Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - hsa77

#1
Zoe / Sv: Defekt ladekabel til Zoe 2020
søndag 10. mai 2020, klokken 23:26
Sitat fra: Boldy på torsdag 07. mai 2020, klokken 17:46
Hei alle Zoe eksperter. Min sønn har en nesten helt ny Zoe 2020 hvor konen hans var uheldig at kabelen fra laderen til bilen hang seg opp i speilet og denne ble bøyd. Jeg åpnet den og en av pinnene inni er knekt og derved er kabelen fra laderen til bilen defekt. Motorforum skal ha utrolige 8.925,- for denne kabelen så her må vi finne andre løsninger. Har søkt på nettet etter kondemnerte biler men finner kun av den gamle typen tilgjengelig.

Noen med en god idé?

På forhånd takk.
Hvis det er type2 til type2 kabelen som er defekt er det lett å finne en erstatning til en langt lavere pris. Pass bare på at kabelen er trefase 32A. Det er mange brukte kabler på finn.no f.eks. https://www.finn.no/bap/forsale/search.html?search_type=SEARCH_ID_BAP_ALL&product_category=2.90.82.9&q=type2

Og ny, f.eks denne http://www.nofuel.no/Produkt/type-2-kabel-32a-7m#product
#2
Zoe / Sv: App og Z.E. Services er nede?
søndag 10. mai 2020, klokken 15:32
Bumper liv i denne igjen... Bilen hadde vært offline ei uke, etter en kjapp resett med å fjerne og sette tilbake sikring er bilen tilbake på nett. I og med at det går måneder mellom hver gang dette skjer og jeg fikser det lett på ett minutt gidder jeg ikke klage til forhandler om dette.

Tenkte bare å bumpe liv i feilfiksen om det er flere som har bil som er offline!
#3
Zoe / Sv: Størrelse bagasjerom?
onsdag 01. april 2020, klokken 15:24
Sitat fra: Radial på tirsdag 31. mars 2020, klokken 22:02
Ahaaa....58x100cm på det beste langs gulvet ja.
Da blir det for smått i Zoe for våre barnevogner.
Zoe er nok ikke egnet for barnevogner nei. Bagasjerommet er stort til å være en småbil - men det er fortsatt langt igjen til stasjonsvognstørrelse!
#4
Zoe / Sv: Zoé ZE50: Tips and tricks
søndag 23. februar 2020, klokken 18:01
Ved programmert forvarming av ZE40 tilkoblet strøm varmes batteriet opp til 15grader - ihvertfall ifølge det jeg har lest ut via CanZE. Ville være rart om ZE50 er dårligere.
#5
Zoe / Sv: Seiling?
fredag 14. februar 2020, klokken 18:05
Sitat fra: KjellG på fredag 14. februar 2020, klokken 17:18
Økonomisk er det vel best å seile minst mulig, minst mulig regenerering og heller bruke bremsene maksimalt ved daglig småkjøring?
Hvis ikke,  seiler en inn i bremseskivebytte hvert annet år, før PKK-kontrollen?
Det holder vel lenge med en kraftig oppbremsing eller to i uka for å pusse ren skivene. Så kan man kjøre økonomisk med seiling og regen mesteparten av tiden.
#6
Model S 2013 - 2022 / Sv: Bestille service via Tesla App
tirsdag 11. februar 2020, klokken 08:13
Jeg prøvde å bestille time i appen og fikk kun tilbud om mobilt serviceteam. Da jeg ikke har garasje med godkjent løfteutstyr ringte jeg heller for å bestille time, fikk da god hjelp av en hyggelig og serviceinnstilt person - er det gammeldags og bakstreversk å mene at det er bedre å snakke med et menneske enn å krangle med en app?
#7
Lade hjemme / Sv: Vurderer nytt hus, enebolig, kan ikke strøm :-)
mandag 10. februar 2020, klokken 19:33
Legg ihvertfall opp 3*32A strømforsyning til ladestasjonen med en gang selv om du sikkert klarer deg med en enkel ladestasjon på 16A nå. De aller fleste trenger neppe mer enn 16A lading, men om behovet skulle endre seg er det dumt og dyrt å måtte legge opp ny kurs. Dersom effektprising kommer om noen år kan det være lurt å ha en overdimensjonert ladeløsning som kan lade med høy effekt når resten av huset trekker lite strøm.
#8
Lade hjemme / Sv: Erfaring med Easee ladeboks, formidlet av Circle K.
mandag 10. februar 2020, klokken 00:03
Lars:
Takk for utfyllende og godt svar. Med folk som deg på laget kommer nok Cirkle K til å levere en god tjeneste etterhvert! Det gjenstår en del, først og fremst at appen virker, men det er også et forbedringspotensial på kommunikasjon med kundene.

Etter å ha undersøkt litt forstår jeg hva jeg gjorde feil da jeg hadde det travelt og ikke fikk laderen til å virke. Jeg  tok frem telefonen og gikk inn på m.circlek.no. Der valgte jeg Circle K og "kundeservice" - da kommer det frem en rekke telefoner som har åpningstid 08-16 - kun sperring av kort står som døgnåpent. Lading er ikke nevnt i det hele tatt på denne lista og jeg prøvde derfor å ringe sentralbordet og fikk da en telefonsvarer som fortalte at åpningstidene var man-fre 08-16.

