatt ikke en sak her. Tenker mer på hvis en havner i en alvorlig ulykke. Vil du bebreide deg selv og tenke hva/hvis? Det kan jo være at familiens ofre mener det er en sak. Vanskelige tankeeksperiment en kan sette seg fast i dersom det virkelige store uhellet er ute. Personlig vil jeg ha min sti så ren som mulig da jeg ikke vil sette meg i en kinkig situasjon som jeg senere vil kunne angre på. Bedre å vite at man ikke kan bebreides hvis det store uhellet skulle inntreffe.
Så du mener at overvekten kan skape farlige situasjoner for en selv? På hvilken måte? Selgeren hos tesla mente nemlig at bilen tålte mer enn de 390 tillatte kiloene.

Hvis det ikke har noe å si verken for forsikring ved skade eller bot så er det kun sikkerheten som står igjen. Og jeg er selvsagt veldig opptatt av den, derfor jeg spør hvilke konsekvenser en overvekt på feks 50 kilo gir rent kjøremessig.

Sent fra min SM-G991B via Tapatalk

Vel - la oss ta følgende tankeeksperiment. Du kjører med 100 kg overvekt. Du havner i en ulykke og et barn blir drept i den ulykken. Familien til barnet får ulykkesrapporten og der står det at bilen du førte hadde overvekt. Det kan også stå noen ord om hva slags betydning dette hadde - kanskje står det at overvekten anses å ikke hatt betydning for skadeomfanget. Men - foreldrene mener retten bør gå etter alle sider ved uhellet og gå med lys og lykter for å finne ut mer. Hvordan ville du som sjåfør føle i en slik situasjon? Ville du slått deg til ro med at overvekten trolig ikke hadde betydning? Dersom det f.eks stod i rapporten at man ikke vet 100%, men man antar osv...Ville det plaget deg? Mennesker er forskjellig - og det å bryte loven og sette seg selv i en sårbar situasjon er det faktisk en del som ikke ønsker - enten fordi det koster økonomisk, men det kan også være for å beskytte seg selv mot egne og andres bebreidelser i ettertid. Men som sagt - alle er ulike og ingen vil tenke 100% likt her - men jeg tenker som så at jeg vil forholde meg til gjeldende lover og regler. Så dersom jeg hadde en Y og jeg visste at det ville bli overvekt på turen hjem fra hytta - vel så hadde jeg vel kanskje ikke lastet inn til overvekt og heller tatt med resten ned en annen dag - event. brukt en henger.  Andre vil kanskje bare trekke på skuldrene og tenke at det der går jo bra. Men alle valg er noe man må leve med videre uansett hva som skjer - og for enkelte betyr dette mye,mye,mye mer enn noen tusenlapper i bot
Samtidig så kjører folk rundt totalt uvitende om hvor mye vekt de har med.

Jeg har jobbet med trafikkulykker, og kan ikke huske en eneste gang at overvekt har hatt noen som helst betydning.

Hva om du kjører en Model X og treffer en knøtt liten gammel Polo. Skal du bebreides for at du moser bilen med din gedigne bil? Det er like søkt.

2
MG ZS EV / Sv: MG ZS ev service kostnad ute av proposjoner?
« på: Lørdag 18. ſeptember 2021, klokken 08:30 »
Enig i at det er kriminelle priser og det meste her kunne vært gjort 1 gang og det ved garantiutløp.

3
Model S / Sv: Model S Plaid
« på: Fredag 10. ſeptember 2021, klokken 09:00 »
Plaid ble regelrett slaktet av Edmunds.

Oppsummert: Forsvarer ikke prisen, det er stadig den ti år gamle kassa, kvaliteten er dårlig, interiøret er dårlig, joke suger, FSD er verdiløst, kjøreegenskapene er dårlige, AI-gir er en ren vits etc.
 
Digg med balanserte reviews fra folk som ikke er livredde for å være upopulære i menigheten og på den måten ikke få intervjuer med presten osv.

Enjoy:
https://www.youtube.com/watch?v=XKzO9HQgRyE
Syntes ikke bilen ble slaktet.
Enig. Plaid fikk kritikk for det den er dårlig på, og skryt for det den er god på. Eneste jeg reagerte på var det med at han ble bilsjuk av å kjøre en rask bil uten motorlyd.

Det får han ta på sin kappe.

At Yoke ikke passer for rallykjøring på isbane er vel ikke akkurat overraskende, og at interiøret ikke er like overdådig som på EQS og Taycan er berettiget kritikk.

Ellers sliter jeg med å tolke testen som at kjøreegenskapene er dårlige. Da ser man testen med spesielle briller. Den holder ca samme g som M5 i sving, og bremser omtrent like raskt.
Å bli bilsjuk av for lite eksosstøy føler jeg er det samme som de som klagde på for mye fislukt på utesteder etter røykestoppen :D

4
Kjøpe elbil? / Sv: Elbil med hengerfeste og takstativ — ikke Tesla?
« på: Onsdag 08. ſeptember 2021, klokken 11:50 »
Alle kjenner historien til Mippen og Tesla, så derfor er det så gøy å diskutere :D

For å besvare spørsmålet så finnes det så utrolig mange artikler på nett om temaet + at man kan enkelt søke på finn etter elbil med hengerfeste for den prisen man har råd til. Tør nesten si at det gir deg bedre svar enn å spørre her.  ;)

5
Model Y / Sv: Forbruk og rekkevidde
« på: ſøndag 05. ſeptember 2021, klokken 15:19 »
Føler vel det meste av Tesla-skepsis er borte og at konkurrentene skal ta over er også tilbakevist ;)

Forbruk er minst like viktig i en elbil. Ikke alle land har billig strøm og vi må alle redusere energiforbruket vår kraftig i årene fremover.

Så jeg synes det er bra Tesla fokuserer på det som er viktigst og ikke unnskylder seg med at «komfort» er prioritert så da blir bilene inneffektive.

Dette er jo nedslående for Hyundai. Særlig når ioniq 5 ser ut som den gjør så bør den kompensere med å være best i å være elbil  ;D

6
Model Y / Sv: Tesla Model Y er en ekstremt kollisjonssikker bil
« på: Onsdag 01. ſeptember 2021, klokken 13:43 »
Tror de fleste forventer at Tesla ikke bare skal være sikkert, men også BEST på kollisjonssikkerhet.

7
Model Y / Sv: Nyttelast Model Y
« på: Mandag 30. August 2021, klokken 11:09 »
Har lest om personer som har rundet 1.000.000 km kjørelengde som aldri har blitt stoppet og veid. Har selv heller aldri blitt veid, selv med Toyota Yaris og svær tilhenger, og kjenner ingen som har blitt veid.

Har noen av der noen gang blitt veid i en personbil? Eller kjenner dere noen som har blitt veid i en personbil? Jeg har kun hørt om trailere som har blitt veid.

Har kjørt bil nesten daglig i +25 år. Tror aldri jeg har blitt stoppet for veiing.
Kan ta det litt lengre. Jeg har ikke blitt stoppet i noen kontroll (hverken alkohol eller teknisk kontroll) på 15 år!!
Stoppet 3 ganger i promillekontroll siste 10 år. Selvsagt 0 i promille. Aldri i vektkontroll og har kjørt bil i 40 år.

Og derfor er det greit å kjøre med overlast?
Som at det er greit å kjøre for fort fordi jeg aldri blir tatt likevel.
Ja, og så mener jeg at man fint kan kjøre med 2 i promille

8
Model Y / Sv: Nyttelast Model Y
« på: Mandag 30. August 2021, klokken 07:49 »
Har lest om personer som har rundet 1.000.000 km kjørelengde som aldri har blitt stoppet og veid. Har selv heller aldri blitt veid, selv med Toyota Yaris og svær tilhenger, og kjenner ingen som har blitt veid.

Har noen av der noen gang blitt veid i en personbil? Eller kjenner dere noen som har blitt veid i en personbil? Jeg har kun hørt om trailere som har blitt veid.

Har kjørt bil nesten daglig i +25 år. Tror aldri jeg har blitt stoppet for veiing.
Kan ta det litt lengre. Jeg har ikke blitt stoppet i noen kontroll (hverken alkohol eller teknisk kontroll) på 15 år!!

9
Model Y / Sv: Y på finn
« på: Torsdag 26. August 2021, klokken 14:55 »
Poenget er vel at september indikerer at etterspurnaden ikkje er overveldande, eventuelt at produksjonskapasiteten i Shanghai er heilt sinnsvak.
Så du tenker at Model 3 er mer etterspurt i Norge enn Model Y? For Model 3 er jo fortsatt en stor selger (mot alles prognoser)

10
Model Y / Sv: Avbestilt?
« på: Torsdag 26. August 2021, klokken 11:12 »
Jeg tror "nyttelast" har gått til hodet på folk. Tenker dere virkelig at noe blir utygt av at man laster 20kg over? Hvordan står dette seg mot feks å kjøre 5km/t for fort?

Merkelig..

11
Model Y / Sv: Avbestilt?
« på: Onsdag 25. August 2021, klokken 14:04 »
Alle tester roser bilen opp i skyene, men folk avbestiller pga. NYTTELAST?? :D

12
MG ZS EV / Sv: Kjøpe MG
« på: Lørdag 14. August 2021, klokken 10:56 »
Over tid så er det fjæringskomforten som er mest irriterende. Den er litt duvende i fart og spretter med bakenden over fartshumper. Det fungerer bra på hytteveier og veldig ulendt terreng, men ikke på gatene.

Dette er nok MG rimelig alene om i dag og man ser at det er tatt noen snarveier.

13
Kjøpe elbil? / Sv: Ny mellomstor SUV (Peugeot 2008, Opel Mokka-e, Citroen e-C4)
« på: Fredag 13. August 2021, klokken 07:35 »
Jeg er litt usikker på om jeg forstår hvilket behov du har når du sier mellomstor SUV i en setning og Peugeot 2008 i en annen, for sistnevnte er en liten bybil (det er en høyreist 208). Men hvis jeg forstår behovet rett i at du trenger en rimelig familiebil, så kan du jo vurdere å se på Skoda Enyaq eller søsteren VW ID4? Du må litt opp i budsjettet ditt, men da får du jo også en mellomstor SUV.

Hvis det er småbiler du er på jakt etter (som 2008), så kommer det jo en håndfull biler til, men de koster ikke så lite som 300 000 de heller dessverre. Eksempelvis Mercedes EQA og Volvo XC40.

Hvis budsjettet er absolutt og du skal ha ny bil, så er jeg redd for at må se etter asiatiske biler. Det er som oftest de som er billigst.
For veldig mange er 2008 mellomstort og XC40 stor. Børstraktorer slik som X5 er ikke inne i radaren for folk flest.

14
MG ZS EV / Sv: Kjøpe MG
« på: Torsdag 12. August 2021, klokken 09:13 »
Vår har fungert bra, også på langtur. Rekkevidden er 100% igjen og synes hurtiglading går fort nok.

15
Kjøpe elbil? / Sv: Ny mellomstor SUV (Peugeot 2008, Opel Mokka-e, Citroen e-C4)
« på: Torsdag 12. August 2021, klokken 09:05 »
Vi er i hvertfall fornøyd med MG ZS som er den største av alle de du snakker om. Og billigst!

Sider: [1] 2 3 ... 166