Telefonnummer til kundeservice for lading finner man ved å velge reklamebanneret "Circle K Charge" scrolle seg helt i bunn på siden og velge "kontakt oss",   i bunnen på neste side finner man et telefonnummer. At dette er en døgnåpen kundeservice for hjelp med lading er ikke åpenbart... Hvorfor står ikke dette nummeret på siden med de andre kundenumrene? Spesielt siden nummeret for å sperre kort er det samme som nummeret man skal ringe for å få hjelp med lading....
#9
Lade hjemme / Sv: Erfaring med Easee ladeboks, formidlet av Circle K.
lørdag 08. februar 2020, klokken 10:30
Fint og hyggelig at Lars her på forumet svarer grundig på vegne av Cirkle K - MEN de færreste kundene er nok her på forumet!

Hva med å sende en epost til kundene om problemene med Easee og appstyring?

Og ikke minst, hva med å ha en kundeservice  for hjemmelading som faktisk holder åpent når folk er hjemme... Når apparater vi er helt avhengige av skal bli smarte og kreve oppkobling mot skyen for å virke holder det ikke med kundeservice med åpningstider som en gammeldags bankfilial (de fleste banker har nå kundetelefon som er åpen 7 dager i uka fra tidlig morgen til sen kveld...).
#10
Lade hjemme / Sv: Erfaring med Easee ladeboks, formidlet av Circle K.
torsdag 06. februar 2020, klokken 14:06
Sitat fra: Anterialis på onsdag 05. februar 2020, klokken 22:23
Kun et spørsmål, låser Circle K ladeboksen (Easee) til sin egen app? Kan du bruke den vanlige appen til Easee? Jeg kjøper Easee ladeboksen i disse dager via Tibber, kan ikke du bruke din Easee-boks som om du kjøpte den et annet sted?
Cirkle K vil etterhvert ta betalt, mener det var 39kr per måned. Dersom man ikke ønsker å betale blir laderen satt offline og virker som en "dum" lader - slik min lader fungerer nå... Hva som må gjøres for å få laderen online mot andre enn Cirkle K vet jeg ikke.
#11
Zoe / Sv: Zoé ZE50: Tips and tricks
onsdag 05. februar 2020, klokken 15:14
Og forvarming av batteri er nok sannsynligvis avhengig av tilkoblet lader, slik det har vært før. Stor forskjell på rekkevidde med varmt batteri vs kaldt!
#12
Lade hjemme / Sv: Erfaring med Easee ladeboks, formidlet av Circle K.
onsdag 05. februar 2020, klokken 15:11
Sitat fra: sveander på tirsdag 04. februar 2020, klokken 22:50
I kveld virker den ikke. Den er offline
Så nå lader jeg med vanlig lader til bilen

Ser på app at den er offline som den var i helgen også. Den ber om brikke for å lade , men  det hjelper ikke

Edit ; oppdatering 5/2 . Ringte kundeservice i dag og de visste ikke om noen problemer. Men han ordnet nå så jeg ikke er avhengig av nettverket som disse laderne står på. Håper det gjorde den enda dummere og at nå kan jeg lade uansett hva Circle k gjør.
Jeg har heldigvis ikke fått kontakt med laderen via app, den har virket utmerket siden "kundeservice" gjorde den "dum". Laderen fungerte uten problemer i går.
#13
Lade hjemme / Sv: Erfaring med Easee ladeboks, formidlet av Circle K.
søndag 02. februar 2020, klokken 12:08
Sitat fra: turfsurf på søndag 02. februar 2020, klokken 07:43
Henvend deg til Easee og hør om du kan bli tester av appen deres. Den skal være bra.
Nja, er ikke helt motivert for å betateste - er avhengig av at bilen er ladet opp hver morgen. All den tid jeg ikke har noen effekttariff eller variabel strømpris gjennom døgnet ser jeg ikke noe poeng i å styre lading.
#14
Lade hjemme / Sv: Bytte ut "dummylader" med smartlader
lørdag 01. februar 2020, klokken 13:49
Vent til det eventuelt kommer endringer i strøm/nettleie som gjør at det blir penger å spare på å styre lading. Har selv fått installert "smart" lader fra Cirkle K - pga ustabil app har den nå blitt konfigurert som en "dum" lader. Spar pengene og vent til du vet hvordan strømpris/nettleie blir, da kan du regne ut om du faktisk sparer penger på å bytte ut den gamle laderen. Det kommer nok også flere og flere leverandører på markedet fremover, blir sikker mye mer å velge mellom om et år eller to.
#15
Lade hjemme / Sv: Erfaring med Easee ladeboks, formidlet av Circle K.
lørdag 01. februar 2020, klokken 12:49
Og hadde jeg lest denne tråden før jeg bestilte lader hadde det neppe blitt fra Cirkle K....
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA